Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
dimitrisB έγραψε:....2/ Στο παλιό φόρουμ έγινα μέλος για να πώ τον πόνο μου για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, θεωρώνας το "κακό προιόν". Εμμένω στην άποψή μου, όταν βλέπω πχ ακίνητο στο δρόμο Honda Civic γνωστού μπάρμπα, 30ετίας, που ακόμα και όταν το βάζει μπρός με καλώδια λόγω μπαταρίας μετά απο ακινησία 2-3 μηνών, με 0 service εδώ και 4-5 χρόνια (ούτε λάδια-μπουζί δεν πρέπει να έχει αλλάξει) φεύγει πύραυλος!

Τα Honda μέχρι και τα '90s ήταν σκυλιά, είχα δύο και δεν μου έβγαλαν τίποτα σοβαρό, παρά το ότι τα έσκιζα κανονικότατα, έκανα ΤΙΣ ταρζανιές, ενώ το Civic το έσκισα για σχεδόν 250χλμ χωρίς ούτε 300ml λάδι μέσα :omg: και δεν έκανε κιχ (εκτός του ότι προφανώς δεν κλείδωνε το VTEC)

Ίσως ο ορισμός της ιαπωνικής αντοχής, ανθεκτικότητας και -γιατί όχι- τεχνολογίας.
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#85472 Ξερω τυπα που σε honda jazz για 100.000χλμ δεν του αλλαξε λαδια και απλα συμπληρωνε. Το αμαξι του κυκλοφορει ακομα σε χερια αλλου. :lol:
Άβαταρ μέλους
By otso
#86224 το αμαξι δεν εχει οργανο θερμοκρασιας. αν μπει διαγνωστικο μπορουμε να δουμε τι;
ελαχιστες μεγιστες η δεν βλεπουμε τιποτα;
φανταζομαι απο την OBD εν κινηση θα μπορουμε να δουμε τις θερμοκρασιες σωστα;
θα ηθελα να τσεκαρω αν δουλευει ο θερμοστατης σωστα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#86582 Δεν έχει. Με ένα obd ανταπτορα κι ένα πρόγραμμα στο κινητό γίνεται άνετα ή δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#86798 Κυκλοφορώ με δανεικό daewoo kalos 1.2 (της αδερφής) και πραγματικά απορώ πως το χρησιμοποιεί τόσο καιρό. Τέλος πάντων! Η απορία είναι: έχει αναμμένο check engine και η ίδια λέει ότι το έχει πάει στην αντιπροσωπεία κιόλας και της είπαν ότι δεν είναι τπτ. :dizzy: Το κούμπωσα σε ένα scan gauge και μου έβγαλε κωδικό Ρ0342. Τον έσβησα μπας και.... αλλά το ξανάβγαλε γρήγορα. Σύμφωνα με το ιντερνέτ είναι αισθητήρας θέσης εκκεντροφόρου. Τι παίζει με αυτό; Αλλαγή κατευθείαν; Κόστος περίπου; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#87526 Αυτό εγώ το άλλαξα αλλά μου έκανε και κάποια συμπτώματα, δισταγμούς, κακό ρελαντί κλπ. Σαν ανταλλακτικό δεν είναι τίποτα, ένα μικρό αισθητήριο με καλώδιο αλλά το πόσο εύκολο είναι να αλλαχτεί και το πόσο στο χρεώνει η κάθε μάρκα είναι άλλη ιστορία.
Αν δεν έχει συμπτώματα δεν θα βιαζόμουν να το αλλάξω.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#88115 Παντως ο αισθητηρας θεσης εκκεντροφορου αυτος καθεαυτος επηρεαζει την καλλη λειτουργεια του κινητηρα γιατι αν δεν δεινει σωστα στοιχεια τοτε πολλα πραγματα πλεκονται, αβανς στιγμη ψεκασμου των μπεκ. καλο ειναι να δουλευει καλα αυτος ο αισθητηρας..
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#88558 Ερωτησούλα. Εάν σε αμάξι με Esp βάλουμε υγρά φρένων τα οποία δεν έχουν προδιαγραφή για τετοια δουλεια υπαρχει θέμα? (κοιταω τα typ 200 της ATE)
Θέλω να αλλάξω τωρα συντομα υγρα φρένων γι αυτο (μαζι με δισκοπλακες μπροστα και τακάκια που κινούμαι σε σετακι TRW. Καμια άποψη γι αυτα? Να προτιμήσω κάτι άλλο? )
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Orestisren έγραψε:Ερωτησούλα. Εάν σε αμάξι με Esp βάλουμε υγρά φρένων τα οποία δεν έχουν προδιαγραφή για τετοια δουλεια υπαρχει θέμα? (κοιταω τα typ 200 της ATE)
Θέλω να αλλάξω τωρα συντομα υγρα φρένων γι αυτο (μαζι με δισκοπλακες μπροστα και τακάκια που κινούμαι σε σετακι TRW. Καμια άποψη γι αυτα? Να προτιμήσω κάτι άλλο? )

Αφού λέει ABS tested, που είναι το πρόβλημα σου ? Κοινό κύκλωμα είναι το ABS με το ESP και όλα τα σύγχρονα υγρά είναι κατάλληλα για τις μικροβαλβίδες του ABS / ESP, υπάρχουν και τα super blue αν θέλεις οπωσδήποτε ΑΤΕ.
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#88853 Κύριε Παναγιώτη δεν εχω πρόβλημα απλα μου γεννήθηκε η απορία για το αν τα απλα υγρα χωρίς ενδειξη για ESP κάνουν για αμαξια με αυτό ή προκαλούν κάποιο θεμα με την αποκριση της λειτουργίας κτλ. και σκεφτηκα να ρωτήσω. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κοιτάω και τα μανίσια Elf Frelub 650 :)
Για τα TRW ως προϊοντα καμια άποψη?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#88859 Oem είναι, δεν υπάρχει θέμα.
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
drdino έγραψε:Oem είναι, δεν υπάρχει θέμα.

Από άποψης φθοράς μωρέ το είπα, χρόνου ζωής και γενικότερης συμπεριφορας. Ότι δεν θα χει θέμα βέβαιος είμαι κι εγω :)
Thanks για τις απαντησεις :iconcool: