bujinkan έγραψε:Λίγο από iphone λίγο από droneΣτην αρχή σαν να τρεμοπαίζει η εικόνα ή τα frames ενώ μετά είναι πολύ λάθος και πειραγμένα τα χρώματα.
https://youtu.be/RJZWmo8nNfU?si=evCqQAAp7yq3rn1T
sknipper έγραψε:Στα χρώματα του ντροοουν είχα ξεχάσει να βγάλω το nd και βγήκαν χάλια ξεβαμενα και αναγκάστηκα να ταβπιραξω με κάποιο lutbujinkan έγραψε:Λίγο από iphone λίγο από droneΣτην αρχή σαν να τρεμοπαίζει η εικόνα ή τα frames ενώ μετά είναι πολύ λάθος και πειραγμένα τα χρώματα.
https://youtu.be/RJZWmo8nNfU?si=evCqQAAp7yq3rn1T
Στο κινητό είχα βάλει 25fps και το είχα στο gimbal δεν ξέρω το φταιει
< >

Ενώ από άποψη ευκολίας χειρισμών είναι πολύ καλό, η κάμερα του είναι κατώτερη των προσδοκιών μου. Δεν περίμενα κάτι εξαιρετικό, αλλά είναι εμφανώς χειρότερη ενός midrange (έως και φτηνού) κινητού. Στον έλεγχο του lens flare ο φακός τα πάει ευτυχώς καλά, αλλά το δυναμικό εύρος του αισθητήρα είναι πολύ περιορισμένο και πλέον τραβάω φώτο αποκλειστικά μόνο με exposure bracketing.
Κάτι που προφανώς δεν έχει εφαρμογή στο βίντεο, οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι έχω όσο το δυνατόν τον ήλιο πίσω. Επίσης το bitrate στο βίντεο είναι σχετικά μπουκωμένο, ακόμα και σε φωτεινές σκηνές βλέπεις artifacts και θόρυβο.
Όλα αυτά είναι αναμενόμενα αν λάβουμε υπόψη ότι πρόκειται για το βασικό μοντέλο, αλλά το υπερβολικό softness του φακού δεν είναι. Προφανώς και η οξύτητα πέφτει όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο, αλλά όπως φαίνεται από το δείγμα η αριστερή πλευρά είναι αισθητά χειρότερη από τη δεξιά (
) και ειδικά κάτω αριστερά χειροτερεύει πολύ περισσότερο και γρήγορα.
Τα υπόλοιπα που γράφεις ήταν ακριβώς οι φόβοι μου που με κρατάνε τόσα χρόνια μακριά από τα drones
Στα αρνητικά θα έβαζα σίγουρα την κάμερα. Μου θυμίζει κάμερα (πολύ) φτηνού κινητού. Motorola τριετίας των 200€ βγάζει πολύ καλύτερες φωτογραφίες. Το κυριότερο πρόβλημα είναι ο θόρυβος.
Στην πορεία βέβαια άλλαξα γνώμη.
Σχετικά με τον θόρυβο, μέρα τραβάω στο αυτόματο αλλά νύχτα πλέον μόνο στο manual με ISO 100. Το gimbal είναι τόσο εντυπωσιακά σταθερό που μπορείς να ανεβάσεις άνετα τον χρόνο έκθεσης.
Μου έχει αρέσει πολύ το "φίλτρο" που έχει όταν κατεβάζεις την φωτογραφία στο κινητό απευθείας από το drone. Η φωτογραφία έχει μικρότερο μέγεθος από την original, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
Για όποιον θέλει να το ψάξει παραπάνω, υπάρχει δυνατότητα να σώζει την φωτογραφία σε RAW ώστε να την επεξεργαστεί όσο καλύτερα γίνεται.
Προφανώς η κάμερα είναι αντίστοιχη φτηνού κινητού, από την άλλη όμως μιλάμε για ένα drone των 350€. Υπάρχουν πάντα τα ακριβότερα μοντέλα που έχουν νεότερους και μεγαλύτερους αισθητήρες, ζουμ φακό κλπ.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εντυπωσιακό! Επιτρέπεται η φωτογράφιση πολεμικών, ή θα σου φέρνω τσιγάρα στην μπουζού;Με κάλεσε ο φωτογράφος που συνεργαζομαι άρα υποθέτω έχει πάρει τις απαραίτητες άδειες . Αλλά και πάλι δεν νομίζω να απαγορεύεται
< >
socratesn έγραψε: Τα υπόλοιπα που γράφεις ήταν ακριβώς οι φόβοι μου που με κρατάνε τόσα χρόνια μακριά από τα drones
Κακώς, γιατί ακόμα και με τους περιορισμούς της μετριότατης κάμερας, το γεγονός ότι σου ανοίγει νέες προοπτικές (κυριολεκτικά) για μένα είναι
. Ορίστε μερικά δείγματα του τι έχω τραβήξει το τελευταίο εξάμηνο:

Zorz έγραψε:socratesn έγραψε: Τα υπόλοιπα που γράφεις ήταν ακριβώς οι φόβοι μου που με κρατάνε τόσα χρόνια μακριά από τα drones
Κακώς, γιατί ακόμα και με τους περιορισμούς της μετριότατης κάμερας, το γεγονός ότι σου ανοίγει νέες προοπτικές (κυριολεκτικά) για μένα είναι. Ορίστε μερικά δείγματα του τι έχω τραβήξει το τελευταίο εξάμηνο:
Αυτό ακριβώς! Σου δίνει μια εντελώς διαφορετική οπτική στις φωτογραφίες σου και ας μην είναι τέλεια η ποιότητα.
Η τελευταία φωτογραφία με τις σκιές εξαιρετική!