Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
NirApp έγραψε:Ποσο κοστιζει την ωρα η πτηση ενος τετοιου ελικοπτερου; Δεν θα ηταν πιο αποδοτικο να αγορασουμε μερικα drones και τα ελικοπτερα να ειναι σε αναμονη και να μην πετανε συνεχεια; Λογικα μιλαμε για συνολικο κοστος πανω απο 2000€ την ωρα για καθε τετοια πτηση.
Το προβλημα βεβαια ειναι πως ολες οι λυσεις ειναι καλοδεχουμενες, αρκει να λειτουργουν. Και παλι φετος καηκε η Αττικη, αρα ή κατι δεν γινεται σωστα ή κατι πρεπει ν'αλλαξει.
Εγω επισης δεν εχω καταλαβει γιατι πετανε πανω απο την Αθηνα και οχι στα βουνα που εχουν τα δαση. Και πανω απο εμας περνανε και ειλικρινα, μονον νεραντζιες στα πεζοδρομια εχουμε, τι ακριβως περιπολει;

Oπως γραφτηκε το ελικοπτερο ειναι εμφορτο αρα επεμβαινει αμεσα, ενω το drone θα ενημερωσει να απογειωθει το εναεριο μεσο, φεξε μου και γλυστρησα δηλαδη.

Τωρα γιατι περνανε πανω απο περιοχες χωρις δαση, για να μην ενοχλουν συνεχεια τις ιδιες περιοχες και γιατι η αποσταση δινει καλυτερη οπτικη στις παρυφες του βουνου, πχ πανω απο τον Βυρωνα βλεπεις καλυτερα τα χαμηλα του Υμηττου απο οτι αν εισαι πανω απο το βουνο και κοιτας απο κατω σου

ΥΓ. Η Αττικη καιγεται και θα καιγεται διοτι περα απο το κλιμα που γινεται ολο πιο θερμο και ξηρο, δεν μπορεις να κανεις τιποτα για καθε εναν που αποφασισε μερα με αερα να καψει χορτα, κανει μπαρμπεκιου, δουλεψει τροχο ή ηλεκτροκολληση, κλπ
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
NirApp έγραψε:Ποσο κοστιζει την ωρα η πτηση ενος τετοιου ελικοπτερου; Δεν θα ηταν πιο αποδοτικο να αγορασουμε μερικα drones και τα ελικοπτερα να ειναι σε αναμονη και να μην πετανε συνεχεια; Λογικα μιλαμε για συνολικο κοστος πανω απο 2000€ την ωρα για καθε τετοια πτηση.
Το προβλημα βεβαια ειναι πως ολες οι λυσεις ειναι καλοδεχουμενες, αρκει να λειτουργουν. Και παλι φετος καηκε η Αττικη, αρα ή κατι δεν γινεται σωστα ή κατι πρεπει ν'αλλαξει.
Εγω επισης δεν εχω καταλαβει γιατι πετανε πανω απο την Αθηνα και οχι στα βουνα που εχουν τα δαση. Και πανω απο εμας περνανε και ειλικρινα, μονον νεραντζιες στα πεζοδρομια εχουμε, τι ακριβως περιπολει;

Από την Ελευσίνα για να κάνει περιπολία στον Υμηττό και την Πεντέλη αναγκαστικά θα πετάξει πάνω απο την Αθήνα. Πραγματικά, δεν είναι και το τέλος του κόσμου.
Άβαταρ μέλους
By GTS

τι ψαχνεις τωρα και εσυ; πετανε πανω απο την ΑΘηνα για αποπροσανατολισμο των πολιτων, για να πουνε να βλεπεις το κοιταμε. Αφησαν να καει η μιση Αττικη και το παρουσιαζουν σαν επιτυχια. οι ανθρωποι αυτοι ειναι αμιληκτοι, φανηκε αυτο απο το κοβιντ.
Άβαταρ μέλους
By GTS
PaNick67 έγραψε:

Oπως γραφτηκε το ελικοπτερο ειναι εμφορτο αρα επεμβαινει αμεσα, ενω το drone θα ενημερωσει να απογειωθει το εναεριο μεσο, φεξε μου και γλυστρησα δηλαδη.

Τωρα γιατι περνανε πανω απο περιοχες χωρις δαση, για να μην ενοχλουν συνεχεια τις ιδιες περιοχες και γιατι η αποσταση δινει καλυτερη οπτικη στις παρυφες του βουνου, πχ πανω απο τον Βυρωνα βλεπεις καλυτερα τα χαμηλα του Υμηττου απο οτι αν εισαι πανω απο το βουνο και κοιτας απο κατω σου

ΥΓ. Η Αττικη καιγεται και θα καιγεται διοτι περα απο το κλιμα που γινεται ολο πιο θερμο και ξηρο, δεν μπορεις να κανεις τιποτα για καθε εναν που αποφασισε μερα με αερα να καψει χορτα, κανει μπαρμπεκιου, δουλεψει τροχο ή ηλεκτροκολληση, κλπ

