Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By red_monster
red_monster έγραψε:
bebes έγραψε:Θέλει λιγη δουλίτσα ακομα η ηλεκτροκίνηση για να γίνει θελκτικλη σε μας τους "δύσπιστους".
Πχ διαβαζω καθε τόσο οτι βγαινουν νεες μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα και μικρότερο χρόνο φόρτισης, οπότε θεωρω οτι συντομα θα λυθουν τα δυο αυτα θέματα.

Στα πρακτικά τωρα: Του Αγ πνευματος πηγα μια εκδρομη Βουλγαρία, εφτασα μεχρι Μαυρη Θαλασσα.
Την τελευταία μερα (επιστροφή), έπρεπε να κανω περίπου 750 χιλιομετρα μονοκοπανιά (Μπουργκάς-Λάρισα).
Είχα 2 κουτακια (στα 6) πετρέλαιο, βγαινοντα;ς απο Μπουργκας σταματησα σε ενα μεγαλο OTV γεμισα και εφτασα Λάρισα με μια σταση για κατουρημα σε 7,5 ωρες. Στο βενζιναδικο ειχε 2 φορτιστες οι οποίοι ηταν πιασμένοι.
Αν υποθέταμε οτι ειχα ηλεκτρικό και ξεκινουσα φορτισμενος (με την προϋποθεση να εβρισκα φορτιστη το βραδυ για να φορτισει), θα εφτανα Ελλάδα οπου (απ'οτι ειδα) ολη η Εγνατια απο Κομοτινή μεχρι Κορινό δεν ειχε ουτε πρατήριο, οχι να εχει χωρους φόρτισης.
Αρα ενα εξτρα αγχος για φορτιση + τον επιπλέον χρόνο. Εδω λοιπον δεν ειμαστε ετοιμοι.

Τωρα πόσο ρευμα θα χρειαζόμουν δεν ξερω, αλλά λογικα δυο πληρεις φορτισεις θα τις ηθελα.
750 χιλιομετρα, A/C φουλ και ταχυτητες (στην Ελλαδα) 140+

Δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπεί η παραπάνω δημοσίευση.
Έχουμε πει πολλάκις ότι αν δεν έχεις ιδιόκτητη ηλεκ/νη θέση στάθμευσης & αν κάνεις συχνά μεγάλα και απρογραμμάτιστα ταξίδια, η χρήση ηλεκτρικού μπορεί μπορεί να είναι μεταξύ χρειάζομαι ένα έξτρα προγραμματισμό μέχρι το ταξίδι έγινε σκέτη ταλαιπωρία.

Δεν χρειαζεται να καταλαβεις. Αλλωστε με βαση το σχολιο σου να τα κλειδωσουμε ολα τα τοπικα γιατι τα παντα εχουν ειπωθει. Δεν παει ετσι. [Admin]

Edit, Admin.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Scotch έγραψε:Εδώ γίνεται της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής το κάγκελο, κι εμείς ασχολούμαστε με το αν είναι δίκαιο ή άδικο που λαμβάνουμε νόμιμα μία κρατική επιδότηση που τροφοδοτείται κυρίως από υψηλόμισθους αλλά δικαιούνται όλοι. Ε, κάπου ψιλοέλεος κιόλας :lol: .

Πωνως :lol:

Τα παράπονά σας στο Σύνταγμα.

Όχι την πλατεία, το κείμενο.

Εκεί,στο άρθρο τεσσερο. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#867948 Σε άλλα νέα. Ακόμη μια επένδυση αυτοκινητοβιομηχανίας στην Τουρκία. Εμείς εδώ Γαλατικό χωριό, γύρω γύρω εργοστάσια και σε εμάς ξεραΐλα. Ελλάδα 2.0 :thumbsdown:

BYD: Mega deal 1 δισ. δολ. με την Τουρκία για την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων

https://www.insider.gr/aytokinito/326783/byd-mega-deal-1-dis-dol-me-tin-toyrkia-gia-tin-kataskeyi-ergostasioy-ilektrikon
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#867953 Παρέλαβα ενοικιασθέν Polestar 2, μεγάλη μπαταρία 78KWh, μικρός κινητήρας 170KW και προσθιοκίνητο. Για το ΣΚ, τη Δευτέρα το επιστρέφω. Θα ακολουθήσουν ειλικρινείς εντυπώσεις για την ηλεκτρική εμπειρία (και στο "Οδήγησα" για το αυτοκίνητο). Είμαι όμως προδιατεθιμένος θετικά (αφού βέβαια έχω φάει μερικές ώρες να ξεσκίζω το διαδίκτυο).
Πάντως είδα ότι στην Αγγλία έχει ταχυφορτιστές πολύ πιο κοντά από κάθε 50χλμ, μάλλον κάθε 15-20. Οπότε πλέον δεν έχω άγχος για αυτό (εκτός αν είναι όλοι πιασμένοι!). Φαντάζομαι σε απομακρυσμένα σημεία μπορεί να είναι 50. Αλλά θα προσπαθήσω για Tesla που μάλλον είναι πιο φτηνοί.

