Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#862293 Θα συμφωνήσω απόλυτα. Στο 308 από efficient grip πήγα σε primacy 4 , πολύ καλύτερα παντού.
Αντοχή δεν πρόλαβα να δω χρονικά γιατί σε λιγότερο από 2 χρόνια με 36000 σκίστικε το ένα από κάτι που πάτησα και τ άλλαξα με τα μισελενια.
Τα primacy είναι στα 2 χρόνια 47000 χλμ και κρατάνε καλά ακόμη, θα κάνω το τελευταίο μπρος πίσω σε αυτό το σέρβις και το φθινόπωρο θα αξιολογήσω αν θα τα αλλάξω.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#862296 Αν κρίνω από τα πριμασυ 3 των κλιο των 6 ετών δεν θα θέλουν αλλαγμα.
Στο γκρι είναι του 8/2018 και είναι βεντούζες ακόμα.
Υπολογίστε ότι τους χειμώνες φόραγε χειμερινά.
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#863524 Ήρθε η ώρα να αλλάξω για 4η φορά σε 6 χρόνια λαστιχακια στο micra ..Ως τώρα φορούσα πάντα primacy 4 τα οποία μου βγάζουν πολλά χιλιόμετρα!! (80χιλιαδες έχω τώρα σε 2 χρόνια ,κι αν δεν ήξερα ότι πέρασαν δυο χρόνια δεν θα κοιτούσα ποσα χλμ έκανα γιατί ακόμα 15-20 χιλιάδες βγάζουν άνετα!)! Πολύ ευχαριστημενος αν και είναι πολύ σκληρά και κοπανάνε λίγο στις λακούβες στους αθάνατους ελληνικούς δρόμους που έχουμε .. Σκεφοτμαι μήπως πήγαινα τώρα έτσι για την αλλαγή σε continental premium contact 7.. τι λέτε ; Η διάσταση είναι 205/55 r16 ! Καμία άλλη προταση για πολλά χιλιόμετρα ;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#863528 δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι αλλο απο μισλεν για μακροζωια.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimviii έγραψε:δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι αλλο απο μισλεν για μακροζωια.

Bridgestone.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#867302 Παρήγγειλα καινούρια λάστιχα.
Τελικα αποφάσισα να βάλω εποχών παρότι εχω παει δευτερο σετ ζάντες για χειμερινά.
Nexen N Blue 4Season 2
Πρωτη άποψη χωρις να τα φορεσω ακόμη οτι ειναι μα λα κα λάστιχα και εχουν και μαλακο πλαΙνό, άρα μάλλον θα ειναι άνετα.
Τα ειχα παραγγειλει 10 μερες πριν, ενόψη ενος ταξιδιου 2000 χιλιομετρων που εκανα το τριήμερο στα βουνα της Βουλγαρίας.
Τα λάστιχα δεν πρόλαβαν να ερθουν, πηγα με τα παλια (Hankook ventus prime 3) τα οποία φαγώθηκαν αρκετά, είναι όμως αρκετα πάνω απο τους δείκτες ένδειξης φθοράς.
Σκέφτομαι να αφήσω τα Nexen στο υπόγειο του λαστιχα και να τα βάλω κατα τον Σεπτέμβρη, να μη φανε ενα ακομα καυτο καλοκαίρι :hmmm:
Εικόνα
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By elvet
bebes έγραψε:Παρήγγειλα καινούρια λάστιχα.
Τελικα αποφάσισα να βάλω εποχών παρότι εχω παει δευτερο σετ ζάντες για χειμερινά.
Nexen N Blue 4Season 2
< >

Καλύτερα να γλιτώσουν ένα καυτό καλοκαίρι. Πάντως η συγκεκριμένη διάσταση άρχισε να γίνεται πολύ εμπορική και έχει πολλές επιλογές
Άβαταρ μέλους
By bebes
elvet έγραψε:[
Καλύτερα να γλιτώσουν ένα καυτό καλοκαίρι.

Αυτο σκέφτηκα, να γλυτωσω τους δυο καυτους μηνες.
elvet έγραψε:[
Πάντως η συγκεκριμένη διάσταση άρχισε να γίνεται πολύ εμπορική και έχει πολλές επιλογές

Το εχω παρατηρησει κι εγω.
Παλια είχα πολυ περιορισμένες επιλογες, ειδικα σε SUVολάστιχα
Άβαταρ μέλους
By bill33
#868255 ένα μικρό update απο τα 4seasons Υokohama.
Ολα καλά μετά απο 7Κ χλμ..Ηθελα να δω τι κάνουν το καλοκαίρι και αυτές τις 10 μέρες που ειμαι Ελλάδα έκανα 1200χλμ στην ΕΟ με το κοντέρ να ειναι συχνά στα 160-170.Καμία εμφανή φθορά μέχρι στιγμής.

Εκείνο που έκανα μόνο ήταν να ρίξω την πίεση του αέρα,απο τα 2,5bar στα 2,3bar γιατί όταν ζεσταίνονταν έφταναν στο 2,8bar και κοπάναγαν σε κάθε εγκάρσιο κόψιμο της ασφάλτου.Τωρα είναι πιο μαλακό.

Επίσης πρέπει να αγοράσω κομπρεσεράκι για να φουσκώνω/ελέγχω τα λάστιχα.Του lidl που είχα έχει κοπεί το λάστιχο του.
Άβαταρ μέλους
By vagmann
#872389 Τέλος εποχής για τα πολυ μέτρια Sava UHP μετά από 3 χρόνια και 22Κ χλμ,με σειρά να παίρνουν τα Dunlop P Sport Fast Response για το Micra στα 420€ για τα 195/50/16...
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Dunlop ... sponse.htm

Έπαθα σοκ με το πόσο έχουν ανέβει οι τιμές στα ελαστικά σε σχέση με 3 χρόνια πριν... :lipsealed:
Χαλαρά 25-30% (θα μου πείτε σε τι δεν έχουν ανέβει οι τιμές...?)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#873335 Τωρα χαζευω και γω για ελαστικα σε 205/55/16 οντως εχουν ανεβει πολυ.
Κανα Μισελεν παλι κοιταω. Στα 400 παιζουν περιπου.
https://www.maziotis.gr/product/micheli ... e-primacy/
https://www.maziotis.gr/product/micheli ... primacy-4/
Και αυτα
https://www.kyriazis-elastika.gr/%CE%B5 ... F%86%CE%AE
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#873371 Θα συμφωνήσω κι εγώ..τα είχα βάλει 3 φορές στο micra..πολύ ευχαριστημένος ..θα είναι τα επόμενα που θα βάλω και στο Megane ..
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#873372 τα εχω βαλει και εγω στο ενα κλιο,καλα ειναι,δεν γλυστρανε ποτε,στο βρεγμενο διωχνουν το νερο ακομα και σε πολλα χλμ,αλλα σαν να εχασε την αμεσοτητα του το τιμονι.Σαν να παραφλεξαρουν τα πλαινα του...
Πριν φοραγε τα πρωτης τοποθετησης primacy3.