Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:
Η ιστορια με το καρφι που λες πανω στο 200αριζμα ειναι ιδια με αυτη που ειπα νωριτερα με τον Αλεκ Μπαλντγουιν και τον πυροβολισμο. Αν ειναι αυτο το τελος που μου εχει γραψει ο θεουλης με φρικ αξιντεντ, ας γινει ετσι οπως το θελει με καρφι στο 200αριζμα :metalo:

Αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι δεν σου φταινε τιποτα οι αλλοι χρηστες του δρομου, η γυναικα σου , τα παιδια σου και οποιος αλλος θα εχει την ατυχια να βρεθει στον διαβα σου. κι ο γιος του τζαμπο σε αδειο δρομο πηγαινε με 300, με χειμερινα που δεν ηταν για αυτες τις ταχυτητες αλλα που να το ξερει; κι εκατσε η μπιλια ετσι να χαθει μια μανα με ενα παιδι
Άβαταρ μέλους
By markvag
George_Prix έγραψε:Αν θελεις να ανατρεψεις τη στατιστικη που εχω στο μυαλο μου ποσταρισε μερικα θανατηφορα (εκτος απο αυτο του Τζαμπο) που γινανε στην Εθνικη οδο κι αν βρεις καμποσα και με τρομαξεις σου ορκιζομαι να σταματησω να τρεχω :s_tongue

What Is the Correlation Between Speed and Car Accident Injuries?

A 5 percent increase in average speed leads to a 10 percent increase in injury accidents and a 20 percent increase in fatal car crashes.

The relation between speed and crashes

The exact relation between speed and crashes depends on many factors. However, in a general
sense the relation is very clear: if on a road the driven speeds become higher, the crash rate will also
increase. The crash rate is also higher for an individual vehicle that drives at higher speed than the
other traffic on that road.

Speed and accident risk

A higher speed increases the likelihood of an accident. Very strong relationships have been established between speed and accident risk: The general relationship holds for all speeds and all roads, but the rate of increase in accident risk varies with initial speed level and road type. Large speed differences at a road also increase the likelihood of an accident. In addition, drivers driving much faster than the average driver have a higher accident risk; it is not yet evident that this is also the case for the slower driver.

..............................................

This study indicates that exceeding the speed limit of 60 km/h by 5 km/h is comparable to the risk of a BAC of 0.05. The risk of exceeding the 60 km/h speed limit by 10 km/h is higher than driving with a BAC of 0.08.

Τα τρία πρώτα αποτελέσματα που έβγαλε ο γούγλης.

Ιδίως το τελευταίο, που έχω σε bold είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ουσιαστικά η υπερβολική ταχύτητα ενέχει τον ίδιο κίνδυνο ατυχήματος με οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ... :ninja: :ninja: Οδήγηση με 200 είναι σαν να έχεις πιει κανένα μπουκάλι ουίσκι... Και το ότι δεν σου έχει συμβεί εσένα κάτι ακόμα (ευτυχώς και μακάρι να συνεχίσει έτσι) δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

Περιληπτικά: ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ όσο πιο μεγάλη η ταχύτητα (και η διαφορά της ταχύτητας με τους υπόλοιπους), τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος. + -

Και έγραψα μόνο για τον κίνδυνο ατυχήματος, όχι για τραυματισμό, που εκεί και αν αυξάνεται... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#866363 @Μαρκοβαγκε τη μπαλιτσα στο γηπεδο παρακαλω, οχι στην εξεδρα. Αυτα τα λινκς που ποσταρισες ειναι γενικολογα για το "ποσο επικινδυνη ειναι η ταχυτητα". Νταξ, το ξερουμε, κλαιν. Σου ζητησα συγκεκριμενα λινκς με θανατηφορα στην Εθνικη οδο, στο δρομο τον οποιο θεωρω ασφαλη για τρεξιμο :rtfm:

Τα λινκς που ποσταρισες ειναι σαν τις συναρπαστικες ιστοριες που ποσταρεις απο Δραμα καθε λιγες μερες. Που στα ματια σου φανταζουν οτι πλησιασες οσο κανενας αλλος το θανατο και για εμας τους κανονικους ανθρωπους ειναι ενα ακομα καντηλι, μια ακομα χριστοπαναγια που θα ριξουμε σε ενα ακομα βλητο οδηγο που ζει αναμεσα μας :lol:

=============================================================================================================================================================

@Νικολαε για την ακριβεια η γυναικα μου φταει περισσοτερο απο μενα. Γιατι μου εχει κανει το αμαξι τροπετο Πολακης ενω μαλιστα τηρει τα ορια ταχυτητας. Κι εγω που τα γραφω τα ορια εκει που δεν πιανει μελανι, δεν της εχω κανει ουτε εναν ποντο στο καλσον τοσα χρονια που καθεται συνοδηγος μου :s_tongue

Δε μιλαω γενικα κι αοριστα για τρεξιμο και δεν κανω τον γλλληγορο. Μιλαω συγκεκριμενα για τρεξιμο στην Εθνικη, που ακομα και τα κουλαδια που βγαζουν το ΜΟ της στατιστικης δεν τρακαρουν σχεδον ποτε. Εγω που δε θεωρω τον εαυτο μου κουλαδι (μπορει και να ειμαι βεβαια, ποιος ξερει...) αισθανομαι ακομα πιο ασφαλης να τρεχω στην Εθνικη οδο και το κανω. Προφανως ολα μπορει να αλλαξουν στο επομενο 200αριζμα μου, αλλα εγω πιστευω/ελπιζω να συνεχιστει η καλη μου στατιστικη για παντα :s_dunno

Απλα να θυμισω οτι σε οσα βιντεακια σε σενα φαινεται ΟΚ το "λιγο παραπανω που πηγαινε ο μοτοσυκλετιστης" γιατι "ο αυτοκινητιστης εκανε ακομα μεγαλυτερη χοντραδα που παραβιασε το ΣΤΟΠ", εγω βλεπω το εργο "ο ηλιθιος και ο πανηλιθιος" που περιγραφει τους 2 εμπλεκομενους. Γιατι στα σημεια που ξεπερνανε το οριο κατα 20% ειναι πολυ μεγαλυτερος ο κινδυνος απο εκει που ξεπερναω εγω το οριο κατα 40%. Και ειδικα οι μοτοσυκλετιστες που με τοσο παθος υποστηριζεις σε καθε βιντεακι, θα επρεπε να πηγαινουν με 20% κατω απο το οριο γιατι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειναι πολλα ζωα οι αυτοκινητιστες που δεν τους σεβονται καν και οδηγανε/κουμανταρουν καμποσους τονους λαμαρινα που μπορουν να τους σκοτωσουν :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
George_Prix έγραψε:Γιατι μου εχει κανει το αμαξι τροπετο Πολακης ενω μαλιστα τηρει τα ορια ταχυτητας. Κι εγω που τα γραφω τα ορια εκει που δεν πιανει μελανι, δεν της εχω κανει ουτε εναν ποντο στο καλσον τοσα χρονια που καθεται συνοδηγος μου :s_tongue

