Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
kubiak έγραψε:Ιδια βαθμολογία και για ιδιοκτήτες...
Δεν υπάρχουν μόνο κακοί ενοικιαστές, υπάρχουν και κακοί ιδιοκτήτες...

Στιγματίζει όμως τους ανθρώπους κάτι τέτοιο και ίσως δημιουργήσει επιπλέον πίεση στους νέους (που τα λάθη είναι στην ατζέντα τους)...

Μα ηδη εχει στιγματισει
https://www.in.gr/2024/09/05/greece/mpl ... teiresias/
«Μπλόκο» στους κακοπληρωτές ενοικιαστές
Άβαταρ μέλους
By sknipper
kubiak έγραψε:Ιδια βαθμολογία και για ιδιοκτήτες...
Δεν υπάρχουν μόνο κακοί ενοικιαστές, υπάρχουν και κακοί ιδιοκτήτες...
Στιγματίζει όμως τους ανθρώπους κάτι τέτοιο και ίσως δημιουργήσει επιπλέον πίεση στους νέους (που τα λάθη είναι στην ατζέντα τους)...
Οι νέοι έχουν χρόνια μπροστά τους για να βελτιώσουν την πιστοληπτική τους βαθμολογία. Θα πέσει λίγο η βαθμολογία σου αλλά δεν θα στιγματιστείς αν έχεις καθυστερήσει μερικές δόσεις ή μερικά ενοίκια. Αν όμως ανήκεις σε αυτούς που συτηματικά εξαπατούν κι εκμεταλλεύονται τότε αυτή ακριβώς είναι η ιδέα. Να τους στιγματίσεις, σαν να έχουν ταμπέλα στο μέτωπο που να λέει είμαι λαμόγιο, προκειμένου να προστατεύσεις τους άλλους πολίτες από την εξαπάτηση. Δεν μπορεί να μένει ατιμώρητος κάποιος, δείτε το στίγμα σαν ποινή. Όπως κάποιους πχ τους στιγματίζεις βάζοντάς τους φυλακή. Πως παλιά για να σε προσλάβουν θέλανε αντίγραφο ποινικού μητρώου (αλήθεια υπάρχει ακόμα αυτό; Στην Αγγλία πάντως υπάρχει). Όπως υπάρχει μητρώο παιδόφιλων θα υπάρχει και μητρώο εξαπατητών!
Άβαταρ μέλους
By mousatos
sknipper έγραψε:Πως παλιά για να σε προσλάβουν θέλανε αντίγραφο ποινικού μητρώου (αλήθεια υπάρχει ακόμα αυτό; Στην Αγγλία πάντως υπάρχει). Όπως υπάρχει μητρώο παιδόφιλων θα υπάρχει και μητρώο εξαπατητών!

Στη Μύκονο μου ζητήθηκε από 5αστερο ξενοδοχεία. Το είχα βγάλει για τη Γερμανία και τους το έδωσα. Έγινε η πρόσληψη αλλά είχαν την απαίτηση να μένω στο ίδιο δωμάτιο με άλλους 2-3. Έφυγα την ίδια μέρα. Φανταστικοί Έλληνες ξενοδόχοι
Άβαταρ μέλους
By bebes
#871818 Εγω θα επιμείνω στο οτι αν η νομοθεσία και γενικά το ολο "σύστημα" γινει λιγο πιο φιλικό προς τους ιδιοκτήτες δεν θα χρειαζονται "Τειρεσίες" και άλλα παρόμοια.

Πρεπει να ειχα ξαναγραψει, ο ενοικιαστής που ειχα στο προηγούμενο σπίτι μου έφτασε να χρωσταει αρκετα ενοίκια (μεγαλη ιστορία και ισως βλακεια-καλοσύνη απο μερους μου, αλλά δε βαριέσαι).
Οταν όμως το χρέος στα κοινόχρηστα αρχισε να γίνεται απειλητικό, του ζήτησα ευγενικά να φύγει.
Για ενα χρόνο έλεγε "φεύγω" χωρις να γίνεται κάτι, οπότε κινήθηκα δικαστικά.
Το δικαστήριο επιδίκασε 10.000€ (!!) σαν οφειλές, αλλά θα έπρεπε να κανω άλλες ενέργειες (και επιπλέον χρήματα) για να γίνει η έξωση.
Ευτυχώς εφυγε απο μόνος του (σύμφωνα με φίλο δικηγόρο, "ημουν και τυχερός"). Μου αφησε ομως ενα φεσι 1300€ στα κοινόχρηστα, που θα επρεπε να το πληρωσω εγω "γιατι ετσι ειναι ο νόμος", ενω και το σπίτι ηταν σε κακή κατάσταση.

