Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#864287 είπα να μην μπλεξω με τις βιδες αλλά τελικά βρήκα άκρη και βγήκε με ξεκουμπωματα κλπ.
μπηκε πλυντήριο και ελπίζω να μην πότισε οριστικά 2 μερες τώρα..
Άβαταρ μέλους
By 224v
#864297 Otso!!!@, έχεις ακόμα την lubitel??. Ο φακός της είναι πολύ καλός!!!, μην την δώσεις ποτέ, δεν ξέρεις πότε θα ξαναχρειαστει.την είχα αγοράσει εποχή 1967 280 δρχ... ωραία χρόνια!!! Μετά πήρα την Hasselblad για το μεγάλο κάδρο της.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#864335
egobrain έγραψε:είπα να μην μπλεξω με τις βιδες αλλά τελικά βρήκα άκρη και βγήκε με ξεκουμπωματα κλπ.
μπηκε πλυντήριο και ελπίζω να μην πότισε οριστικά 2 μερες τώρα..

όλα καλά τελικά με τη βοήθεια του όσιου Διξανίου ξεβρώμισε εντελώς!
παύση συναγερμού και ευχαριστούμε τον Nosferatu για τις παραστατικές εικόνες απ' το μέλλον :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#864344 Εγώ σε εμετουλη ανιψιού το είχα τρίψει με νερό και σόδα... Και επειδή φοβόμουν μην αφήσει μυρωδιά, έφτιαξα μια πάστα (μπόλικη σόδα σκόνη με λίγο νερό) το έβαλα πάνω στη στάμπα και μετά από ένα μισάωρο το καθάρισα. Έφυγαν τα πάντα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#864369
egobrain έγραψε:
egobrain έγραψε:είπα να μην μπλεξω με τις βιδες αλλά τελικά βρήκα άκρη και βγήκε με ξεκουμπωματα κλπ.
μπηκε πλυντήριο και ελπίζω να μην πότισε οριστικά 2 μερες τώρα..

όλα καλά τελικά με τη βοήθεια του όσιου Διξανίου ξεβρώμισε εντελώς!
παύση συναγερμού και ευχαριστούμε τον Nosferatu για τις παραστατικές εικόνες απ' το μέλλον :ninja:


Τα ωραία είναι όταν ο εμετός κατευθύνεται στο κάθισμα του αυτοκινήτου και τη μοκέτα στο πάτωμα. :inlove: :inlove: :superman: :superman:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#864372 Έχει καλυμματα και για τη θεση στην οποία πατάει το παιδικό κάθισμα, και για την πλάτη της μπροστινής. Για τη μοκέτα φαντάζομαι το πιο απλό είναι να στρώσεις κάτι προσωρινό.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#866132
224v έγραψε:Otso!!!@, έχεις ακόμα την lubitel??. Ο φακός της είναι πολύ καλός!!!, μην την δώσεις ποτέ, δεν ξέρεις πότε θα ξαναχρειαστει.την είχα αγοράσει εποχή 1967 280 δρχ... ωραία χρόνια!!! Μετά πήρα την Hasselblad για το μεγάλο κάδρο της.



Και η Lubitel μεσαίο φόρμα ήταν, το ίδιο φιλμ χρησιμοποιούσαν (120), το ίδιο κάδρο έδιναν (6χ6). Από εκεί και πέρα το χάος φυσικά.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#866316
Chris έγραψε:...Τελοσπαντων, μακάρι να εξαπλωθεί το φαινόμενο, όχι μόνο στις ανεπτυγμένες χώρες αλλά και σε κάτι Ινδίες, Νιγηρίες κλπ, μόνο καλό μπορεί να κάνει στον πλανητη
Φυσικά και δεν είναι έτσι απλό. Γιατί ναι μεν θέλουμε να λιγοστέψουμε, καλό για τον πλανήτη κλπ αλλά:
- χάρη στην βελτίωση ποιότητας ζωής και προόδους της ιατρικής ο μέσος όρος ηλικίας αυξάνεται, άρα πιο πολλοί οι συνταξιούχοι που δεν εργάζονται
- δεν πεθαίνουν μόνο οι γέροι και οι ασθενείς, πεθαίνουν και νέοι
- οι όλο και λιγότεροι νέοι θα δουλεύουν για να ταΐζουν τους όλο και περισσότερους γέρους και να τους πληρώνουν την σύνταξη, οι μισθοί όλο και θα μικραίνουν ενώ η φορολόγηση και οι κρατήσεις θα αυξάνονται.

