Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Nikos! έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Νίκο εγώ δεν στρίβω το αμάξι όσο εσύ, οπότε δεν έχει προκύψει η ανάγκη να βάλω μπλοκέ.
Φρένα και τακάκια έχει το αμάξι και είναι παραπάνω από αρκετά, οπότε ισχύει και εδώ η ίδια απάντηση.

Είμαι πρόθυμος πάντως όταν πας για στρίψιμο, να έρθω και να δούμε μέχρι που μπορεί να ακολουθήσει την κίνηση το αμαξάκι μου. :)

Οκ. Fair.

Ναι εννοείται. Πάω από παλιά εθνική, από Μάγουλα προς Θήβα μέχρι Ερυθρες και πίσω. Είναι φοβερή διαδρομή. Τσέκαρε τη.

Τώρα το βάζω μέσα για τούρμπο βέβαια οπότε μετά.

< >

Ναι κλασική διαδρομή, την κάνω χρόνια. Παλαιά κατέληγα μέχρι το Μελισσοχώρι. Συνεχίζεις μετά τις Πλαταιές προς Καπαρέλλι. Το κομμάτι πριν τις Ερυθρές είναι φοβερό. Βασικά από Κάζα και έπειτα. Βασικά μετά από 18 χρόνια που με γνωρίζεις, πίστευα θα θυμόσουν ότι έχω στρίψει στα περισσότερα hot spots, ειδικά αν μιλάμε για Αττική.

Εικόνα

και μιας και μιλάς για Λεστόρι

πριν τη φωτιά
Εικόνα

και μετά
Εικόνα

Τι έγινε; Έγινες ευθειάκιας; τερμάτισες τις στροφές; έπεσε και το τελευταίο κάστρο;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Νίκο εγώ δεν στρίβω το αμάξι όσο εσύ, οπότε δεν έχει προκύψει η ανάγκη να βάλω μπλοκέ.
Φρένα και τακάκια έχει το αμάξι και είναι παραπάνω από αρκετά, οπότε ισχύει και εδώ η ίδια απάντηση.

Είμαι πρόθυμος πάντως όταν πας για στρίψιμο, να έρθω και να δούμε μέχρι που μπορεί να ακολουθήσει την κίνηση το αμαξάκι μου. :)

Οκ. Fair.

Ναι εννοείται. Πάω από παλιά εθνική, από Μάγουλα προς Θήβα μέχρι Ερυθρες και πίσω. Είναι φοβερή διαδρομή. Τσέκαρε τη.

< >

Ναι κλασική διαδρομή, την κάνω χρόνια. Παλαιά κατέληγα μέχρι το Μελισσοχώρι. Συνεχίζεις μετά τις Πλαταιές προς Καπαρέλλι. Το κομμάτι πριν τις Ερυθρές είναι φοβερό. Βασικά από Κάζα και έπειτα. Βασικά μετά από 18 χρόνια που με γνωρίζεις, πίστευα θα θυμόσουν ότι έχω στρίψει στα περισσότερα hot spots, ειδικά αν μιλάμε για Αττική.

Εικόνα

και μιας και μιλάς για Λεστόρι

πριν τη φωτιά
Εικόνα

και μετά
Εικόνα

Τι έγινε; Έγινες ευθειάκιας; τερμάτισες τις στροφές; έπεσε και το τελευταίο κάστρο;

Η διαδρομή τα σπάει!

Όχι απλά είπα να ανέβω λίγο. Για αλλαγή. Δε θα βάλω τίποτα τρελό, ένα hks gtiii-rs να δουλεύει εκεί στο 1.6-1.8 και να πάει 450. Έχω οδηγήσει το ίδιο σεταπ και έπαθα πλάκα! Είναι τόσο, όσο και Σέρρες γυρίζει με μικρή πίεση στο 28.

Τα εβο με 3 διαφορικα δεν είναι για ευθείες. Δε θα φτιάξουμε γκοντζιλα

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#866658 Εγω με το Kangoo του dimviii , σε διαδρομη της επιλογης μου. :iconcool:

Κατεβαστε ο,τι θετε, θα μετρατε σερβιετες. :iconcool: :lol:

Πώς να το πω ευγενικα. :s_dunno

Θα σας ξεμουνιασω ρε παιδι μου, θα τρεχετε στην μαμακα για πρωτόγαλα. :oops:

Δημητρη, αν γελαει ο κοσμος ποσταρε "+1" απο κατω.

