Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
sknipper έγραψε:Μετά το ηλεκτρικό με τα 330Nm οποτεδήποτε επιστρέφοντας στο παλιό ατμοσφαιρικό μου με τη ροπή 190Nm στις 4200 ένιωσα πολύ αργός....
Ε τι να κάνουμε. Επέλεξες αργό ατμοσφαιρικό. Πάρε αυτό που πρέπει να νιώσεις καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#869264 Ο 1.600άρης διεζελ της φιατ που φοριέται και στα όπελ, έχει κι αυτός 330νμ, κάντο συνδυασμό με αυτόματο σαζμάν και τσουπ νάτο το υποκατάστατο.
Και χωρίς να σταματάς για κατούρημα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#869344 Ντίζελ δεν μου πάει, δεν τα μπορώ. Φαντάζομαι όμως ότι κάποιο καλό βενζινοκίνητο υπερσυπιεσμένο με ομαλή απόδοση θα ελαχιστοποιεί τη διαφορά με το ηλεκτρικό. Το ηλεκτρικό όμως είναι αλλιώς...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#877519 Μετά την νέα βλάβη της μπεμπέκας έπρεπε να νοικιάσω ένα αμάξι. Αναζήτηση στα ιντερνέτς, τηλέφωνο Centauro (εξαιρετικοί), πηγαίνω στο γραφείο τους κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έχοντας κλείσει ένα Fiat Tipo or similar αντί € 145 για 5 μέρες. "Θέλετε να σας κάνουμε μία δωρεάν αναβάθμιση;" ρώτησε η ευγενέστατη υπάλληλος. "Ποτέ δεν λέμε όχι σε κάτι που είναι δωρεάν" απάντησα ο ζήτουλας και βρέθηκα με τα κλειδιά ενός Dacia Duster 4x4 1.5dci.

Για την εξωτερική του εμφάνιση δεν έχω να πω τίποτα, είναι γνωστό μοντέλο, οι χώροι του είναι μια χαρά για μία οικογένεια με 2 παιδιά πάντως. Θα ήθελα ένα κλικ μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και πίσω αεραγωγούς, αλλά κλάιν, βολευτήκαμε μια χαρά. Από εξοπλισμό, ήταν η πλούσια έκδοση, είχε αρκετά πραγματάκια, όχι κάτι τρελό βέβαια με τα σημερινά δεδομένα, αλλά είναι (ήταν) ένα φθηνό αμάξι, οπότε οι απαιτήσεις πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα. Τα παιδιά πάντως το λάτρεψαν γιατί είχε οθόνη με δυνατότητα σύνδεσης του κινητού :lol: :lol: Και σε δεύτερο λόγο γιατί ήταν ψηλό. :lol: :lol:

Οδηγικά τώρα, η θέση είναι βολική, αν και κάθεσαι αρκετά ψηλά (λογικό), εργονομικά, αν εξαιρέσεις την οθόνη που θέλει μία περίοδο να τη συνηθίσεις είναι ΟΚ, αν και ακόμα και την 5η μέρα υπήρχαν φορές που έπαιρνα τα μάτια μου από τον δρόμο περισσότερο απ' ότι ήθελα αν ήθελα να κάνω κάτι στην οθόνη. Έχει (ευτυχώς) κλασσικά χειριστήρια για τον κλιματισμό.

Ο κινητήρας ακούγεται αρκετά και γενικά η ηχομόνωση θα ήθελε βελτίωση. Δεν είναι τραγική, δεν έφτασα στη Δράμα μετά από 2 περίπου ώρες με κεφάλι κουδούνι (όπως είχε συμβεί με ένα Swift diesel που είχα οδηγήσει σε μια άλλη ζωή), αλλά θέλει βελτίωση. Και στο ρελαντί ακούγεται πολύ ο κινητήρας, αλλά και εν κινήσει ακούγεται φασαρία απ' έξω.

