Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#869955 Για τον sknipper δικαιολογείται που πάει από μια ξένη πόλη σε μια άλλη.

Αλλά να μένεις Ελλάδα και να πας εξωτερικό για λίγες ημέρες και να ψάχνεις γύρους, φρέντο και φραπέδες είναι βλακεία, για μένα τουλάχιστον, αν δεν έχεις διατροφικά θέματα σε επίπεδο υγείας.

Ναι και φαστ φουντ θα φάει, και πίτσα (έχει ωραίες πίτσες), και την ωραία τη μπριζολάρα σε steak house, και το bagel και όλα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#869957 https://kingsouvlakinyc.com/food-trucks/

Αν πετυχεις την καντινα, την σταματας , μιλας ελληνικα ( δουλευουν μονο ελληνες) και του παραγγελνεις πιτα κοτομπεηκον.

Θα δακρυσεις, g8777 speaking. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By GTS
g8777 έγραψε:https://kingsouvlakinyc.com/food-trucks/

Αν πετυχεις την καντινα, την σταματας , μιλας ελληνικα ( δουλευουν μονο ελληνες) και του παραγγελνεις πιτα κοτομπεηκον.

Θα δακρυσεις, g8777 speaking. :iconcool:

εχει πολλες καντινες στο μιντ ταουν
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#870046 Δεν πάω στο αμέρικα για να φάω σε ελληνικό εστιατόριο. Ούτε ινδικό, κινέζικο, γιαπωνέζικο κλπ. Θέλω αμερικάνικο στύλ, θέλω diner. Και πίτσα, πάστα, γαλλικά και μεξικάνικα (σημείωσα το Los Tacos No1) αλλά κυρίως κρεατάκια και bagel. Θέλω και καντίνα δρόμου, hot dog κλπ (αλλά 15$ δεν δίνω για πιτόγυρο).
Θα μένω 48 Street και 8 Ave.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#870160 Βάζοντας στον γκουγκλοχάρτη να μου δείχνει τους ποδηλατόδρομους είδα ότι όντως υπάρχουν άπειρα χλμ ποδηλατοδρόμων (κάτι για 1500 μίλια είχα διαβάσει για αυτό και το τσέκαρα) και μάλιστα τα περισσότερα αγορούν σε ξεχωριστές ποδηλατολωρίδες που δεν μοιράζεσαι με αυτοκίνητα σε σημαντικότατο ποσοστό οδών και λεωφόρων του Μανχάταν καθώς και άπειρες βάσεις ποδηλάτων. Βέβαια για αυτή τη φορά μόνο για μέσα στο πάρκο το σκέφτομαι.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#870335 Έχω κάτι δολλάρια από το 2000. Ισχύουν, περνάνε ή όχι και αν όχι τα αλλάζω στην τράπεζα;
Επίσης νομίζω ότι κάποια είναι συλλεκτικά και τα κρατάμε, ξέρω για τα διδόλλαρα, υπ΄ρχει κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
sknipper έγραψε:Έχω κάτι δολλάρια από το 2000. Ισχύουν, περνάνε ή όχι και αν όχι τα αλλάζω στην τράπεζα;
Επίσης νομίζω ότι κάποια είναι συλλεκτικά και τα κρατάμε, ξέρω για τα διδόλλαρα, υπ΄ρχει κάτι άλλο.
Στις ΗΠΑ είναι κανονικό χρήμα, στην Ελλαδα μπορεί και να μην τα πάρει ούτε η τράπεζα της Ελλάδος...
Άβαταρ μέλους
By g8777
sknipper έγραψε:Έχω κάτι δολλάρια από το 2000. Ισχύουν, περνάνε ή όχι και αν όχι τα αλλάζω στην τράπεζα;

Από το 2000 ε;

Τρέχα κοσί στο Φορτ Νοξ.