(Και επειδη θα ειμαι και πολυ καυλωμενος μετα, θα παρακαλουσα για μια παρτουζα με Ρεντ Μονστερ και Γωγουλινι. :oops:)
Άβαταρ μέλους
By g8777
#866681 Ντιριντινο τί να πλασουν αυτα, ειπαμε, διαδρομη της επιλογης μου. :shifty:

Εγω με Lupo ( επειδη ειμαι μεγαλοψυχος) και αυτοι με τα μαδηματα των βελτιωτων. :s_empathy

Παιξτε και τα σπιτια σας. :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
g8777 έγραψε:Εγω με το Kangoo του dimviii , σε διαδρομη της επιλογης μου. :iconcool:

Κατεβαστε ο,τι θετε, θα μετρατε σερβιετες. :iconcool: :lol:

Πώς να το πω ευγενικα. :s_dunno

Θα σας ξεμουνιασω ρε παιδι μου, θα τρεχετε στην μαμακα για πρωτόγαλα. :oops:

Δημητρη, αν γελαει ο κοσμος ποσταρε "+1" απο κατω.

(Και επειδη θα ειμαι και πολυ καυλωμενος μετα, θα παρακαλουσα για μια παρτουζα με Ρεντ Μονστερ και Γωγουλινι. :oops:)

Μη με προκαλείς και φωνάξω ΓΚ γιατί θα τρέχεις να κρυφτείς και να σβήνεις ποστ...

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
nikos έγραψε:Άσε τα αυτόματα στην άκρη γιατί υπάρχουν και άλλα πράγματα όπως πχ το συμπλεκταρισμα που κάνει για να αφήσει όλη τη δύναμη. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα (ποδήλατα, αυτόματα cvt...) που η ελαφριά κλίση έχει αντίκτυπο σε αυτα
Η κλίση έχει αντίκτυπο σε όλα, δεν έχει σημασία αν είναι μωρουδιακό πατίνι ή φόρμουλα 1. Από τη στιγμή που θέλεις σύγκριση σε επιτάχυνση μετράς κιλά ανά ίππο (βατ ανά κιλό στα ποδήλατα). Στην ανηφόρα το φορτίο που βλέπει ο κινητήρας αυξάνεται (κάτι προβολές του βάρους προς τα πίσω σε ανηφόρα ή εμπρός σε κατηφόρα). Και μπορεί το ποδήλατο να έχει μικρή ισχύ και υπέρτατο feedback στα πόδια σου οπότε καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά αλλά έχει και μικρό βάρος. Στον 1,5 τόνο με 3% κλίση θέλεις πολλά άλογα για να πάρεις πίσω τη διαφορά λίγω δεκάτων.
Θυμάμαι φίλος που το είχε μετρήσει, πάντα είχε την ίδια επιτάχυνση 0-100 με παλιά αυτόματη Jaguar. Πάντα. Τα αυτόματα έχουν πολύ καλύτερη επαναληψιμότητα από το πόδι+συμπλέκτη, μειώνονται οι αστάθμητοι παράγοντες.

Δεν αντιλέγω ότι το αυτοκίνητο έχει βελτιωθεί και η σύγκριση πριν μετά είναι δίκαιη εφόσον γίνεται σε ίδιες όσο γίνεται συνθήκες αλλά πρέπει να αναφέρεται το πριν και οι συνθήκες ώστε να μην κάνει αυτόματα κάποιος συσχετίσεις στο μυαλό του με τις μαμά επιδόσεις ή με άλλο αυτοκίνητο. Εφόσον έχουν γίνει και μετρήσεις και σε επίπεδο όλα καλά αλλά αυτές είναι που θα προτιμούσα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso

Και τις μπάλες μέσα, και τα παπούτσια και τα πετραδάκια από αυτά. Μιλάμε για αμάξι-γ@μιά
Άβαταρ μέλους
By edmond
#876222 https://www.car.gr/classifieds/cars/view/344482454-seat-leon
Διαολίζομαι δικαιολογημένα ή όχι?
Θέλω να πω...
Νταξ, είναι ο ΦΠ. Άλλον ένα χρόνο στα 440 και μετά στα 300. Τα ΤΚ είναι ελάχιστα.
Πόσο μπορεί να έχει ένα ετήσιο ασφαλιστήριο για ένα τέτοιο?
Κατανάλωση τη θεωρώ σαφώς τσιμπημένη σε σχέση με το 1.600άρι αλλά μιλάμε για ένα μοτέρ που όοοσο και να το φορτώσεις αυτό το αμάξι, ισοπεδώνει ένα ταξίδι.
Δεν συζητάω για κανά 2λιτρο 10-15ετίας και βάλε, ένα RAV4 ας πούμε που και πίνει και θέλει το 660άρι του για τα ΤΚ.
Εδώ πρακτικά έχουμε μια...φρεσκαδούρα με "μόλις" 100κ χλμ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:https://www.car.gr/classifieds/cars/view/344482454-seat-leon
Διαολίζομαι δικαιολογημένα ή όχι?
Θέλω να πω...
Νταξ, είναι ο ΦΠ. Άλλον ένα χρόνο στα 440 και μετά στα 300. Τα ΤΚ είναι ελάχιστα.
Πόσο μπορεί να έχει ένα ετήσιο ασφαλιστήριο για ένα τέτοιο?
Κατανάλωση τη θεωρώ σαφώς τσιμπημένη σε σχέση με το 1.600άρι αλλά μιλάμε για ένα μοτέρ που όοοσο και να το φορτώσεις αυτό το αμάξι, ισοπεδώνει ένα ταξίδι.
Δεν συζητάω για κανά 2λιτρο 10-15ετίας και βάλε, ένα RAV4 ας πούμε που και πίνει και θέλει το 660άρι του για τα ΤΚ.
Εδώ πρακτικά έχουμε μια...φρεσκαδούρα με "μόλις" 100κ χλμ.