Τώρα, ο κινητήρας... Δεν είχε τύχει να οδηγήσω ξανά τον 1,5dci της Renault και έμεινα (με την εξαίρεση του θορύβου) εξαιρετικά ικανοποιημένος. Τραβάει από τις 1300σαλ, καταναλώνει πολύ λογικά (και ελάχιστα φαντάζομαι αν προσπαθείς - δεν προσπάθησα ιδιαίτερα :lol: ) και απ' ότι ακούω δεν σπάει, δεν χαλάει. Κατανάλωση, χωρίς να προσπαθήσω, με ταχύτητες στην εθνική στα 120-140χαω + την καθημερινή μου οδήγηση στη Δράμα + κάποιες δεκάδες χλμ off road στη Θάσο, χωρίς ποτέ να ασχοληθώ με το ECO και την 4κίνηση πάντα στο Auto, ήταν στα 5,8λτ / 100χλμ. Θεωρώ πως με λίγη προσπάθεια, πιθανώς και με το ECO πατημένο, να μπορεί να πέσει στα 5,5 ίσως και λίγο πιο κάτω, για κάτω από τα 5 πιστεύω πως θέλει αρκετούς συμβιβασμούς... Δεδομένης της αεροδυναμικής που δεν έχει, της 4κίνησης και του βάρους, που νομίζω είναι πάνω από 1400kg, είναι θεωρώ εξαιρετικά. Ποτέ δεν μου έλλειψε η ροπή, αν και προφανώς πάνω από 3000 σαλ δεν έχει και πολύ νόημα να ανεβάζεις, μία φορά έπιασα 4000σαλ και το μετάνιωσα, μόνο θόρυβο έκανε...

Το κιβώτιο είναι πολύ καλό, πανεύκολο στη χρήση και πολύ κοντό. Αν ξεκινάς με 1η πρέπει κατευθείαν να αλλάζεις σε 2α. Η καλύτερη λύση είναι να ξεκινάς με 2α και γενικά να το αντιμετωπίζεις, όχι ως 6τάχυτο, αλλά ως 5τάχυτο με dog leg 1η (η 2α του) και μία κοντή σχέση για τα δύσκολα εκτός δρόμου. :lol: :lol: Δεν έχεις κανένα πρόβλημα να ξεκινήσεις πουθενά με 2α , δεν χρειάζεται πατινάρισμα ο συμπλέκτης, ξεκινάς παντού κανονικά, εκτός ίσως από τίποτα τρελές ανηφόρες. :lol: :lol: Στα 50χαω έχεις ήδη βάλει 5η και έχεις 1300-1400σαλ και ο κινητήρας απλά ακούει και επιταχύνεις αν χρειαστεί, καθώς είναι στη ροπή του. Ακόμα και σε ανηφόρα. :lol: :lol:

Στο δρόμο, η ανάρτηση δεν θα έλεγα πως είναι ιδιαίτερα άνετη, μάλλον προς το σκληρή θα την χαρακτήριζα... Όχι δυσάρεστη, αλλά θα περίμενα κάτι καλύτερο, μιας και υπάρχει αρκετή κλίση σε στροφές. Εκεί μου θύμισε λίγο κάτι παλιά γαλλικά, που παίρνουν κλίση και τα αισθάνεσαι σαν να κάθονται στον πίσω εξωτερικό τροχό. Δεν το πήγα παραπάνω από σβέλτα πουθενά, αλλά σε κάτι στροφές που πίεσα λίγο, δεν υπήρχε θέμα. Σε καμία περίπτωση σπορ, σε καμία περίπτωση δεν σπας τα χρονόμετρα, αλλά αξιοπρεπέστατα. Τα φρένα επίσης δεν με ενόχλησαν (ταμπούρα πίσω), αλλά δεν τα πίεσα κιόλας.

