Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#866537 Να προσθέσω πως υπήρξε τεράστια γκρίνια κι από τους εμπόρους γιατί σχεδόν έμπαιναν μέσα. Ίσως είναι ένας από τους λόγους των αυξήσεων.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Dimitris_P έγραψε:Να προσθέσω πως υπήρξε τεράστια γκρίνια κι από τους εμπόρους γιατί σχεδόν έμπαιναν μέσα. Ίσως είναι ένας από τους λόγους των αυξήσεων.
Οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για την αύξηση της ετήσιας συνδρομής συμμετοχής και των ποσοστών που κρατάει το skroutz σε καθε πώληση.

Και επειδή, σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο κέρδους, αναγκάζονται είτε να φοροδιαφυγουν / φοροαποφυγουν,

είτε να

μαζέψουν μερικές χιλιάδες παραγγελίες και να φύγουν κυριολεκτικά.

Ας μη γκρινιαζουμε λοιπόν για τη συνδρομή του Σκρουτζ, αυτό είναι το λιγότερο, απλά μας πόνεσε τώρα (λίγο) στην τσέπη, θα το συνηθίσουμε.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#869953 Τι παίζει με αναδρομολόγηση ή αποθήκευση αποστολών boxnow ; Αν πχ έρθει δέμα που έπρεπε να έχει έρθει κανονικά αλλά λόγω καθυστέρησης να έρθει κατά τη διάρκεια των διακοπών, δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής ημερομηνίας ή παράτασης παραμονής στο locker ή επαναπροώθηση αλλού. Σου λέει μόνο ότι θα παραμείνει εως τάδε (2 ημέρες διορία)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#870624 Πόσο τραγικές είναι κάποιες εμπειρίες στην Ελλάδα....
Calzedonia αγορά online. Το μέγεθος δεν κάνει και θέλεις να το αλλάξεις. Δεν μπορείς απλά να το επιστρέψεις. Θα πρέπει πρώτα να γίνει διαδικασία refund. Και μετά για να το επιστρέψεις είτε πρέπει να τρέχεις να το πάς σε συγκεκριμένο μέρος (δεν έρχονται να το πάρουν από σένα ούτε είχε στη γειτονιά μας και δεν μένουμε απομονωμένα κάπου) που θα έπρεπε να πάρουμε αυτοκίνητο κλπ... είτε να το πας σε φυσικό μαγαζί. Το πήγαμε μια και θα περνάγαμε από εκεί. Α όχι μας λένε, πρέπει να έχουν περάσει 48 ώρες από την υποβολή της αίτησης. Κατά την οποία οφείλεις να επιλέξεις και συγκεκριμένο υποκατάστημα όχι όπου τύχει.... Οπότε πρέπει να ξαναπάμε.
Εξηγήστε μου το βαθμό ηλιθιότητας όλου αυτού. Ηλεκτρονικά δεν είναι, δεν είναι όλοι online, μόλις πεις το επιστρέφω άντε να θέλει και μια έγκριση από έναν υπάλληλο μέσα στη μέρα για να πας όπου θέλεις. Πώς περιπλέκουν τη ζωή τους, επιλογή συγκεκριμένου μαγαζιού, 48 ώρες αναμονή.... :dizzy: :lipsealed:
Μετά παραπονιούνται για την αμαζον... Αμαζον μας καλομαθαίνεις.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#870634 Γι αυτό ακριβώς τον λόγο αποφεύγω να ψωνίζω ρούχα και παπούτσια online. :lipsealed:
Κάθε φίρμα έχει τα δικά της νούμερα ειδικά στα παπούτσια. Σε άλλη εταιρία αθλητικών φοράω 47.5, σε άλλη 48 και σε μια έχει τύχει να μου ταιριάζει 48+.
Στις σαγιονάρες (επώνυμες) αν πάρεις 47άρι έχει 1 δάχτυλο μπροστά κενό και άλλο ένα πίσω. :dizzy:

Επιπλέον παίζει και η γραμμή του ρούχου, αν ειναι slim fit ή regular κλπ.
Online θα πάρω μόνο κάτι που το έχω ήδη, άρα ξέρω ακριβώς το νούμερο και τη γραμμή, και θέλω να πάρω ίδιο ακριβώς για δευτερο, ή για αντικατάσταση.
Ή θα πάρω κάτι φθηνό, στην περιπτωση που δε μου κάνει, να το πετάξω ή να το δώσω σε κάποιον άλλον φίλο-αδερφό κλπ. Να μην μπαίνω σε διαδικασία επιστροφής.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#870636 H Calzedonia είναι Ιταλική φίρμα και προφανώς η πολιτική αντικατάστασης είναι κοινή σε όλη την Ευρώπη. Στις περισσότερες από αυτές τις πολυεθνικές έτσι και αλλιώς οι παραγγελίες εξυπηρετούνται από αποθήκες τους στο εξωτερικό. Ίσως για αυτό να είναι τόσο πολύπλοκη η διαδικασία αντικατάστασης.
Άβαταρ μέλους
By Chris
Bayern7 έγραψε:Γι αυτό ακριβώς τον λόγο αποφεύγω να ψωνίζω ρούχα και παπούτσια online. :lipsealed:
Κάθε φίρμα έχει τα δικά της νούμερα ειδικά στα παπούτσια. Σε άλλη εταιρία αθλητικών φοράω 47.5, σε άλλη 48 και σε μια έχει τύχει να μου ταιριάζει 48+.
Στις σαγιονάρες (επώνυμες) αν πάρεις 47άρι έχει 1 δάχτυλο μπροστά κενό και άλλο ένα πίσω. :dizzy:

Online θα πάρω μόνο κάτι που το έχω ήδη, άρα ξέρω ακριβώς το νούμερο και τη γραμμή, και θέλω να πάρω ίδιο ακριβώς για δευτερο, ή για αντικατάσταση.
Ή θα πάρω κάτι φθηνό, στην περιπτωση που δε μου κάνει, να το πετάξω ή να το δώσω σε κάποιον άλλον φίλο-αδερφό κλπ. Να μην μπαίνω σε διαδικασία επιστροφής.

Εγω παλι κανω το αναποδο: ψωνιζω το νουμερο μου κι αλλα 2, το αμεσως μικροτερο και το αμεσως μεγαλυτερο. Εκ του ασφαλους βεβαια, δηλαδη μονο απο μαγαζια που ξερω πως η επιστροφη ειναι σαν να βαζεις ενα ποτηρι νερο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Bayern7 έγραψε:Γι αυτό ακριβώς τον λόγο αποφεύγω να ψωνίζω ρούχα και παπούτσια online. :lipsealed:

Δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω online παπούτσια αν ξέρω ότι μπορώ να τα επιστρέψω εύκολα ακόμα και τυφλά. Η Άμαζον πολλά ρούχα στα προσφέρει με δωρεάν επιστροφή, θεωρεί ότι θα πάρεις 2-3-4 διαφορετικών διαστάσεων και θα κρατήσεις όποιο θέλεις και τα άλλα επιστρέφονται χωρίς θέμα και χωρίς επιπλέον έξοδο.
Όπως λες βέβαια καλύτερα είτε να έχεις ήδη παπούτσι/ρούχο της μάρκας ή ακόμα καλύτερα να έχεις δοκιμάσει το παπούτσι/ρούχο σε φυσικό κατάστημα.
Το πρόβλημά μου έχει να κάνει με τη δυσκολία επιστροφής που συνάντησα στην Ελλάδα. Γενικά το να επιστρέψεις κάτι στην Ελλάδα είναι πιο δύσκολο, ειδικά αν απλά θέλεις τα λεφτά σου πίσω, που έχεις κάθε δικαίωμα, ο πωλητής σου κάνει τη ζωή πατίνι.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#870650 Από πολλές απόψεις οι αγορές στην Ελλάδα είναι προβληματικές.

Case in point: Μου χαλάει πριν από λίγες μέρες το Bontrager Flare RT που είχα για το κράνος. Εξαιρετικό φως, απίστευτα μικρό και δυνατό, με μοναδικό μειονέκτημα την μέτρια πλευρική ορατότητα και το ότι δεν έχει USB-C.
Το ψάχνω στην Ελληνική αγορά, €65 + €3 τα μεταφορικά. Τελικά το αγόρασα από εδώ με €37 μαζί με τα μεταφορικά. Να υποστηρίξουμε την εγχώρια αγορά, ποιος λέει όχι, αλλά όχι με 45% καπέλο.

Εν τω μεταξύ, δεν έχω ξαναγοράσει από το συγκεκριμένο κατάστημα, ελπίζω να μην αποδειχτούν απατεώνες. :lol:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Χρήστος Λάππας έγραψε:Από πολλές απόψεις οι αγορές στην Ελλάδα είναι προβληματικές.

