Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
#868449 Ποια Watt θα προτείνατε σε ηλεκτρικό πατίνι για μία απόσταση 3.5 χιλιομέτρων την μέρα, όλο ίσιωμα και μία μικρή ανηφόρα περίπου 300 μέτρα...
Δεν με απασχολεί η αυτονομία και η ταχύτητα, όσο να βγαίνει η ανηφόρα (βάρος 70 κιλά).
Άβαταρ μέλους
By sknipper
nomarxis έγραψε:Ποια Watt θα προτείνατε σε ηλεκτρικό πατίνι για μία απόσταση 3.5 χιλιομέτρων την μέρα, όλο ίσιωμα και μία μικρή ανηφόρα περίπου 300 μέτρα...
Δεν με απασχολεί η αυτονομία και η ταχύτητα, όσο να βγαίνει η ανηφόρα (βάρος 70 κιλά).
Για αυτό που λες οι ροπές σε νοιάζουν πιο πολύ. Αν και για μόνο 70 κιλά δεν νομίζω να υπάρχει θέμα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#868465 Είχα ένα Ninebot ES4 με 300W και peak Power τα 800W και έκανα πολύ περισσότερα χιλιόμετρα καθημερινά -και σε ανηφόρες- μέχρι που έκαψε μοτέρ, μου έδωσε άλλο η εταιρία στα πλαίσια της εγγύησης, το πούλησα σφραγισμένο στο κουτί του και πήρα ηλεκτρικό ποδήλατο.
Δεν ήταν ευχάριστη εμπειρία πάντως τα πολλά χιλιόμετρα με το συγκεκριμένο, σου έφευγαν τα σφραγίσματα, τα φρένα του ήταν τραγικά, και το κράτημα στην παραμικρή υποψία βρεγμένου ήταν καλλιτεχνικό πατινάζ.

Από την άλλη, για πολύ σύντομα πέρα δώθε μου λείπει η ευκολία του. Λογικά με τα κιλά σου και την πολύ μικρή απόσταση που θέλεις να καλύπτεις, ένα παρόμοιο θα είναι οκ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
nomarxis έγραψε:Ποια Watt θα προτείνατε σε ηλεκτρικό πατίνι για μία απόσταση 3.5 χιλιομέτρων την μέρα, όλο ίσιωμα και μία μικρή ανηφόρα περίπου 300 μέτρα...
Τώρα που το ξανακοιτάω αν μιλάμε για 1,75χλμ 2 φορές τη μέρα απλά πας με τα πόδια, 20 λεπτά ανά διαδρομή. Δωρεάν για πάντα. Δεν χρειάζεσαι επιπλέον φορτιστές ή επιπλέον σχεδίαση φόρτισης, δεν θέλεις επιπλέον χώρο αποθήκευσης και κάνεις και καλό στην υγεία σου. Με βάρος 70 κιλά αν δεν έχεις σοβαρά θέματα υγείας είμαι σίγουρος ότι τη βγάζεις την ανηφόρα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#868500 Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αν πρέπει να περπατάς στην ντάλα τον ήλιο για 20 λεπτά γυρνώντας από την δουλειά σου κάθε μέρα, είναι απόλυτα λογικό να ψάχνεις να βρεις ένα τρόπο να το κάνεις πιο ανθρώπινο και γρήγορο.
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
sknipper έγραψε:
Τώρα που το ξανακοιτάω αν μιλάμε για 1,75χλμ 2 φορές τη μέρα απλά πας με τα πόδια, 20 λεπτά ανά διαδρομή. Δωρεάν για πάντα. Δεν χρειάζεσαι επιπλέον φορτιστές ή επιπλέον σχεδίαση φόρτισης, δεν θέλεις επιπλέον χώρο αποθήκευσης και κάνεις και καλό στην υγεία σου. Με βάρος 70 κιλά αν δεν έχεις σοβαρά θέματα υγείας είμαι σίγουρος ότι τη βγάζεις την ανηφόρα.

Κάπως όπως τα λέει ο Χ. Λάππας είναι...
Είναι η διαδρομή για την δουλειά, 22 λεπτά κάνω, αλλά θέλω να πάω πιο ξεκούραστος και το κυριότερο όταν σχολάσω (κουραστική εργασία) να πάω όσο πιο γρήγορα σπίτι...
Η ανηφόρα βγαίνει από θέμα σωματικής κατάστασης, αλλά θα ήθελα κάτι που να μειώσει στα 5 λεπτά την απόσταση. Για περπάτημα έχω άλλες εναλλακτικές και γενικώς περπατάω αρκετά...
Το ποδήλατο δεν βολεύει γιατί δεν έχω που να το παρκάρω στο σπίτι, ενώ το πατίνι θα μπαίνει κάθε φορά μέσα, οπότε και θα φορτίζεται εκεί, ίσως κάθε 3 μέρα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#868510 Δες και αυτό το βίντεο:

