Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
egobrain έγραψε:ψάχνω AC 24άρι μέχρι περίπου χιλιάρικο.
κατά βάση για ψύξη αλλά μπορεί ενίοτε να βοηθάει και στη θέρμανση.
ψάχνω ιντερνετικά στα φόρουμ για πληροφορίες και συμβουλές -κράτησα πράγματα που βεβαιώνουμε στην εγκατάσταση- αλλά δεν έχω αρκετό χρόνο να το εξαντλησω για εταιρείες/ αξιοπιστία κοκ.
αγοράζω πρώτη φορά, θα μου 'ναι πολύ χρήσιμες βασικες συμβουλές ή προτάσεις, τι αποφεύγουμε τι προσέχουμε κλπ

Για τα τεχνικα δεν εχω αποψη/ιδεα. Εχω φιλο ψυκττικο που αναλαμβανει τις εγκαταστασεις και ειχε διορθωσει την πορεια των σωληνωσεων σε εγκατασταση που εκανε συνεργειο της Mitsubishi ( δεν ειχε ελαφρα κατηφορικη κλιση σε ολο το μηκος ).

Απο τα 18ρια και πανω απαιτειται παροχη γραμμης τροφοδοσιας απο τον πινακα με δικο του ασφαλειοδιακοπτη, αρα αν δεν εχεις ηδη μεγαλο κλιματιστικο θες και ηλεκτρολογο

Τωρα στο τι να παρεις θα σου πω μονο την εμπειρια μου. Εχω ενα TCL 18ρι στο μαγαζι απο το 20 και 2 επισης TCL 9ρια στο σπιτι απο το 22.

Του μαγαζιου δουλευει καθε μερα ολη μερα τους θερινους μηνες και σπανιως τον χειμωνα, δουλευει αψογα και δεν εχει κανενα προβλημα βγαλει. Του σπιτιου επισης αλλα αυτα δουλευουν μονο βραδυ για 4-5 ωρες τους πιο θερμους μηνες.

Το κτηνος Mitsu στο σαλονι ειναι εκει απο το 2007 δουλευει επισης κυριως τους θερινους μηνες απο το μεσημερι μεχρι αργα το βραδυ. Επισης δεν εχει καμια βλαβη πλην μιας καμμενης πλακετας αλλα γι' αυτο φταιει η σταθεροτητα του δικτυου του ΔΕΔΔΗΕ :s_mad . Απο τοτε τους μηνες που δεν το χρησιμοποιουμε κατεβαζουμε τον ασφαλειοδιακοπτη για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Απο τα 18ρια και πανω απαιτειται παροχη γραμμης τροφοδοσιας απο τον πινακα με δικο του ασφαλειοδιακοπτη, αρα αν δεν εχεις ηδη μεγαλο κλιματιστικο θες και ηλεκτρολογο

Οπ εμενα δεν μου ειπαν κατι τετοιο που εβαλα το 18αρι!!! :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Geo f1 έγραψε:

Πιθανα η πριζα να ειναι ενισχυμενη, πιθανα λογω ινβερτερ να ειναι πιο πανω απο τα 18ρια πια

Αν και το 18ρι στο μαγαζι ενω δεν ειχε φις του εβαλε ο τεχνικος αλλα εχω πριζα 16Α
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
GTS έγραψε:Τον ηλιακο θερμοσιφωνα οταν φευγουμε το καλοκαιρι ποσες μερες αντεχει χωρις να τον σκεπασουμε;

Στο παλιό μου σπίτι δεν τον είχα σκεπάσει ποτέ, άντεξε τουλάχιστον 20 χρόνια.
Τελευταία επεξεργασία από Χρήστος Λάππας και 02 Ιούλ 2024, 11:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
PaNick67 έγραψε:
Geo f1 έγραψε:

Πιθανα η πριζα να ειναι ενισχυμενη, πιθανα λογω ινβερτερ να ειναι πιο πανω απο τα 18ρια πια

Αν και το 18ρι στο μαγαζι ενω δεν ειχε φις του εβαλε ο τεχνικος αλλα εχω πριζα 16Α

Οχι. Μαλλον θελει δουλεια.
Γιατι οταν ειχα και την καμερα εκει, με το που εβαζα το κλιματιστικο εκλεινε. Οποτε εβαλα την καμερα αλλου. Απο τοτε δεν εχει κανει κιχ. Λεω να βαλω και μια tapo p110 για ελεγχο και να δω λιγο την καταναλωση.
Άβαταρ μέλους
By babakos
#867675 Παλικάρια εχει κανεις προσωπική αποψη για σοβαρό εγκαταστάτη AC (18άρι) σε Αττική (Μαρούσι)
Με ενδιαφέρει να κάνει σωστή δουλειά .
Το μηχάνημα αγοράστηκε από γνωστή αλυσίδα αλλά θα ήθελα να αποφύγω την υπηρεσία "δωρεάν" εγκατάστασης για ευνόητους λόγους
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#867855 Νομίζω τα σύγχρονα κλιματιστικά είναι πολύ πιο αποδοτικά και για ίδια BTU τραβάνε λιγότερο ρεύμα από τα παλιά οπότε μπορεί και να μην χρειάζεσαι φουλ εγκατάσταση. Καλό όμως είναι να ελέγξει ηλεκτρολογος τι καλώδια υπάρχουν και αν υπάρχει κάτι άλλο συνδεμένο στην ίδια ασφάλεια.

Όπως ανακάλυψα κάποιος κάποτε (έτσι το βρήκαμε όταν μπήκαμε μέσα) είχε συνδέσει παλιό 18άρι με σούκο στη βεράντα. Κάποια στιγμή ψιλοέλιωσαν και οι δύο πλευρές της σύνδεσης αλλά δεν έχουμε ασχοληθεί να φέρουμε ηλεκτρολόγο να τσεκάρει καλώδια, απλά ένας πρόχειρα έβαλε ένα φις και το συνδέσαμε με προέκταση αλλού ώστε να δούμε ότι το κλιματιστικό ζει ακόμα και δεν χρειάζεται αλλαγή. Αλλά πρέπει να γίνει έλεγχος της εγκατάστασης και πιθανότατα επανακαλωδίωση για μόνιμη σύνδεση.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
babakos έγραψε:Παλικάρια εχει κανεις προσωπική αποψη για σοβαρό εγκαταστάτη AC (18άρι) σε Αττική (Μαρούσι)
Με ενδιαφέρει να κάνει σωστή δουλειά .
Το μηχάνημα αγοράστηκε από γνωστή αλυσίδα αλλά θα ήθελα να αποφύγω την υπηρεσία "δωρεάν" εγκατάστασης για ευνόητους λόγους

υπαρχουν και σωστοι ψυκτικοι που συνεργαζονται με αλυσιδες.
Σε εμενα εγινε σωστη τοποθετηση,κενο με αντλια,τηρησαν τα μινιμουμ μετρα χαλκοσωληνα που λεει ο κατασκευαστης κλπ
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
PeterPan έγραψε:Τελικά κατέληξα στα Mitsubishi Heavy Industries κατόπιν προτροπής του φόρουμ και μελέτης.

Έβαλα ένα 3πλο Multi SRK 25 ZSW με 9000 BTU έκαστο με εξωτερική SCM 60 ZSW και μετά ένα ξεχωριστό SRK 50 ZSWF 18.000 btu

Το τελευταίο σε τιτάνιο. Πολύ όμορφα τα νέα χρώματα που υπάρχουν.

Ενδεικτικά αυτό της σαλοκουζίνα σε τιτάνιο χρώμα.

Επίσης έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το συνεργείο. Το βρήκα μέσω της κεντρικής αντιπροσωπίας και διάβασα κριτικές τους. Ήρθαν πριν τα παραγγείλω και πρέσαραν την εγκατάσταση για να ελέγξουν τυχούσες διαρροές και είδα πως δούλευαν.

Πραγματικά ένα από τα λίγα συνεργεία που τα έκαναν όλα άψογα.

Εικόνα

Και όπως τελικά συμβαίνει συνήθως στη ζωή, μηδένα προ του τέλους μακάριζε...

Αφού δούλεψε αρκετά συνεχόμενα το ένα από τα κλιματιστικά, είχε διαρροή η αποχέτευσή του. Μία πολύ μικρή τρύπα... Εν τω μεταξύ ήταν το πρώτο σημείο που έλεγξα στην αρχή όταν περάστηκαν και δεν είχε θέμα. Επειδή η διαρροή ήταν μικρή. Ήταν το σημείο σε μία γωνία στη γυψοσανίδα, εκεί είχαν ζοριστεί να περάσουν τις σωλήνες. Το είχα βγάλει και φωτογραφία. Τελικά ήρθε το πρώτο συνεργείο του μηχανικού (δικό του φταίξιμο ήταν) που είχε περάσει τις χαλκοσωλήνες και το διόρθωσαν. Θα έρθει και ο γυψοσανιδάς αφού στεγνώσει κτλ.

Τέλος καλό, όλα καλά.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#869475 Υπάρχουν κλιματιστικά των οποίων οι εσωτερικές μονάδες δε χρειάζονται αποχέτευση; :hmmm:

Νομίζω πως κάτι τέτοιο πήρε πρέφα το μάτι μου… :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
glf έγραψε:Αποχέτευση κλιματιστικού το βλέπουμε ως μη γενόμενη φάση lol

Είναι σπάσιμο, ειδικά από επώνυμη μάρκα και όχι τριτοτέταρτους ψυκτικούς από πολυκαταστήματα
Εμένα πέρσυ τα έχυνε από μέσα γιατί είχαν βάλει λάθος ρύση
Άβαταρ μέλους
By NirApp
PeterPan έγραψε:Υπάρχουν κλιματιστικά των οποίων οι εσωτερικές μονάδες δε χρειάζονται αποχέτευση; :hmmm:

Νομίζω πως κάτι τέτοιο πήρε πρέφα το μάτι μου… :hmmm:

Δεν γινεται, η ιδια η λειτουργια του κλιματιστικου παραγει παντα καποια υγρασια πανω στην εσωτερικη εβαπορετα. Η διαφορα θερμοκρασιας πανω της, παραγει σταγονιδια απο την ψυξη του αερα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#869486 Σε πολλά καινούργια σπίτια οι υδρορροές για τα κλιματιστικά είναι κρυμμένες, οπότε όποιος κοιτάει τον τοίχο δεν βλέπει καλώδια και σωλήνες να τρέχουν πουθενά. Αυτό και η μια εξωτερική μονάδα για όλα τα κλιματιστικά του σπιτιού, κάνει μεγάλη διαφορά στην όψη του κτηρίου.