Γράφεις σαν κάτι μηχανόβιους που θεωρούν τον εαυτό τους άσφαλτο κι άτρωτο και κυκλοφορούν δίχως κράνος διότι έτυχε να μην τους έχει συμβεί το παραμικρό.
Ακόμη και στην "εθνική" μπορεί να έχει δημιουργηθεί άνοιγμα στην περίφραξη και να κυκλοφορούν ζώα και ζωάκια , μπορεί να σου τύχουν κομμάτια από λάστιχα φορτηγών ( που διακρίνονται δύσκολα το σούρουπο) , μπορεί να υπάρχει οτιδήποτε πάνω στο οδόστρωμα που να σου σκάσει τα λάστιχα ή να σε βγάλει εκτός π.χ λάδια .
Ένας λάθος υπολογισμός στροφής στα 200 , δε διορθώνεται εύκολα ειδικά αν χρειαστεί να κάνεις ελιγμό αποφυγής.
Άβαταρ μέλους
By markvag
George_Prix έγραψε:@Μαρκοβαγκε τη μπαλιτσα στο γηπεδο παρακαλω, οχι στην εξεδρα. Αυτα τα λινκς που ποσταρισες ειναι γενικολογα για το "ποσο επικινδυνη ειναι η ταχυτητα". Νταξ, το ξερουμε, κλαιν. Σου ζητησα συγκεκριμενα λινκς με θανατηφορα στην Εθνικη οδο, στο δρομο τον οποιο θεωρω ασφαλη για τρεξιμο :rtfm:

Τα λινκς που ποσταρισες ειναι σαν τις συναρπαστικες ιστοριες που ποσταρεις απο Δραμα καθε λιγες μερες. Που στα ματια σου φανταζουν οτι πλησιασες οσο κανενας αλλος το θανατο και για εμας τους κανονικους ανθρωπους ειναι ενα ακομα καντηλι, μια ακομα χριστοπαναγια που θα ριξουμε σε ενα ακομα βλητο οδηγο που ζει αναμεσα μας :lol:

Τα λινκ που ποστάρισα έχουν από κάτω μερικές δεκάδες παραπομπές, ενώ είναι από σοβαρές πηγές (πχ Κομισιόν). Το αν εσύ δεν τα θεωρείς σοβαρά είναι κάτι που δεν μπορώ ν' αλλάξω.

ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ και πάνω και λένε τα πάντα και οι πάντες, υπάρχει ΕΥΘΕΙΑ συσχέτιση μεταξύ ταχύτητας και ατυχημάτων, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ. Αυτό σημαίνει ότι είτε πας στην πόλη, είτε πας στην εθνική, αυξημένη ταχύτητα = αυξημένα ατυχήματα. Πού και να μην το έκανα quote...

A 5 percent increase in average speed leads to a 10 percent increase in injury accidents and a 20 percent increase in fatal car crashes.

Και η ίδια σχέση ισχύει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ! :rtfm: Είσαι στην πόλη; Ισχύει. Είσαι στον αυτοκινητόδρομο; Πάλι ισχύει! :rtfm:

Τώρα, αν δεν θέλεις να το δεχτείς, δεν είναι ούτε δικό μου το πρόβλημα, ούτε των στοιχείων.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#866381 Συγνωμη που επεμβαινω σφηνα... αλλα μαλλον ο George_Prix δεν εχει ιδεα:

1) Το πως ειναι να οδηγας με 300
2) Το πως ειναι να οδηγας, ειδικοτερα, μηχανη με 300
3) Το πως και ποτε το αντιλαμβανεσαι οταν καποιος σε πλησιαζει με +180km/h διαφορα ταχυτητας!

Γραφουμε πως η ταχυτητα παιζει ρολο και μας γραφει στα παπακια του.
Ειτε λοιπον δεν εχει ιδεα για τα 3 παραπανω, ειτε εχει και ο εγκεφαλος του σε καποια θεματα βρισκεται λιγο πιο πισω απο τον δικο μας...

Η πιο σωστη αναφορα, ειναι για εμενα αυτη του Μαρκου, με m/sec ... καθως και η κινητικη ενεργεια!
Ο ανθρωπινος εγκεφαλος δεν ειναι φτιαγμενος για ταχυτητας μεγαλυτερες αυτες του τρεξιματος.

Η συγχρονη ζωη, οι συνθηκες, η "εκπαιδευση" του (οδηγηση, πτηση κτλ) τον εκαναν απλα να συνηθισει.
Αυτο που ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ομως και με το χρονο φθινει ειναι τα αντανακλαστικα!

:rtfm:
(Να ζητησω συγνωμη, στην περιπτωση που ο Τζορτζ_Πρηξ εχει εξελιξει περισσοτερο την εγκεφαλικη του δραστηριοτητα αναφορικα με την οδηγηση, σε σχεση με εμας, εφοσον μπορει να μας το αποδειξει!)
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Morx έγραψε:1) Το πως ειναι να οδηγας με 300
2) Το πως ειναι να οδηγας, ειδικοτερα, μηχανη με 300
3) Το πως και ποτε το αντιλαμβανεσαι οταν καποιος σε πλησιαζει με +180km/h διαφορα ταχυτητας!

Μεγαλε ποιο εργο βλεπεις ακριβως και σε τι αναφερεσαι? Πραγματικα αδυνατω να σε καταλαβω :dizzy:

Εγω ειπα οτι σε ταξιδια μου κανω και μερικα 200αριζματα οταν θεωρησω οτι σηκωνει το 200αριζμα. Παλιοτερα (βλακωδως) πηγαινα συνεχως ΤΑΠΑ αλλα πλεον εχω πει πολλες φορες οτι εχω ηρεμησει. Επισης ειπα οτι και το 200αριζμα δεν το κανω προσπερνωντας χωρις να αφησω γκαζι καποιον που παει με 100 στη μεσαια λωριδα, αλλα το κανω με προσοχη μονο με αδειο δρομο ή οταν ειμαι σιγουρος οτι ο αλλος με εχει δει οταν τον περναω.

Ποια 300 λες?
Ποια μηχανη λες?
Ποιο πλησιασμα με +180 λες?

:dizzy:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#866404 https://www.youtube.com/shorts/8ci07xtf ... ture=share

"Δν μιλάω εγώ. Αυτό π κάνω λέγεται lip sync. Και με λένε Μιχάλη όχι Αποστόλη. Και είμαι ερασιτέχνης ηθοποιός."
Άβαταρ μέλους
By ambient
ambient έγραψε:Τρελό bottleneck η κατεστραμμένη γέφυρα. Βλέπω να ανοίγουν τη πρόσβαση στο βοηθητικό δρόμο από τα διόδια.

Βρήκαν καλύτερη λύση! :yahoo:
Ποιοι κάτοικοι δικαιούνται δωρεάν διελεύσεις από τα διόδια του Ισθμού
Μετά την κατεδάφιση της γέφυρας στον ανισόπεδο κόμβο Λουτρακίου και τη διακοπή της κυκλοφορίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού, οι μόνιμοι κάτοικοι των προαναφερόμενων δήμων αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις τοπικές μετακινήσεις τους, καθώς η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι η χρήση του αυτοκινητόδρομου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου (Ολυμπία Οδός), όπου όμως, απαιτείται η καταβολή διοδίων. Προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συγκεκριμένων κατοίκων, αποφασίστηκε η διέλευση τους από την Ολυμπία Οδό, εντός των ορίων των δήμων τους, να γίνεται δωρεάν σε πρώτη φάση, μέχρι την αποκατάσταση και εγκατάσταση της βυθιζόμενης γέφυρας του Ισθμού, από την οποία υπάρχει εναλλακτική διέξοδος μετακίνησης των οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων, οπότε και θα ανακοινωθούν νέες ρυθμίσεις.

https://www.capital.gr/epikairotita/3817151/poioi-katoikoi-dikaiountai-dorean-dieleuseis-apo-ta-diodia-tou-isthmou/
Φυσικά για όλους τους υπόλοιπους, διόδια ή τίποτα :inlove:

