drdino έγραψε:Πολλοί εργοδότες (σωστά) επιβάλλουν την χρήση ποντικιού και πληκτρολογίου αν δουλεύεις πάνω από χ ώρες τη μέρα στον υπολογιστή. Και να μην το επέβαλαν, δεν μπορώ να φανταστώ να δουλεύω 8+ ώρες στον υπολογιστή με το trackpad.
Έντιτ: προσωπικα΄δε έχω καταλήξει σε gaming mouse (Naga v2 pro) για τα πολλά κουμπιά που μπορώ να κάνω map σε συντομεύσεις.
Το να σου επιβάλλει ο εργοδότης με τι θα δουλεύεις μου φαίνεται υπερβολικό, μου κάνει micromanagement υψηλού επιπέδου
Εγώ πάντως ανάλογα την περίσταση, αν είναι να δουλέψω ένα δύο Excel με μια οθόνη πολλές φορές δεν μπαίνω στον κόπο να βγάλω ποντίκι.
Αν σκάσει η δεύτερη οθόνη ή κάνα sap που όσο και να προσπαθήσεις με τα shortcut στο τέλος θέλεις κέρσορα βγάζω ποντίκι.
Επίσης έχω δικό μου gaming της Logitech δεν θέλω τα μικρά ποντίκια που μας δίνουν για τη δουλειά με εξαίρεση όταν ανοίγω παράλληλα και δεύτερο λάπτοπ, εκεί κάνω μακαρόνια με δύο φορτιστές καλώδιο για το κινητό που κάνει hotspot και το μόνο ασύρματο είναι τα ακουστικά μου.
Για άνεση στη δουλειά πάντως προτιμώ φουλ μεγέθους gaming ποντίκι, αλλά για κάτι χαλαρό μπορεί να μην το βγάλω και καθόλου

) θυρα usb