Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Χρήστος Λάππας έγραψε:Στην παλιά μας πολυκατοικία είχαμε "αυτόνομη" θέρμανση. Όποιο διαμέρισμα ήθελε την άναβε μέχρι να λιώσουν οι τοίχοι, όποιο δεν ήθελε την είχε κλειστή όλο τον χειμώνα και τάιζε τους πιγκουίνους.

Αυτή ήταν η θεωρία.

Στην πράξη αποδείχτηκε στα χρόνια της κρίσης ότι από την στιγμή που στα 8 διαμερίσματα υπήρχαν κάποιοι που δεν είχαν ή δεν ήθελαν να πληρώσουν ούτε την κοινόχρηστη δαπάνη για να μπει πετρέλαιο στον λέβητα, δεν μπορούσε να ανάψει καλοριφέρ κανείς.

Αυτη ειναι η δικη μας κατασταση στην πολυκατοικια στην Τριπολη, αυτονομη και με μεγαλα καλοριφερ επηδη κανει κρυο αλλα τα περισσοτερα διαμερισματα σταματησαν να βαζουν πετρελαιο πριν 10 χρονια γιατι αλλοι ειχαν φθηνο ρευμα λογω εργαζομενοι/συνταξιουχοι ΔΕΗ και αλλοι δεν ειχαν χρηματα. Αναρωτιεμαι αν θα δουλεψει παλι ο λεβητας πετρελαιου μετα απο τοσα χρονια κλειστος.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
egobrain έγραψε:-Εικόνα
Αυτό το σύστημα σωληνώσεων δεν δείχνει αυτονομία αλλά κλασική κεντρική θέρμανση του '80

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#865529 στο πλαισιο εχει με καρτα eurobank -20% επιστροφη στα κλιματιστικα,δωρεαν τοποθετηση(100 ευρω) και 50 ευρω εαν δωσεις πισω το παλιο κλιματιστικο.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#865666 Και ο Κωτσόβολος έχει δωροεπιταγή 100€ αν δώσεις το παλιό κλιματιστικό και δωρεάν τοποθέτηση.

Σε άλλα νέα, έβαλα στο εξοχικό θέρμανση με υγραέριο (φιάλες), λέβητας Radiant 25kW , 6 σώματα 17 χιλιάδων θερμιδων, σωληνώσεις, όλα μαζί 5500€.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#865671 καλοδούλευτο!
έχεις υπολογίσει κόστος θέρμανσης σε σύγκριση με προηγούμενη σου εγκατάσταση?
γνωστός με υγραέριο σε διαμέρισμα δυάρι 110τμ. 20ετίας ήθελε ~250€/μήνα για όχι βαρύ χειμώνα
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#865682 Ευχαριστώ πολύ!

Η προηγούμενη μου εγκατάσταση ήταν ένα ανοιχτό τζάκι στο σαλόνι και κουβέρτα με πάπλωμα στα υπνοδωμάτια :lol: .

Το είχε φτιάξει το σπίτι αυτό ο πατέρας μου για τα καλοκαίρια, σπάνια πηγαίναμε χειμώνα να μείνουμε και έτσι δεν έβαλε θέρμανση ποτέ. Αφού μου το γράψανε και πηγαίνω συνέχεια, πήρα την απόφαση να βάλω την εγκατάσταση, με φιάλες για αρχή, μιας και πηγαίνουμε σαββατοκύριακα και σε δυο-τρια χρόνια να βάλω μια δεξαμενή 1000άρα και να ηρεμήσει το κεφάλι μου. Η φιάλη (25άρα) έχει 50€ το γέμισμα, και θα μου τη φέρνουν εκεί όποτε παραγγείλω (έχει home delivery η Coral Gas).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
dimviii έγραψε:στο πλαισιο εχει με καρτα eurobank -20% επιστροφη στα κλιματιστικα,δωρεαν τοποθετηση(100 ευρω) και 50 ευρω εαν δωσεις πισω το παλιο κλιματιστικο.

:s_howdy :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By sknipper
edmond έγραψε:Όλα καλά, μονάχα μη και καμιά φορά πας και δε βρεις τίποτα!! :ninja: φτου φτου
Σε κάποια μέρη που έχω ακουστά αυτό μπορεί να το πει κάποιος με απόλυτη αξιοπιστία, 100%. Πρέπει να βρεις τρόπο να τα κρύψεις και ασφαλίσεις.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#865691 Είναι στο πρόγραμμα να καλυφθούν. Επίσης υπάρχουν 2 ασιατικά ποιμενικά που κόβουν βόλτα στο κτήμα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#865747 Αν το ζεστό νερό του ηλιακού μυρίζει και ο ηλιακός στάζει είναι σοβαρά τα πράγματα ε; :help: Και δεν βρίσκω τον υδραυλικό μου όταν τον θέλω :x
Άβαταρ μέλους
By 224v
#865752 Πόσα χρόνια τον έχεις?? Σαπισμένος ο λέβητας μάλλον, οποτε πέταμα. Εκτός αν στάζει ο ηλιοσυλλεκτης οπότε πέταμα αυτός.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
fokion έγραψε:εβαλες ( ή εχει προβλεψη ) και για ζεστα νερα???

Έχει πρόβλεψη, ναι. Απλά επειδή δεν έχω ακόμα ηλιακό θερμοσίφωνα (είναι το επόμενο που θέλω να βάλω), το έχουμε σε αναμονή.