egobrain έγραψε:ψάχνω AC 24άρι μέχρι περίπου χιλιάρικο.
κατά βάση για ψύξη αλλά μπορεί ενίοτε να βοηθάει και στη θέρμανση.
ψάχνω ιντερνετικά στα φόρουμ για πληροφορίες και συμβουλές -κράτησα πράγματα που βεβαιώνουμε στην εγκατάσταση- αλλά δεν έχω αρκετό χρόνο να το εξαντλησω για εταιρείες/ αξιοπιστία κοκ.
αγοράζω πρώτη φορά, θα μου 'ναι πολύ χρήσιμες βασικες συμβουλές ή προτάσεις, τι αποφεύγουμε τι προσέχουμε κλπ
Για τα τεχνικα δεν εχω αποψη/ιδεα. Εχω φιλο ψυκττικο που αναλαμβανει τις εγκαταστασεις και ειχε διορθωσει την πορεια των σωληνωσεων σε εγκατασταση που εκανε συνεργειο της Mitsubishi ( δεν ειχε ελαφρα κατηφορικη κλιση σε ολο το μηκος ).
Απο τα 18ρια και πανω απαιτειται παροχη γραμμης τροφοδοσιας απο τον πινακα με δικο του ασφαλειοδιακοπτη, αρα αν δεν εχεις ηδη μεγαλο κλιματιστικο θες και ηλεκτρολογο
Τωρα στο τι να παρεις θα σου πω μονο την εμπειρια μου. Εχω ενα TCL 18ρι στο μαγαζι απο το 20 και 2 επισης TCL 9ρια στο σπιτι απο το 22.
Του μαγαζιου δουλευει καθε μερα ολη μερα τους θερινους μηνες και σπανιως τον χειμωνα, δουλευει αψογα και δεν εχει κανενα προβλημα βγαλει. Του σπιτιου επισης αλλα αυτα δουλευουν μονο βραδυ για 4-5 ωρες τους πιο θερμους μηνες.
Το κτηνος Mitsu στο σαλονι ειναι εκει απο το 2007 δουλευει επισης κυριως τους θερινους μηνες απο το μεσημερι μεχρι αργα το βραδυ. Επισης δεν εχει καμια βλαβη πλην μιας καμμενης πλακετας αλλα γι' αυτο φταιει η σταθεροτητα του δικτυου του ΔΕΔΔΗΕ
. Απο τοτε τους μηνες που δεν το χρησιμοποιουμε κατεβαζουμε τον ασφαλειοδιακοπτη για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.
Fiat Panda 7,6l/100km