Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Tok
#866771 Σε κάθε χώρα που θα εισέρχομαι πρέπει να περνάω από το τελωνείο για να ελεγχθούν τα έγγραφα του αυτοκινήτου ή αρκεί ο διαβατηριακος κτλ έλεγχος που γίνεται σε όλους ;
Θα περάσω από Τσεχία Σλοβακία ουγγαρια Ρουμανία Βουλγαρία
Δλδ όχι από χώρες εκτός ΕΕ
Άβαταρ μέλους
By bebes
Tok έγραψε:Σε κάθε χώρα που θα εισέρχομαι πρέπει να περνάω από το τελωνείο για να ελεγχθούν τα έγγραφα του αυτοκινήτου ή αρκεί ο διαβατηριακος κτλ έλεγχος που γίνεται σε όλους ;
Θα περάσω από Τσεχία Σλοβακία ουγγαρια Ρουμανία Βουλγαρία
Δλδ όχι από χώρες εκτός ΕΕ

Μεχρι Ουγγαρια δεν γίνεται ουτε διαβατηριακός έλεγχος, δεν σταματας καν στα σύνορα.
Ρουμανια-Βουλγαρία, επίσης δεν υπαρχει κάποιος έλεγχος, δεν ξερω Ουγγαρία-Ρουμανία (δεν εχω περασει απο'κει, αλλά γιατι να ισχύει κατι διαφορετικό;).

Βουλγαρία-Ελλάδα, μπορεί να σου κοιταξουν τα διαβατήρια, μπορει και οχι.
Άβαταρ μέλους
By glf
#866850 Λοιπόν το πρόγραμμα που έχω βγάλει.

5 τα ξημερώματα πετάω από Σαλονίκη, 30€ εισητήριο και πολλά έβαλα.
7 προσγειώνομαι και παίρνω 2 τρένα για να πάω στη μάντρα.
Κατά τις 9 άντε πες 9:30 τους λέω guten morgen
και έχω όλο το πρωινό να κάνω τη χαρτούρα (που θα μας πάρει μιση ώρα στη μάντρα και μισή ώρα στο ΕΡΗΜΟ τελωνείο στην κωμόπολη που διάλεξα.

dim έχω βγάλει μέχρι και κωδικό χρήστη στα γερμανικά τρένα, ηλεκτρονικό εισητήριο θα το ρίξω από το κινητό λέμε.
Η Revolut φορτωμένη.

Πως με βρίσκεις; lol
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#866854 απο μαντρα αγοραζεις τελικα?
ραντεβου εχεις κλεισει για την μεταβιβαση?
τελωνειο εννοεις υπουργειο συγκοινωνιων?
Άβαταρ μέλους
By glf
#866857 Μέχρι πριν 20 λεπτά νόμιζα ότι αγοράζω από μάντρα :lol:

Και ενώ περίμενα να μου στείλει τα σερβις και ένα προτιμολόγιο μου λέει
The car have no tax. The Car is from private person. no Company.
Because when a car from private no tax.
This price is netto understand.

Αυτό από σελίδα dealer στο mobile λέμε τώρα και με αναζήτηση "dealers only".

ps. χθες βράδυ διάβαζα στη δικιά μου την ιστορία σας για το πως πήγατε να πάρετε και να γυρίσετε με το 3ο. Έτσι για να είναι και λίγο προετοιμασμένη :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#866877 Είναι μια μάντρα που "πάρκαρε" και το αυτοκίνητο ενός ιδιώτη. Δεν είναι απατεώνας..
Αν ήταν σε μέρος με ελληνικό προξενείο, θα το προχωρούσα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#866950 Dim για πες λίγο για το CoC. Αυτό ιδανικά θα πρέπει να το έχει ο dealer μαζί με τα χαρτιά του αυτοκινήτου;
Η ας πούμε και ο ιδιώτης κάτοχος; Γιατί νομίζω ότι ο ιδιώτης το έχει δώσει στο αντίστοιχο γραφείο συγκοινωνιών που έβγαλε πινακίδες;
Μπορούμε να το ¨μαζέψουμε" (μαζί με τον ιδιώτη) όταν πάμε πάνω για να βγάλουμε zoll κτλ ;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
glf έγραψε:Dim για πες λίγο για το CoC. Αυτό ιδανικά θα πρέπει να το έχει ο dealer μαζί με τα χαρτιά του αυτοκινήτου;
Η ας πούμε και ο ιδιώτης κάτοχος; Γιατί νομίζω ότι ο ιδιώτης το έχει δώσει στο αντίστοιχο γραφείο συγκοινωνιών που έβγαλε πινακίδες;
Μπορούμε να το ¨μαζέψουμε" (μαζί με τον ιδιώτη) όταν πάμε πάνω για να βγάλουμε zoll κτλ ;

Το είχε κανονίσει ο εκτελωνιστής μου