https://youtu.be/P6kHuh2q5MM

Επίσης, να έχεις υπόψη ότι για τα αυτοκίνητα τα scooter είναι αόρατα. Σε κοιτούν και δεν σε βλέπουν.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Χρήστος Λάππας έγραψε:...Επίσης, να έχεις υπόψη ότι για τα αυτοκίνητα τα scooter είναι αόρατα. Σε κοιτούν και δεν σε βλέπουν.
Αυτό με φοβίζει πιο πολύ, τα ατυχήματα με ηλεκτρικά σκουτεράκια είναι πολύ συχνά. Και δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα αλλά και το ότι οι σκουτεράδες ξεθαρρεύουν και κάνουν βλακείες καθώς και το ότι η οδική συμπεριφορά τους είναι κακή ενώ οι σκουτεράδες τα οδηγάνε με λάθος ζύγισμα. Γενικά αυτά λειτουργούν ωραία σε μεγάλους χώρους με λείο πάτωμα. Λόγω μικρών ελαστικών το πράμα χαλάει πολύ σε πραγματικές συνθήκες και δεν εννοώ την άνεση αλλά την ευκολία γλυστρήματος, τουμπαρίσματος και το κακό φρενάρισμα. Ναι να πάρεις ένα σκουτεράκι, όχι βέβαια αυτά στο βίντεο που κοστίζουν χιλιάδες και πάνε με 100+χλμ/ώ αλλά θέλει σεβασμό και εγκράτεια. Και φώτα όσα βάζει ο Λάππας κι ακόμα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#868784 Κοίτα, θα είμαι ειλικρινής.

Στην αρχή μου φάνηκε αδύνατο να προχωρήσω , αλλά άλειψα περιμετρικά την τρύπα με βαζελίνη μέχρι να μαλακώσει και τελικά ήταν εύκολο. Το κόλπο είναι να πετύχειςτην σωστή ποσότητα, να μην χαλαρώσει πάρα πολύ .
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#868794 Εννοείς κάτι τέτοιο;

Εικόνα

Όταν την αγόρασα υποτίθεται ότι ήταν η πιο άνετη κουρσάτη σέλα στον κόσμο, 3d printed κλπ κλπ. Έχω βάλει περίπου 8000 χιλιόμετρα και είναι καλή, αλλά όχι όσο περιμενα δεδομένης της τιμής της.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
g8777 έγραψε:Κοίτα, θα είμαι ειλικρινής.

Στην αρχή μου φάνηκε αδύνατο να προχωρήσω , αλλά άλειψα περιμετρικά την τρύπα με βαζελίνη μέχρι να μαλακώσει και τελικά ήταν εύκολο. Το κόλπο είναι να πετύχειςτην σωστή ποσότητα, να μην χαλαρώσει πάρα πολύ .
Είχα το ίδιο πρόβλημα. Το έλυσα με λίγο Hawk Tuah.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εννοείς κάτι τέτοιο; .......
Όταν την αγόρασα υποτίθεται ότι ήταν η πιο άνετη κουρσάτη σέλα στον κόσμο, 3d printed κλπ κλπ. Έχω βάλει περίπου 8000 χιλιόμετρα και είναι καλή, αλλά όχι όσο περιμενα δεδομένης της τιμής της.
Και αυτή περιλαμβάνεται επειδή έχει βαθύ αυλάκι στη μέση είναι σαν να έχει τρύπα. Βέβαια δεν μιλάω για τέτοιας κατηγορίας τιμής. Και δε λέω η σέλλα που έχει από τη μαμά του δεν είναι κακή (Prologo κάτι), και ξέρω ότι τις περισσότερες φορές τη μεγαλύτερη διαφορά κάνει η ρύθμιση της σέλλας πάνω κάτω, εμπρός πίσω, κλίση παρά η ίδια η σέλλα κάτι που έχω διαπιστώσει και στην πράξη, αλλά αναρωτιάμαι αν αυτές με την τρύπα κάνουν διαφορά. Για να έχου τόση επιτυχία δε μπορεί κάτι θα κάνουν, αν και όχι για όλους, απλά έλεγα να συλλέξω εμπειρίες. Πώς σου φάνηκε όταν την πρωτοφόρεσες και αφού τη ρύθμισες. Μαλακιά σκληρή, γλυστερή, μοιράζει την πίεση σε μεγαλύτερο μέρος, βρίσκει στα μπούτια (εσύ είσα λεπτός δεν έχεις τέτοιο θέμα), άνετη σε μεγάλες διαδρομές κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#868821 Είναι άνετη (αν θυμάμαι καλά πιο άνετη από αυτή που είχε το ποδήλατο όταν το αγόρασα), αλλά όχι €460 πιο άνετη. Κρατάει καλά πάντως χωρίς να γλιστράς, αν και σε διαδρομές μεγαλύτερες των 50 χιλιομέτρων θα νιώσεις saddle sore.

Αυτή που ήταν πραγματικά αποτυχημένη αγορά ήταν μια Selle Italia που είχα πάρει στην αρχή με γυμνό ανθρακόνημα. Πανέμορφη, αλλά απίστευτα άβολη. Όπως την πήρα την πούλησα σε έναν αθλητή. Απάλευτη για οποιονδήποτε δεν κάνει αγωνιστική ποδηλασία: viewtopic.php?f=22&t=2801