Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By elvet
#867658 Δεν είναι και πολύ σαφές το άρθρο, αλλά κάτι θα υπάρχει ως είδηση

https://www.voria.gr/article/giati-prokeitai-na-meiothoyn-oi-times-sta-eisagomena-metaheirismena-aytokinita
Άβαταρ μέλους
By glf
#867674 Εγώ λοιπόν από εκεί που είχα 3 υποψήφια, τα δύο πουλήθηκαν. Αυτά τα δύο τα είχαν ιδιώτες και τα λέγαμε τώρα για καμιά βδομάδα.
Και οι δύο μου είπαν ότι μιλάνε με 5-6 άτομα.
Χαμός γίνεται, που να σταυρώσω έτσι (πως θέλω) αμάξι.
Έτσι πως πάει θα κλείσω και γω κανένα από τις φωτογραφίες του mobile και απλώς θα πάω να το παραλάβω πληρωμένο, τι να πω..

Σήμερα ένας με μάντρα μου έστειλε μέχρι και 10 φωτο κάθε πάνελ με το οργανάκι που μετράει το πάχος της βαφής, έχουν σοβαρέψει τα πράματα lol
Άβαταρ μέλους
By glf
#867788 Ωραίο και ξεκούραστο κολπάκι, κατεβάζεις το MyRenault app και μπορείς ελεύθερα να καταχωρείς τα VIN από όποιο Renault κοιτάς στο mobile
Και σου βγάζει την αρχική σύνθεση του αυτοκινήτου όπως βγήκε από το εργοστάσιο.
Σε μένα δίνει και κάτι ακόμα, γράφει πχ "Batteriekauf" και ξέρω πιο σίγουρα ότι έχει αγορασμένη τη μπαταρία να μην έχουμε προβλήματα αργότερα.

Και το πιο κουφό. Σε ένα, μου έβγαλε τη σύνθεση στα πολωνέζικα, άρα πρώτη ταξiνόμηση είχε στην Πολωνία :)
Μας πειράζει τώρα αυτό; Ρωτάω..
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#867790 δεν θα ασχολιομουν...
Άβαταρ μέλους
By glf
#867846 Ένας άλλος μου λέει. "Τη Δευτέρα μπορώ θα πάρω τα χαρτιά του αυτοκινήτου από την ΤΡΑΠΕΖΑ" οπότε μπορείς να έρθεις αν θες να το πάρεις.
Και ρωτάω τώρα εγώ, γιατί να έχει τα χαρτιά η τράπεζα; αφού το αυτοκίνητο είναι στη μάντρα του.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#867905 Νίκο αν δεν κάτσει η Γερμανία έλα Β. Εύβοια να σετάρουμε κάτι mt για roaming με συνοδεία υπέροχου κοντοσουβλιού :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
glf έγραψε:Ένας άλλος μου λέει. "Τη Δευτέρα μπορώ θα πάρω τα χαρτιά του αυτοκινήτου από την ΤΡΑΠΕΖΑ" οπότε μπορείς να έρθεις αν θες να το πάρεις.
Και ρωτάω τώρα εγώ, γιατί να έχει τα χαρτιά η τράπεζα; αφού το αυτοκίνητο είναι στη μάντρα του.

Α και η απάντηση σε αυτό είναι ότι τα έχει σε θυρίδα ασφαλείας.
Μάλλον επειδή στη Γερμανία, όποιος έχει στην κατοχή του τη μεγάλη άδεια, θεωρείται αυτοδικαίως ο ιδιοκτήτης του οχήματος.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#867927 Από το επίσημο site της Renault στην Γερμανία κοίταξες;
https://de.renew.auto/suche.html?query=renault%20zoe

Θα εμπιστευόμουν περισσότερο έναν επίσημο έμπορο σε σχέση με ιδιώτη ή μαντρά.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
glf έγραψε:
glf έγραψε:Ένας άλλος μου λέει. "Τη Δευτέρα μπορώ θα πάρω τα χαρτιά του αυτοκινήτου από την ΤΡΑΠΕΖΑ" οπότε μπορείς να έρθεις αν θες να το πάρεις.

Μάλλον επειδή στη Γερμανία, όποιος έχει στην κατοχή του τη μεγάλη άδεια, θεωρείται αυτοδικαίως ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

μαλλον κατι σε παρακρατηση κυριοτητας μου κανει αυτο.
Άβαταρ μέλους
By glf
#867935 Μόνο Zoe κοιτάω, έχω κολλήσει. Το πρώτο υποψήφιο είναι από Renault dealer που από ότι φαίνεται αυτός το είχε πουλήσει και στον 1ο ιδιοκτήτη. Έχω την ανάλυση αγοράς με τα option του αυτοκινήτου, με αναλυτικό κόστος.
Και τον έχω ζαλίσει να μου κάνει και ένα Renault service ACTIS update στο BMS της μπαταρίας που δίνει μια πιο ευχάριστη ανάγνωση (καλύτερο νούμερο δηλαδή) για το SoH της μπαταρίας.
Είμαι πολύ περίεργος με αυτό τι θα καταφέρουμε. Είναι ένα εξειδικευμένο θέμα για τα ZOE. Μπορεί στο CANbus να σου λέει ότι έχει 90% ζωή η μπαταρία και μετά το update να σου λέει 95%.
Και τους εξηγώ ότι Ελλάδα δε παίζει να μου κάνει κάποιος αυτό το update, δεν πιάνουν ακόμα για "σοβαρές" εργασίες, δεν έχουν πιστοποιηθεί οι αντιπροσωπείες μας.
Αυτή την κουβέντα την έχω κάνει και με το τοπικό Renault service που με βοηθούν βέβαια σε ότι ρωτάω (πχ ιστορικό από service), δεν έχω κανένα παράπονο.

Φυσικά οι μαντράδες δεν ξέρουν και πολλά γι αυτό το θέμα, έλα και δες μόνος μου λένε και μου.. αρκεί. Εγώ θα πάω επάνω με το ODB reader και θα διαβάζω μόνος μου την αναφορά της μπαταρίας και θα βλέπω ποια έκδοση firmware έχει το αυτοκίνητο. Επειδή κοιτάω χρονιές 2020-21 τα μισά πιστεύω ότι έχουν λίγο παλιά έκδοση εκτός και αν είχαν μερακλή κάτοχο ή μερακλίδικο service που θα έβαζε και updates (που δεν κάθονται να σκάσουν).

Short story long, έχει δουλειά επάνω και ψάξιμο. Γι αυτό αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να διαλέξω και να πληρώσω από έδω ένα αυτοκίνητο και να μου.. έρθει πακέτο.
Και αντίστοιχα, πως υποτίθεται ότι θα πάω επάνω, θα διαλέξω αυτοκίνητο, θα το πληρώσω εκείνη τη μέρα και πινακίδες μπορεί να έχει ραντεβού μετά από μια βδομάδα.
Θα μου πεις, κλείσε ραντεβού από νωρίς και μην πάς. Μάλλον αυτό γίνεται και δεν υπάρχει τίποτα.

Άλλο θέμα αυτό ε. Έχω μπει στα ηλεκτρονικά ραντεβού από καμιά 10αριά πόλεις. Αλλού μπορεί να μην έχει, αλλού μπορεί να έχει και για σήμερα. Δε μπορώ να καταλάβω.
Σε κάποιες υπηρεσίες βέβαια λέει, ελάτε το πρωί και δείτε τη λίστα μας από ακυρωμένα ραντεβού για να πάρετε ένα. :)
Άβαταρ μέλους
By glf
axel12p έγραψε:Από το επίσημο site της Renault στην Γερμανία κοίταξες;
https://de.renew.auto/suche.html?query=renault%20zoe

Θα εμπιστευόμουν περισσότερο έναν επίσημο έμπορο σε σχέση με ιδιώτη ή μαντρά.

Ναι τα πιο πολλά από αυτά είναι και στο mobile και φαίνεται εύκολα αν είναι αντιπροσωπεία ή μαντράς.
Δίκιο έχεις, παίζεις πιο σίγουρα σε επίσημο αν και κυρίως το θες στη Γερμανία γιατί έχεις κανονικά την εγγύηση κτλ.
Ε και είναι 1000-2000 πιο ακριβοί για ανάλογα αυτοκίνητα σε εξοπλισμό και χλμ.
Άβαταρ μέλους
By glf
dimviii έγραψε:
glf έγραψε:

μαλλον κατι σε παρακρατηση κυριοτητας μου κανει αυτο.

Κάτι τέτοιο θα παίζει. Το ρώτησα σε φίλο στη Γερμανία και μου λέει όχι δεν είναι "συνήθης πρακτική" :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#867946 Βγαλμένα από τη Ζοε. Σημερινό στο σχετικό γκρουπάκι στο FB.

I bought a Zoe and the seller claimed it was with a purchased battery. However, I have now found out that the battery is actually a leased one.
The seller is an elderly gentleman and is unable to understand that he did not purchase the battery. He claims he paid all the lease and the battery must be his. The reality is that he paid off the car but not the battery at all.
If I understand correctly, Renault will be asking the seller (the original owner) to continue the lease for the battery as I have not entered into any lease agreement (nor can I as I am in a country where Renault does not allow battery leases).