Το τιμόνι είναι απίστευτα ελαφρύ, αλλά όλως παραδόξως σου δίνει μία κάποια αίσθηση του δρόμου και του τι κάνει το αμάξι στις στροφές. ΟΚ, προφανώς δεν κάνει τίποτα καλύτερο από το να μην σε προβληματίζει, αλλά στην πρώτη τιμονιά είπα πως δεν θα καταλαβαίνω τίποτα. Για να σας δώσω να καταλάβετε το πόσο ελαφρύ είναι, όταν μπήκα στην μπεμπέκα, νόμισα πως έχει χαλάσει η υποβοήθηση του τιμονιού.... Έκανε 2 μέρες να καλιμπραριστεί ο εγκέφαλος στο τιμόνι της μπεμπέκας... :lol: Θα το ήθελα ένα κλικ πιο μεγάλο σε διάμετρο, καθώς δεν έφτανε το χέρι να ακουμπάει το κεντρικό υποβραχιόνιο και να το κρατάει κιόλας, οπότε το ταξίδι ήταν λίγο πιο κουραστικό απ' ότι θα έπρεπε. Λεπτομέρεια της λεπτομέρειας θα μου πείτε (και θα έχετε δίκιο), αλλά με ψιλο-ενόχλησε. Εκτός δρόμου βέβαια το τιμόνι ήταν πολύ καλό, χωρίς περίεργες αντιδράσεις ή κάτι άλλο ενοχλητικό.

Εκτός δρόμου η ιστορία αλλάζει. Στην εταιρεία έχουμε 5-6 Duster diesel, αλλά δεν έτυχε να πέσει κανένα στα χέρια μου για τόσο πολύ. Όλοι όμως τα θέλουν. Και καταλαβαίνω πλέον το γιατί. ΟΚ, δεν είναι HiLux εκτός δρόμου, αλλά είναι εξαιρετικό. Έχοντας το Duster, βρήκα ευκαιρία και πήγα στα λατομεία που έχει η εταιρεία στη Θάσο. Με τα mud & snow ελαστικά που είχε το "δικό" μου, δεν κόλλησα πουθενά :inlove: , πέρασα από παχιά λάσπη χωρίς καθένα πρόβλημα :inlove: και ποτέ δεν χρειάστηκε ούτε καν να κλειδώσω την 4κίνηση. Εννοείται, δεν βρήκε πουθενά κάτω. Η πρώτη χρησιμοποιήθηκε περισσότερες φορές και το αμάξι απλά περνούσε από το οτιδήποτε μπορεί να εμφανιστεί σε ένα λατομείο και σε έναν δασικό δρόμο, χωρίς να ιδρώσει καν.

Εν κατακλείδι, το θεωρώ μία εξαιρετικά τίμια λύση στα 22.500 που έδιναν αυτή την έκδοση πριν αρχίσουν οι αυξήσεις με τον covid. Σε αυτά τα λεφτά και με δεδομένο ότι παίρνεις ταυτόχρονα ένα αξιοπρεπέστατο οικογενειακό και ένα εξαιρετικό εκτός δρόμου όχημα, παραβλέπεις την σχετική τσιγκουνιά στον εξοπλισμό και (κυρίως) την ηχομόνωση. Δηλαδή, αν έψαχνα τότε ένα οικογενειακό αμάξι σε αυτά τα λεφτά, σίγουρα θα έπαιζε ψηλά στις προτιμήσεις μου. Στα 32 χιλιάρικα όμως που έφτασε να πωλείται αυτή η έκδοση πριν καταργηθεί η diesel* με την αλλαγή του μοντέλου πριν λίγους μήνες, όχι. Εκεί έχεις περισσότερες απαιτήσεις.

Και 2 φωτογραφίες με τους κατάλληλους λεκέδες:

Εικόνα

Εικόνα

Και μία με τον αρχηγό:

Εικόνα

* Για μένα τεράστιο λάθος η κατάργηση του diesel. Πλέον στην αγορά δεν υπάρχει τίποτα για ένα μεγάλο κομμάτι της, που ψάχνει ένα καλό εκτός δρόμου όχημα, που να μην θέλει μία περιουσία. Υπάρχουν μόνο τα pick-up που θέλεις πλέον 40+ χιλιάρικα για τα διπλοκάμπινα, είναι τεράστια και καταναλώνουν τον αγλέουρα συγκριτικά. Όσο υπήρχε το dusterάκι με 20 χιλιάρικα σε 4κίνητο diesel είχε μονοπωλιακά ένα αρκετά καλό κοινό (εργοτάξια, κυνηγούς, κτλ.+ όσους ήθελαν "τζιπ" οικογενειακό και δεν ήθελαν / μπορούσαν να ξεφύγουν στην τιμή).

