Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
postruck έγραψε:.. Ευτυχώς που έχουμε και υπουργούς απο τον νομό και νιάζονται για τα χαιβανια τους...μην τους ξεχάσουν αύριο.....ασε η περιφέρια :tomato: :tomato:

Μην γκρινιαζεις, μολις ηρθε μηνυμα απο το 112 να αποφυγουμε να παμε προς Κορινθο, τι αλλο πια να κανουν; :s_sad

ΥΓ. Αυριο ψηφιζουμε για την Ευρωβουλη οχι για την κυβερνηση και απολυτα λογικο να μπερδευεται ο κοσμος αφου τοσες μερες μια, ΜΙΑ, κουβεντα για την ΕΕ και τις πολιτκες της δεν ακουσα/ειδα. Ολη η κουβεντα ηταν απο την μια ποσο καλα τα κανει η κυβερνηση κι απο την αλλα ποσο χαλια ( που χαλια τα κανει αλλα δεν ειναι αυτο το ζητημα των εκλογων )

Επισης στην ευρωβουλη οι ελληνες βουλευτες ειναι στα ευρωπαικα κομματα προσκολλημενοι ακολουθοντας τις πολιτικες των κομματων. Κοινως θα γινει αυτο που θελει η Ουρσουλα.
Θα μου πεις με τοσους λιγους βουλευτες τι θα αλλαζε;

Ε, γι' αυτο ο κοσμος τις εχει χεσμενες και θα παει για μπανιο αυριο. Διαφωνω μεν αλλα κατανοω γιατι το κανει
Άβαταρ μέλους
By ambient
postruck έγραψε:Nαι,σωστά,επίσης σε αυτή και την διπλανή της πριν δυο περίπου χρόνια έκαναν κάποιες ενισχύσεις ....
Η κατάσταση στην περιοχή είναι δύσκολη γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική. Η μόνη εναλλακτική είναι η βυθιζόμενη στα Ισθμια,αλλα είναι κλειστή για τα οχήματα εδω και ππααααρα πολύ καιρό... Ευτυχώς που έχουμε και υπουργούς απο τον νομό και νιάζονται για τα χαιβανια τους...μην τους ξεχάσουν αύριο.....ασε η περιφέρια :tomato: :tomato:

Δεν έχουν αφήσει τη μια λωρίδα-μισή γέφυρα σε λειτουργία;
Ίσως να έγραφε "περνάτε με δική σας ευθύνη" :lol: αυτή η ατάκα έχει γίνει πολύ της μόδας τελευταία :innocent:

Τρελό bottleneck η κατεστραμμένη γέφυρα. Βλέπω να ανοίγουν τη πρόσβαση στο βοηθητικό δρόμο από τα διόδια.
Άβαταρ μέλους
By postruck
#866159 Στα Ίσθμια μετα απο χρόνια που είχε μείνει μισή η βυθιζόμενη,τώρα την έχουν βγάλει για να την φτίαξουν ολόκληρη στα ναυπηγειά Σκαραμαγκα..... :s_drinks δεν υπάρχουν λέξεις για να χαρακτηρίσεις ολους τους εμπλεκόμενους......
Άβαταρ μέλους
By markvag
kostis20 έγραψε:
George_Prix έγραψε:Παντως στα περισσοτερα θανατηφορα ατυχηματα που ποσταρονται ευθυνονται και οι 2 εμπλεκομενοι. Για παραδειγμα μπορει να εσφαξε ο ενας το ΣΤΟΠ και ο αλλος να πηγαινε με τη διπλασια ταχυτητα (απο την επιτρεπτη) και να μην προλαβε να αντιδρασει. Οποτε δεν ειναι παντα 100% υπευθυνοτητα του ενος και φυσικα δεν προκειται για κοντρα ΙΧηδες-Μηχανοβιοι και ποιοι ειναι οι καλοι-κακοι της υποθεσης. Και στις 2 κατηγοριες οδηγων υπαρχουν εγκληματιες που σκοτωνονται ή σκοτωνουν...

Εγω επαναλαμβανω παντως την εντυπωση που μου κανουν ΕΙΔΙΚΑ οσοι τρεχουν με τη μηχανη. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειναι δεδομενο οτι οι περισσοτεροι αυτοκινητιστες τους εχουν γραμμενους κανονικα, οποτε θα επρεπε να πηγαινουν πολυ αργα μεσα στην πολη, με δεδομενο οτι η παραμικρη επαφη ή πτωση μπορει να εχει τραγικη καταληξη.

