Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
glf έγραψε:...Σήμερα κάνω ταχυφορτισεις στα 50KW. Κάθομαι τρία τέταρτα να πάει 85-90% και φεύγω...
Από τα μείον μερικών, κυριως παλιότερων ηλεκτρικών το ότι δεν σηκώνουν 100-150-200+KW φορτιστή. Βέβαια έχουν σχετικά μικρή μπαταρία οπότε δεν αργούν πολύ με τα 50. Αλλά είπαμε για πόλη με φόρτιση στο σπίτι τέλεια.
NirApp έγραψε:... Ωραιο το Ζοε, αλλα μονον για την πολη, το ντιζελ παραμενει η καλυτερη λυση για οικονομια και πρακτικοτητα. Τα ηλεκτρικα εχουν δρομο ακομη...
Κι όμως, οι αυτονομίες όλο και μεγαλώνουν και η φόρτιση με πχ 250KW που όλο και περισσότεροι φορτιστές δίνουν κάνει τα πράματα πιο εύκολα και τη διαφορά από τα ντίζελ πιο μικρή.
Το ντίζελ για οικονομία δεν νομίζω, τουλάχιστον στις χώρες όπου είναι ακριβότερο από τη βενζίνη αν φορτίζεις σπίτι μάλλον το ηλεκτρικό παραμένει φτηνότερο.
Στην πρακτικότητα. Και μη ξεχνάμε ότι το ντίζελ θέλει και συντήρηση, λάδια, φίλτρα κλπ άσχετα από την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Και ακούς το τρακτέρ και ανακατεύεις τη σούπα αν δεν έχεις αυτόματο (που με ντίζελ χρειάζεται ακόμα παερισσότερο). Και μπορεί να απαγορεύεται να πας σε διάφορα κέντρα πόλης, πληρώνεις πιο πολλά για να παρκάρεις και άλλα τέτοια. Οπότε η πρακτικότητα είναι μόνο αν κάνεις πολύ συχνά μεγάλες αποστάσεις, πλασιέ. Ή ταξί που το μοιράζονται σε βάρδιες που δεν έχει χρόνο να φορτίσει τη νύχτα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#868287 Τελευταία φόρτιση Αυστρία.
Σκέφτομαι λοιπόν ότι συνεχώς έχουν όριο 100 με 130. Πουθενά δεν έχει ελεύθερο όριο.
Άρα με αυτό πηγαίνω στο.. όριο.
Άβαταρ μέλους
By glf
#868294 3 φορές φορτισα. Την τρίτη φορά μέχρι να κάνω online βινιέτα, να κλείσω booking και να ρίξω ενημερώσεις, είχε πάει στο 90% και φύγαμε.
Η Αυστρία έφυγε με τη μια, είμαστε Gyor και αύριο έχει τουρισμό και μόνο.

Ναι Αυστρία πήγα με τα όρια +3-4 χλμ. Παντού έργα. Και μπαίνοντας Ουγγαρία πάλι έργα.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
sknipper έγραψε:Κι όμως, οι αυτονομίες όλο και μεγαλώνουν και η φόρτιση με πχ 250KW που όλο και περισσότεροι φορτιστές δίνουν κάνει τα πράματα πιο εύκολα και τη διαφορά από τα ντίζελ πιο μικρή.
Το ντίζελ για οικονομία δεν νομίζω, τουλάχιστον στις χώρες όπου είναι ακριβότερο από τη βενζίνη αν φορτίζεις σπίτι μάλλον το ηλεκτρικό παραμένει φτηνότερο.

Άλλη η χρήση του diesel άλλη των ηλεκτρικών.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις και να προτιμήσει ηλεκτροκίνητο. Όσο και αν έχουν ανέβει οι αυτονομίες (?) συνήθως πάνω από 300Km δεν μπορείς να κάνεις με το ηλεκτρικό, την στιγμή που το diesel έχει συνήθως πάνω από 1000Km και γεμίζει σε 5 λεπτά. Επίσης, αν είναι να φορτίζεις σε ταχυφορτιστές το κόστος του ηλεκτρικού πιθανότατα να ξεπερνάει αυτό του diesel.

Το ακριβώς αντίθετο ισχύει για κίνηση σε αστικό ιστό όπου τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών έναντι των diesel είναι αδιαπραγμάτευτα. Το μόνο κακό είναι πως τα μικρά, φτηνά ηλεκτρικά είναι ελάχιστα μέχρι στιγμής. Ελπίζω σύντομα να αλλάξει αυτό με τα Citroen e-C3, Renault 5, BYD Seagull κλπ.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#868333 Ξέρεις Νίκο πιο είναι το χειρότερο με το ZOE; Ότι τώρα και να θέλεις να κρυφτείς δεν θα μπορείς! :lol:

Όχι μόνο στην Κοζάνη προφανώς αλλά σε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Πόσα κόκκινα ZOE να κυκλοφορούν;

Σε βλέπω σε λίγο καιρό στο carpotting, να μη σου πω στα Σπάνια Πουλιά!
Άβαταρ μέλους
By glf
#868340 Ε σιγά τη μαλάκια για αυτοκίνητο ρε συ. Από πίσω είναι τελείως γυναικείο κόψιμο και σχέδιο. Τουλάχιστο από μπροστά βλέπεται lol.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#868345 Η προηγούμενες εκδόσεις ΟΚ, αλλά αυτή που πήρες είναι αρκετά όμορφη!

Πως και αποφάσισες να προχωρήσεις τώρα στην αγορά του ZOE και δεν περίμενες να δεις και τα καινούργια μοντέλα που έρχονται; Citroen e-C3, Fiat Panda, Renault 5, Hyundai Inster, κλπ; Τα περισσότερα έχουν ανάλογη αυτονομία και λογικά αν πάρουν και επιδότηση η τιμή τους θα είναι κάτω από 20.000€.
Άβαταρ μέλους
By glf
#868346 Δε ξέρω, μου αρέσει το ψάξιμο του μεταχειρισμένου.
Επιδότηση κατάλαβα όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.
Και αν δεν την πάρεις θα σου μείνει το δάνειο για το καινούργιο αυτοκίνητο.
Τρίτον, δε τα προσέχω και πολύ σαν εμφάνιση τα αυτοκίνητα, από εξωτερική εμφάνιση δηλαδή. Και είναι κρίμα να δώσω λεφτά για καινούργιο.
Και γω νομίζω θα μου αρέσει το 5αρι το ηλεκτρικό. Ε θα δώσω το Zoe σε καμία κόρη ή στη γυναίκα και σε 3-4 χρόνια θα βρω ένα μτχ 5αρι.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
glf έγραψε:Τρίτον, δε τα προσέχω και πολύ σαν εμφάνιση τα αυτοκίνητα, από εξωτερική εμφάνιση δηλαδή. Και είναι κρίμα να δώσω λεφτά για καινούργιο.

Δε θέλω να σε αγχώσω, αλλά και αυτό που πήρες σαν καινούργιο είναι! :lol:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#868385 Συμφερει να φερει κάποιος μικρο αυτοκίνητο απο Γερμανία;
Δηλαδή, τύπου Yaris, Corsa, Panda, κατι αντίστοιχο.

Πόσα ειναι περιπου τα εξοδα για ενα τετιοι αυτοκίνητο;
Στην Ελλάδα τα 8-10 ετων τα πουλάνε μετα ξυ 8 και 10000€ (τα φτηνα)

Σε μεγαλυτερα και ακριβότερα σαφως συμφερει, αλλά στα μικρά;