Δεν είναι εντελώς παράτυπο να μην υπάρχει εναλλακτικός δρόμος χωρίς διόδια; Ειδικά όταν αυτός πρέπει να συνδέσει ολόκληρη την Πελοπόννησο συν κάτι ψίλα (Λουτράκι, κτλ).
Άβαταρ μέλους
By bill33
#866410 Kαι η βυθιζόμενη δεν είναι λύση.Εχω φάει επικές καθυστερήσεις γιατί πέρναγε καράβι.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
mousatos έγραψε:Ακόμη και στην "εθνική" μπορεί να έχει δημιουργηθεί άνοιγμα στην περίφραξη και να κυκλοφορούν ζώα και ζωάκια , μπορεί να σου τύχουν κομμάτια από λάστιχα φορτηγών ( που διακρίνονται δύσκολα το σούρουπο) , μπορεί να υπάρχει οτιδήποτε πάνω στο οδόστρωμα που να σου σκάσει τα λάστιχα ή να σε βγάλει εκτός π.χ λάδια .

Ακριβώς.

@george_prix λογικά την ατέλειωτη ευθεία στην εθνική έξω από τη Λάρισα την ξέρεις.
Τέρμα βαρετό σημείο ακόμα και με 150km/h να πηγαίνεις. Καλό οδόστρωμα κλπ. Συμφωνούμε πιστεύω.
Ένα πρωινό 7 το πρωί περίπου, πριν καμιά 10αριά χρόνια τέλη Μαίου, μου πετάχτηκε σκύλος σε μέγεθος μικρής αρκούδας. :lipsealed:
Με 130 πήγαινα, καινούριο αυτοκίνητο 5 μηνών γτχμ. Πετάχτηκε στα 30-40 μέτρα μπροστά μου. Καβάλησα το φρένο αλλά προφανώς δεν θα προλάβαινα να σταματήσω ακόμα και άγκυρα να έριχνα.
Προφυλακτήρας φανάρια κλπ μπροστά όλα μπουρδέλο. 2000 κοστούμι και ο σκύλος στον άλλο κόσμο. :s_sad

Μπορώ να θυμηθώ άλλες 2 τουλάχιστον φορές που συνάντησα αδέσποτα στην Εγνατία.
Καθώς και τελάρα, χαρτόκουτα κλπ που είχαν φύγει από κάποιο αγροτικό.
Τόσα χρόνια εσένα δε σου χει συμβεί ποτέ; Ή απλά το ρισκάρεις και αυτό; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#866431 Σκύλους πολλές φορές, σχεδόν πάντα κοντά σε κόμβους από τους οποίους εισέρχονται. μία στις τόσες έγινε το μπαμ ευτυχώς με λίγη ζημιά.
Μία φορά πετάχτηκε γάτα από το μεσαίο διάζωμα την ώρα που έκανα προσπέραση και ήμουν ακριβώς δίπλα της αριστερά . Με τα 130 που πήγαινα μου σμπαράλιασε τον προφυλακτήρα διότι ήταν τόσο κοντά που δεν πρόλαβα ούτε να μειώσω ούτε να κάνω τιμονιά δεξιά..
Μια φορά τσακάλι σε επαρχιακό κοντά στη Δαδιά , που γλίτωσα στο τσακ επειδή έτυχε εκείνη τη στιγμή να πηγαίνω με χαμηλή ταχύτητα 70-80 . Ήταν κάπου στη μέση και πήγε να βγεί στα χωράφια δεξιά , μόλις διέσχισε την άσφαλτο δεξιά και πάτησε χώμα αντίκρισε μπαριέρα και στράφηκε ξανά πρός το μέσον του δρόμου . Στην 1η περίπτωση τσαρούχωσα και πέρασε ξυστά προς τα δεξιά , στη 2η εκεί που είπα τη γλίτωσα χρειάστηκε και τιμονιά .
Άβαταρ μέλους
By postruck
NirApp έγραψε:Είναι ανοιχτή η διώρυγα;

Για τα πλοία ναι,οπως και η βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας,η βυθιζόμενη στα Ισθμια ...δεν υπάρχει....προσωρινά,εδώ και κατι μήνες-χρόνια...!!!