Εγω παντως αγαπω τη μηχανη γιατι μου διευκολυνει τη ζωη, αλλα οταν την καβαλαω ειμαι Η κοτα, ΤΗΣ κοτας, Ω κοτα :shifty:

Σωστός.Ειδικά για οσους παραβιαζουν το οριο ταχύτητας στη πόλη σαν να μην τρεχει τίποτα.

Ή γενικά πάνε σαν να τους κυνηγάνε παντού, με ηλίθιες δικαιολογίες του στυλ "δεν μπορώ να πάω με 130-140 στην εθνική" κτλ...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
markvag έγραψε:
kostis20 έγραψε:
George_Prix έγραψε:Παντως στα περισσοτερα θανατηφορα ατυχηματα που ποσταρονται ευθυνονται και οι 2 εμπλεκομενοι. Για παραδειγμα μπορει να εσφαξε ο ενας το ΣΤΟΠ και ο αλλος να πηγαινε με τη διπλασια ταχυτητα (απο την επιτρεπτη) και να μην προλαβε να αντιδρασει. Οποτε δεν ειναι παντα 100% υπευθυνοτητα του ενος και φυσικα δεν προκειται για κοντρα ΙΧηδες-Μηχανοβιοι και ποιοι ειναι οι καλοι-κακοι της υποθεσης. Και στις 2 κατηγοριες οδηγων υπαρχουν εγκληματιες που σκοτωνονται ή σκοτωνουν...

Εγω επαναλαμβανω παντως την εντυπωση που μου κανουν ΕΙΔΙΚΑ οσοι τρεχουν με τη μηχανη. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειναι δεδομενο οτι οι περισσοτεροι αυτοκινητιστες τους εχουν γραμμενους κανονικα, οποτε θα επρεπε να πηγαινουν πολυ αργα μεσα στην πολη, με δεδομενο οτι η παραμικρη επαφη ή πτωση μπορει να εχει τραγικη καταληξη.

Εγω παντως αγαπω τη μηχανη γιατι μου διευκολυνει τη ζωη, αλλα οταν την καβαλαω ειμαι Η κοτα, ΤΗΣ κοτας, Ω κοτα :shifty:

Σωστός.Ειδικά για οσους παραβιαζουν το οριο ταχύτητας στη πόλη σαν να μην τρεχει τίποτα.

Ή γενικά πάνε σαν να τους κυνηγάνε παντού, με ηλίθιες δικαιολογίες του στυλ "δεν μπορώ να πάω με 130-140 στην εθνική" κτλ...

Νταξ, μην τα ισοπεδωνουμε ολα ρε φιλε :thumbsdown:

Στην Εθνικη που εχει τοιχο δεξια/αριστερα και χωρανε 3-4 αμαξια διπλα διπλα, δεν ειναι τοσο επικινδυνο να 200αρισεις. Εκει επικινδυνο ειναι να περνας τον αλλον που παει με 100 με τα διπλα χιλιομετρα χωρις να εισαι σιγουρος οτι σε εχει δει ή χωρις να κοψεις καθολου ταχυτητα.

Και προφανως οχι γιατι το λεω εγω. Γιατι το λεει η στατιστικη. Κατσε και σκεψουν ποσα θανατηφορα εχουμε διαβασει στην Εθνικη λογω υπερβολικης ταχυτητας και θα καταλαβεις τι εννοω. Προσωπικα τα τελευταια χρονια θυμαμαι μονο του υιου Τζαμπο το οποιο μαλιστα ηταν φρικ αξιντεντ (ετυχε να σκασει σε παρκαρισμενο) και στο οποιο ενδεχεται να ευθυνονται τα λαθος (χειμερινα) και παμπαλαια (ληγμενα) ελαστικα απο οτι διαβασαμε μετα.

Ομοιως και στα στριψιματα. Αλλο να στριβεις οριακα μεσα στην πολη κι αν το χασεις να παιρνεις παραμαζωμα τους πεζους τα παρκαρισμενα και αλλους ανυποψιαστους. Κι αλλο να στριβεις με 200 στην Υλικη που αν το χασεις απλα την πληρωνεις εσυ ο ιδιος και πας στον αλλο κοσμο.

Για μεσα στην πολη, για επαρχιακους δρομους και για παραβιαση ΣΤΟΠ, κοκκινων φαναριων και γενικα του ΚΟΚ, την εχω πει τη γνωμη μου δεκαδες φορες. Κρεμασμα αναποδα στους καφρους που παρανομουνε και προκαλουνε 9 στα 10 θανατηφορα που διαβαζουμε :x

Αν ειναι να τηρουμε παντου και παντα τα ορια για να ειμαστε κορρεκτιλες, ας το κλεισουμε εντελως το φορουμ :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By markvag
George_Prix έγραψε:
markvag έγραψε:
kostis20 έγραψε:

Στην Εθνικη που εχει τοιχο δεξια/αριστερα και χωρανε 3-4 αμαξια διπλα διπλα, δεν ειναι τοσο επικινδυνο να 200αρισεις. Εκει επικινδυνο ειναι να περνας τον αλλον που παει με 100 με τα διπλα χιλιομετρα χωρις να εισαι σιγουρος οτι σε εχει δει ή χωρις να κοψεις καθολου ταχυτητα.

Και προφανως οχι γιατι το λεω εγω. Γιατι το λεει η στατιστικη. Κατσε και σκεψουν ποσα θανατηφορα εχουμε διαβασει στην Εθνικη λογω υπερβολικης ταχυτητας και θα καταλαβεις τι εννοω. Προσωπικα τα τελευταια χρονια θυμαμαι μονο του υιου Τζαμπο το οποιο μαλιστα ηταν φρικ αξιντεντ (ετυχε να σκασει σε παρκαρισμενο) και στο οποιο ενδεχεται να ευθυνονται τα λαθος (χειμερινα) και παμπαλαια (ληγμενα) ελαστικα απο οτι διαβασαμε μετα.

Ομοιως και στα στριψιματα. Αλλο να στριβεις οριακα μεσα στην πολη κι αν το χασεις να παιρνεις παραμαζωμα τους πεζους τα παρκαρισμενα και αλλους ανυποψιαστους. Κι αλλο να στριβεις με 200 στην Υλικη που αν το χασεις απλα την πληρωνεις εσυ ο ιδιος και πας στον αλλο κοσμο.

Για μεσα στην πολη, για επαρχιακους δρομους και για παραβιαση ΣΤΟΠ, κοκκινων φαναριων και γενικα του ΚΟΚ, την εχω πει τη γνωμη μου δεκαδες φορες. Κρεμασμα αναποδα στους καφρους που παρανομουνε και προκαλουνε 9 στα 10 θανατηφορα που διαβαζουμε :x

Αν ειναι να τηρουμε παντου και παντα τα ορια για να ειμαστε κορρεκτιλες, ας το κλεισουμε εντελως το φορουμ :adminpower:

Αυτό ακριβώς έλεγε και αυτός γόνος που ανέφερες με Porsche που πήγαινε με 300 και ξεκλήρησε μία οικογένεια που είχε παρκάρει κανονικά σε πάρκινγκ. Εάν πήγαινε με 130 τίποτα δεν θα είχε συμβεί ή στη χειρότερη θα είχε διαλύσει το αμάξι του στο στηθαίο.

Ναι, το ρίσκο δεν είναι το ίδιο με το να πας με 100 στην πόλη, αλλά απλά να θυμήσω ότι με 200χαω καλύπτεις περίπου 55-60 μέτρα κάθε δευτερόλεπτο. Και επίσης δίπλα σου πάνε φορτηγά με 90, συνταξιούχοι με 100, κτλ... Το που θα καταλήξεις αν γίνει το παραμικρό με τέτοιες ταχύτητες είναι άγνωστο. Μπορεί στο χαντάκι, μπορεί αγκαλιά με την οικογένεια που πάει διακοπές με το SUV κινούμενη με 120χαω στη μεσαία λωρίδα, μπορεί ανάποδα στο αντίθετο ρεύμα.

Από εκεί και πέρα, δεν είναι τυχαίο που είμαστε πάντα πολύ ψηλά στα τροχαία.
Άβαταρ μέλους
By markvag
George_Prix έγραψε:
markvag έγραψε:
kostis20 έγραψε:

Ναι, δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο το να πας με 200 στην εθνική και το να πας με 80 στο στενό. Αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να πας με μία κανονική ταχύτητα για δρόμο ανοιχτό στην κυκλοφορία (πχ 130-140). Γιατί δίπλα σου κινούνται η νταλίκα με 90χαω, ο συνταξιούχος με το Honda Accord του 1997 με 100χαω, η οικογένεια που πάει διακοπές με το SUV με 120χαω, κτλ...

Όσο για το που θα καταλήξει ένα ατύχημα με 200χαω, το παράδειγμα που αναφέρεις με τον γόνο είναι χαρακτηριστικό. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ! Μπορεί να καταλήξεις αγκαλιά στις μπαριέρες (που δεν έχουν σχεδιαστεί να αντέχουν τέτοιες δυνάμεις), καρφωμένος σε καμία γέφυρα, αγκαλιά με την οικογένεια με το SUV στη μεσαία λωρίδα ή μπορεί και στο απέναντι ρεύμα ανάποδα... Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται είναι απλά τεράστιες. Επίσης, πώς μπορείς έτσι απλά να αποκλείσεις το ενδεχόμενο κάποιος να βρεθεί απλά μπροστά σου με 120χαω που απλά δεν σε είδε να έρχεσαι (όχι και τόσο απίθανο με τέτοιες ταχύτητες);;

Δεν είναι τυχαίο που είμαστε τόσο ψηλά σε θανάτους και τραυματισμούς από τροχαία...

