Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By glf
#866596 Εγώ πάλι βρήκα μέχρι και Σαλονικιό (ιδιώτης πωλητής δηλαδή) που ζει Γερμανία και είναι στα υποψήφια. lol

Ωραία, βλέπω το καλοκαίρι να τη βγάζουμε στις autobahn.

Και γω προγραμματίζω ταξιδάκι εκτός Σερβίας.
Λέω για Πράγα (να κάτσουμε για βολτες και ύπνο), Brno για καφέ (ε;), Μπρατισλάβα να με βολτάρει η γυναίκα που έχει ξαναπάει και ύπνο, Βουδαπέστη ξανά μια μέρα και μετά λοξώς νότια ίσα να μη μπούμε Σερβία. Προς Σόφια.

Σε όλα αυτά υποθέτω ότι βινιέτα θέλω μόνο Βουλγαρία;

Και μια χρηστική ερώτηση. Αν έχω φορτωμένα πράγματα στο αυτοκίνητο (πχ.. ένα wallbox lol) πρέπει να εξηγώ κάτι στα σύνορα σε κάθε χώρα που περνάω;
Άβαταρ μέλους
By GTS
glf έγραψε:Εγώ πάλι βρήκα μέχρι και Σαλονικιό (ιδιώτης πωλητής δηλαδή) που ζει Γερμανία και είναι στα υποψήφια. lol

Ωραία, βλέπω το καλοκαίρι να τη βγάζουμε στις autobahn.

Και γω προγραμματίζω ταξιδάκι εκτός Σερβίας.
Λέω για Πράγα (να κάτσουμε για βολτες και ύπνο), Brno για καφέ (ε;), Μπρατισλάβα να με βολτάρει η γυναίκα που έχει ξαναπάει και ύπνο, Βουδαπέστη ξανά μια μέρα και μετά λοξώς νότια ίσα να μη μπούμε Σερβία. Προς Σόφια.

Σε όλα αυτά υποθέτω ότι βινιέτα θέλω μόνο Βουλγαρία;

Και μια χρηστική ερώτηση. Αν έχω φορτωμένα πράγματα στο αυτοκίνητο (πχ.. ένα wallbox lol) πρέπει να εξηγώ κάτι στα σύνορα σε κάθε χώρα που περνάω;

τι αμαξι κοιτας? θα μπεις ρουμανια? εχω ακουσει οτι ειναι δυσκολοι οι δρομοι εκει
Άβαταρ μέλους
By glf
#866610 Πάνω κάτω τιμές για κάθε βινιέτα ξέρουμε;

Λέω για Renault Zoe με 50αρα μπαταρία που καλοκαίρι δίνει 270 χλμ πραγματική εμβέλεια στον αυτοκινητόδρομο (εντός πόλης οι χρήστες λένε 330 χλμ).

Και λίγο βουνό δε θα με χαλάσει GTS, ίσα ίσα... Το μόνο μέλημα είναι να βγαίνουν οι φορτίσεις. Ε θα έχω και ένα δανεικό φορτιστή για απλή σούκο μπρίζα για παν ενδεχόμενο, τέλος.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
glf έγραψε:
Λέω για Renault Zoe με 50αρα μπαταρία που καλοκαίρι δίνει 270 χλμ πραγματική εμβέλεια στον αυτοκινητόδρομο .

δλδ θα βγαλεις το ταξιδι ενω σταματας για φορτιση καθε 2,5 ωρες περιπου?σε ποση ωρα φορτιζει το Ζοε?
Μαλλον η αυτοκινηταμαξα ειναι πιο συμφερον.
Άβαταρ μέλους
By mirage
glf έγραψε:Πάνω κάτω τιμές για κάθε βινιέτα ξέρουμε;

Λέω για Renault Zoe με 50αρα μπαταρία που καλοκαίρι δίνει 270 χλμ πραγματική εμβέλεια στον αυτοκινητόδρομο (εντός πόλης οι χρήστες λένε 330 χλμ).

Και λίγο βουνό δε θα με χαλάσει GTS, ίσα ίσα... Το μόνο μέλημα είναι να βγαίνουν οι φορτίσεις. Ε θα έχω και ένα δανεικό φορτιστή για απλή σούκο μπρίζα για παν ενδεχόμενο, τέλος.
Όλες οι τιμές για βινιετες είναι online.
Άβαταρ μέλους
By glf
dimviii έγραψε:
glf έγραψε:
Λέω για Renault Zoe με 50αρα μπαταρία που καλοκαίρι δίνει 270 χλμ πραγματική εμβέλεια στον αυτοκινητόδρομο .

δλδ θα βγαλεις το ταξιδι ενω σταματας για φορτιση καθε 2,5 ωρες περιπου?σε ποση ωρα φορτιζει το Ζοε?
Μαλλον η αυτοκινηταμαξα ειναι πιο συμφερον.

Με DC CCS 50KW φόρτιση θέλει πχ 75 λεπτά για να πάει από 10% -> 95%
Και ξαναλέω ότι θα κάτσουμε και σε μεγάλες πόλεις να δούμε το κεντρο κτλ, οπότε και εκεί θα φορτίσει χωρίς χαμένο χρόνο.
Ή μπορεί να το κόβουμε να φορτίζουμε και σε μικρότερες πόλεις μέσα και όχι επάνω στον αυτοκινητόδρομο. Δε θα βιαζόμαστε να γυρίσουμε.
Άβαταρ μέλους
By glf
#866629 Τσεχία βλέπω τα ηλεκτρικά έχουν εξαίρεση από βινιέτα. Α.. τζάμπα θα βγει το ταξίδι lol

από ότι βλέπω:

Σλοβακία - 12€ για 10 μέρες

Ρουμανία - 3.3€ για 10 μέρες - https://e-rovinieta.ro/en/rovinieta/1 ή και https://www.roviniete.ro/en/info/rovinieta-pret

Βουλγαρία - 13Λέβα (ούτε 7€) για 7 μέρες ή 9 Λέβα (4,6€) για ένα ΣΚ - https://web.bgtoll.bg/
Άβαταρ μέλους
By Tok
#866639 Για ταξίδι μέσω Ρουμανίας και Βουλγαρίας βάλε ενδιάμεσους προορισμούς την Timisoara ή Lugoj και το Vidin
Αλλιώς δεν θα σε πετάει το gps να ξανά μπεις Σερβία
Άβαταρ μέλους
By Tok
#866645 Για να γίνει η μεταβίβαση δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος από τους υπαλλήλους να δώσει αυτός το γερμανικό ΑΦΜ του και να του δώσεις τα χρήματα στο χέρι ;
Ή δεν είναι καθόλου ευέλικτοι ;;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Tok έγραψε:Για να γίνει η μεταβίβαση δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος από τους υπαλλήλους να δώσει αυτός το γερμανικό ΑΦΜ του και να του δώσεις τα χρήματα στο χέρι ;
Ή δεν είναι καθόλου ευέλικτοι ;;

αυτο ειχα κανει εγω.
Εκεινη την ημερα οι περσσοτεροι υπαλληλοι ειχαν ξεχασει το πορτοφολι τους στο σπιτι.