Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#864868 @sknipper:
Χρήση στο χωριό, μονοπάτια κλπ γιαυτό και η αεροδυναμική δεν ήταν στο τοπ των προτεραιοτήτων. Τα λάστιχα είναι γομάρια όντως αλλά αλλάζουν αν δω ότι είναι υπερβολή σε κάτι πιο ενδιάμεσο.
85Nm ροπή, 720Wh μπαταρία, Deore 12ταχυτο πίσω, 4πιστονα 203/180 χλστ.
Περιμένω τώρα ενα stand γιατί είμαι φλώρος και θέλω να το στηρίζω.

@dimviii: θα δω, μπορεί να μπει και πρόγραμμα κυρίως για να απελευθερωθεί η τελική και να μην γονατίζει, δεν νομίζω ότι αλλάζει η απόδοση στις μεσαίες
Άβαταρ μέλους
By bill33
drdino έγραψε:@sknipper:
Χρήση στο χωριό, μονοπάτια κλπ γιαυτό και η αεροδυναμική δεν ήταν στο τοπ των προτεραιοτήτων. Τα λάστιχα είναι γομάρια όντως αλλά αλλάζουν αν δω ότι είναι υπερβολή σε κάτι πιο ενδιάμεσο.
85Nm ροπή, 720Wh μπαταρία, Deore 12ταχυτο πίσω, 4πιστονα 203/180 χλστ.
Περιμένω τώρα ενα stand γιατί είμαι φλώρος και θέλω να το στηρίζω.

@dimviii: θα δω, μπορεί να μπει και πρόγραμμα κυρίως για να απελευθερωθεί η τελική και να μην γονατίζει, δεν νομίζω ότι αλλάζει η απόδοση στις μεσαίες

ανετα πας St Albans και πίσω. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#864926 Ισχύει, ίσως το τολμήσω.
Άβαταρ μέλους
By bill33
drdino έγραψε:Ισχύει, ίσως το τολμήσω.

Να προσέχεις τις λάσπες.
Επίσης μπορεις να δοκιμάσεις και την Nickey line
https://www.nickeyline.org/
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#864953 Δεν ξέρω πού είσαι και πού θέλεις να πηγαίνεις αλλά βλέποντας τα προηγούμενα να αναφέρω και το παρακάτω.
https://www.chilterns.org.uk/map_marker ... -cycleway/
170 μίλια ποδηλατικής ομορφιάς.
Ξεκινάς σιαγά σιγά και μετά μεγαλώνεις τις αποστάσεις. Μπορείς να βρεις και καμιά παρέα και τότε ξεχνιέσαι και κάνεις μεγάλες διαδρομές.
Δεν ήξερα ότι παίρνουν πρόγραμμα, νόμιζα ότι απλά ξεκλείδωνες τον κόφτη τελικής.
Άβαταρ μέλους
By dimitris
sknipper έγραψε:Δεν ήξερα ότι παίρνουν πρόγραμμα, νόμιζα ότι απλά ξεκλείδωνες τον κόφτη τελικής.

Στο Bosch που έχω (με το controller nyon, μοντέλο του 2015) μπορείς να φτιάξεις custom riding modes όπου ορίζεις τη μέγιστη υποβοήθηση ως συνάρτηση της ταχύτητας. Γίνεται από το App του, και πληρώνεις 2-3 ευρώ γι αυτό. Δεν το έχω κάνει.
Άβαταρ μέλους
By drdino
sknipper έγραψε:Δεν ήξερα ότι παίρνουν πρόγραμμα, νόμιζα ότι απλά ξεκλείδωνες τον κόφτη τελικής.

Ουσιαστικά μπαίνει παράλληλος εγκέφαλος για την τελική, δεν γίνεται να ξεκλειδώσει από τον μαμίσιο εγκέφαλο (πλέον!).