Όσο γι' αυτό:

George_Prix έγραψε:Αν ειναι να τηρουμε παντου και παντα τα ορια για να ειμαστε κορρεκτιλες, ας το κλεισουμε εντελως το φορουμ :adminpower:

Αν είναι να προμοτάρουμε τέτοιες συμπεριφορές, χίλιες φορές καλύτερα να το κλείσουμε. Γιατί να μην λέμε και ότι το να οδηγάς μεθυσμένος είναι ασφαλές πχ;; (που είναι πολύ χειρότερο προφανώς) :hmmm:

Δικαιολογίες του στυλ "δεν μπορώ", "βαριέμαι", "με πιάνει ύπνος" κτλ για οδήγηση με νορμάλ ταχύτητες είναι απλά δικαιολογίες. Αν δεν μπορείς να οδηγήσεις σωστά, απλά μην οδηγάς. + -
Άβαταρ μέλους
By Serf
#866327 Επίσης, να θυμίσουμε (κι εγώ πρέπει να το ακούσω) τον βασικό τύπο φυσικής γυμνασίου: κινητική ενέργεια = μάζα * ταχύτητα^2.

130×130=16.900
200×200=40.000=16.900×2,37

Η ταχύτητα μπορεί να είναι +54%... η κινητική ενέργεια είναι +137%... και οι οποίες συνέπειες του ατυχήματος προκύπτουν από την κινητική ενέργεια!!!

.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#866337 Κριμα για την οικογενεια που ξεκληριστηκε απο το γονο Τζαμπο, αλλα δε θα σταματησουμε να τρεχουμε γιατι εκατσε μια στραβη σε Εθνικη οδο σε ολα τα χρονικα.

Οπως επισης δε θα σταματησουν να γυριζονται ταινιες με μπιστολιδια γιατι στα γυρισματα μιας ταινιας ο Αλεκ Μπαλντγουιν σκοτωσε κατα λαθος μια κυρια (επισης φρικ αξιντεντ).

Η στατιστικη ειναι η καλυτερη αποδειξη για το τι ειναι ασφαλες και τι δεν ειναι. Προσωπικα εκτος απο την καλη στατιστικη που εχουν τα ατυχηματα στην Εθνικη, εχω κι ο ιδιος αψογη στατιστικη (25-30 χρονια χωρις γρατζουνια), οποτε θα συνεχισω να κανω αυτο που κανω στους δρομους και θα παρακαλαω να βαλουν μυαλο τα υπολοιπα ζωα (ή απλα κουλαδια) που πιθανοτατα δεν τρεχουν με 200 αλλα προκαλουν ολα αυτα τα θανατηφορα ατυχηματα καθε μερα.

Τελος θα πω για μια ακομα φορα οτι το Isle of Man επιτρεπεται απο το νομο. Ακομα ενα τρανο παραδειγμα οτι ο νομος πολλες φορες ειναι ΓΤΠ και η στατιστικη μαζι με την κοινη λογικη εχουν μεγαλυτερη βαση. Η στατιστικη του συγκεκριμενου "αγωνα" λεει οτι καμποσοι θα πεθανουν καθε φορα. Αλλα δε βλεπω να ιδρωνει το αυτακι κανενος :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#866339 Η μονη λυση ειναι να γινουμε Ελβετια, καμερες παντου, φωτο για +10% του οριου και καλα ξεμπρεδεματα αν στο Αθηνα - Καλαματα σε φωτογραφισει 5-6 φορες. Μονο τα τουνελ να βαλεις που εχουν οριο 80 και ολοι πανε με πανω απο 100, φτανει
Άβαταρ μέλους
By g8777
#866341 Τί κυκλοφορεί εκεί έξω μλκ μου. Ο κάθε συμπλεγματικος καβαλάει το Χ σαπιδι του και οδηγάει χωρίς αύριο, επειδή από τον καναπέ του σπιτιού του έβγαλε την πίστα στην κονσόλα χωρίς ούτε μια κλανιά

Επειδή μπετρολχεντ.
Μα είναι να γελάει κανείς.
Άβαταρ μέλους
By markvag
g8777 έγραψε:Τί κυκλοφορεί εκεί έξω μλκ μου. Ο κάθε συμπλεγματικος καβαλάει το Χ σαπιδι του και οδηγάει χωρίς αύριο, επειδή από τον καναπέ του σπιτιού του έβγαλε την πίστα στην κονσόλα χωρίς ούτε μια κλανιά

Επειδή μπετρολχεντ.

