Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By g8777
#865566 Corto.

Ομπζερβ. :shifty:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By NirApp
Geo f1 έγραψε::lol: Υπερβολες...

Τον Ρασσελ τον εχω πολυ ψηλα γιατι στις μικροτερες κατηγοριες ηταν εξαιρετικος. Απλα ειχε την ατυχια οταν πηρε την πολυποθητη μεταγραφη στην Μερκ, το μονοθεσιο της να ειναι ΚΑΚΟ. Ειδικα την 1η χρονια. Βεβαια την τσιμπησε τη νικη του στην Βραζιλια :iconcool: σε αντιθεση με τον παλιο της ομαδας.
Οποτε δεν μπορουμε να παραβλεψουμε οτι σαν ρουκι στην ομαδα του Τοτο κερδισε την εσωτερικη μαχη.

Περσυ ναι ο Γιωργης ειχε νομιζω μια πολυ κακη χρονια. Και η ηττα ηρθε φυσιολογικα.

Οποτε τωρα με το πιο πανω ποστ κοιταμε τα φετινα :)

Νίκη στην ίδια χρονιά πήρε και ο Ocon, ενώ ο Alonso όχι, άρα καλύτερος ο Ocon;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
NirApp έγραψε:Εχω εντελώς αντίθετη γνώμη. Αποδίδει αρκετά χειρότερα από την νέα γενιά των οδηγών, αφήνοντας εκτός τον Μαξ, τόσο ο Λεκλέρκ και ο Νόρις, όσο και ο Πιάστρι, έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Το ότι είναι λίγο καλύτερος από τον Χάμιλτον που είναι με το ενάμισι πόδι εκτός, δεν είναι κανένα κατόρθωμα.

"Αφηνοντας εκτος τον Μαξ" τι σημαινει σε απλα Ελληνικα? Οτι ο Λουης ειναι (κατα την αποψη σου) καλυτερος οδηγος απο το Μαξ ή χειροτερος?

Επισης τι ακριβως εννοεις με το "εχουν πολυ καλυτερα αποτελεσματα" οι Λεκλερ/Νορις/Πιαστρι? Καλυτερα απο ποιον? Απο το Ρασσελ που οδηγαει διαφορετικο μονοθεσιο, οποτε ειναι εντελως ατοπη η συγριση αναμεσα τους?

Για το τελος αφησα το Χαμιλτον που ειναι "με το εναμισι πoδι εκτος". Εκτος Μερσεντες εννοεις ή εκτος Φ1 γενικοτερα γιατι πλεον "γερασε" και "βαρεθηκε"? Βασικα ουτε το ενα ουτε το αλλο αποτελουν σοβαρο επιχειρημα κατα την αποψη μου, απλα ρωταω για να καταλαβω το σκεπτικο σου!
Άβαταρ μέλους
By NirApp
#865601 Ο Μαξ έχει το καλύτερο μονοθέσιο, άρα αναμενόμενα θα δείχνει πολύ δυνατός τα τελευταία χρόνια. Γιο αυτό και τον αφήνω εκτός σύγκρισης με τους υπόλοιπους της γενιάς του.
Ο Χάμιλτον είναι με ενάμιση πόδι εκτός της Μερσεντες, αφού πάει Φεραρι. Νόμιζα πως δεν χρειαζόταν διευκρίνηση. Θεωρώ πάντως πως δεν θα είναι κι εκεί ο πιο γρήγορος, ο Λεκλερκ θα είναι δύσκολο να χάσει.

Τα αποτελέσματα γενικότερα για τον Ράσελ δεν είναι αυτά που δείχνουν πως είναι κάτι σπουδαίο, δεν έχει κάνει κάτι εντυπωσιακό. Ο Οκον που λέγαμε πιο πριν έχει δείξει πιο γρήγορος. Κανέναν δεν θα επέλεγα για πρώτο τιμόνι, ούτε η Μερσεντες το κάνει, αφού δείχνει πως δεν πιστεύει πως θα είναι ο Ρασελ ο πρώτος πιλότος της.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
NirApp έγραψε:Ο Μαξ έχει το καλύτερο μονοθέσιο, άρα αναμενόμενα θα δείχνει πολύ δυνατός τα τελευταία χρόνια. Γιο αυτό και τον αφήνω εκτός σύγκρισης με τους υπόλοιπους της γενιάς του.
Ο Χάμιλτον είναι με ενάμιση πόδι εκτός της Μερσεντες, αφού πάει Φεραρι. Νόμιζα πως δεν χρειαζόταν διευκρίνηση. Θεωρώ πάντως πως δεν θα είναι κι εκεί ο πιο γρήγορος, ο Λεκλερκ θα είναι δύσκολο να χάσει.

Τα αποτελέσματα γενικότερα για τον Ράσελ δεν είναι αυτά που δείχνουν πως είναι κάτι σπουδαίο, δεν έχει κάνει κάτι εντυπωσιακό. Ο Οκον που λέγαμε πιο πριν έχει δείξει πιο γρήγορος. Κανέναν δεν θα επέλεγα για πρώτο τιμόνι, ούτε η Μερσεντες το κάνει, αφού δείχνει πως δεν πιστεύει πως θα είναι ο Ρασελ ο πρώτος πιλότος της.

Φιλε κανεις το λαθος που εκαναν πολλοι συνανθρωποι μας στο παρελθον και στην πορεια εχασαν τη γη κατω απο τα ποδια τους οταν αλλαξαν τα δεδομενα. Κρινεις με βαση τα αποτελεσματα του καθενος, τα οποια αποτελεσματα εξαρτωνται κατα 90% απο το μονοθεσιο που εχουν στα χερια τους.

Το δικο μου το σκεπτικο λεει οτι η μονη αξιοπιστη συγκριση οσον αφορα την απολυτη ταχυτητα ενος οδηγου, ειναι ο ομοσταβλος του που εχει το ακριβως ιδιο μονοθεσιο. Τα υπολοιπα χαρακτηριστικα του καθε οδηγου οπως η σταθεροτητα του, ποσο αντεχει στην πιεση κτλ μπορουμε να τα δουμε και χωρις τη συγκριση με τον ομοσταβλο. Αλλα επειδη αναφερεσαι σε αποτελεσματα, αυτα δε λενε και πολλα πραγματα. Τουλαχιστον δε λενε οσα λεει η συγκριση με τον ομοσταβλο.

Για παραδειγμα γραφτηκαν ολοκληρες εγκυκλοπαιδειες για το ποσο γαματος ειναι ο Φεττελ οσο κερδιζε τους τιτλους. Το δικο μου σκεπτικο ελεγε το απλοικο "ποσο καλος μπορει να ειναι ενας οδηγος που κερδιζει οριακα τον μετριοτατο Γουεμπερ?". Σε συνδυασμο με τα καμποσα λαθη που εκανε (και μαλιστα χωρις να εχει μεγαλη πιεση) ημουν πεπεισμενος οτι "μαπα το καρπουζι". Οταν εμπλεξε με καλυτερους ομοσταβλους και οταν μεγαλωσε η πιεση, κυριολεκτικα γελασε και το παρδαλο κατσικι με το Γερμανο και απο Φεττελ, κατεληξε... Φεττελακος.

Για το Ρασσελ τι εντυπωσιακο περιμενες να κανει? Να κερδιζει αγωνες με το 4ο ταχυτερο μονοθεσιο? Αυτα δε γινονται ουτε στα παραμυθια. Το οτι παιζει στα ισια (να μην πω κερδιζει και αγγιξω τα ορια του τρολ) με το Λουη που ολοι ξερουμε ποσο καλος οδηγος ειναι, του δινει αυτοματα τον τιτλο του ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ. Και πλεον δε μιλαμε οτι του κατσανε 2-3 αγωνες που σταθηκε καλα απεναντι του, μιλαμε οτι ειναι 2-3 χρονια ομοσταβλοι και διαρκως βγαζουμε το ιδιο συμπερασμα, οτι ειναι σχεδον στα ισια.

