Dimitris_P έγραψε:Έχει νεκρά να το σπρώξεις αν μείνει ή κλειδώνουν οι τροχοί;
Με τον καλό τον λόγο στο στόμα εισαι βρε!!!
Dimitris_P έγραψε:Έχει νεκρά να το σπρώξεις αν μείνει ή κλειδώνουν οι τροχοί;
Serf έγραψε:Έστω 15kkm/έτος. Έστω τα 3kkm σε ταξίδια με κόστος φόρτισης ίδιο με θερμικού χάριν ευκολίας. Για τα υπόλοιπα 12kkm υπολογίζω 7lt/100km (προσοχή τα ταξίδια είναι εκτός), δηλαδή 840lt. Πόσο να πούμε το λίτρο, 1,80€; Άρα €1500.
Για τα ίδια χιλιόμετρα λέμε 18KWh/100km, δηλαδή 2150KWh. Έστω €0,18/KWh. Άρα €390.
Το κέρδος σε καύσιμο είναι τουλάχιστον €1000/έτος. Αν το θερμικό είναι μικρομεσαίο με χαμηλότερη κατανάλωση, αντίστοιχα χαμηλότερη κατανάλωση θα έχει και μικρομεσαίο ηλεκτρικό.
Άρα τα περι μεταπωλητής αξίας έχουν εξισορροπηθεί.
glf έγραψε:Ναι. Εγώ χθες βράδυ που ξαναλέω, ΔΕΝ έχω wallbox, δε χρειάστηκε να το βάλω για φόρτιση. Ήταν γεμάτο. Και σήμερα πάμε Θεσσαλονίκη για.. καφέ. Όλη η οικογένεια και προφανώς το AC θα είναι ανοιχτό σε όλη τη διαδρομή. Ώρα για μέτρημα. Το φούλαρα για να δει το BMS τα V της γεμάτης μπαταρίας και σκοπός είναι να φτάσω άδειος Κοζάνη να δει και τη χαμηλότερη στάθμη να ξέρω ότι έχει φρέσκιες μετρήσεις.
skous έγραψε:Hellenic tifosi έγραψε:Εγώ κάνω περίπου 1.600 χλμ μηνιαίως, και το πήγαινε/ελα στη δουλειά ειναι συνολικά 51km. Με phev πρακτικά η καθημερινή μου κίνηση γίνεται εξ' ολοκλήρου ηλεκτρικά, και ήδη νιώθω χαζός που δεν επέλεξα BEV για το λιζινγκ αντί για το PHEV.Ακριβώς το ίδιο δίλλημα ειπχα και εγω για το 2ο. Μέχρι που σκεφτηκα ότι με το υβριδικό, αν θέλω να πηγαινω με μπαταρια θα πρέπει ΚΑΘΕ μέρα να το πριζώνω. Ενώ τώρα με το ηλεκτρικο, φτάνει απλά ένα βραδακι στην πρίζα (ή ένα 8ωρο στην δουλεία), και βγαζει όλη την εβδομάδα.
Παρ' ότι τα συνολικά μου χλμ είναι πολλά, ο,τι ταξίδια γίνονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι στα χωριά μας, όπου φυσικά υπάρχει δυνατότητα φόρτισης στα σπίτια.
Οι υβριδικοί γνωστοί μου, πριζώνουν μετά απο κάθε διαδρομή 30-50κμ και πραγματικά δεν ξέρω εαν βαρεθούν κάποια στιγμη.
< >

NiTse έγραψε:Ποιο πήρες;; Τo zoe αν έχω καταλάβει από τα συμφραζόμενα ε; Καινούργιο ή μεταχειρισμένο;;
skous έγραψε:Hellenic tifosi έγραψε:Εγώ κάνω περίπου 1.600 χλμ μηνιαίως, και το πήγαινε/ελα στη δουλειά ειναι συνολικά 51km. Με phev πρακτικά η καθημερινή μου κίνηση γίνεται εξ' ολοκλήρου ηλεκτρικά, και ήδη νιώθω χαζός που δεν επέλεξα BEV για το λιζινγκ αντί για το PHEV.Ακριβώς το ίδιο δίλλημα ειπχα και εγω για το 2ο. Μέχρι που σκεφτηκα ότι με το υβριδικό, αν θέλω να πηγαινω με μπαταρια θα πρέπει ΚΑΘΕ μέρα να το πριζώνω. Ενώ τώρα με το ηλεκτρικο, φτάνει απλά ένα βραδακι στην πρίζα (ή ένα 8ωρο στην δουλεία), και βγαζει όλη την εβδομάδα.
Παρ' ότι τα συνολικά μου χλμ είναι πολλά, ο,τι ταξίδια γίνονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι στα χωριά μας, όπου φυσικά υπάρχει δυνατότητα φόρτισης στα σπίτια.
Οι υβριδικοί γνωστοί μου, πριζώνουν μετά απο κάθε διαδρομή 30-50κμ και πραγματικά δεν ξέρω εαν βαρεθούν κάποια στιγμη.
< >
Scotch έγραψε:Αλλαγές ταχυτήτων, ήχος θερμικού μίξερ για να μας θυμίζει τα παλιά. Αν βρωμάει και καύσιμο, θα το σκεφτούμε
Race sims με σκληρά Charles: 37.051 36.113 35.78[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]