Ακριβώς.

Επίσης, μάθαμε ότι στατιστική είναι το προσωπικό παράδειγμα. :yahoo:

Να σημειώσω επίσης, ότι για οδηγικό ξε-γκάβλωμα υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα και η πίστα των Σερρών.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:
g8777 έγραψε:Τί κυκλοφορεί εκεί έξω μλκ μου. Ο κάθε συμπλεγματικος καβαλάει το Χ σαπιδι του και οδηγάει χωρίς αύριο, επειδή από τον καναπέ του σπιτιού του έβγαλε την πίστα στην κονσόλα χωρίς ούτε μια κλανιά

Επειδή μπετρολχεντ.

Ακριβώς.

Επίσης, μάθαμε ότι στατιστική είναι το προσωπικό παράδειγμα. :yahoo:

Να σημειώσω επίσης, ότι για οδηγικό ξε-γκάβλωμα υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα και η πίστα των Σερρών.

Τι λες ρε Μαρκο; Η πιστα τρωει λαστιχο και τακακι! :rtfm:

Ενω τα 200 στην ΕΟ δεν τρωνε λαστιχο.

Τωρα αν τα 3ετια λαστιχα που τα τσεκαραμε πριν μια βδομαδα αλλα πατησαμε καρφι το οποιο θα φυγει με τα 200 και θα χασει μεσα σε 400 μετρα το αερα το μπροστινο :lipsealed: , ε ηταν η κακια στιγμη :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
markvag έγραψε:Επίσης, μάθαμε ότι στατιστική είναι το προσωπικό παράδειγμα. :yahoo:

Λαθος το διαβασες ή λαθος το καταλαβες. Η στατιστικη απλα συμπιπτει με το προσωπικο μου παραδειγμα (τρεξιμο εκει που θεωρω εγω ασφαλες και στα παπαργια μου τι λεει ο νομος) οποτε με κανει να αισθανομαι ακομα πιο ασφαλης :s_yes

Αν θελεις να ανατρεψεις τη στατιστικη που εχω στο μυαλο μου ποσταρισε μερικα θανατηφορα (εκτος απο αυτο του Τζαμπο) που γινανε στην Εθνικη οδο κι αν βρεις καμποσα και με τρομαξεις σου ορκιζομαι να σταματησω να τρεχω :s_tongue

markvag έγραψε:Να σημειώσω επίσης, ότι για οδηγικό ξε-γκάβλωμα υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα και η πίστα των Σερρών.

Εκει μεσα θελω 1 σετ λαστιχα στην καθε αγωνιστικη ημεριδα. Αν φυσικα δεν παραδωσει πνευμα η γρια πριν βγουνε τα λινα στα λαστιχα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ η πιστα ειναι ακριβο σπορ. Προτιμω να παιρνω το μικρο ρισκο μιας κλησης, μεχρι να μπουνε οι "καμερες παντου" που ειπε ο αλλος ο γρουσουζης ο Νικολαος :shifty:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PaNick67 έγραψε:Τι λες ρε Μαρκο; Η πιστα τρωει λαστιχο και τακακι! :rtfm:

Ενω τα 200 στην ΕΟ δεν τρωνε λαστιχο.

Τωρα αν τα 3ετια λαστιχα που τα τσεκαραμε πριν μια βδομαδα αλλα πατησαμε καρφι το οποιο θα φυγει με τα 200 και θα χασει μεσα σε 400 μετρα το αερα το μπροστινο :lipsealed: , ε ηταν η κακια στιγμη :whistlink:

Νταξ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ το λαστιχο που τρωγεται στο 200αριζμα (το οποιο δεν ειναι προφανως ο ΜΟ του ταξιδιου μου αλλα οι λιγες φορες που θα ξεχαστω και θα ξεφυγω) με το ξεπαρταλιασμα που τρωει ολο το αμαξι στην πιστα.

Η ιστορια με το καρφι που λες πανω στο 200αριζμα ειναι ιδια με αυτη που ειπα νωριτερα με τον Αλεκ Μπαλντγουιν και τον πυροβολισμο. Αν ειναι αυτο το τελος που μου εχει γραψει ο θεουλης με φρικ αξιντεντ, ας γινει ετσι οπως το θελει με καρφι στο 200αριζμα :metalo: