Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By vagmag
citastak έγραψε:Εγώ έχω λουμπάγκο τα τελευταία 4 χρόνια. Η μοναδική λύση ειναι η γυμναστικη. όταν την αφήνω με τσιμπαει με μαθηματική ακρίβεια.
Το φουσκάτο κάθισμα του βόλβο μου όντως βοηθάει, αλλά δε λύνει το πρόβλημα...
Θα επαιρνες το καινούριο με τη μεγαλύτερη αυτονομία ως plugin?

Το σκέφτομαι κ το καινούργιο XC60 που έχει μεγάλη διαφορά σαν ηλεκτρική αυτονομία , πέρασε από το μυαλό μου κ το X5 45e σαν μεταχειρισμένο , μιας κ το 50e πλέον ξεφεύγει πολύ . Και τα GLC κ GLE που έχουν επίσης μεγαλύτερη αυτονομία σκέφτηκα … δεν ξέρω τι άλλο .
Από την άλλη σκέφτηκα κ την περίπτωση να κατέβω σε ύψος κ κατηγορία ίσως , κ να δω κάποιο 330e , M340i ή d .
Είχα ένα F31 320d παλιά κ ήταν πολύ καλό ! Κ οδηγικά ! Βέβαια όταν μπήκα στο Volvo , σκέφτηκα ότι γέρασα , γιατί ενθουσιάστηκα από το κάθισμα του . Μάλλον χαλάω το θέμα εδώ …
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#869604 Στο μεγαλύτερο διάστημα του έτους , ταξιδεύω μόνος όποτε όλα αυτά είναι πολύ μεγάλα κ ασφαλή μεν αλλά λίγο δυσκίνητα μέσα στην Αθήνα .
Άβαταρ μέλους
By citastak
#869622 Δεν θα έπαιρνα sedan/station. Το μόνο που δε μου αρέσει στο δικό μου (V60) είναι το μπες και το βγες. Ειδικά τις περιόδους που με τσιμπάει η μέση.
Όταν μπαίνω σε ψηλότερα οχήματα το χαίρομαι αυτό.
Εφόσον ταξιδεύεις συχνά, δεν θα σου κάνει σημαντική διαφορά να έχεις το new plugin. Το δικό μου στην Εθνική κάνει τα πρώτα 80-90χλμ ηλεκτρικά και μετα δουλεύει κυρίως βενζίνη.

Όταν κάθεσαι στο κάθισμα του συνοδηγού που είναι λιγότερο χρησιμοποιημένο, νιώθεις καλύτερα;
Άβαταρ μέλους
By vagmag
citastak έγραψε:Δεν θα έπαιρνα sedan/station. Το μόνο που δε μου αρέσει στο δικό μου (V60) είναι το μπες και το βγες. Ειδικά τις περιόδους που με τσιμπάει η μέση.
Όταν μπαίνω σε ψηλότερα οχήματα το χαίρομαι αυτό.
Εφόσον ταξιδεύεις συχνά, δεν θα σου κάνει σημαντική διαφορά να έχεις το new plugin. Το δικό μου στην Εθνική κάνει τα πρώτα 80-90χλμ ηλεκτρικά και μετα δουλεύει κυρίως βενζίνη.

Όταν κάθεσαι στο κάθισμα του συνοδηγού που είναι λιγότερο χρησιμοποιημένο, νιώθεις καλύτερα;

Εσυ θεωρείς ότι ένα ψηλότερο θα βοηθούσε, εγώ ένα χαμηλότερο χαχαχαχα
Μάλλον οι πολλές ώρες οδήγησης μας φταίνε κ όχι το ύψος :lol:
Πάντως νομίζω ότι στου συνοδηγού κάθισα πιο καλά , αλλά ένα καλό test drive θα είναι η ερχόμενη εβδομάδα που θα ταξιδέψω κ θα έχω τη δυνατότητα να το δοκιμάσω αν οδηγήσει λίγο κ η σύζυγος
Άβαταρ μέλους
By citastak
#869697 Μίλα με έναν ειδικό να κάνεις ενδυνάμωση σε κορμό. Θα σε βοηθήσει πολύ.
Ασε ότι ειναι φθηνότερο από το να αλλάξεις αυτοκίνητο :)
Άβαταρ μέλους
By citastak
#875993 1o σερβις ετήσιο στο V60, 14 χιλ χλμ. Περίπου τα 5 χιλ είναι βενζίνη, τα υπόλοιπα ρεύμα.
240 ευρώ (λάδια, φ.λάδι, φ. καμπίνας και κάτι χαζοupdates).
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#879383 Σήμερα στην επιστροφή από το χιονοδρομικό , βγήκαμε σε ένα χιονισμένο λασπόδρομο , κ παίξαμε !!!