Τελος ο Μαξ δεν περιμεναμε να παρει τιτλο για να εντυπωσιαστουμε. Και μονο που οσο ηταν χρεπι η Ρεντ Μπουλ καταφερνε συχνα πυκνα να μπαινει αναμεσα στα διαστημοπλοια τις Μερσεντες και μαλιστα κοντεψε να τερματισει μπροστα απο το Μποττας το 2020 ηταν αρκετο για να καταλαβουμε το επιπεδο του. Και οταν ξεκινησαν οι τιτλοι, παλι το εντυπωσιακο για μενα δεν ηταν οι τιτλοι/νικες/πολ ποζισιονς που κερδιζε. Με το καλυτερο αμαξι στο γκριντ, τα αποτελεσματα ειναι λογικα. Το εντυπωσιακο ηταν οτι παλι ο ομοσταβλος του ηταν μιση πιστα και καμποσες θεσεις πισω σε καθε αγωνα. Δηλαδη σε μεγαλο βαθμο, ο ιδιος ο Μαξ εκανε το μονοθεσιο να δειχνει πιο διαστημοπλοιο απο οτι πραγματικα ηταν.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#865635 Μιλάμε για τον Ράσελ που τερμάτισε δύο σερί χρονιές πίσω από Κουμπίτσα και Λατίφι; (ΟΚ το 20 τερμάτισε μπροστά από τον Λαστίφι αλλά με το αποτέλεσμα που πήρε με τη Μερκ) Και το 2021 για να περάσει τον team-mate έπρεπε να γίνει η παρωδία του Βελγίου;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:Μιλάμε για τον Ράσελ που τερμάτισε δύο σερί χρονιές πίσω από Κουμπίτσα και Λατίφι; (ΟΚ το 20 τερμάτισε μπροστά από τον Λαστίφι αλλά με το αποτέλεσμα που πήρε με τη Μερκ) Και το 2021 για να περάσει τον team-mate έπρεπε να γίνει η παρωδία του Βελγίου;

Οι αναλυσεις σου οσον αφορα την Φ1 ειναι του παιδικου σταθμου. Αν ελεγα του δημοτικου, θα σου εκανα τεραστια χαρη. Μολις πεταξες ενα ακομα τουβλο σαν το γνωστο σου "ο Μαξ εχει μολις τοσους ταχυτερους γυρους στους τοσους αγωνες που εχει τρεξει, οποτε δεν ειναι κατι σπουδαιο" :lol:

Του Λατιφι του ειχε κανει ο Ρασσελ ενα 40-0 σκορ αν θυμαμαι καλα ή κατι τετοιο :rtfm:

Τσιμπα αυτο μπας και ξυπνησεις λιγακι απο το βαθυ υπνο που ριχνεις:

https://www.formula1points.com/head-to- ... %20Russell

Πες μας τωρα για καμια Φ3 ή καμια Φ253. Τουλαχιστον αυτες τις κατηγοριες εισαι ο μονος που τις παρακολουθει και μπορεις να πετας ελευθερα τις αρλουμπες σου χωρις αντιλογο :s_tongue

Και μια φιλικη συμβουλη... Μιλα με λιγοτερο ξυπνητζιδικο υφακι, γιατι το να πετας τουβλα νομιζοντας οτι λες κατι πολυ εξυπνο, σε κανει να δειχνεις ακομα πιο αστειος. Εκτος απο το σημερινο τουβλο, το ιδιο εκανες και προχθες στο ατυχημα που προκαλεσε ο Μαγκνουσεν και λιγο-πολυ μας ειπες βλακες, που δεν καταλαβαμε οτι ευθυνεται ο Τσεκο :s_bye
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#865637 Όχι φίλε μου. ΟΙ ΔΙΚΕΣ σου είναι αστείες και κάνω το ίδιο ΜΠΑΣ και καταλάβεις ότι παραλογίζεσαι από την πολύ θλίψη που σε κέρασαν Φέτελ και Λούης.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#865638 Τελικα ο πονος ειναι του Φετελ και του Λουη? Αν ναι γιατι δεν ειναι και ο πονος που μοιραζει ο Μαξ τα τελευταια χρονια?? :lol:
Αλλα εκει μπαινει στην κουβεντα ο Νιουι και το διαστημολοιο :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#865639 Δε νομίζω ότι έχει υποτιμήσει κάποιος την οδηγική αξία του Μαξ ούτε τον έχει πει κάποιος Μαξάκο, άρα δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι, πιθανότατα ούτε και συ - ως συνήθως.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:Όχι φίλε μου. ΟΙ ΔΙΚΕΣ σου είναι αστείες και κάνω το ίδιο ΜΠΑΣ και καταλάβεις ότι παραλογίζεσαι από την πολύ θλίψη που σε κέρασαν Φέτελ και Λούης.

