Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
glf έγραψε:Δίκιο έχεις, παίζεις πιο σίγουρα σε επίσημο αν και κυρίως το θες στη Γερμανία γιατί έχεις κανονικά την εγγύηση κτλ.

Εγγύηση έχεις του εμπόρου ( 6 ή 12 μήνες συνήθως) και την εγγύηση του αυτοκινήτου που συνήθως είναι Πανευρωπαική και σε καλύπτει και στην Ελλάδα. Το ZOE δε γνωρίζω πόσα χρόνια εγγύηση έχει, αλλά για την μπαταρία θα είσαι σίγουρα καλυμμένος πιστεύω.

Το αυτοκίνητο που σκοπεύεις να το ελέγξεις στην Γερμανία; Θα το πας σε καμιά Dekra;
Άβαταρ μέλους
By glf
#867951 Βλέπω κάθε αυτοκίνητο με το VIN. Έχουν ακόμα αντισκωριακη εγγύηση μέχρι το 2032.
Η μπαταρία έχει εγγύηση 8 χρόνια ή 160.000χλμ.

Στη dekra θα μου πουν τα στοιχεία του canbus; lol
Όχι, θα το οδηγήσω, θα δούμε τάση στη 12βολτη μπαταρία και να δουλεύει καλά ο κλιματισμός (γιατί ψύχει τη μπαταρία όταν φορτίζει στα 50KW).
Και δοκιμαστική φόρτιση τις 2 μπριζες.
Αν το οδηγήσω θα ξέρω ευθυγράμμιση, φρένα και τζόγο σε ντιζακια ψαλίδια.

Τη Δευτέρα το αυτοκίνητο του dealer θα κάνει φρέσκο TUV έτσι κι αλλιώς.
Άβαταρ μέλους
By glf
#868137 Σήμερα είδα δύο Zoe ΖΕ50. Το πρώτο για "ζέσταμα" και έλεγχο το διαγνωστικό που έχω. Όλα μια χαρά, είδα κατάσταση μπαταρίας και το σχετικά λάθος SOH να λέει 85% για αυτοκίνητο με 18.000 χλμ. Αυτό είναι λάθος ένδειξη γιατί είδα και το firmware version ότι είναι από τα αρχικά, δεν έχει γίνει update σε κάποιο service. Και κάπου εκεί χάρηκα γιατί και το επόμενο που πήγα να δω και είναι αυτό που έχω βάλει στο μάτι, έχει 76.000 και το SOH της μπαταρίας αναφέρει πάλι ... 85% εεε. είναι pattern δε ξέρω τι να πω.
Οκ, εξειδικευμένο θέμα, κακώς το ανοίγω εδώ. Το συγκεκριμένο λοιπόν που έχω κλείσει, αύριο κάνουμε χαρτιά και στέλνω το ποσό. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε εκεί, έχει κάνει δύο σερβις εκεί και από εκεί το παίρνω. Έχω και το αρχικό συμβόλαιο αγοράς της μπαταρίας, όλα πόπα.
Θα ήθελα να κάνουμε και το Renault service upgrade αλλά βλέπω να μας παίρνει άλλες 1-2 μέρες μέχρι να παρουν έγκριση από Renault και βλέπω να το χρεώνομαι κιόλας και δε το βλέπω να γίνεται. Και ο πρώτος Renault dealer που είχα πάει το πρωί (αυτό με τα 18.000 χλμ) τα ίδια μου είπε και βασικά απορούν γιατί ασχολούμαι αφού αυτό το πράμα δε φαίνεται πουθενά εκτός από τα διαγνωστικά lol
Νταξ στο αυτοκίνητο που θα πάρω έχουν αφήσει οι παλιοι ιδιοκτήτες όλη τη χαρτούρα, παλιές ασφάλειες, παλιά TUV, μέχρι και 2 USB καλώδια χρησιμοποιημένα lol.
Άντε μακάρι να βγει σωστό και να αντέξει τι να πω.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#868139 Με το καλό! Για την αναβάθμιση κάλεσε 1-2 αντιπροσωπειες που είναι είτε κοντά στο σπίτι σου είτε στο δρόμο της επιστροφής, και ρώτα τι παίζει, αν έχει μ κόστος, κτλ.

.
Άβαταρ μέλους
By glf
#868147 Ελλάδα έχω ρωτήσει τον τοπικό, δεν το ακουμπάνε (ακόμα). Και όπως είπα, σε δύο αντιπροσωπείες Renault έχω πάει εδώ Γερμανία αν και σε μικρές πόλεις, ok.
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#868158 Εγώ θα το άφηνα όπως είναι.
Πολλά έχουν δει τα μάτια μου σε τέτοιa update :iconcool:

Αυτό παίζει να έχει ίδιο drivetrain με το e smart :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#868189 Kαλοταξιδο!
Άβαταρ μέλους
By glf
#868196 Εικόνα

Ήδη στο δρόμο, έκαψα το 1/3 ήδη. Σήμερα θα τη βγάλουμε στο Ίνγκολσταντ..
Ωραία ήταν, επαγγελματίες. Άμα κάτσω με το φορητό υα γράψω πιο πολλά, αλλά γενικά όλα μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#868199 Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι!
Πολύ όμορφο και με full εξοπλισμό :thumbsup:

Βλέπω στα χαρακτηριστικά 52άρα μπαταρία και πάνω από 300Km πραγματική αυτονομία. Δεν το λες και άσχημα!

Πόσο υπολογίζεις να σου βγει σύνολο αν επιτρέπεται;