Οταν το έφτιαξα για να το ξανανοικιάσω, ο υποψήφιος ενοικιαστής πήγαινε απευθείας στον δικηγόρο για το συμβόλαιο και έβαζε και εγγυητή. Γιατι εδω που τα λέμε, και ο ενοικιαστής που θα σου τυχει ειναι "λαχείο".
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#871819 Λεμε δηλαδη πως το κρατος, αυτο που ξεκινησε το 19 την διασυνδεση των ταμειακων μηχανων με το taxis και την ολοκληρωσε το 24, θα φτιαξει ενα μητρωο κακοπληρωτων που δεν θα μπορω εγω να βαλω τον νοικαρη μου κακοπληρωτη γιατι εφυγε νωριτερα - μου χρεωσε αλλαγη ηλιακου ενω εγω δεν συμφωνουσα, κλπ φαιδρα που ακουω καθε μερα..

και αρμοδια για αυτα θα ειναι τα τραπεζικα ιδρυματα που τοσο γρηγορα εξυπηρετουν διαφορα αιτηματα πολιτων..

και τα δικαστηρια :lol: :lol:

Ειμαι απολυτως σιγουρος οτι θα δημιουργησει περισσοτερα προβληματα απο οσα θα λυσει, εχω εμπιστοσυνη στο ελληνικο μπουρδ....εεεεεε...κρατος :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By markvag
#871820 Νοικιάζεις ένα σπίτι.

Μένεις άνεργος για 6 μήνες. Ξέρω εξαιρετικά απίθανο στην Ελλάς του 2024, αλλά entertain me.

Δεν πληρώνεις το ενοίκιο (και πολλά άλλα). Ξέρω, είσαι άνεργος (και φτωχός) από επιλογή... Επίσης, για κάποιον λόγο δεν έχεις αποταμιεύσεις, που και πάλι είναι δικό σου πρόβλημα, στην Ελλάδα με μέσο μισθό 860 / μήνα (καθαρά), αλλά είπαμε... η φτώχεια είναι επιλογή.

Ο ιδιοκτήτης σε περνάει στο μητρώο.

Αποτέλεσμα; Δεν βρίσκεις πουθενά να νοικιάσεις για χρόνια. :yahoo: :yahoo:

Εικόνα

Ας μην επέλεγες να είσαι φτωχός! :rtfm: :x

Να σημειώσουμε εδώ πως οι "στρατηγικοί" κακοληρωτές, όπως χαρακτηρίστηκαν πιο πάνω (κοινώς, οι απατεώνες), είναι μία ελάχιστη μειοψηφία. Και αυτοί πάντα βρίσκουν τρόπους να ξεγλιστράνε... Αλλά, δεν πειράζει, ας τιμωρήσουμε όσους έκαναν την επιλογή να είναι φτωχοί. Και μιας και έχουμε μία αγορά που οι ενοικιαστές έχουν όλη τη δύναμη, φθηνά ενοίκια, άφθονα και καλά σπίτια, κτλ., ήταν ώρα να γίνει κάτι τέτοιο... Αυτό χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί η στεγαστική κρίση στην Ελλάδα: :metalo: :metalo:

Τα επιχειρήματα ότι θα ανοίξουν σπίτια προς ενοικίαση είναι το λιγότερο γελοία...
Άβαταρ μέλους
By pro
#871823 Κα-τα-πλη-κτι-κό επίσης είναι ότι βγαίνει το πρόγραμμα το σπίτι μου 1, το οποίο οδήγησε σε τεχνητή αύξηση μιας ολόκληρης κατηγορίας σπιτιών στις 150.000, βγαίνει το πρόγραμμα ανακαινίζω - νοικιάζω με τρελή επιδότηση 6000 νομίζω (υπεραρκετή για να ανακαινίσεις ένα σπίτι, όταν το κόστος ανακαίνισης πλέον είναι στα 800 ευρώ το τετραγωνικό), βγαίνει το πρόγραμμα σπίτι μου 2, 3, 4, αλλά να σκεφτούμε μήπως ήταν λάθος που κλείσαμε τον οργανισμό εργατικής κατοικίας μέσω του οποίου πήραν φτηνά σπίτια ένα σωρό κόσμος δεν περνάει από το μυαλό μας.
Άβαταρ μέλους
By markvag
pro έγραψε:αλλά να σκεφτούμε μήπως ήταν λάθος που κλείσαμε τον οργανισμό εργατικής κατοικίας μέσω του οποίου πήραν φτηνά σπίτια ένα σωρό κόσμος δεν περνάει από το μυαλό μας.