Case in point: Μου χαλάει πριν από λίγες μέρες το Bontrager Flare RT που είχα για το κράνος. Εξαιρετικό φως, απίστευτα μικρό και δυνατό, με μοναδικό μειονέκτημα την μέτρια πλευρική ορατότητα και το ότι δεν έχει USB-C.
Το ψάχνω στην Ελληνική αγορά, €65 + €3 τα μεταφορικά. Τελικά το αγόρασα από εδώ με €37 μαζί με τα μεταφορικά. Να υποστηρίξουμε την εγχώρια αγορά, ποιος λέει όχι, αλλά όχι με 45% καπέλο.

Εν τω μεταξύ, δεν έχω ξαναγοράσει από το συγκεκριμένο κατάστημα, ελπίζω να μην αποδειχτούν απατεώνες. :lol:

Η Αυστρία έχει 20% ΦΠΑ και 23% corporate tax, χωρίς εκπλήξεις και επιπλέον φορολόγηση. Επίσης απευθύνεται σε μεγαλύτερη αγορά, άρα μπορεί να αγοράζει λίγο φθηνότερα. Τέλος, είναι 5η σε αγοραστική δύναμη ενώ η χώρα μας προτελευταία.

Το 45% καπέλο δεν πάει απαραίτητα στη τσέπη του Έλληνα λοιπόν, αλλά πληρώνει το αυξημένο αναλογίκα κόστος ζωής σε ενέργεια, μεταφορές, σουπερμάρκετ, τηλεπικοινωνίες κτλ
Άβαταρ μέλους
By sknipper
saxon_747 έγραψε:....Το 45% καπέλο δεν πάει απαραίτητα στη τσέπη του Έλληνα λοιπόν, αλλά πληρώνει το αυξημένο αναλογίκα κόστος ζωής σε ενέργεια, μεταφορές, σουπερμάρκετ, τηλεπικοινωνίες κτλ
To πρόβλημα είναι όχι σε ποια τσέπη πάει το χρήμα αλλά από ποια τσέπη βγαίνει.
Όλοι λέμε να προστατεύσουμε την τοπική αγορά αλλά δεν θα πρέπει να προστατευτεί ο καταναλωτής;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
sknipper έγραψε:
saxon_747 έγραψε:....Το 45% καπέλο δεν πάει απαραίτητα στη τσέπη του Έλληνα λοιπόν, αλλά πληρώνει το αυξημένο αναλογίκα κόστος ζωής σε ενέργεια, μεταφορές, σουπερμάρκετ, τηλεπικοινωνίες κτλ
To πρόβλημα είναι όχι σε ποια τσέπη πάει το χρήμα αλλά από ποια τσέπη βγαίνει.
Όλοι λέμε να προστατεύσουμε την τοπική αγορά αλλά δεν θα πρέπει να προστατευτεί ο καταναλωτής;

Το ίδιο λέμε αλλά εσύ το βλέπεις μόνο από τη δική σου πλευρά: ο ιδιοκτήτης μιας μικρής εταιρίας, δεν παύει να είναι ΚΑΙ καταναλωτής: πρέπει να πάει σούπερ μάρκετ, να έχει ρεύμα, νερό, καύσιμα κτλ

Και από τη τσέπη του Έλληνα αυτή τη στιγμή βγαίνουν αναλογικα περισσότερα από ότι εισπράττει σαν κέρδος μετά φόρων σε σχέση με αλλους :iconcool: (βλ. αγοραστική δύναμη)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#870655 Ναι αλλά ο καταναλωτής θα κοιτάξει πρωτίστως την τσέπη του και μετά το ζόρι του πωλητή. Αν η διαφορά ήταν μικρή, 5€ πχ, τότε ναι οκ. Αλλά εδώ μιλάμε για πολύ παραπάνω
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#870657 Θα κοιτάξει την τσέπη του εκτός και αν υπάρχει καρτέλ σε κάποια αγορά καιειναι εγκλωβισμένος. Μπορεί πχ ο καταναλωτής να βρει φθηνό ρεύμα ή βενζίνη;

Εκεί δε σας πειράζει η αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#870659 Θα είχε ενδιαφέρον να εξηγήσεις λίγο το πως έφτασες στο συμπέρασμα ότι εκεί δεν "μας" πειράζουν οι υψηλές τιμές.

Αν κρίνουμε από τους καταναλωτές στα μέρη που όντως υπάρχει επιλογή (στις παραμεθόριες περιοχές), προφανώς και τους πειράζει. Οι υπόλοιποι απλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.