Εκτός του ότι αρχίζουν να κόβουν τα επιδόματα για την αγορά θα πρέπει κάπου να βρεθεί ο φόρος που χάνεται εφόσον αγοράζεται λιγότερη βενζίνη. Αυτό είναι που φοβάμαι πιο πολύ με την ηλεκτροκίνηση.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
sknipper έγραψε:Εκτός του ότι αρχίζουν να κόβουν τα επιδόματα για την αγορά θα πρέπει κάπου να βρεθεί ο φόρος που χάνεται εφόσον αγοράζεται λιγότερη βενζίνη. Αυτό είναι που φοβάμαι πιο πολύ με την ηλεκτροκίνηση.

Εφόσον θέλουν να προωθήσουν την ηλεκτροκίνηση, δεν είναι πιο λογικό να "βαρέσουν" κυρίως αυτούς που αντιστέκονται;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#867955 Σκουτσεζε είσαι ο ήρωας μου.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#867956 Ε ναι, διότι δεν μας έχουν βαρέσει αρκετά, το κουφάρι ακόμα δεν έχει σαπίσει
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:Παρέλαβα ενοικιασθέν Polestar 2, μεγάλη μπαταρία 78KWh, μικρός κινητήρας 170KW και προσθιοκίνητο. Για το ΣΚ, τη Δευτέρα το επιστρέφω. Θα ακολουθήσουν ειλικρινείς εντυπώσεις για την ηλεκτρική εμπειρία (και στο "Οδήγησα" για το αυτοκίνητο). Είμαι όμως προδιατεθιμένος θετικά (αφού βέβαια έχω φάει μερικές ώρες να ξεσκίζω το διαδίκτυο).
Πάντως είδα ότι στην Αγγλία έχει ταχυφορτιστές πολύ πιο κοντά από κάθε 50χλμ, μάλλον κάθε 15-20. Οπότε πλέον δεν έχω άγχος για αυτό (εκτός αν είναι όλοι πιασμένοι!). Φαντάζομαι σε απομακρυσμένα σημεία μπορεί να είναι 50. Αλλά θα προσπαθήσω για Tesla που μάλλον είναι πιο φτηνοί.

Εκτός του ότι αρχίζουν να κόβουν τα επιδόματα για την αγορά θα πρέπει κάπου να βρεθεί ο φόρος που χάνεται εφόσον αγοράζεται λιγότερη βενζίνη. Αυτό είναι που φοβάμαι πιο πολύ με την ηλεκτροκίνηση.

Εννοείς πισωκίνητο. Δεν υπάρχει νομίζω ηλεκτρικό προσθιοκίνητο.

< >
Άβαταρ μέλους
By skous
#867960 Αν μιλάς για poletar δεν ξέρω, αλλά αν μιλάς γενικά, τοcountryman και η ix1 που είναι ίδια πλατφόρμα, βγαίνουν προσθιοκινητα

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#867961 Μέχρι πέρσι το Polestar 2 με το ένα μοτέρ ήταν προσθιοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
Scotch έγραψε:
sknipper έγραψε:Εκτός του ότι αρχίζουν να κόβουν τα επιδόματα για την αγορά θα πρέπει κάπου να βρεθεί ο φόρος που χάνεται εφόσον αγοράζεται λιγότερη βενζίνη. Αυτό είναι που φοβάμαι πιο πολύ με την ηλεκτροκίνηση.

Εφόσον θέλουν να προωθήσουν την ηλεκτροκίνηση, δεν είναι πιο λογικό να "βαρέσουν" κυρίως αυτούς που αντιστέκονται;
Μισο να χωσουμε ακόμα μια φορολογία στον καημένο με τη κορολα του 95 για να μη πληρώσεις πχ εσύ με το επιδοτούμενο τεσλα.

Κουνα λιγο το κεφάλι σου, δε κάνει επαφή

Sent from hell
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#867966 Από το καινούργιο θερμικό πάμε στην κορόλα του 95; Πέτα και κανένα βέλος, εκτός από πέτρες.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Scotch έγραψε:

Ηρεμα Τιγρη, δεν χρειαζεται να καταφυγουμε σε βια. :vava:

Ειναι απλο, πες τους το μυστικο , πώς μπορουν να αγοραζουν ανα 3ετια καινουργιο λεχτρικο. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By bill33
#867969 Eγώ λέω να κόψουν τα ρεζερβουάρ σε όλα τα ICE στα 15 λίτρα και να κάνουν τις αντλίες να χρειάζονται 25 λεπτά για τον ανεφοδιασμό τους.Για να υπάρξει ισότητα και να μην το παίζουν έξυπνοι οι θερμικοί .
Άβαταρ μέλους
By g8777
#867970 Για εσενα Βασλακο θα κανουμε μια εξαιρεση, 87% φορολογια απο το πρωτο ευρω. Που θα παει, καποια στιγμη θα μαθεις να τα εισπρατεις μεσω ΙΚΕ.

Αγγλακι. :roll: