Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#869182 Γιατί σε ένα ΗΥ που έχω μπορώ να αντιγράφω από το Citrix του νοσοκομείου κατευθείαν στον σκληρό του ΗΥ μου χωρίς πρόβλημα με Copy-Paste ενώ σε άλλους 2 ΗΥ όχι? Ποια είναι η ρύθμιση που το μπλοκάρει? Έψαξα λίγο τις ρυθμίσεις και δεν το βρήκα. Η μόνη ιδέα που μου έρχεται είναι να πάρω σβάρνα τις ρυθμίσεις και να τις συγκρίνω. Αλλά πριν το κάνω μήπως έχει κανείς σας που χρησιμοποιεί Citrix κάποια ιδέα?
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
PeterPan έγραψε:Γιατί σε ένα ΗΥ που έχω μπορώ να αντιγράφω από το Citrix του νοσοκομείου κατευθείαν στον σκληρό του ΗΥ μου χωρίς πρόβλημα με Copy-Paste ενώ σε άλλους 2 ΗΥ όχι? Ποια είναι η ρύθμιση που το μπλοκάρει? Έψαξα λίγο τις ρυθμίσεις και δεν το βρήκα. Η μόνη ιδέα που μου έρχεται είναι να πάρω σβάρνα τις ρυθμίσεις και να τις συγκρίνω. Αλλά πριν το κάνω μήπως έχει κανείς σας που χρησιμοποιεί Citrix κάποια ιδέα?

Τα permissions τα κοίταξες;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#869579 https://azure.status.microsoft/en-us/status

Network Infrastructure - Issues accessing a subset of Microsoft services

We are investigating reports of issues connecting to Microsoft services globally. Customers may experience timeouts connecting to Azure services. We have multiple engineering teams engaged to diagnose and resolve the issue. More details will be provided as soon as possible.

This message was last updated at 13:13 UTC on 30 July 2024

Να πάτε σε cloud μας λέγανε, θα είναι καλύτερα μας λέγανε :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#869656 Μετά από 3-4 χρόνια (επί covid νομίζω το πήρα) τα έπαιξε το μικρό ups (APC). Μάλλον η μπαταρία πάπαλα.

Υπάρχει κάποια άλλη αξιόλογη μάρκα πέρα από την APC με καλή ποιότητα αλλά χαμηλότερη τιμή;
Ένα μικρό 500ρι-600ρι θέλω ίσα για να βάλω κάτι router + κάμερες, δεν τραβάνε πολλά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#869658 Μπορεί και να μην είναι η μπαταρία αλλά πλακέτα. Δεν το έχω δει ακόμα από κοντά για να αξιολογήσω την κατάσταση, μου είπε η :inlove: ότι σφύριζε χωρίς να υπάρχει διακοπή ρεύματος ή πεσμένος διακόπτης.

Αν είναι πλακέτα μάλλον θα τσούξει (νομίζω πως έχει λήξει η εγγύηση)
Άβαταρ μέλους
By dimik
#869659 Η πλακέτα δεν έχει λόγο να τα παίξει τόσο σύντομα και δεν θα σφύριζε κιόλας, θα νέκρωνε.
Η μπαταρία είναι σχετικά εύκολη υπόθεση να το κάνεις και μόνος σου.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#869671 Πριν κάποια χρόνια είχαμε αγοράσει ένα UPS από Καύκα. Πέρασε κάποιος καιρός, τα έπαιξε. Τους ρώτησε η μάνα μου εάν επισκευάζεται, της είπαν δεν αξίζει, πήρε καινούριο και τους το άφησε για ανακύκλωση (είχε αφήσει τα στοιχεία της όταν το πρωτοαφήσαμε να το τσεκάρουν)

Fast forward ένα διάστημα, κάποιος κύριος παίρνει τηλέφωνο τη μητέρα μου για αυτό το ups. Τι είχαν κάνει? Το επισκευάσανε τελικά (αλλαγή μπαταρίας υποθέτω) και το πουλήσανε (σαν καινούριο ή μεταχειρισμένο δεν γνωρίζω). Οι βλάκες όμως μάλλον δεν βγάλανε από το κουτί το χαρτάκι με τα στοιχεία της μητέρας μου και ο επόμενος κάτοχος την πήρε τηλέφωνο :lol:

Αυτός ήταν η "ανακύκλωση"
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#869696 Επίσης είναι πρόβλημα το ότι σφύριζε μόνιμα. Τι θα γινόταν αν συνέβαινε στις διακοπές ή κάποιο ΣΚ που ίσως ήμασταν εκτός; 24/7 βουητό; Θα είχαν σαλτάρει οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#869820 Δεν έχουν κάποιας μοορφής έλεγχο κατάστασης μπαταρίας να ξέρουν όταν κοντεύει να τα παίξει και να προειδοποιεί;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#869827 Αν είναι συνδεδεμένα με υπολογιστή ίσως, υπάρχει σχετική εφαρμογή για τα apc απ' όσο ξέρω. Αυτό δεν ειδοποίησε καθόλου, κατευθείαν σφύριγμα
Άβαταρ μέλους
By dimik
sknipper έγραψε:Δεν έχουν κάποιας μοορφής έλεγχο κατάστασης μπαταρίας να ξέρουν όταν κοντεύει να τα παίξει και να προειδοποιεί;
Πιθανότατα αυτό ήταν και το beep.
Τα πιο ακριβά που έχουν οθόνη με menu δείχνουν ότι έχει ειδοποίηση για αντικατάσταση μπαταρίας και αν το κάνεις mute χτυπάει ξανά πχ σε 48 ώρες.
Τα φτηνότερα απλά αρχίζουν τα μπιπ και του μπιπ το μπιπ.

Είχα 2 που έκαναν το ίδιο πράγμα, άρχισαν να παίζουν συνεχόμενα και μόλις άλλαξα μπαταρία συνέχισαν να δουλεύουν μια χαρά.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#869840 Άλλαξα μπαταρία και όλα κομπλέ. Το θέμα είναι ότι έκανε μονότονο μπιπ χωρίς σταματημό, σαν να έφυγε ο ασθενής. Αυτό αν είσαι εκτός είναι πρόβλημα, για τους άλλους
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#869929 Στο καλό ups που έχω στο pc κοιτάω τώρα στο Powerchute έχει self test το οποίο περνάει μια χαρά και suggestion to replace battery every 3 years. Δεν αναφέρει πιθανό EOL.