Ρύθμιση στην τετρακίνηση , απενεργοποίηση esp , κ το αυτοκίνητο άρχισε να γλιστράει πολύ όμορφα , αργά αλλά πολύ όμορφα !!!

Το μόνο περίεργο ήταν ότι προφανώς κάποιο σύστημα ασφαλείας θεωρούσε ότι ετοιμαζόμαστε για κάποια σύγκρουση κ έσφιξε τις εμπρός ζώνες ! Περίεργο είναι ότι δεν έσφιξε τις πίσω …

Το αυτοκίνητο γέμισε λάσπη κ χιόνι παντού !

Δυστυχώς δεν έβγαλα φωτό .

175000 χλμ αισίως !
XC60 T8
Άβαταρ μέλους
By glf
#879389 Ε βάλε μια φώτο με τη λασπούρα!
Άβαταρ μέλους
By citastak
#879470 Ωραίος - εμείς πάμε βουνό την επόμενη εβδομάδα.
Το ESP δεν νομίζω ότι απενεργοποιείται σε εμένα....
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#879473 Σε εμένα στην οθόνη που λέει car functions ( Αν σύρεις με το δάχτυλο προς τα δεξιά , εμφανίζεται ) , ανάμεσα στα άλλα εικονίδια ( cross traffic alert , active bending lights κλπ ) , έχει κ ένα εικονίδιο που έχει ένα αυτοκίνητο με δύο γραμμές σαν να γλιστράει κ γράφει ESC sport mode .

Μπορεί κ να μη βγαίνει δλδ εντελώς …

Πάντως γυρνάει !

Οπως κ στην ηλεκτρική πισωκίνητη επιλογή !
Άβαταρ μέλους
By citastak
#882388 Καθώς το αυτοκίνητο του πατέρα το έβγαλε ολική η ασφαλιστική :(, το αντικαταστήσαμε με ένα s60 του 2011, δίλιτρο με τα 203 άλογα, αυτόματο και με 140 χιλ χλμ και φουλ συντήρηση σε διάφορες volvo. Ένας ιδιοκτήτης, σχετικά καλό. Δεν θέλει ιδιαίτερα μαζέματα εξωτερικά και ελπίζω να μην έχει θέματα με κλιματισμό και τα πιστόνια (που διαβάζω σε ξένα φόρα).
Παραλαβή next week.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#885939 Διαβάζοντας τη δοκιμή του νέου ΕΧ90 στο drive βλέπω αυτό:

Test drive: Volvo EX90 Twin Performance, Photo © DRIVE Media Group/Thanassis KoutsogiannisΕιδικό μενού για τις ρυθμίσεις των εξωτερικών καθρεφτών και της κολόνας του τιμονιού. Στη συνέχεια, περνάς από τα κουμπιά στο τιμόνι που σε διαφορετική περίπτωση δίνουν εντολές απεικόνισης στα όργανα.

Δηλαδή για να αλλάξω τη ρύθμιση του καθρέφτη, θα πρέπει α) να μπω στο μενού στην οθόνη και αφού το κάνω αυτό, β) να αρχίσω να παίζω με τα κουμπιά στο τιμόνι, που αλλιώς χρησιμοποιούνται για κάτι άλλο.

Σκέφτομαι σκηνικό να θέλεις να παρκάρεις αριστερά στον δρόμο και να πρέπει να κατεβάσεις τον καθρέφτη για να μην φας τη ζάντα στο πεζοδρόμιο. Και να έχεις κλείσει το δρόμο. :ninja: Τη στιγμή που το ίδιο πράγμα γίνεται εδώ και δεκαετίες με ένα απλό κουμπάκι, πανεύκολο στη χρήση, που κάνει αποκλειστικά αυτή τη δουλειά! Και το ερώτημα είναι το εξής:

ΓΙΑΤΙ;;; Ποιός το σκέφτηκε ότι αυτό είναι καλύτερο;; Έχει οδηγήσει ποτέ στη ζωή του; Γιατί αφήσατε αυτόν τον άνθρωπο να έρθει σε επαφή με τον σχεδιασμό του εσωτερικού; Τα παιδιά του Ζεββεδαίου, ποιόν είχανε πατέρα;

ΟΚ, θα μου πείτε, τέτοια αμαξάρα παρκάρει σε κλειστό γκαράζ και όχι στον δρόμο που έχεις μάθει εσύ πληβείε, οπότε ΟΚ, μαζεύω τα κουβαδάκια μου... :lol: :lol:

Αμαξάρα πάντως... :inlove:

Και:

Εξειδικεύοντας τα τερέν, στην πόλη καίγαμε 17 kWh, περιαστικά και στην περιφέρεια 19,1 και στην εθνική 22,4 kWh/100 km.

22,4KWH/100χλμ στην εθνική;;; Τέτοιο αμάξι, με μετωπική επιφάνεια περιπτέρου;; :metalo: Πολύ καλά Volvo!
Άβαταρ μέλους
By glf
#885942 Αυτό θα το λέω συνέχεια για μένα. Πήρα ένα ηλεκτρικό με εσωτερικό Clio ακριβώς για να έχω όλα τα κλασικά κουμπάκια και τρόπο χειρισμού.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#885945 @markvag

1) Όσον αφορά στους καθρέφτες, θεωρώντας πως και στο volvo παρόμοιες (αν όχι ίδιες) επιλογές με το tesla θα υπάρχουν:
Διανύοντας τον 4ο χρόνο χωρίς το παραδοσιακό κουμπί και χειριστήριο, δεν μου έχει λείψει ούτε μία φορά. Τους ρυθμίζεις μία φορά στην αρχή και δεν ασχολείσαι ποτέ ξανά. Στην όπισθεν χαμηλώνουν αυτόματα, στο ύψος που θέλεις, και βλέπεις το πεζοδρόμιο. Επίσης, λογικά στο volvo έχεις το 360 και δεν χρειάζεται να δεις κάτι από τους καθρέφτες. :s_yes
2) Κάπου εκεί παίζουν και οι καταναλώσεις του Χ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:@markvag

1) Όσον αφορά στους καθρέφτες, θεωρώντας πως και στο volvo παρόμοιες (αν όχι ίδιες) επιλογές με το tesla θα υπάρχουν:
Διανύοντας τον 4ο χρόνο χωρίς το παραδοσιακό κουμπί και χειριστήριο, δεν μου έχει λείψει ούτε μία φορά. Τους ρυθμίζεις μία φορά στην αρχή και δεν ασχολείσαι ποτέ ξανά. Στην όπισθεν χαμηλώνουν αυτόματα, στο ύψος που θέλεις, και βλέπεις το πεζοδρόμιο. Επίσης, λογικά στο volvo έχεις το 360 και δεν χρειάζεται να δεις κάτι από τους καθρέφτες. :s_yes
2) Κάπου εκεί παίζουν και οι καταναλώσεις του Χ.

Για το 1, ΟΚ, στο δικό χαμηλώνει μόνο ο δεξιός. Και πάλι, κάποιες φορές θέλω κάτι παραπάνω. Προσωπικά, θεωρώ πως θα με εκνευρίζει πολύ συχνά, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν το έχω δοκιμάσει...

Για το 2, θεωρώ την Τέσλα benchmark σε ότι αφορά γενικά τη διαχείριση ενέργειας σε ηλεκτρικό όχημα, μιας και απ' ότι έχω δει έχει τις χαμηλότερες καταναλώσεις. Εάν το ΕΧ90 πετυχαίνει ίδια (πραγματική) κατανάλωση με το modelX, όντας σημαντικά βαρύτερο (το volvo είναι κάπου 2,8τν, ενώ το tesla κάπου 2,4τν) και όχι τόσο αεροδυναμικό (cd 0.29 vs 0.24 το tesla) είναι εξαιρετικό επίτευγμα.

Και χαίρομαι, γιατί βλέπω ότι και άλλοι κατασκευαστές προωράνε πολύ γρήγορα και αυτό σημαίνει πως θα δούμε εξαιρετικά αυτοκίνητα, με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειεας και στις φθηνότερες κατηγορίες.