:adminpower:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
g8777 έγραψε:
Από το 2000 ε;

Τρέχα κοσί στο Φορτ Νοξ.
Ε, από το 2000 έχω να πάω αμέρικα κι έχω μερικά δολλάρια (είχα λίγα και βρήκα κι άλλα που είχαν περισσέψει από τους γονείς) νομίζω όλα μαζί πρέπει να είναι 500-700. Αλλά όταν ήμουν εκεί μου είπαν ότι τα διδόλλαρα είναι συλλεκτικά και να μην τα δίνω για αυτό ρωτάω αν υπάρχουν κι άλλα συλλεκτικά να μην τα ξοδέψω.
Καλά ρεβολούτ θα παίξει και για μένα και για την κόρη που της έχω βγάλει κάρτα, με κάρτα μπαίνεις μετρό και λεωφορεία οπότε καλά. Απλά αν δω ότι παντού περνάει η κάρτα τότε πρέπει να λιγοστέψω τα χάρτινα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#870434 Εγώ είχα κασέρι ντολαρς οπότε δεν χρησιμοποίησα καθόλου Revolut εκτός από την κράτηση για το θέατρο που την έκανα online
Μου είχαν πει πάντως ότι δέχονται και τα παλιά δολλάρια, δεν υπάρχει θέμα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#874009 O καιρός πλησιάζει.
Από ασφάλεια να κυκλοφορείς υπάρχει θέμα. Μιλάω για Manhattan από το πάρκο και κάτω. Δηλαδή στις 6 το πρωί βγαίνω να τρέξω ή στις 10-11 το βράδυ κυκλοφορώ περπατώντας με την κόρη μου 3-4 τετράγωνα;
Από Coney Island ξέρετε, έχει μεγάλο λούνα πάρκ, αξίζει μια βόλτα ή όχι.

Αν είναι μόνο το ένα, μεταξύ ΜΟΜΑ και ΜΕΤ πως να διαλέξω;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#875079 Επιστρέψαμε πριν από λίγες ώρες.
Έχει κάτι το διαφορετικό η ΝΥ από άλλες πόλεις που την κάνει μοναδική με το δικό της χαρακτήρα και ομορφιά. Δεν ξέρω τι είναι, δεν έχει τα ωραία κτίρια ή λεωφόρους του Παρισίου. Δεν είναι βρώμικη αλλά δεν δίνει την εντύπωση της καθαρής. Δεν δείχνει τακτική αλλά είναι. Και η όλη προοπτική με τα άπειρα τεράστια κτίρια της δίνει κάτι το εξωπραγματικό, αναπροσδιορίζει τις διαστάσεις στο χώρο.
Πιο καθαρή από όσο περίμενα αλλά και αρκετά γκρι-βρωμί χρώμα κτιρίων. Πάρα πολλές σκαλωσιές. Ενοχλητικά πολλές, ασχημαίνουν τα πεζοδρόμια.
Times Square πολύ ζωντανή, ανοιχτά μέχρι πολύ αργά, το φως από τις προσόψεις κτιρίων / φωτεινές επιγραφές κάνουν τη νύχτα μέρα.
Πάρα πολλά μικρά μαγαζιά, επιχειρηματικότητα.

Μέρη που κάναμε/πήγαμε: Times Square, Highline, παραλιακά στον Hudson, περιοχή 911, Century 21 (ψιλοαπογοήτευση), ΜοΜΑ, Birdland (τζαζόμπαρο σε βραδιά με γνωστό μπασίστα Ron Carter και μεγάλη μπάντα), Central Park με ποδήλατα, (δεν προλάβαμε την αντρική χορωδία σε εκκλησία στην 5η λεωφόρο), 5η λεωφόρο, Grand Central Station, Vanderbilt Summit (ψηλό κτίριο για θέα και φωτό, τέλειο), γέφυρα Brooklyn+Dumbo πρωί πρωί για την ανατολή και κλάσικ φωτό της γέφυρας Μανχάταν, Staten Island για το δωρεάν καραβάκι με θέα το άγαλμα της Ελευθερίας και το Empire mall/outlet, περιοχή SOHO.
Για επόμενη φορά θέλουμε Woodbury εκπτωτικό χωριό 1+ ώρα μακριά, ΜΕΤ και Guggenheim (ήταν κλειστό το γυριστό κομμάτι) και ίσως και Coney Island, Νιαγάρα αλλά και πολλά άλλα.