Οπότε το βασικό θέμα είναι πως θα απαλλαγείς από συνταξιούχους και άλλα επιβαρυντικά για την κοινωνία στοιχεία. Το COVID αποτέλεσε μια ελπίδα αλλά δεν απέδωσε επαρκώς ενώ έφαγε και πολλούς νέους και υγιείς. Αλλά η λύση υπήρχε από την αρχαία Ελλάδα και τη λέγανε Καιάδα.... (κάνει και ρίμα) Έχει πολιτικό και ηθικό κόστος αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Καλή τύχη! :lol: Ξεκινάτε από τους γονείς σας.... :whistlink:

Εν τω μεταξύ οι μετανάστες, μειονότητες κλπ δεν χαμπαριάζουν και αν και δεν έχουν να φάνε πολλαπλασιάζονται κανονικά και σε 1-2 γενιές θα έχουν καταλάβει την Ελλάδα σε όλους τους τομείς.
Κυριολεκτικά πηδάτε γιατί χανόμαστε.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#870347 https://www.protothema.gr/greece/article/1530465/halkidiki-i-8hroni-pnigike-stin-pisina-eno-kolubouse-me-alla-paidia-to-hroniko-tis-tragodias/
Θα μπορούσε να μπει και σε άλλα το τοπικά, όπως τα εγκλήματα
Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον λόγω παιδιών που πηγαίνουν κατασκήνωση και προσωπική πολυετή κατασκηνωτική πείρα.
Αδιανόητο γεγονός. Πάρα πολλά εκγληματικά λάθη για να γίνει κάτι τέτοιο. Από τα μέχρι τώρα γνωστά φαίνεται ότι το 8χρονο κοριτσάκι πνίγηκε στην μεγάλη πισίνα όταν ήταν εκεί όλο το σπιτάκι (και η μεγαλύτερη αδελφή του) πριν τις 13:15 που βγήκαν όλοι για να πάνε τα παιδιά στην τραπεζαρία. Στην τραπεζαρία έλειπε και η ομαδάρχισσα το κατάλαβε 1,5 ώρα μετά κατά τη μεσημεριανή ανάπαυση στο σπιτάκι. Η ναυαγοσώστρια πισίνας λέει ότι δεν είδε κάποιον/ κάτι στην πισίνα και την κλείδωσε περίπου 13:30. Η αδελφή της μικρής την έψαχνε μετά την πισίνα και το πήραν είδηση κατα τις 15:00, σε οργανωμένη παιδική κατασκήνωση.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#870414 Ξεκάθαρο λάθος ομαδαρχισσας και ναυαγοσώστριας. Έχω κάνει κατασκηνωτής, ομαδάρχης, κοινοτάρχης πολλά χρόνια, ακόμα και όταν είχα υπό την επίβλεψη μου 3 ομάδες, πάντα έβαζα γκάζια στις ομαδάρχες χωρίς να έχει γίνει κάτι, να είναι σε εγρήγορση. Μετρούσα πάντα τα παιδιά (3 ομάδες των 12 ή των 18, αναλόγως τη περίοδο). Αδιανόητο αυτό που συνέβη. Δυστυχώς...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#870422 Ο άλλος σου εμπιστεύεται το παιδί του, δεν εννοείται κανένα ατόπημα, καμία χαλάρωση προσοχής, η ζωή των παιδιών είναι στα χέρια σου.
Αυτό δεν είναι ανθρωποκτονία εξ'αμελείας; Εγώ έτσι το χρεώνω στους άμεσα επιβλέποντες που είχαν αναλάβει την ευθύνη. Και συνυπαιτιότητα στους υπεύθυνους της κατασκήνωσης κλπ.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#870427 Είμαι παππούς 10 μήνες τώρα αλλα τωρα το καλοκαίρι πέρασα πύλες μέρες με τον μικρό στο νησί. Στη θάλασσα ήταν ο πιο μεγάλος κίνδυνος να σου φύγει από τα χέρια γιατί είναι υπερκινητικος. Έκανε και μερικά μικρά καρούμπαλα βέβαια με το φουσκωτό που ήθελε να σκαρφαλώνει παντού. Εχθές έφυγαν οπότε τώρα όλα ήρεμα!!! Το juke παλληκάρι!! Τράβηξε το φουσκωτό, 2 μεγάλους το μωρό και τον γάτο, και τα τσιμπρσγκαλα για ένα μήνα
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#870445
sknipper έγραψε:Ο άλλος σου εμπιστεύεται το παιδί του, δεν εννοείται κανένα ατόπημα, καμία χαλάρωση προσοχής, η ζωή των παιδιών είναι στα χέρια σου.
Αυτό δεν είναι ανθρωποκτονία εξ'αμελείας; Εγώ έτσι το χρεώνω στους άμεσα επιβλέποντες που είχαν αναλάβει την ευθύνη. Και συνυπαιτιότητα στους υπεύθυνους της κατασκήνωσης κλπ.

κακα τα ψεμματα προτιστως φταιει ο @@ρας που εδωσε αδεια σε αυτη την πισινα και ο/η ναυαγοσωστης/τρια
δηλαδη καπου ελεος δεν ειναι ενα παιδακι μεσα στην πισινα?