Τα ενεργειακα νομιζω εχουν ενα φυλλο μονωσης, δεν προσθετουν καποιο επιπλεον τζαμι
Dimitris_P έγραψε:Μπερδεύτηκα. Τι είναι το bonus ύψους;Όπως έμαθα πρόσφατα από έναν μεσίτη που θέλω να μου πουλήσει ένα οικόπεδο, κάποια στιγμή, προκειμένου να προωθηθούν οι κατασκευές υψηλότερου ενεργειακού δείκτη - μικρότερου ενεργειακού αποτυπώματος κλπ, δόθηκε bonus που σήμαινε αρκετά παραπάνω τετραγωνικά για τα κτίσματα που θα ήταν σε πιο υψηλή περιβαλλοντική/ενεργειακή κατηγορία. Αυτό είναι που πλέον, μετά από διάφορα δικαστήρια, καταργήθηκε και ισχύουν τα προηγούμενα του κάθε δήμου. Δεν ξέρω αν οι δικαστικές μάχες έχουν λήξει γιατί οι κατασκευαστές προφανώς θέλουν να το επαναφέρουν.
Ανέκαθεν δεν υπήρχε όριο ύψους ανά δήμο;
GTS έγραψε:Yπηρχε μια γεωτρηση στο εξοχικο που εχει να δουλεψει 20 χρονια. Θα δουλεψει σημερα; Βασικα δεν εχω ιδεα τι ακριβως ειναι φανταζομαι ενας σωληνας που παει βαθια στην γη. Υπηρχε και μια ηλεκτρικη αντλια, δεν ξερω πως επαιρνε ρευμα απο το σπιτι. Αυτο θα δουλευει αν την βρουμε; Ξερει κανενας απο γεωτρησεις;
Dodger έγραψε:GTS έγραψε:Yπηρχε μια γεωτρηση στο εξοχικο που εχει να δουλεψει 20 χρονια. Θα δουλεψει σημερα; Βασικα δεν εχω ιδεα τι ακριβως ειναι φανταζομαι ενας σωληνας που παει βαθια στην γη. Υπηρχε και μια ηλεκτρικη αντλια, δεν ξερω πως επαιρνε ρευμα απο το σπιτι. Αυτο θα δουλευει αν την βρουμε; Ξερει κανενας απο γεωτρησεις;
Θα μου κάνει τεράστια εντύπωση να δουλέψει μετά από 20 χρόνια αχρησίας η αντλία. Στο εξοχικό της αδερφής μου, γεώτρηση 30 χρόνια, αλλάχτηκε η αντλία δύο φορές. Ίσως παίζει ρόλο ότι το νερό είναι υφάλμυρο, αλλά μπορεί και όχι. Το ρεύμα η αντλία το παίρνει συνήθως με ξεχωριστή ασφάλεια από τον πίνακα, οπότε δε θα είναι δύσκολο να το βρείτε.
Ο χατζαρ το πιθανότερο στους επόμενους αγώνες να γ[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]