Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#870567 Στην Ελλάδα καλώς ή κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα πλέον και έχει αποκτήσει και μία μονιμότητα έπειτα από δεκαετίες μη τιμωρίας

Και γω που κάποτε τα έκανα, είμαι 7 χρόνια έξω και έχω μάθει να οδηγάω με το αμάξι αλλιώς λόγω απουσίας δικύκλων και έρχομαι μία στο τόσο Αθήνα, τρομάζω με αυτά που βλέπω

επίσης έχω τις αμφιβολίες μου ότι η κίνηση σε σειρά μοτοσυκλετών σε έναν τυχαίο επαρχιακό θα μείωνε τα τροχαία, από μόνο του αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν τα παράνομα προσπεράσματα. αυτό που σίγουρα θα κάνει είναι να αυξήσει την ανυπομονησία και τα νεύρα αρκετών οδηγών και συνήθως από αυτά ξεκινάνε όλα τα στραβά
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#872535 Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια ο 46χρονος – Είχε εντοπιστεί άλλες πέντε φορές να οδηγεί μεθυσμένος

Στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε πριν από λίγο για να απολογηθεί ο 46χρονος που κατηγορείται ότι οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ παρέσυρε και τραυμάτισε το αντρόγυνο και το δύο ετών παιδάκι τους, καθώς περπατούσαν σε περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του απαγγέλθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και κρατείται από την περασμένη Τετάρτη, όταν συνέβη η τριπλή παράσυρση.

Οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Θέρμης έδειξαν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το επιτρεπτό όριο οδήγησης και συγκεκριμένα 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

Είχε εντοπιστεί άλλες πέντε φορές να οδηγεί μεθυσμένος

Σύμφωνα δε, με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. δεν ήταν η πρώτη φορά που καταλαμβάνεται να οδηγεί υπό την επήρεια οινοπνεύματος, καθώς από το ιστορικό του προέκυψαν ανάλογες παραβάσεις για το σύνολο των οποίων του είχαν επιβληθεί τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 46χρονος είχε εντοπιστεί άλλες πέντε φορές να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ από το 2007 έως το 2020. Το 2007 του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα για 90 ημέρες. Το 2008 για 180 ημέρες ενώ το 2020 είχε εμπλακεί σε τροχαίο στην Καλαμαριά, με παράσυρση 77χρονης στην οποία προκάλεσε σωματικές βλάβες.

Παραμένουν διασωληνωμένοι οι δύο γονείς

Την ίδια ώρα, και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από πηγές του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», οι δύο γονείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Η κατάσταση του 37χρονου κρίνεται κρίσιμη, ενώ κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της 34χρονης, η οποία υπεβλήθη, το τελευταίο 24ωρο, σε επέμβαση διακοπής της εγκυμοσύνης της και αφαίρεσης του εμβρύου που κυοφορούσε στον 5ο μήνα (κρίθηκε απαραίτητη από τους γιατρούς λόγω αρνητικών παλμών του εμβρύου).

Το 2 ετών παιδί τους νοσηλεύεται σε απλή κλίνη στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

https://www.kathimerini.gr/society/5632 ... ource=push

Αν αυτός ο άνθρωπος δεν πάει για πολύ καιρό στη φυλακή και δεν χάσει για πάντα την δυνατότητα να οδηγεί, κάτι κάνουμε πάρα πολύ λάθος.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#873469 Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στον οδηγό του ΚΤΕΛ χθες το απόγευμα, που σε δρόμο με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση έκανε προσπέραση σε 3-4 αμάξια μαζί, χωρίς να ενδιαφερθεί εάν έρχονταν κάποιος από το απέναντι ρεύμα. Που έρχονταν, 2 αμάξια, το ένα εγώ... :s_whiteflag :s_whiteflag Ενοχλήθηκε μάλιστα που του άναψα τα φώτα, έχοντας χωθεί τέρμα δεξιά στη λωρίδα μου... :inlove: :inlove:

Το αυτό και στον οδηγό μπετονιέρας που έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σήμερα το πρωί! :inlove: Η μόνη διαφορά είναι ότι το είδα από λίγο πιο μακριά, ο μπροστινός μου πάτησε σχεδόν εκτός δρόμου για να γλιτώσει μετωπική.

Λεπτομέρεια ότι και στα δύο σημεία είχε διπλή διαχωριστική στη μέση...

Εντωμεταξύ ήταν στην ίδια ευθεία, με άπλετη ορατότητα (1-2χλμ απόσταση τα δύο σημεία), οπότε δεν παίζει το επιχείρημα δεν είδε ότι υπήρχε κίνηση από απέναντι. Οι δύο δολοφόνοι ΕΙΔΑΝ ότι έρχονται αμάξια, αλλά προτίμησαν να κάνουν την προσπέρασή τους, αντί να περιμένουν να αδειάσει ο δρόμος, ή και ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ Γ@Μ#ΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ, αν δεν μπορούν να την κάνουν με ασφάλεια!!! :s_shout
Άβαταρ μέλους
By Zorz
markvag έγραψε:Εντωμεταξύ ήταν στην ίδια ευθεία, με άπλετη ορατότητα (1-2χλμ απόσταση τα δύο σημεία), οπότε δεν παίζει το επιχείρημα δεν είδε ότι υπήρχε κίνηση από απέναντι. Οι δύο δολοφόνοι ΕΙΔΑΝ ότι έρχονται αμάξια, αλλά προτίμησαν να κάνουν την προσπέρασή τους, αντί να περιμένουν να αδειάσει ο δρόμος, ή και ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ Γ@Μ#ΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ, αν δεν μπορούν να την κάνουν με ασφάλεια!!! :s_shout

Μάρκο παιδί μου, το επιχείρημα είναι απλό:

Εικόνα

Αν είχες βάλει στο Πενβέ το Missile Pack θα ήταν αλλιώς τα πράγματα...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
Zorz έγραψε:
Αν είχες βάλει στο Πενβέ το Missile Pack θα ήταν αλλιώς τα πράγματα...