Όχι μωρέ... γιατί να είναι λάθος;; Εξάλλου, το μόνο που έκανε είναι να παίρνει τα λεφτά των τίμιων νοικοκυραίων και να φτιάχνει σπίτια να μένουν τα παράσιτ...ε, οι φτωχοί ήθελα να πω. :x Έτσι (μαζί με AirbnB και δεν συμμαζεύεται) αυξήθηκαν και οι τιμές των ακινήτων και τα ενοίκια :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#871836 Πάντως, και με το υπάρχον καθεστώς το πράγμα δεν δουλεύει πολύ καλά. Είμαι εντελώς έξω από το χορό, αλλά θα υπέθετα ότι αν η ενοικίαση δε συνεπαγόταν και πολύ μεγάλο ρίσκο από πλευράς ιδιοκτήτη, πιθανόν αρκετά airbnb να ήταν στη μακροχρόνια ενοικίαση.

Θα συμφωνήσω πάντως απόλυτα, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει η νομοθεσία λιγότερο βολική για τους κακοπληρωτές θα ηταν η ύπαρξη κάποιου είδους προγράμματος εργατικής στέγης η κάτι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#871841 Κλειστά ακίνητα: Τριετές αφορολόγητο για να μπουν ξανά στην αγορά για μακροχρόνια μίσθωση

Τριετή φορολογική απαλλαγή για όσους ιδιοκτήτες «βγάλουν» στην αγορά τα κλειστά διαμερίσματα, αλλά και για όσους μεταπηδήσουν από τη βραχυχρόνια στη μακροχρόνια μίσθωση, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης που φαίνεται να προκρίνεται αυτή τη στιγμή με στόχο την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

Τα νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και θα εξειδικεύσει την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, στοχεύοντας στη μείωση των τιμών στις μισθώσεις κατοικιών.

Σύμφωνα με το σχέδιο:

1. Απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος για τρία χρόνια όσοι ανοίξουν και μισθώσουν (μακροχρόνια μίσθωση) τα ακίνητά τους για τρία έτη. Απαραίτητη προϋπόθεση, τα ακίνητα να ήταν κλειστά από το 2023 μέχρι και σήμερα. Τα στοιχεία θα αντληθούν από τα έντυπα Ε2 και Ε1 των φορολογικών δηλώσεων προκειμένου να εντοπισθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Το μέτρο θα ισχύσει για τα φυσικά πρόσωπα, ωστόσο δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε νομικά πρόσωπα που διατηρούν κλειστά χιλιάδες ακίνητα.

κλειστά-ακίνητα-τριετές-αφορολόγητο-563204596
2. Οσοι εγκαταλείψουν τη βραχυχρόνια και επιλέξουν τη μακροχρόνια μίσθωση θα έχουν επίσης απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος για τρία χρόνια με την προϋπόθεση ότι το ακίνητο θα εκμισθωθεί ως κύρια κατοικία για τουλάχιστον μία τριετία.

Οπως αναφέρουν από την αγορά, η μεταβατική αυτή παρέμβαση αναμένεται να οδηγήσει στο άνοιγμα δεκάδων χιλιάδων ακινήτων και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα μέτρα («Ανακαινίζω – Νοικιάζω» και «Σπίτι μου 2») θα οδηγήσει και στη μείωση των τιμών που σήμερα βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι σήμερα τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται με συντελεστές 15%-45%. Συγκεκριμένα, για τις πρώτες 12.000 ευρώ εισοδήματος φορολογούνται με 15%, στο κλιμάκιο από 12.001 έως 35.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 35% και τα εισοδήματα από 35.000 ευρώ και πάνω φορολογούνται με 45%.

Με το νέο καθεστώς που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, ένας ιδιοκτήτης που θα «ανοίξει» το σπίτι και θα το εκμισθώσει, για παράδειγμα, έναντι 500 ευρώ (6.000 ευρώ τον χρόνο) θα γλιτώσει 900 ευρώ τον χρόνο από την εφορία και συνολικά 2.700 ευρώ στην τριετία.

Παράλληλα, ιδιοκτήτης που διέθετε το ακίνητό του σε βραχυχρόνια μίσθωση και λάμβανε 20.000 ευρώ ετησίως, πλήρωνε στην εφορία 4.600 ευρώ, με το καθαρό ποσό να διαμορφώνεται σε 15.400 ευρώ. Βέβαια, από το ποσό αυτό κατέβαλλε και ένα μέρος για τα λειτουργικά έξοδα και τον καθαρισμό του ακινήτου.