Ο Φεττελ απεδειξε οτι ειμαι 10 χρονια μπροστα απο το πολλα τα γατακια, οποτε ΑΓΑΠΑΩ ΦΕΤΤΕΛ. Γιατι ελεγα 10 χρονια πριν το καταλαβει ο πολυς ο κοσμος οτι ειναι μαπα το καρπουζι. Τοτε οι "γνωστες" γελουσανε με μενα. Οταν σφιξανε οι κωλοι (χωρις διαστημοπλοιο και με καλυτερους ομοσταβλους) και εγινε το ρεντικολο του χωρου ο Γερμανος, καταγουσταριζα με το γνωστο "γελαει καλυτερα, οποιος γελαει τελευταιος". Και κατι που ξεχασα να πω... Απο τοτε που εγινε ρομπα σαν οδηγος, το γυρισε το εργο και παει να το παιξει "ο Φεττελακος το καλο παιδι". Αρχισε κατι παπαργιες με την προστασια του περιβαλλοντος απο τα καυσαερια της Φ1... κατι "κραταμε τις πιστες καθαρες" και γυρνουσε με μια σακουλα να μαζευει γοπες και απορριματα απο τις πιστες... και τωρα τελευταια μας ζαλισε τα παπαργια με την καλοσυνη του προσπαθωντας να παρει με το στανιο μια τζουρα απο το μεγαλειο του Σεννα στην Ιμολα.

Οσο για το Λουη, κοντευει να μου δωσει παρομοια χαρα και να αποδειξει ποση μπαλα βλεπω. Οταν ανοιξα αυτο το τοπικουλι πριν 3 χρονια, κοντεψε να πεσει το φορουμ. Το τοπικο μαλιστα ειχε κλεισει λιγα λεπτα μετα (μιλαμε για ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ), πιθανονατα με αιτια "ιεροσυλια". Σε καποιους εκατσε πολυ βαρυ κι απιστευτο οτι μπορει να χασει ο τιτανοτεραστιος Λουης απο καποιον με 0 νικες/πολς/φαστεστ λαπς (συμφωνα με το αστειο σκεπτικο σου). 3 χρονια μετα οσοι κανανε ριπορτ το συγκεκριμενο τοπικο, ψαχνουνε στο τσουβαλι με τις δικαιολογιες για να μας πουνε πως γινεται να βγηκε αληθινο (ή να κοντευει να βγει αληθινο για να ειμαι ακριβης). Ποναει η μεσουλα... δεν ξερει να οδηγει χρεπια... νταξ μωρε, εκανε 1-2-3 κακες χρονιες σε ολους τυχαινει... βαρεθηκε μετα απο τοσα κατσαρολια... ξενερωσε απο το Αμπου Νταμπι και για αυτο δεν πεταει οπως παλια... πηρε μεταγραφη σε αλλη ομαδα και για αυτο ξεφουσκωσε... στηνουν πλεον το μονοθεσιο στα μετρα του Φονεα... δεν του δινουν τις αναβαθμισεις στο μονοθεσιο... δεν εχει να αποδειξει τιποτα σε κανεναν... και εχει κι αλλο πραμα το τσουβαλι. Μεινετε συντονισμενοι και θα βγουνε κι αλλες δικαιολογιες απο το τσουβαλι στη συνεχεια!!!

Εμενα αλλα πραγματα μου βγαζουν θλιψη. Οταν πεφτω εξω στις προβλεψεις μου και οταν δε ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ ο οδηγος μου. Δηλαδη οταν ΔΕΝ ΤΣΑΚΙΖΕΙ τον ομοσταβλο του. Δε με απασχολει καθολου που εμεινε ο Ναντο με 2 κατσαρολια κι ο Λουης πηρε 7 κι ο Φεττελακος 4. Περισσοτερο με τσακιζουν οι τελευταιοι αγωνες που δεν εχει κανει ο Ναντο χωνι το Στρολ. Το μετρημα στα κατσαρολια και τις νικες τα αφηνω για τους ασχετους και συνεχιζω να βλεπω τους αγωνες με το δικο μου ΑΧΑΣΤΟ σκεπτικο.

Εν κατακλειδι... Ειναι τιμη μου να σου φαινονται αστεια αυτα που λεω. Θα πηγαινα να φουνταρω στο Θερμαικο αν καταλαβαινε ο πολυς ο κοσμος τα οσα λεω. Θα ηταν πραγματικη καταντια για μενα :s_wink