Παρθενική βόλτα σήμερα και κατέληξα στο πάρκο με τα γυναικόπαιδα
Εικόνα

Είναι πολύ εύκολο να πιάσεις τελική, οπότε ο παράλληλος έρχεται
Εικόνα

Το ραντάρ πολύ χρήσιμο, είχα λίγο άγχος γιατί δεν είχα κάνει καθόλου ποδήλατο στο δρόμο εδώ στην Αγγλία παρά μόνο στην Ελλάδα άλλα τελικά ήταν οκ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#865128 Ειδικά οι εκκινήσεις-επιταχύνσεις πρέπει να είναι πολύ ευχάριστες με τόση επιπλέον ροπή, πρέπει να ξεπερνάει το γενικό βάρος και τις τριβές των ελαστικών και να φεύγει σίφουνας. Η σοβαρή τελική θα έρθει με το πρόγραμμα.
Αν έχεις κάνει ποδήλατο Ελλάδα στην Αγγλία είναι πιο εύκολο.
Θήκη για μπουκαλάκι για νερό δεν βλέπω. Θα βάλεις ή κάνεις όπως οι βουνίσιοι, σακιδιάκι με σακούλα τύπου κάμελμπακ;
Μην ξεχνάς καλές κλειδαριές ακόμα κι αν το βάζεις σε αποθήκη στο σπίτι σου και μην το αφήνεις να φορτίζει χωρίς να είσαι εκεί και να έχεις κατάλληλο σχέδιο πυρόσβεσης (πυροσβεστήρα, κουβέρτα, διαφυγή).
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#865132 Για αποθήκη στο σπίτι (όπου αν πάει κανείς να στο φάει μπορεί και να τον ακούσεις) μια κλειδαριά έχει ίσως νόημα. Αλλά να ξέρετε ότι με τους κόφτες (angle grinders), ελάχιστες κλειδαριές μπορούν να αντισταθούν πάνω από ένα λεπτό και είναι τόσο βαριές που δεν έχει το παραμικρό νόημα να τις κουβαλάς μαζί σου.

Η μοναδική πραγματική ασφάλεια για ένα ποδήλατο είναι να μην το αφήνεις ποτέ σε μη ασφαλές μέρος.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Χρήστος Λάππας έγραψε:...να ξέρετε ότι με τους επαναφορτιζόμενους κόφτες (angle grinders), ελάχιστες κλειδαριές μπορούν να αντισταθούν πάνω από ένα λεπτό....
Η μοναδική πραγματική ασφάλεια για ένα ποδήλατο είναι να μην το αφήνεις ποτέ σε μη ασφαλές μέρος.
Πρόσθεσα μια βασική λέξη που κάνει τη διαφορά. Το κουβαλάνε σε μεγάλη τσέπη/τσαντάκι/σακιδιάκι, ένας κόβει ο συνεργός απασχολεί τους περαστικούς και μέσα σε δευτερόλεπτα το όλο σκηνικό έχει τελειώσει. Ελάχιστοι περαστικοί θα τα βάλουν με δύο κλεφτρόνια.
Έχω αφήσει κλειδαριές με καλώδιο στους 2 χώρους εργασίας κι άλλη μία στην αποθήκη στο σπίτι. Εκτός σπιτιού δουλειάς το ποδήλατο δεν το αφήνω πουθενά (δεν πάω για θελήματα πχ σουπερμάρκετ με το ποδήλατο). Η έννοια μου είναι όταν τον Ιούνιο πάω στη διαδρομή Lodon 2 Brighton στις στάσεις που θα θέλω να κατουρήσω τι θα κάνω με το ποδήλατο. Μάλλον θα το δέσω σε κανένα κάγκελο με ένα πολύ απλό κλειδωτικό (πανάλαφρο και πολύ φορητό μεταλλικό tie wrap με συνδυασμό) https://hiplok.com/product/zlokcombo1/
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By otso
#865161 δεν μπορεις με το αριστερο να το κρατας στην πλατη το ποδηλατο και το δεξι να κανεις πιπι;
επιτρεπετε στα αγια αγγλικα χωματα και σε ιδιοκτησια να κανεις τσισα; την τελευταια φορα που ακουσα ελληνα να μπαινει σε χωραφι αγγλικο επεσε πυροβολισμος ευτυχως στον αερα.
μπορεις να εχεις μπουκαλι μαζι σου η να κανεις ορθοπεταλια και τσισα στον δρομο .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
otso έγραψε:δεν μπορεις με το αριστερο να το κρατας στην πλατη το ποδηλατο και το δεξι να κανεις πιπι;
επιτρεπετε στα αγια αγγλικα χωματα και σε ιδιοκτησια να κανεις τσισα; την τελευταια φορα που ακουσα ελληνα να μπαινει σε χωραφι αγγλικο επεσε πυροβολισμος ευτυχως στον αερα.
μπορεις να εχεις μπουκαλι μαζι σου η να κανεις ορθοπεταλια και τσισα στον δρομο .
Είναι οργανωμένη η υπόθεση με 9-10 στάσεις κατά μήκος της διαδρομής που θα έχουν νερό, σνακς, τζελάκια κλπ και χημικές τουαλέτες (όπως σε υπαίθριες συναυλίες). Ε δεν χωράει να το πάρω μαζί μου. Το άλλο για τη φύση ναι, γίνεται και το έχω κάνει αλλά αν σε πάρουν χαμπάρι έχει πρόστιμο.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
sknipper έγραψε:ένα πολύ απλό κλειδωτικό (πανάλαφρο και πολύ φορητό μεταλλικό tie wrap με συνδυασμό) https://hiplok.com/product/zlokcombo1/
Εικόνα

Λογικά αυτό που έβαλες εσύ κόβεται και με νυχοκόπτη.