Εικόνα

Ή αλλιώς James Bond pack... :lol: :lol:

Εντωμεταξύ, αυτές είναι οι μέρες των ηλιθίων, δεν εξηγείται αλλιώς...

Σήμερα, πριν λίγο, κατεβαίνω από τον Βώλακα και είμαι εδώ, δηλαδή είμαι στα δεξιά της εικόνας. Στο αντίθετο ρεύμα έχει σταματήσει ένα Van, νομίζω Sprinter ήταν ή κάτι τέτοιο. Με αλάρμ... Αρκετά παλιό, φορτωμένο, μάλλον θα έμεινε. Το θέμα είναι όμως πως δεν είχε σταματήσει στην άκρη και είχε αφήσει αρκετό χώρο από την άκρη της ασφάλτου (τουλάχιστον μισό μέτρο). Και άντε πες ΟΚ αυτό...

Ο οδηγός ήταν στο αντίθετο ρεύμα (στο δικό μου) και στέκονταν απέναντι από το αμάξι του, όρθιος, όχι έξω από τον δρόμο, όχι στην άκρη του δρόμου, αλλά λίγο πιο αριστερά από την συνεχόμενη γραμμή!!!!! :s_shout :s_shout

Αυτό τί σήμαινε; Ότι εμείς που κατεβαίναμε έπρεπε να πάμε προς το κέντρο του δρόμου για να μην τον πατήσουμε, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ όσοι ανέβαιναν από το άλλο ρεύμα έπρεπε να πάνε και αυτοί στη μέση του δρόμου, για να μην πέσουν πάνω στο κάρο του... :s_shout :s_shout :s_shout :s_whiteflag :s_whiteflag :s_whiteflag Αυτοί που κατεβαίνουν πρέπει να πάνε στη μέση, αυτοί που ανεβαίνουν πάλι στη μέση και να δούμε ποιος θα τρακάρει... :s_shout

Ξαφνικά να πρέπει να κάνεις άσκηση αποφυγής ηλιθίου, ενώ θα μπορούσε να στέκεται σε σημείο που δεν ενοχλούσε κανέναν (ή φυσικά να μείνει μέσα στο όχημα, φορώντας τη ζώνη του, αλλά μιλάμε για επιστημονική φαντασία τώρα η ζώνη, το ξέρω...), αλλά και να σταματήσει το κάρο του λίγο πιο δεξιά! Και ο δρόμος έχει αρκετή κίνηση, γιατί υπάρχουν δεκάδες λατομεία που για να πας πρέπει να περάσεις από εκεί, από εκεί πας στον Βώλακα και το Νευροκόπι και τα γύρω χωριά, αλλά και στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Δηλαδή δεν είναι ένας επαρχιακός δρομάκος που περνάνε 10 αυτοκίνητα το τριήμερο...

Δηλαδή ώρες ώρες νομίζω πως είμαι εγώ ο τρελός...

Θυμήθηκα το carmagedon με τον τύπο και κάτι ωραίες προσθήκες που είχε μπροστά για τους πεζούς... για όσους γνωρίζουν... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#873673 Μαρούσι: Ψάλτες κάνουν «ντουέτο» με λεωφορείο που κορνάρει αφηνιασμένα

Εικόνα

https://www.tiktok.com/@sholeion_psalti ... 0303190274

..και φυσικα αρχισαν οι γνωστες νεοελληνικες εξυπναδες πως χωραγε μια χαρα ο οδηγος κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#874048 Χτες είμαι στην Λεωφόρο Βάρης και περιμένω πρώτος στο φανάρι για να στρίψω δεξιά στην Καλύμνου με κατεύθυνση προς Γλυφάδα. Έρχεται και μπαίνει μπροστά μου μηχανάκι, το οποίο με το που ξεκινάμε πιάνει αριστερή λωρίδα στην Καλύμνου και πηγαίνει με 20 :hmmm:

Τον περνάω από δεξιά νομίζοντας ότι κάτι έπαθε ή δεν στέκει καλά. Μένω στην δεξιά λωρίδα και είμαι πάλι πρώτος στο φανάρι με μηχανή σταματημένη μπροστά μου που έχει σταθεί στο μέσο της λωρίδας μας με φλας για να στρίψει δεξιά (πιο σωστός πεθαίνεις).

Ανάβει πράσινο, ξεκινάει να στρίψει ο άνθρωπος με την μηχανή μπροστά μου, ξεκινάω εγώ πίσω του, και μας περνάει και τους δυο σύριζα από δεξιά το προηγούμενο μηχανάκι με καμιά κατοστάρα. Έχω την εντύπωση ότι άγγιξε και λίγο την ρόδα από το μηχανάκι που έστριβε, ο οδηγός του οποίου σταμάτησε και τραβούσε τα μαλλιά του.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#874352 Μετά από 3+ μήνες οδήγησης στα "νέα" μου μέρη (Χαλκίδα και πέριξ) και σχεδόν 34 χρόνια εμπειρίας, πιστεύω ότι οι χειρότεροι γιδοβοσκοί, που το παίζουν οδηγοί, είναι οι χαλκιδαίοι :help: .-
Άβαταρ μέλους
By elvet
#874529 Θα μπορούσε να μπει στο «καφενείο». Κάποιο καλόπαιδο άνοιξε τον πυροσβεστήρα στο σχολικό και έγινε της περιφερειακής στην πόλη
https://www.voria.gr/article/thessaloni ... se-sholiko