Εκεί η υπάλληλος είδε τα χαρτιά μου και μου λέει μόνο το ΚΤΕΟ έμεινε να πάτε.
Εκεί η υπάλληλος είδε τα χαρτιά μου και μου λέει μόνο το ΚΤΕΟ έμεινε να πάτε.
Οχήματα εισαγόμενα από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης
Για οχήματα εισαγόμενα από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διαδικασία εκτελωνισμού είναι η ίδια, με κάποιες διαφορές στο 2ο και το 3ο βήμα. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:
Βήμα 2ο | ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ/ ΔΙΑΣΑΦΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
Αν το όχημά σου προέρχεται από μη κοινοτική χώρα, τότε πρέπει να τηρηθούν διατυπώσεις εισαγωγής και να καταβληθούν οι απαιτούμενες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις. Αναφορικά με το τέλος ταξινόμησης, αυτό μπορεί να καταβληθεί:
Ταυτόχρονα με την καταβολή των υπόλοιπων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων εισαγωγής. Το παραπάνω γίνεται με κατάθεση της Διασάφησης Εισαγωγής για ανάλωση.
To πολύ μέσα σε 15 ημέρες από την ημερομηνία της ανάλωσης με την υποβολή Ειδικής Δήλωσης.
Βήμα 3ο | ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ
Για οχήματα που εισάγονται από χώρες που δεν αποτελούν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αναγκαίο να καταβληθούν επιπλέον τα εξής:
Δασμός εισαγωγής αυτοκινήτου
Φόρος ταξινόμησης
Φ.Π.Α.
Απαραίτητα έγγραφα & δικαιολογητικά
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον εκτελωνισμό του οχήματός σου είναι τα παρακάτω:
Πρωτότυπο τιμολόγιο αγοράς οχήματος ή άλλος τίτλος που αποδεικνύει την κυριότητα σας επί του οχήματος.
Πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας.
Αντίτυπο της Δ.Α.Ο., καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που απαιτείται για τον προσδιορισμό του τέλους ταξινόμησης (π.χ.το είδος του οχήματος).
Πιστοποιητικό συμμόρφωσης και έγκριση τύπου ή δελτίου κοινοποίησης έγκρισης τύπου. Πρόκειται για έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι το όχημα πληροί τα standards για τις εκπομπές ρύπου και διοξειδίου του άνθρακα από τη στιγμή της κατασκευής του.
Ποια οχήματα επιβαρύνονται με φόρο 1.000€ και 3.000€
Επιβάρυνση με φόρο 1.000 €
Αυτοκίνητα και φορτηγά μικτού βάρους έως 3,5 τόνους
Μοντέλα ηλικίας 8 έως 10 ετών
Προδιαγραφές ρύπων Euro 5b
Επιβάρυνση με φόρο 3.000 €
Αυτοκίνητα προδιαγραφών ευρωπαϊκών προτύπων εκπομπών καυσαερίων Euro 4.
Τι ισχύει με τα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα
Τα υβριδικά αυτοκίνητα απαλλάσσονται από το 50% του τέλους ταξινόμησης, ενώ τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα δεν υπόκεινται καθόλου σε τέλος ταξινόμησης. Για να γίνει η υπαγωγή στο συντελεστή τέλους ταξινόμησης, απαιτούνται τα παρακάτω έγγραφα:
Πιστοποιητικό συμμόρφωσης στα πρότυπα εκπομπών ρύπων και CO2 (Euro).
Πιστοποιητικό έγκρισης τύπου ή δελτίο κοινοποίησης έγκρισης τύπου κατά το χρονικό διάστημα εκτελωνισμού του οχήματος.
Θα πρέπει από τα πιστοποιητικά να προκύπτουν οι προδιαγραφές του προτύπου εκπομπών ρύπων που πρέπει κατασκευαστικά να έχει το συγκεκριμένο όχημα, ως προς την ταξινόμηση, και επιπλέον οι εκπομπές CO2.
Scotch έγραψε:Μόνο lhd τα φέρνουν αυτά εδώ.
< >
Όλοι κάνανε standing start και ο Μαξ έκανε rolling[…]
Το παλευει και ο Ναντο να εχει ενα "14" […]
Εδώ ο 7κις μάλλον έκανε μλκια και κακώς έδωσαν τη[…]
https://www.newsit.gr/ellada/tanagra-tmimata-tou-p[…]
Όλοι. Απλοί υπάλληλοι δεν είναι; :hmmm: Εξειδικ[…]