Στην περίπτωση που μεταπηδήσει στη μακροχρόνια και το μισθώνει έναντι 1.000 ευρώ τον μήνα, θα έχει ετήσια έσοδα 12.000 ευρώ και ο φόρος του θα είναι μηδενικός για τρία χρόνια. Δηλαδή, θα γλιτώνει 1.800 ευρώ τον χρόνο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη φοροαπαλλαγή, τα ακίνητα να ήταν κλειστά από το 2023 μέχρι και σήμερα.

Οπως προαναφέρθηκε, το άνοιγμα των κλειστών ακινήτων θα συνοδευτεί και από άλλα μέτρα, όπως:

• Πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω». Αναμένεται να αυξηθεί η επιδότηση στο 60%, από 40% σήμερα, και το ανώτατο όριο δαπανών. Συγκεκριμένα σχεδιάζεται:

α. Αύξηση του ανώτατου ορίου δαπανών για την ανακαίνιση της κατοικίας, από 10.000 ευρώ που είναι σήμερα, σε 15.000 ευρώ.

β. Αύξηση του ποσοστού της επιδότησης στο 60%, από 40% σήμερα, χωρίς ωστόσο να αλλάζουν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις.

• Πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», ύψους 2 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση ολοκληρώνει τις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν για την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων που θα επιδοτήσουν τη δόση στεγαστικών δανείων για νοικοκυριά με διευρυμένα ηλικιακά κριτήρια (έως 50 ετών) σε σχέση με τον πρώτο κύκλο του προγράμματος.

Οσον αφορά τα κλειστά διαμερίσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, περίπου 650.000-700.000 σε όλη τη χώρα είναι κενά, δηλαδή δεν χρησιμοποιούνται. Από αυτά, υπολογίζεται ότι περίπου 150.000 βρίσκονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων που φαίνονται σήμερα κενά, πολλά είναι εγκαταλελειμμένα, ανήκουν σε πολλούς ιδιοκτήτες ή πρόκειται για δευτερεύουσες – εξοχικές κατοικίες που έχουν να ανοίξουν χρόνια.

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ έχει ήδη παραδώσει στο οικονομικό επιτελείο αναλυτικό κατάλογο των κλειστών διαμερισμάτων ανά ταχυδρομικό κώδικα.

https://www.kathimerini.gr/economy/5632 ... -misthosi/
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Χρήστος Λάππας έγραψε:Κλειστά ακίνητα: Τριετές αφορολόγητο για να μπουν ξανά στην αγορά για μακροχρόνια μίσθωση

Τριετή φορολογική απαλλαγή για όσους ιδιοκτήτες «βγάλουν» στην αγορά τα κλειστά διαμερίσματα, αλλά και για όσους μεταπηδήσουν από τη βραχυχρόνια στη μακροχρόνια μίσθωση, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης που φαίνεται να προκρίνεται αυτή τη στιγμή με στόχο την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

Τα νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και θα εξειδικεύσει την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, στοχεύοντας στη μείωση των τιμών στις μισθώσεις κατοικιών.

Σύμφωνα με το σχέδιο:

1. Απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος για τρία χρόνια όσοι ανοίξουν και μισθώσουν (μακροχρόνια μίσθωση) τα ακίνητά τους για τρία έτη. Απαραίτητη προϋπόθεση, τα ακίνητα να ήταν κλειστά από το 2023 μέχρι και σήμερα. Τα στοιχεία θα αντληθούν από τα έντυπα Ε2 και Ε1 των φορολογικών δηλώσεων προκειμένου να εντοπισθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Το μέτρο θα ισχύσει για τα φυσικά πρόσωπα, ωστόσο δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε νομικά πρόσωπα που διατηρούν κλειστά χιλιάδες ακίνητα.

κλειστά-ακίνητα-τριετές-αφορολόγητο-563204596
2. Οσοι εγκαταλείψουν τη βραχυχρόνια και επιλέξουν τη μακροχρόνια μίσθωση θα έχουν επίσης απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος για τρία χρόνια με την προϋπόθεση ότι το ακίνητο θα εκμισθωθεί ως κύρια κατοικία για τουλάχιστον μία τριετία.

Οπως αναφέρουν από την αγορά, η μεταβατική αυτή παρέμβαση αναμένεται να οδηγήσει στο άνοιγμα δεκάδων χιλιάδων ακινήτων και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα μέτρα («Ανακαινίζω – Νοικιάζω» και «Σπίτι μου 2») θα οδηγήσει και στη μείωση των τιμών που σήμερα βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι σήμερα τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται με συντελεστές 15%-45%. Συγκεκριμένα, για τις πρώτες 12.000 ευρώ εισοδήματος φορολογούνται με 15%, στο κλιμάκιο από 12.001 έως 35.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 35% και τα εισοδήματα από 35.000 ευρώ και πάνω φορολογούνται με 45%.

