glf έγραψε:Υπάρχει πολύ σοβαρή πρόταση για αγορά από ιδιώτη στη Γερμανία. Τι είχαμε πει για αυτή την περίπτωση, πρέπει να συντάξουμε ιδιωτικό συμφωνητικό και να το πάω σε εκεί Ελληνικό προξενείο;
Σε μενα που ειχα βρει κατι αντιστοιχο , δεν μου ελεγε το προξενειο ποσο θα επαιρνε , κατι σαν 3 μερες με μια βδομαδα , δυστηχως δεν μπορουσα να παραμεινω τοσες μερες και να περιμενω ποτε θα τους καβλωσει .
Μπορει βεβαια να εχουν αλλαξει τα πραγματα , ο ντιμης θα ξερει καλυτερα.
glf έγραψε:Υπάρχει πολύ σοβαρή πρόταση για αγορά από ιδιώτη στη Γερμανία. Τι είχαμε πει για αυτή την περίπτωση, πρέπει να συντάξουμε ιδιωτικό συμφωνητικό και να το πάω σε εκεί Ελληνικό προξενείο;
ναι θα πας στο κοντινοτερο προξενειο.
Τον ξερεις τον πωλητη?
εαν πας Γερμανια και αυτος δεν ερθει/σηκωνει τηλεφωνο?
προκαταβολη πω θα δωσεις σε καποιον αγνωστο?αν δεν δωσεις πως ξερεις οτι δεν θα το πουλησει σε καποιον αλλο πριν πας εσυ Γερμανια?
Ποια προκαταβολη, τίποτα δε στέλνω. Πάω και βλέπω. Και αν είμαστε καλά κάνω από εκεί τη μεταβίβαση του ποσού.
Απλά να δω τα διαδικαστικά για αγορά απο ιδιώτη θέλω.. Η διαφορά δείχνει να το αξίζει, είδωμεν.
1α. Σε περίπτωση ιδιώτη: απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του αγοραστή και του πωλητή στην Προξενική Αρχή.
Σοβαρά τώρα; Θα πρέπει να κουβαλήθει και ο πωλητής;;
Είμαστε ΕΕ τελικά ή δε πιάνω κάτι;
Ε γμτ...
Το προξενειο μπορει να ειναι 100-200-400 χλμ μακρια απο εκει που μενει.
Εαν πεσει ενα τηλεφωνο απο αλλον στα ιδια χρηματα η και λιγα λιγοτερα,σιγα μην τρεχει εκατονταδες χλμ για τον ''ξενο''
ειχα βρει και εγω κλιο σε καλες τιμες απο ιδιωτες,αλλα δεν νομιζω οτι αξιζει τετοια ρισκα .
ο αντιπροσωπος εχει μαγαζι,θα το σηκωσεις,θα το μπριζωσεις, τον ενδιαφερουν οι αξιολογησεις, και η φημη του.Τον ιδιωτη τιποτα απο ολα αυτα.
τελος παντων,εσυ αποφασιζεις.
https://community.ebay.de/t5/Archiv-Mit ... -p/3950631
είμαι Σουηδός και μόλις που έφυγα από Γερμανία κτλ κτλ...
άρα πάμε στις βασικές ρυθμίσεις lol
Είναι καθαρά νταβατζιλίκι και δεν βγάζεις άκρη μαζί τους ..
Είτε τα πληρώνεις είτε αποφεύγεις να μπεις από Σερβία ..
Κάποιες απορίες γιατί δεν βγάζω άκρη με τα email τους ..ποσό μάλλον στα τηλέφωνα και λένε ότι δεν παρέχουν βοήθεια για τις διαδικασίες για την εξαγωγή του οχήματος ..
Για τη μεταβίβαση αρκεί το τιμολόγιο αγοράς από την αντιπροσωπεία ή θέλει και κάποια εξουσιοδοτηση τους ;Στην άδεια κυκλοφορίας φαίνεται ότι ο τελευταίος ιδιοκτήτης το έκανε απεγγραφη πριν το πάρει στα χέρια της η αντιπροσωπεία
Στα απαραίτητα δικαιολογητικά επίσης ζητάνε : « SEPA direct debit mandate or certificate of payment of vehicle tax»
Απ ότι καταλαβαίνω για sepa θέλει να έχεις λογαριασμό σε γερμανική τράπεζα ,ενώ για απόδειξη πληρωμής των φόρων του οχήματος δεν μπορώ να το ζητήσω εγώ παραμονο ο τελευταίος ιδιοκτήτης
Ξέρεις κανεις κάτι ;
Δεν γινεται να μην εμπλακουν αυτοι στη μεταβιβαση.