Τον "εμπορο" τον ειδες; Θες να μπλεξεις;

Βασικα το αμαξι παιζει να εχει 200-250Κ χλμ ευκολα
Άβαταρ μέλους
By edmond
#876239 Περίμενα τέτοια ερώτηση :lol:
Αφού δίνει φόρα παρτίδα το VIN, πόσο δύσκολο είναι να μάθω το ιστορικό του?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Περίμενα τέτοια ερώτηση :lol:

Τα πρωτα δυο χρονια θα δεις που ειχε εγγυηση και πηγαινε στα επισημα. Μετα αν ειναι πχ Γερμανικο και πηγαινε σε τουρκο, δεν θα εχει τιποτα να δεις

Δεν χανεις κατι βεβαια, αλλα διλιτρο ρε Αργυρη; :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By markvag
edmond έγραψε:Περίμενα τέτοια ερώτηση :lol:

Το ιστορικό είναι ένα θέμα. Το αν έχει κάποια σοβαρή βλάβη, τρακάρισμα, κτλ, είναι ένα άλλο και εδώ θα δυσκολευτείς, καθώς ο συγκεκριμένος έμπορος δεν αφήνει έλεγχο εκτός του καταστήματός του. Μόνο από αυτό από εμένα είναι Χ ο Μπήτρος (και όποιος άλλος το κάνει).

edit: Το δίλιτρο πλέον δεν έχει θέμα, καθώς πληρώνει τέλη κυκλοφορίας βάσει ρύπων, οπότε δεν νομίζω να πληρώνει πάνω από 150-160€... Μόνο φόρο πολυτελείας έχει (που ναι, αυτό είναι ένα θέμα).
Άβαταρ μέλους
By edmond
#876274 Νίκο ελληνικό είναι, το αναφέρει. Μαζί με το vin θεωρώ εύκολο τον "εντοπισμό" του. Είχα πάει τις προάλλες και το είδα από κοντά. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, μέσα τουλάχιστον είναι "αδούλευτο".
Βασικά για καναδυό άλλα πήγα να δω, αλλά από κοντά απογοητεύτηκα. Χρέπια.
Ο συγκεκριμένος έμπορος ναι έχει αμαρτωλό παρελθόν, μαζί με ένα σωρό άλλους που είχαν μπει στο χορό των πετρελαίων εισαγωγής με 87.777 χλμ. Και μετά ο αγοραστής ανακάλυπτε άλλα 200.000 πάνω τους.
Πλέον η μπαλίτσα παίζεται με τα leasing. 90-10 είναι ελληνικά από εταιρικά που λήγει το μίσθωμα και οι λογής εταιρίες δίνουν καραβιές από δαύτα σε εμπορίες σαν κι αυτόν.
Το καλό με τα λίζινγκ, είναι πως ένα γαμοσέρβις θα το κάνουν όπως και να χει. Το κακό είναι πως ο κάτοχος σε πολλές περιπτώσεις του συμπεριφέρεται χάλια. Το σπάει στην κυριολεξία. Είδα ένα crossland με ηλιοροφή και όταν ανοιγόκλεινες ηλεκτρικά το σκιάδιο, ανακάλυπτες πως ήταν πατσαβουριασμένο και σκισμένο. Πιθανολογώ γυρω στο 1.000ρικο την αντικατάσταση.
Και άλλα πολλά ευτράπελα σε άλλα αμάξια.
Τέσπα, δεν τρελαίνομαι για 2λιτρο απλά κοιτάζω δεξιά-αριστερά για τυχόν κάτι που φαινομενικά είναι αποκρουστικό, αλλά κάπου βάθος κήπος ίιιισως παλεύεται. (Μάρκο 110€ είναι τα ΤΚ.)
Anyway...