Με το νέο καθεστώς που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, ένας ιδιοκτήτης που θα «ανοίξει» το σπίτι και θα το εκμισθώσει, για παράδειγμα, έναντι 500 ευρώ (6.000 ευρώ τον χρόνο) θα γλιτώσει 900 ευρώ τον χρόνο από την εφορία και συνολικά 2.700 ευρώ στην τριετία.

Παράλληλα, ιδιοκτήτης που διέθετε το ακίνητό του σε βραχυχρόνια μίσθωση και λάμβανε 20.000 ευρώ ετησίως, πλήρωνε στην εφορία 4.600 ευρώ, με το καθαρό ποσό να διαμορφώνεται σε 15.400 ευρώ. Βέβαια, από το ποσό αυτό κατέβαλλε και ένα μέρος για τα λειτουργικά έξοδα και τον καθαρισμό του ακινήτου.

Στην περίπτωση που μεταπηδήσει στη μακροχρόνια και το μισθώνει έναντι 1.000 ευρώ τον μήνα, θα έχει ετήσια έσοδα 12.000 ευρώ και ο φόρος του θα είναι μηδενικός για τρία χρόνια. Δηλαδή, θα γλιτώνει 1.800 ευρώ τον χρόνο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη φοροαπαλλαγή, τα ακίνητα να ήταν κλειστά από το 2023 μέχρι και σήμερα.

Οπως προαναφέρθηκε, το άνοιγμα των κλειστών ακινήτων θα συνοδευτεί και από άλλα μέτρα, όπως:

• Πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω». Αναμένεται να αυξηθεί η επιδότηση στο 60%, από 40% σήμερα, και το ανώτατο όριο δαπανών. Συγκεκριμένα σχεδιάζεται:

α. Αύξηση του ανώτατου ορίου δαπανών για την ανακαίνιση της κατοικίας, από 10.000 ευρώ που είναι σήμερα, σε 15.000 ευρώ.

β. Αύξηση του ποσοστού της επιδότησης στο 60%, από 40% σήμερα, χωρίς ωστόσο να αλλάζουν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις.

• Πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», ύψους 2 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση ολοκληρώνει τις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν για την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων που θα επιδοτήσουν τη δόση στεγαστικών δανείων για νοικοκυριά με διευρυμένα ηλικιακά κριτήρια (έως 50 ετών) σε σχέση με τον πρώτο κύκλο του προγράμματος.

Οσον αφορά τα κλειστά διαμερίσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, περίπου 650.000-700.000 σε όλη τη χώρα είναι κενά, δηλαδή δεν χρησιμοποιούνται. Από αυτά, υπολογίζεται ότι περίπου 150.000 βρίσκονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων που φαίνονται σήμερα κενά, πολλά είναι εγκαταλελειμμένα, ανήκουν σε πολλούς ιδιοκτήτες ή πρόκειται για δευτερεύουσες – εξοχικές κατοικίες που έχουν να ανοίξουν χρόνια.

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ έχει ήδη παραδώσει στο οικονομικό επιτελείο αναλυτικό κατάλογο των κλειστών διαμερισμάτων ανά ταχυδρομικό κώδικα.

https://www.kathimerini.gr/economy/5632 ... -misthosi/

και μετα λες πως εμπιστευεσαι την κυβερνηση να κανει το οτιδηποτε
οι ανθρωποι ειναι εκτως τοπου και χρονου δεν εχουν καταλαβει πως η ακριβεια οδηγει τα ενοικια στον θεο αλλα εκει αυτοι... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#871844 ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως όταν εργάζεσαι και παράγεις σε ξεσκίζουν στο φόρο, αλλά αν είσαι κηφήνας που μαζεύεις νοίκια έχεις κάθε φοροαπαλλαγή εκτός φυσικά από το ότι είσαι η μοναδική τάξη στο Ελλημπανάτο που έχεις πάρει αύξηση αυτά τα χρόνια εις βάρος των "πελατών" σου.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#871845 Χρειάζεται να εξηγήσει κανείς ότι δεν κληρονόμησαν όλοι; Κάποιοι δούλεψαν σκληρά, ίσως πήραν και δάνεια, έκαναν μια επένδυση και από αυτή προσπαθούν να έχουν την μέγιστη απόδοση.

Τώρα βέβαια γράφω σε ένα forum όπου η ιδιοκτησία είναι κλοπή και οι ιδιοκτήτες εξ ορισμού λαμόγια/τεμπεληδες κλπ, οπότε δεν έχει καν νόημα η συζήτηση.