Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#868265 Πολύ χονδρικά, σε μικτή διαδρομή, κάπου τόσα. Αν όλη η διαδρομή ήταν Ε.Ο., όπως το κομμάτι Αθήνα-Πάτρα, μάλλον κοντά στα 350km. Αν ήταν όπως το κομμάτι Πάτρα-Πύργος, κοντά στα 450km.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#868278 Όσο για τα δικά μου, από τα ποσοστά φαίνεται ότι θα μπορούσαμε να το πάμε και σερί, δεδομένου και ότι ο προορισμός είχε υποδομή φόρτισης.

Από εκεί και πέρα, εμείς τη στάση θα την κάνουμε έτσι κι αλλιώς, οπότε κάποιες φορές η φόρτιση είναι στα πλαίσια "το τερπνόν μετά του ωφελίμου".

.
Άβαταρ μέλους
By skous
#868293 Εγω πάντως αυτο που καταλαβα ήταν οτι ο ενας πήγε Αλντεμαρ. και ο άλλος κάπου εκει κοντα αλλα που;;;

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:Ηλεκτροκίνηση, δοκίμασα νοικιάρικο για 3 μέρες (Polestar 2 170KW/78KWh που είναι όντως προσθιοκίνητο, εντυπώσεις στο Οδήγησα) και πλέον μπορώ να το πω, I am a believer. Αν δεν είσαι πλασιέ και έχεις φορτιστή στο σπίτι είναι no brainer, σχεδόν μονόδρομος. Όσο και να θέλω να είμαι petrolhead, ακόμα κι αν βγάλουν συνθετικά οικολογικά καύσιμα η ηλεκτροκίνηση είναι τόσο εύκολη και ευχάριστη αλλά και οικονομική (με φορτιστή στο σπίτι). Οι αυτονομίες πλέον είναι αξιοπρεπείς και θα γίνονται όλο και καλύτερες ενώ η φόρτιση γρηγορότερη.
Δυστυχώς ξεπερνάω διάφορα θεματάκια όπως πχ πόσο κάνει να το αγοράσεις, τι θα γίνει με τις μπαταρίες όταν παλαιώσουν, πόσο συχνά θα θέλεις πανάκριβα ελαστικά και βέβαια τι κόλπα θα σκαρφιστούν για να τα φορολογήσουν.
Αλλά για την ηλεκτροκίνηση, μέσα για μέσα!

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ είχα αρκετούς ενδοιασμούς όταν πήρα την απόφαση (ειδικά όταν μιλάμε για Ελλάδα τόσο από πλευράς υποδομών όσο και από σεβασμό*) αλλά δε το μετάνιωσα ποτέ. Μάλιστα σε δυο χρόνια που λήγει το μίσθωμα, πάλι ηλεκτρικό θα πάρω.

* ΖΩΑ που παρκάρουν σε θέσεις φόρτισης στο Σ/Μ και ενώ θέλεις να φορτίσεις δε μπορείς...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
skous έγραψε:Εγω πάντως αυτο που καταλαβα ήταν οτι ο ενας πήγε Αλντεμαρ. και ο άλλος κάπου εκει κοντα αλλα που;;;

Για δουλειά πήγα. Καμία σχέση με παραλίες (το λες και ευτυχώς βέβαια).
Άβαταρ μέλους
By glf
#868332 Έχω κάνει συνδρομή στο tesla app για να έχω την καλή χρέωση όταν φορτίζω.
Τον επόμενο μήνα δε θέλω να τραβήξει για να συνεχίσει.
Πρέπει να κάνω κάτι ή αν περάσει ο μήνας πρέπει ο χρήστης να ξανακάνει μόνος του νέα πληρωμή;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#868334 Ρώτησα και μου είπαν :

"Θεωρώ πως αν είναι συνδρομή με κάρτα μπορεί αν πατήσει ακύρωση να δει ποτέ θα ακυρωθεί
Μελλοντικά προτείνω εφαρμογές που μπορείς να φτιάχνεις κάρτα ανά συνδρομή, και αν κάτι πάει στραβά την ακυρώνεις"

" Στο πεδίο "συνδρομή" τι σου βγάζει; "
Άβαταρ μέλους
By glf
#868337 Ε θα το ... πατήσω όταν επιστρέψω Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
glf έγραψε:Ε θα το ... πατήσω όταν επιστρέψω Ελλάδα.

Στο πεδίο "συνδρομή" στο app τι σου βγάζει;
Άβαταρ μέλους
By glf
#868339 Α ναι, λέει ανανέωση στις 11 Αυγούστου.
Έχει κουμπί κάτω για ακύρωση συνδρομής οκ.
Θα το πατήσω όταν γυρίσω;)
Άβαταρ μέλους
By glf
#869015 Τώρα που έχω αρχίσει ελαφρώς την καθημερινή χρήση στο Zoe, βλέπω πχ στην εθνική με 110-120 να αναφέρει κατανάλωση 17KW.
Τι λέει από.. αεροδυναμική; lol
Πάντως το πήρα με λάστιχα 4 εποχών και πιστεύω δεν έχουν.. οικονομικό προφιλ στο πάτημα, σα χιονολάστιχα φαίνονται.
Άβαταρ μέλους
By glf
#869257 Αυτό δεν το ήξερα. Σήμα δωρεάν στάθμευσης ηλεκτροκίνητου οχήματος

Όποιος διαθέτει ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη χώρα μας, επωφελείται ορισμένων σημαντικών παροχών. Μεταξύ αυτών είναι και η δωρεάν στάθμευση στους δήμους της επικράτειας όπου λειτουργεί το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.
Άβαταρ μέλους
By glf
#869270 Πάω για πλαστικοποίηση να το έχω πάντα έτοιμο lol
Άβαταρ μέλους
By glf
#869340 Τώρα με το ηλεκτρικό μόλις μου ήρθε η σκέψη ότι το βράδυ ιδίως θα βρίσκω πιο πολλά ζώα στο δρόμο ακριβώς γιατί είναι αθόρυβο.
Χθες πήγαμε σε ένα τοπικό φεστιβάλ στο ποτάμι και πέτυχα σκύλο στο πήγαινε (νωρίς) και μια αλεπού στο γυρισμό.