Φαγητά ακριβά αλλά μερίδες μεγάλες και στα φαγιά και στα πιοτά. Της κόρης της άρεσε ο αστακός αλλά φάγαμε και μεξικάνικα και bagels και ιταλικό και αμερικάνικο. Γενικά όλα νόστιμα. Αλλά τα φαγητά/γλυκά κλπ τόσο σε εστιατόρια όσο και σούπερ-μάρκετ είναι σχετικά βαρειά, πιο λιπαρά και με πιο πολλή ζάχαρη από όσο έχουμε συνηθίσει.

Μεταφορές
Αεροδρόμιο JFK μεγάλο, περί τη μία ώρα ουρά για έλεγχο.
Το μετρό τους βολικό και εύχρηστο αλλά αρκετά βιομηχανικό σε όψη (γερό και ανθεκτικό αλλά μουντό, χωρίς χάρη ή ομορφιά). Με σταθερό εισιτήριο που πληρώνεις στο έμπα με ανέπαφη κάρτα και βγαίνεις ελεύθερα χωρίς καθυστέρηση.
Όπως όλες οι μεγάλες πόλεις έχουν και την πανίδα τους, είδα και κατσαρίδες αλλά και ωραιότατο αρουραίο στον υπόγειο.
Αυτοκίνητα μεγάλα, σπάνιο να δεις χάτσμπακ. Είδα ένα Golf και ήταν κάτι που μου τράβηξε την προσοχή. Τα Tesla έμοιαζαν εντελώς μέτρια. Το Cybertruck είναι τεράστιο και εντελώς γελοίο και εξωπραγματικό.
Οδηγοί πιο χαλαροί από όσο περίμενα, πολύ υπομονετικοί με τους πεζούς και ποδηλάτες που σφάζουν κόκκινα.
Περπατήσαμε πολύ, πάρα πολύ. Ίσως για αυτό όλοι φοράνε αθλητικά, ακόμα και με κουστούμια. Έτσι ίσως εξηγείται και το γιατί έχουν πάρα πολλά μοντέλα παπουτσιών από καλές μάρκες που μοιάζουν με αθλητικά, άσπρες σόλες, λιγότερο μονόχρωμα κλπ.

Καπνίζουν πολύ χόρτο. Πολλοί hispanics και ισπανικά ομιλούντες.
Υπηρεσίες (μαζαγιά, σερβιτόροι) ευχάριστοι, επαγγελματίες και πολύ εξυπηρετικοί.
Οι τιμές σε αρκετά είδη ρουχισμού είναι οικονομικές ή με σημαντικές εκπτώσεις πχ 40+%.
Βρήκα ενοχλητικό που συχά δεν υπάρχουν τιμές στα προϊόντα στα μαγαζιά και σχεδόν καθόλου στις καντίνες στο δρόμο. Επίσης οι τιμές όλες είναι χωρίς τον επιπλέον φόρο 8,875% (αντικείμενα ρουχισμού μέχρι $110 δεν έχουν φόρο) ενώ φοριέται πολύ και το 18-20% φιλοδώρημα. Άρα για φαγητό που λέει 100 σημαίνει 128.
Γενικά με τη Revolut/τηλέφωνο πληρώναμε παντού όλα καλά.

Τηλεφωνία. Κάποιες περιοχές ή πάροχοι παίζουν σε διαφορετικές συχνότητες και μερικά ευρωπαϊκά τηλέφωνα ίσως να μην παίζουν (μάλλον αφορά μοντέλα πριν το 2021). Είχα πάρει κάρτα που σου δίνει αριθμό για να σε παίρνουν (χωρίς να πληρώνεις όταν σε παίρνουν) και απεριόριστα δεδομένα οπότε παίρναμε μέσω whatsapp.
Καιρός φανταστικός, σταθήκαμε πολύ τυχεροί, λιακάδα, ζέστη και ο ουρανός γαλανός όπως στην Ελλάδα και όχι όπως ο αγγλικός. Μάλλον γενικά έχει καλό καιρό με αρκετά σαφείς 4 εποχές.

Η κόρη συνολικά πολύ χαρούμενη, ενθουσιασμένη με όλα. Αυτά που κρατάμε πάνω από όλα είναι το θαυμάσιο Central Park και τη θέα από ψηλά.