Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Ε αμα είναι για διπλά λεφτά χαίρω πολύ. :roll:
Τεσπα, θα δω, ίσως περιμένω του λιντλ.

Ειχε βγαλει με 40€ μη κρουστικο ομως χωρις καρβουνακια αλλα ειθελες αλλα 45 για μπαταρτια φορτιστη, στο φυλλαδιο 30/5 ητανν μπορει αν εχει ξεμεινει κανενα

Το καλο με κρουση brusless ειχε 80+ οταν το εβγαλε συν μπαταριες κλπ

Δεν συμφερει πια εκτος αν εχεις κι αλλα μπαταριας οποτε πας μονο για το μηχανημα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimik έγραψε:...Αυτή η πορτοκαλι σειρά της Β&D είναι πολύ βασική νομίζω.
Έχω ένα χορτοκοπτικό τέτοιας σειράς και δεν με ενθουσιάζει με τη απόδοση του.
Κι εγώ είχα βρει σε καλή τιμή online κάποιο B&D αλλά όταν το έπιασα στα χέρια μου κατάλαβα ότι δεν ήταν πραγματική ευκαιρία. Μια χαρά βαλιτσάκι και πλαστικά κλπ αλλά το μοτεράκι που φαίνεται μέσα από τις χαραμάδες μοιάζει να είναι της πλάκας. Όχι ότι δεν κάνω τη δουλειά μου να ανοίξω καμιά τρύπα ή να βιδώσω 5 βίδες αλλά καταλαβαίνω ότι αν το είχα δει από κοντά μάλλον δεν θα το έπαιρνα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
PaNick67 έγραψε:

Ειχε βγαλει με 40€ μη κρουστικο ομως χωρις καρβουνακια αλλα ειθελες αλλα 45 για μπαταρτια φορτιστη, στο φυλλαδιο 30/5 ητανν μπορει αν εχει ξεμεινει κανενα

Δεν συμφερει πια εκτος αν εχεις κι αλλα μπαταριας οποτε πας μονο για το μηχανημα

Τελικά μπήκα σε αυτό που ανέφερες, έψαξα 3-4 μαγαζιά λιντλ και πέτυχα ένα τελευταίο τεμάχιο. Είχε μπαταρία 4.0Ah στα 30€ και φορτιστή 16€. Παραδίπλα όμως είχε πακέτο μπαταρία 2.0Ah + φορτιστή στα 25€ οπότε έκανα το προφανές και με 65€ καθάρισα. Χθες κιόλας έπιασε δουλειά, τρυπάει τα πάντα, στο μπετό όμως ζορίστηκε. Το θεωρώ πάντως τίμιο για τα λεφτά του. Μου φαίνεται θα μπω σε κανά τρυπάκι για άλλο εργαλείο για να πιάσει περισσότερο τόπο η μπαταρία του :lol: για κανά αλυσοπρίονο δε θα λεγα όχι!
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#865956 Και το απλό κρουστικό του lidl να έπαιρνες, το μη brushless δηλαδή, πάλι καλυμμένος με το παραπάνω θα ήσουν, μιας και για αυτό λένε τα καλύτερα.
Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:
PaNick67 έγραψε:

Τελικά μπήκα σε αυτό που ανέφερες, έψαξα 3-4 μαγαζιά λιντλ και πέτυχα ένα τελευταίο τεμάχιο. Είχε μπαταρία 4.0Ah στα 30€ και φορτιστή 16€. Παραδίπλα όμως είχε πακέτο μπαταρία 2.0Ah + φορτιστή στα 25€ οπότε έκανα το προφανές και με 65€ καθάρισα. Χθες κιόλας έπιασε δουλειά, τρυπάει τα πάντα, στο μπετό όμως ζορίστηκε. Το θεωρώ πάντως τίμιο για τα λεφτά του. Μου φαίνεται θα μπω σε κανά τρυπάκι για άλλο εργαλείο για να πιάσει περισσότερο τόπο η μπαταρία του :lol: για κανά αλυσοπρίονο δε θα λεγα όχι!

Με γεια! καλα τρυπηματα - βιδωματα κλπ και ειναι καλη ιδεα να παρεις εργαλεια της ιδια σειρας για να μην αγοραζεις ξανα μπαταριες - φορτιστες.

Εχω στοχευσει κι εγω ενα αλυσοπριονο για κλαδεμα. Αλλα επειδη εχω ηδη ΜΕΤΑΒΟ δραπ/αβιδο θα παω για αυτο https://www.skroutz.gr/s/47506602/Metab ... 94L3NrdSJ9

Κοιταζα αρχικα για μικρο βενζινης αλλα ηθελα τα διπλα λεφτα τουλαχιστον και δεν αξιζει για την χρηση που θα του κανω
Άβαταρ μέλους
By pro
#865963 Ολίγον καθυστερημένα αφού έγινε αγορά, αλλά μπορεί να βοηθήσει κανέναν στο μέλλον. Το steyer είναι αξιοπρεπέστατο.
Του λιντλ που πήρες είναι επίσης μια χαρά. Γενικώς πάντως, τα φτηνά επαναφορτιζόμενα κρουστικά δεν είναι για πολλά, οπότε κατά τη γνώμη μου ένας ερασιτέχνης είναι προτιμότερο να πάρει ένα απλό δραπανοκατσάβιδο και ένα απλό κρουστικό ρεύματος.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#866033 αυτο που εχω καταλαβει γενικα ειναι οτι καποια εργαλεια μπορουν να ειναι μπαταρίας πχ δραπανοκατσαβιδα κλπ, αλλα καποια αλλα ( και προφανως με την προυποθεση οτι υπαρχει ρευμα ) να ειναι ηλεκτρικά.
Πχ εχω ενα τροχακι του Αλεξπακ να φανταστειτε ποιοτητα και ηλικία, καλωδιακο, που το εχω λειωσει.... Αντιστοιχο μπαταριας οταν κανουμε δουλειες στο καταφυγιο ακομα και με 8αρα μπαταρια "δε τελειωνεις τη δουλεια"...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#866034 Συμφωνώ παρόλο που πήρα τροχό μπαταρίας επειδή είχα τρεις μπαταρίες μακιτα να κάθονται. Το μετάνιωσα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#866058 Σήμερα το πήρα απόφαση, δεν πήγαινε άλλο, έχω χάσει βάρος και μου πέφτουν τα παντελόνια, έπρεπε να ανοίξω τρύπες στις ζώνες μου. Το σχετικό τρυπητήρι ίσως να υπάρχει κάπου στο πατρικό στην Ελλάδα οπότε ευκαιρία να κάνει κάτι και το τρυπάνι.
Τη δουλειά μου την έκανα, άνοιξα από 2 επιπλέον τρύπες σε κάθε ζώνη. Παρατηρήσεις:
- Χρειάζεται μεγαλύτερης διαμέτρου τρυπάνι από όσο νομίζεις
- Δεν έχω καταλήξει αν είναι καλύτερα να το τρυπάς από την καλή μεριά ή από την πίσω μεριά. Χρησιμοποίησα πλαστικό μπωλ από γιαούρτι από πίσω το οποίο επίσης τρυπούσα.
- δεν είμαι σίγουρος αν το να γυρίζεις γύρω γύρω γέρνοντας το τρυπάνι βοηθάει στο καλύτερο τελείωμα της τρύπας
Βέβαια με ζώνες διαφορετικής κατασκευής και ποιότητας (μασίφ ή δύο στρωμάτων με λίγο διαφορετικά υλικά) και μέγεθος δείγματος 1-2 είναι δύσκολο να βγάλεις και πολύ αξιόπιστα συμπεράσματα.
- Υποθέτω το καλύτερο εργαλείο για αυτή τη δουλειά είναι το εξειδικευμένο που το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει τρύπες σε ζώνες....
Άβαταρ μέλους
By pro
sknipper έγραψε:Σήμερα το πήρα απόφαση, δεν πήγαινε άλλο, έχω χάσει βάρος και μου πέφτουν τα παντελόνια, έπρεπε να ανοίξω τρύπες στις ζώνες μου. Το σχετικό τρυπητήρι ίσως να υπάρχει κάπου στο πατρικό στην Ελλάδα οπότε ευκαιρία να κάνει κάτι και το τρυπάνι.
Τη δουλειά μου την έκανα, άνοιξα από 2 επιπλέον τρύπες σε κάθε ζώνη. Παρατηρήσεις:
- Χρειάζεται μεγαλύτερης διαμέτρου τρυπάνι από όσο νομίζεις
- Δεν έχω καταλήξει αν είναι καλύτερα να το τρυπάς από την καλή μεριά ή από την πίσω μεριά. Χρησιμοποίησα πλαστικό μπωλ από γιαούρτι από πίσω το οποίο επίσης τρυπούσα.
- δεν είμαι σίγουρος αν το να γυρίζεις γύρω γύρω γέρνοντας το τρυπάνι βοηθάει στο καλύτερο τελείωμα της τρύπας
Βέβαια με ζώνες διαφορετικής κατασκευής και ποιότητας (μασίφ ή δύο στρωμάτων με λίγο διαφορετικά υλικά) και μέγεθος δείγματος 1-2 είναι δύσκολο να βγάλεις και πολύ αξιόπιστα συμπεράσματα.
- Υποθέτω το καλύτερο εργαλείο για αυτή τη δουλειά είναι το εξειδικευμένο που το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει τρύπες σε ζώνες....

Η άλλη επιλογή που είχες είναι να πας στο λιντλ της γειτονιάς σου και να πάρεις το σχετικό εργαλείο χειρός με 3 ευρώ. Το είχε πριν λίγο καιρό αλλά αυτά ξεμένουν, όπου και να πήγα τελευταία το βρήκα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#866062 και σε μαγαζια τυπου πρακτικερ/ λερου το βρισκεις.
μεχρι και το τζαμπο το εχει.

https://www.e-jumbo.gr/omorfia-peripoii ... cm_328480/
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#866164 Στο Λονδίνο δεν έχει τζάμπο, πράκτικερ, λερόυ και Lidl δεν έχει στο κεντρικό Λονδίνο που ζω/κυκλοφορώ. Και δεν ξέρω αν θα το έχει.
g8777 έγραψε:Με σωβρακο τί έκανες;
Ευτυχώς, από τη μία το λαστιχάκι και από την αλλή εσύ, να είσαι καλά, τόσο που μας τα έχεις πρήξει το γεμίζουμε και δεν χρειάστηκε,... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
Serf έγραψε:Και ξαφνικά τα περιστέρια αγάπησαν τα μπαλκόνια μας... και 1-2 φορές την εβδομάδα τα βρίσκουμε :vava: :vava: :vava:

Κρεμαστά απωθητικά ομοιώματα κάνουν κάτι;;; Υπάρχει σωτηρία;;

Εικόνα

Εικόνα

Τελικά η δουλειά έγινε άκρως πετυχημένα με πλαστικά καρφιά στα κάγκελα των δύο μπαλκονιών που αγαπήθηκαν από τους "ιπτάμενους ποντικούς" :yahoo: