Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Tok
#867465 Μόλις γύρισα από Γερμανία ..Όλα τελικά είναι αρκετά ευκολα ως προς τα διαδικαστικά
Ευχαριστώ πολύ όσους έγραψαν για τις διαδικασίες για την εισαγωγή αυτοκινήτου
*Αν κάποιος έχει καμία απορία με χαρά να απαντήσω
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#867467 μολις μπορεσεις γραψε για τα διαδικαστικα πως πηγαν,το ταξιδι κλπ.
Καλοριζικο να ειναι.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Tok έγραψε:Μόλις γύρισα από Γερμανία ..Όλα τελικά είναι αρκετά ευκολα ως προς τα διαδικαστικά
Ευχαριστώ πολύ όσους έγραψαν για τις διαδικασίες για την εισαγωγή αυτοκινήτου
*Αν κάποιος έχει καμία απορία με χαρά να απαντήσω

τι αμαξι εφερες? περασες απο Σερβια Σκοπια?
Άβαταρ μέλους
By Tok
#867536 Αγορά Leon Fr 2019 Cng με πολλααα έξτρα
Αγορά μέσα από αντιπροσωπεία της Cupra
Αφού μου έστειλαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα από την αντιπροσωπεία και έγινε η πληρωμή του οχήματος έκλεισα μέσω Ίντερνετ (mail) ραντεβού στο υπουργείο συγκοινωνιών του κρατιδίου που έγινε η αγορά του οχήματος (Βερολίνο )
Προσοχή ..ζήτησα ραντεβού ένα μήνα πριν και δεν είχαν για τη μέρα που ήθελα και μου έκλεισαν για την επόμενη ..γενικά γίνεται χαμός και θέλει από νωρίς να κλείσεις ραντεβού
Την ήμερα πριν το ραντεβού μου πήγα στην περιοχή γύρω από το υπουργείο όπου υπάρχουν πολλά γραφεία -κοντέινερ για να βγάλω πράσινη κάρτα /ασφαλεια καθώς είναι προαπαιτούμενο για να βγάλεις πινακίδες (και επιπλέον δεν μπορείς να βγάλεις ηλεκτρονικα ασφάλεια όταν πρόκειται για όχημα που θα πάρει πινακίδες τελωνείου )
Την ημέρα του ραντεβού θέλουν μόνο τις πρωτότυπες άδειες κυκλοφορίας του οχήματος (στη Γερμανία αποτελείται από δυο χαρτιά ), την πράσινη κάρτα και το διαβατήριο σου
ΔΕΝ χρειάζεται να τους δείξεις τιμολόγιο αγοράς (ίσως σε στείλουν και τελωνείο για έξτρα φόρους )
Τουλάχιστον στο κρατίδιο του Βερολίνου δεν χρειάζεται να έχεις μαζί σου Γερμανό πολίτη για τη διαδικασία ,αλλά δέχονται να τους δώσεις το ελληνικό iban
Για εκτελωνισμό έχω κανονίσει τα πάντα με εκτελωνιστή
**Ως προς το αμάξι ..έχω πάθει πλάκα με τη μια καταναλώσεις του ..2000χλμ για Ελλάδα μέσω Ρουμανίας Βουλγαρίας με μέση κατανάλωση 3,5kg /100km!!!
Άβαταρ μέλους
By Tok
#867563 Έχει ωραίο πάτημα
Autobahn οπου δεν είχε όρια κινούμουν με 150-160
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις αυστηρά με τα όρια (130,120,140 αναλόγως τη χώρα )
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#867564 καλοταξιδο να ειναι Tok!
Άβαταρ μέλους
By glf
#867565 Ωραία και χρήσιμα. Μήπως επειδή.. Βερολίνο είναι τόσο γεμάτο το πρόγραμμα;

Α ναι, σήμερα μίλησα με κάποιον που φέρνει (σαν οδηγός) αυτοκίνητα από Ευρώπη. Τον πληρώνει δηλαδή κάποιος έμπορος κάθε φορά.
Μου επιβεβαίωσε ότι δεν πάμε Σερβία και Σκόπια με zoll πινακίδες γιατί θα το.. πληρώσουμε.

Μου είπε και ότι συνάδελφος του είπε ότι πριν μπει στο καράβι για Ελλάδα τον βάλανε να πάει να .. αδειάσει τη μπαταρία από Tesla πριν τον αφήσουν να μπει στο καράβι...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#867590 Και πώς φεύγεις από το καράβι; Πρέπει να ψάχνεις σταθμό φόρτισης με το που βγεις;

Τα αμάξια που κοιτάτε δεν έρχονται Ελλάδα ή είναι τόσο φθηνότερα που αξίζει η ταλαιπωρία;
Άβαταρ μέλους
By glf
#867592 Για τα ηλεκτρικά λέει να είναι μέχρι 40% φορτισμένο για να μπει σε καράβι. Το Ελληνικό υπουργείο συγκοινωνιών δηλαδή το λέει. όχι το ιταλικό.

Όλα έρχονται από έξω, κάπου 1000-1200 θα πάρει η νταλίκα και αυτός που θα κάνει τα χαρτιά έξω.
Ο έχων, πληρώνει.

Εγώ θα τα φάω σε φορτίσεις, βινιέτες και αεροπλάνα ξενοδοχεία αλλά στην ουσία θα κάνω τουρισμό.
Άβαταρ μέλους
By glf
#867595 Α μόλις ήρθε ένα mail από μάντρα σε μια μικρή πόλη στη Γερμανία που μιλάμε.

"I am looking my schedule.
Do I need to make an appointment to your local Zollamt ?
Or maybe I come to see the car first and if all ok then I can go for zoll plates WITHOUT making an appointment ?"

και απαντάνε

"That's no problem. Come by and look at the car and if everything suits you, we can organize the signs that day."

Μάλλον στις μικρές πόλεις είναι αλλιώς.
Άβαταρ μέλους
By glf
#867628 Θυμάμαι και την ιστορία για τον τραπεζικό λογαριασμό που θέλουν για να μπορούν να τραβήξουν το φόρο για τις zoll πινακίδες.
Κοιτάω τώρα τη σελίδα του γραφείο στη Stuttgart και λέει

Σημείωση: Εάν δεν έχετε εγχώριο τραπεζικό λογαριασμό:
Η εντολή άμεσης χρέωσης SEPA (SEPA = Ενιαίος Ευρωπαϊκός Χώρος Πληρωμών) χρησιμοποιείται για την πληρωμή φόρου οχημάτων κατά την εγγραφή οχημάτων. Απαιτείται ξεχωριστή εντολή για κάθε όχημα, η οποία λήγει αυτόματα όταν λήξει η πινακίδα κυκλοφορίας εξαγωγής. Τα στοιχεία ξένων τραπεζών μπορούν επίσης να εισαχθούν σε μορφή BIC/IBAN σε αυτήν την εντολή SEPA. Ο κωδικός χώρας (DE) που καθορίζεται στην εντολή άμεσης χρέωσης SEPA μπορεί να προσαρμοστεί στον ξένο κωδικό.

και τώρα είδα ότι το αναφέρει και ο Tok για ελληνικό IBAN.

Άρα ένα πρόβλημα λιγότερο; Θα μου πεις, μπορεί σε άλλη πόλη να μην ισχύει κάτι τέτοιο..

Πάντως ακόμα και Στουτγκάρδη που είναι μεγάλη πόλη, έχει πολλά ελεύθερα ραντεβού τις επόμενες ημέρες.