περιμενε, εχτες εβρεχε σημερα υπαρχει κινδυνος να πιασει φωτια?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#871551 Αν και θεωρητικά μου αρέσει η ιδέα της πρόληψης κάποιος που έμοιαζε να έχει γνώσεις μου έλεγε ότι για την Ελλάδα με το ανάγλυφο που έχει η πρόληψη είναι στην πράξη αδύνατη (και είναι δύσκολη η πρόσβαση για να καθαριστούν ζώνες από δέντρα και λόγω πλαγιών και υψομετρικών διαφορών το φλεγόμενο κουκουνάρι μπορεί να φτάσει πολύ πιο μακριά από τις ζώνες αυτές) και καλώς εξοικονομούν από εκεί και εστιάζουν περισσότερο στην καταστολή.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#871581 ναι... εριξε 30ml και κατι τρεχει στα γυφτικα οταν εχει να βρεξει κανα 6μηνο και με σερι 35++...

και ασχετο.. η φωτια απο τη βραβρωναν δε περπατησε απο δασος αλλα απο τα ξερα αγριοχωρτα που βγαινουν ακομα και σε καμενο εδαφος....
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#871582 Σοβαρά πιστεύετε ότι τα ελικόπτερα πετάνε πάνω από τα σπίτια στην Αθήνα για να έχουν καλύτερη οπτική; Σε διαφορετική χώρα μάλλον ζούμε.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#871585 Μα δεν κάθονται σε ένα σημειο. Περιπολία κάνουν, και στο πλαίσιο αυτής περνάνε και πάνω απο σπίτια, μπορείς να δεις και την πορεια στο flightradar. Πχ μια κλασική που βλέπω συνέχεια ειναι απογείωση από Ελευσίνα, πορεία προς Μαραθώνα για υδροληψία (εκεί περνάει πολύ χαμηλά πάνω από το σπίτι μας) και μετα περιπολία σε Πεντέλη και Υμηττό.
Άβαταρ μέλους
By skous
#871715 Εδω υπηρχε περιπολια που εσβησε η εστια στο 5λεπτο μιας και απο πανω πεταγε ελικοπτερο.

Οποτε ναι, το πιστευω

< >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#871732 Το προβημα δεν ειναι ποσο γρηγορα θα ερθει ΑΝ ειναι ηδη στον αερα.

Το προβλημα ειναι οτι απο την εντολή μεχρι την απογειωση θελει περιπου μιση ωρα ΣΥΝ το χρονο να παει απο - συνηθως αν μιλαμε για Αττικη - τα Μεγαρα....

Και βεβαια αυτο που "ακουγεται" ειναι οι φωτιες που "εφυγαν" κι οχι αυτες που λογω της περιπολίας δε προλαβαν να γινουν καν ειδηση...........
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#871733 Αυτό ισχύει, απλά η συγκεκριμένη "εφυγε" πολύ, και δε θα έπρεπε. Το να πούμε δηλαδη "οκ, καλα πήγαμε φέτος, αλλά έγινε μια στραβή" είναι σίγουρη λύση για να ξαναέχουμε του χρόνου φαινόμενα 2021 η 2023.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Hellenic tifosi έγραψε:Αυτό ισχύει, απλά η συγκεκριμένη "εφυγε" πολύ, και δε θα έπρεπε. Το να πούμε δηλαδη "οκ, καλα πήγαμε φέτος, αλλά έγινε μια στραβή" είναι σίγουρη λύση για να ξαναέχουμε του χρόνου φαινόμενα 2021 η 2023.

Μονο που δεν ηταν μια. Ειχαμε για μερες φωτιες σε Πιερια, Σερρες, Δραμα αλλα εκει δεν εχει καναλια να τα δειχνουν ουτε μεγαλες πολεις κοντα να απειληθουν.

Αν επισης σκεφτει κανεις οτι αυτες οι φωτιες αν και καιγανε για μερες εκαψαν συγκριτικα πολυ λιγοτερα στρεμματα, συμπεραινει οτι ηταν "αδυναμες" χωρις αερηδες να τις φουντωνουν αρα κατι καναμε πολυ λαθος που τις παρατησαμε να καινε.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#871747 Για τις Σέρρες συγκεκριμένα θυμίζω ότι υπήρχε αυτή η ιδιαιτερότητα:

bill33 έγραψε:https://www.protothema.gr/greece/article/1529840/fotia-sto-oros-orvilos-serron-katakaiei-epi-27-imeres/
Φωτιά στο όρος Όρβηλος Σερρών: Καίει επί 27 ημέρες

Χρήστος Λάππας έγραψε: Από τον παραπάνω σύνδεσμο:

"το μεγάλο πρόβλημα για την αντιμετώπισή της είναι ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις, αφού υπάρχει μη χαρτογραφημένο ναρκοπέδιο και έχουν σημειωθεί εκρήξεις. Πλέον σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, η φωτιά σιγοκαίει έρπουσα, χωρίς φλόγα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επεμβαίνουν όπου και στο βαθμό που μπορούν"

Μου φαίνεται πιο λογικό ότι αντίστοιχα προβλήματα υπήρχαν και στις άλλες παρά ότι αποφασίστηκε για κάποιο λόγο να τις αφήσουν στην τύχη τους ενώ πραγματικά μπορούσαν να επέμβουν.