ΥΓ: Το αμάξι το έπλυνα πριν το παραδώσω, δεν υπήρχε περίπτωση να τους το δώσω με έναν τόνο λάσπη... :lol: :lol: Ήταν και βροχερή μέρα όταν πήγα εκτός δρόμου, έβγαλα άπειρη λάσπη από κάτω... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#878986 Πολύ ωραία περιγραφή. +1000 σε ότι αφορά τα diesel. Μέγα λάθος η απαγόρευση τους πρακτικά. Δεν κάνουν για όλες τις χρήσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις όμως είναι αναντικατάστατα.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#879726 FIAT TIPO 1.0 SW

Νοικιάρικο με 35.000 χλμ, Manual 5τάχυτο, με την καινούρια οθόνη της Stellantis και ψηφιακό καντράν και Lane assist κλπ.

Δεν έχω ξαναοδηγήσει κάτι που να μου δίνει τόσο έντονη "Generic" αίσθηση, σχεδόν στενάχωρο ότι κάποιος δίνει χρήματα για να πάρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Τα καλά του:
1) Ασύρματο Carplay με μεγάλη οθόνη αρκετά καλή σε ανάλυση και response, μηδενικών άλλων λειτουργιών όμως.
2) Το τιμόνι με την περιβόητη "CITY" επιλογή στην πόλη και στο παρκάρισμα δίνει αστεία ευκολία. (Να σημειωθεί πως δεν είχε αισθητήρες παρκαρίσματος ούτε μπροστά ούτε πίσω)
3) Τεράστιος χώρος αποσκευών με Flat πάτωμα

Πάμε τώρα στα κακά του:
Πέραν του ότι είναι κουτί με ρόδες οδηγικά που μόνο ως ταξί μπορώ να σκεφτώ χρησιμότητα.
1) Δεν έχει καμία ταυτότητα είτε εμφανισιακά είτε στα χαρακτηριστικά του, ποιοτικά παίζει μία κατηγορία κάτω από Fiat 500 :lipsealed: .
2) Το πιο ψόφιο ηλεκτρόγκαζό που έχω ακουμπήσει. Το πιέζεις τώρα και ανεβάζει στροφές σε 3-4 δευτερόλεπτα. Εννοείται από επιδόσεις δεν έλεγε κάτι, παρότι έκαιγε αρκετά.
3) Ό,τι έχει πάνω του από εξοπλισμό, το έχει σε ημιτελή μορφή, π.χ: το lane assist του αν δεν κρατάς το τιμόνι αυστηρά στην 09:15 θέση, πετάει ένδειξη να επαναφέρεις τα χέρια σου στο τιμόνι, δηλαδή κρατάς το τιμόνι, αλλά το αυτοκίνητο θεωρεί πως δε το κρατάς. Το Ιnfotainment του πέραν του carplay, είχε λιγότερες λειτουργίες και ρυθμίσεις από την Bmw του 2014.
4) Ηχομόνωση, ηχοσύστημα κλπ κάτω του μετρίου, αλλά Ok, φτηνό αυτοκίνητο είναι.

Γενικά μου άφησε μία πολύ στενάχωρη αίσθηση για το που είναι και που οδεύει η αυτοκίνηση σήμερα, ή μάλλον μου επιβεβαίωσε όσα ήδη ήξερα. Κάθε κατασκευαστής πετάει δύο οθόνες, τα υποχρεωτικά πια συστήματα ασφαλείας, ρίχνει και 10 διακόπτες/τιμόνια/κονσόλες από το καλάθι με τα πλαστικά που φοράνε άλλα 40 μοντέλα και σου ζητάει 20Κ για ένα απρόσωπο κουτί. Προφανώς στα 20Κ δε περίμενα να οδηγήσω καμιά Ferrari, αλλά ήλπιζα έστω σε κάτι που να "τιμάει" τα λεφτά που ζητάει.

15 χρόνια πριν τα Bravo ή αργότερα οι Giulietta, ήταν αυτοκινητάκια που σε συμπεριφορά ή έστω σε θέμα εμφάνισης, κάναν ένα κλικ παραπάνω.

Σήμερα από ένα βασικό tipo μέχρι ένα full extra Avenger, θα πάρω κατά 99% ίδια εμπειρία :oops:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#879727 Σε στεναχώρησε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή γενικά το που πάει το προϊόν αυτοκίνητο;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#879729 Μάλλον το tipo στα 20k είναι πολύ πιο τίμιο αποβάλλομαι του 30k ή και 40k
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#879732 Μιλάμε για αμάξι βέβαια που κάποια στιγμή η αρχική τιμή του ήταν 12000€.
Άλλο το πόσο έχουν φτάσει να έχουν τώρα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#879736 Δε βλέπω να παραπονιέσαι για οδική συμπεριφορά και άνεση.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
NickTG έγραψε:Μιλάμε για αμάξι βέβαια που κάποια στιγμή η αρχική τιμή του ήταν 12000€.
Άλλο το πόσο έχουν φτάσει να έχουν τώρα.

Ακριβώς αυτό με ξενέρωσε. Ότι ενώ στα 12-13-14Κ είναι ένα τιμιότατο αυτοκίνητο, πλέον με τυράκι μία μεγάλη οθόνη και 2 συστήματα ασφαλείας το πουλάνε 22Κ+, ενώ παραμένει ένα αυτοκίνητο ποιότητας επιπέδου 12-13.000€
anyway, δε μ αρεσε :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#882335 Επί της ευκαιρία της κοπής της πίτας του φόρουμ της Β. Ελλάδας, ο φίλτατος @dekouk μου έκανε την τιμή να μου παραχωρήσει το BYD Dolphin του, για μια βόλτα.

Τα της εμφάνισης δεν με αφορούν και όλοι μας έχουμε μάτια για να κρίνουμε αν μας αρέσει εξωτερικά. Οπότε το αφήνουμε αυτό.

Μέσα όμως είναι εξαιρετικό! Όλα είναι στιβαρά και καλοφτιαγμένα, με όμορφο design (οι πετούγιες των πορτών μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση). Δεν άκουσα ούτε ένα τσικ από τριγμούς! Ρε τους Κινέζους...

Ξεκινάμε λοιπόν από το πάρκινγκ της ταβέρνας και το πρώτο ευχάριστο γεγονός ήταν το πόσο καλά βαθμονομημένο ήταν το πεντάλ του «γκαζιού» (ηλεκτρισμού-ροοστάτη, πείτε το όπως θέλετε). Πολύ πιο εύκολο από ένα θερμικό, σε σημείο να μπουσουλάς απλά ακουμπώντας το ("breathing on it" θα έλεγαν οι Άγγλοι).

Βγαίνουμε από το parking λοιπόν και μπαίνουμε στον παράδρομο. Το τιμόνι πολύ ευχάριστο ακόμα και στα 40 χ.α.ω. Το περίμενα να είναι φτερό στον άνεμο, αλλά ήταν στιβαρό. Ρε λες να ξέρουν οι Κινέζοι από οδήγηση, αναρωτήθηκα...

Φτάνουμε από τον παράδρομο στην Εθνική Οδό προς Μουδανιά (3 λωρίδες όπου έρχονται με 100+ όλοι). Σταματάω λίγο στην άκρη, γιατί α) δεν ήθελα να κόψω κάποιον και β) δεν ήξερα πόσο γρήγορο είναι το Δελφίνι από στάση. Με το που αδειάζει ο δρόμος, πατάω το «γκάζι» στο πάτωμα. Κάνει λοιπόν ένα μικρό σπινάρισμα, μετά βρίσκει πρόσφυση και επιταχύνει. Όχι πολύ δυνατά, αλλά ικανοποιητικά. Μέχρι τα 100 ήταν σβέλτο, μετά ξεψύχησε (σχετικά πάντα με το τι ένιωθα πριν), αλλά επειδή είχαμε άδειο δρόμο, επέμεινα. Ευτυχώς οι συμπολίτες ήταν προβλεπέ (πως το έπαθαν;!) και η αριστερή ήταν άδεια, οπότε είδαμε την κοντερίσια τελική των 173, που μετά από λίγο έπεσε στα 170, οπότε το άφησα για να μην φάω περισσότερη μπαταρία. Πρέπει να ήταν 160 πραγματικά. Πολύ σταθερό σε αυτά τα χλμ το αυτοκίνητο. Το τιμόνι ακόμα και από το πάρκινγκ δεν ήταν φτερό. Στα 170, ήταν ως και βαρύ, προφανώς βάρυνε λόγω της ταχύτητας και μέσω μεταβλητής υποβοήθησης, χαρακτηριστικό που είχε το Xedos μου και που πάντα μου άρεσε, και δεν έχει το Saab μου, ενώ η BMW είναι πάντα «βαριά» από τα 50 ως τα 250.

Τα φρένα πολύ άμεσα και με καλή αίσθηση στο πεντάλ. Σε κάποιες λίγες στροφές (Μουδανιών για Ρύσιο π.χ.) το αυτοκίνητο ήταν σταθερότατο, αλλά δεν το πίεσα,

Συνολικά ένα καλό αυτοκίνητο, ενώ περίμενα ένα κινέζικο φτερό στον άνεμο. Εντυπωσιακό το τι έχουν κάνει οι Κινέζοι μέσα σε τόσα λίγα χρόνια!

ΥΓ: Ο dekouk υποσχέθηκε ότι θα φέρει το Model 3 για την επόμενη δοκιμή μου... :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#883557 Οδήγησα Renault Arkana νοικιάρικο με 55000+χλμ σε πολύ καλή κατάσταση. Έχω προσέξει ότι πάντα αυτήν την εποχή τα νοικιάρικα είναι πολύ φτηνά. Το είχα μια εβδομάδα, πόλη, ταξίδια, εθνική, βουνά κι έκανα περί τα 1000χλμ.
Μοντέλο 1,3 MHEV (μικρουβριδικό το λέει, όπως κατάλαβα χρησιμοποιεί την ενισχυμένη μπαταρία του startstop για να δίνει επιπλέον βοήθεια με ηλεκτρικό μοτέρ σε εκκίνηση και επιταχύνσεις). Διαθέτει λέει 140 άλογα και μπόλικη ροπή με αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη σε “βασική” εξοπλιστική έκδοση (δηλαδή με μικρές οθόνες). Γιατί βασική ή φτωχή δεν τη λες.

Από πάνω η αρχή και από κάτω το τέλος. Για όσους θέλουν την εκτενή περιγραφή την ενδιάμεση, αυτή βρίσκεται στο θέμα του κατασκευαστή.

viewtopic.php?f=77&p=883555#p883555

ΣΥΝ
Απίστευτες ενδιάμεσες επιταχύνσεις, για να την μπαίνεις στα μηχανάκια
Χώροι
Ευχάριστο στην οδήγηση

ΠΛΗΝ
Καθυστέρηση κατά την εκκίνηση με startstop μέχρι να αρπάξει
Έλλειψη περιστροφικού έντασης ήχου
Έλλειψη μικρού χώρου άμεσης πρόσβασης που να κρύβει τα περιεχόμενά του από το κακό μάτι

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Νομίζω είναι πολύ καλή επιλογή εφόσον ξέρεις τι παίρνεις. Αν νομίζεις ότι τους κορόιδεψες όσους πληρώνουν πολύ περισσότερο για πρίμιουμ γερμανική υλοποίηση να ξέρεις ότι δεν θα έχεις ούτε την ομοιογένεια ούτε την πριμιουμίλα τους, δεν είναι όμως κακό απλά δεν είναι τόσο ολοκληρωμένο. Για τα λεφτά του είναι τίμιο, καλά εξοπλισμένο, με χώρους, πολύ ευχάριστο στην οδήγηση και γρήγορο.
Τα είχα στο φτύσιμο κάτι ψευτο-υβριδικά, μικρό-υβριδικά κλπ. Τα θεωρούσα απλά μάρκετινγκ πονηριά. Όχι πια, το έξτρα ούμφ που προσφέρει ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι πολύ καλοδεχούμενο και κάνει πραγματική διαφορά.

Edit, εφτιαξα το link, admin