Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

2
29%
1
14%
0
N/A
0
N/A
1
14%
1
14%
1
14%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
14%
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#863976 Ένας ωραίος αγώνας με συνεχείς μάχες! Σε άλλη πίστα θα είχαμε πολλαπλές προσπεράσεις.

Όλα καλά για τον Λάντο, όσο κι αν ευνοήθηκε από το SC, το καθάρισε μετά παλικαρίσια και το άξιζε!

Στη RBR δεν βολεύτηκε ο Μαξ ενώ ο Πέρεζ ήταν στον κλασικό του αγώνα. Γρήγορες οι Φερράρι αλλά λίγες σήμερα. Υπήρχε ρυθμός χωρίς να μπορούν ξεκολλήσουν και έχασαν την ευκαιρία να περάσουν στα ίσια τον Verstappen.

.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#863977 Είδα τους τελευταίους 15 γύρους.
Κάπου πήρε το μάτι μου ότι έπαιξε SC.
Πως κατάφερε ο λάντος να ξεκολήσει από τον μαξ και πως δεν κατάφερε ποτέ ο 2ος να τον μαζέψει;
Τόσο ντάουν ήταν οι ρεντμπουλ;
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#863978 Λάντο :s_howdy
Καιρός ήταν, του άξιζε εδώ και χρόνια.
Είχε λίγο την τύχη με το μέρος του, αλλά και ο ρυθμός του μετά ήταν εξαιρετικός μετά το SC, είχε βέβαια και πολλούς γύρους πιο φρέσκια σκληρή.
Πιστεύω πως και παρόμοιας φρεσκάδας γόμα με το Μαξ να είχε, πάλι θα ήταν πολύ κοντά ο ρυθμός τους, όπως και του Λεκλέρκ.

Όσοι μπήκαν νωρίς για να βάλουν τα σκληρά αποδείχθηκε ότι δεν άξιζε τον κόπο.
Γιατί και ο Λεκλέρκ, που μπήκε νωρίτερα από όλους για το undercut στον Πιάστρι, βγήκε οριακά μπροστά του όταν ο Πιάστρι και ο Σάινθ μπήκαν μαζί περίπου 7-8 γύρους αργότερα.
Δηλαδή είχε κερδίσει ελάχιστα.
Επίσης ο Μαξ που μπήκε 2-3 γύρους μετά το Λεκλέρκ, αρκετά νωρίς και αυτός, έβλεπε τη διαφορά να ανοίγει από το Λάντο που ακόμα δεν είχε μπει και από το Λεκλέρκ οριακά να μειώνεται.

Από την άλλη, όσοι μπήκαν νωρίς δεν έχαναν έντονα χρόνο από όσους μπήκαν αρκετούς γύρους αργότερα και είχαν πιο φρέσκια γόμα, εννοώ μετά τα στοπ όλων, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερο να είχαν μείνει έξω και να περίμεναν μήπως και κάτσει κάποιο SC.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#863979 Καταντήσαμε να χαιρόμαστε με νίκη του προαιώνιου εχθρού.

Στα δικά μας αρκετά καλό pace, από τη στιγμή που ο Λεκλέρ είχε τα πιο παλιά λάστιχα στην πίστα νομίζω ότι 2" πίσω από τον Μαξ είναι μια χαρά επίδοση.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#863982 Η απόλυτη παντοκρατορια δεν αντέχεται.
Και εγώ χάρηκα με την νίκη του Sainz νωρίτερα, καλύτερα ο εχθρός πάρα ο ίδιος και ο ίδιος 100 φορές.

Yugo o Lando είχε δύο γύρους πιο φρέσκα σκληρά από τον Max στο τελευταίο στιντ. Είναι ανάξιο λόγου, πρακτικά με τα ίδια λάστιχα η McLaren ήταν ταχύτερη, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό για την συνέχεια.
Επίσης οι συνεχείς ταχύτεροι γύροι του Norris με τα 25+ γύρους κίτρινα εναντίον των φρέσκων σκληρών των υπολοίπων ήταν ταυτόχρονα εντυπωσιακοί αλλά και καθοριστικοί για να μπορέσει να εκμεταλλευθεί πλήρως το SC.
Γενικά είχαμε έναν συνδυασμό και αργότερης Red Bull (δεν βολευόταν ο Max, η Ferrari ήταν πολύ κοντά) και ταχύτερης McLaren που έφερε ανατροπή στα συνήθη δεδομένα.
Σύμφωνα με τον αρχιμηχανικο του Lando το πακέτο αναβαθμίσεων ταιριάζει περισσότερο σε άλλες πίστες και όχι στο Miami, και στο επόμενο θα έχουν περισσότερο χρόνο και data και φυσικά θα το έχει και ο Piastri. Οπότε ελπίζουμε σε συναρπαστικότερους αγώνες αφού και η Ferrari φέρνει τις αναβαθμίσεις της στην Ιμολα.

Αρκετά βελτιωμένες επίσης οι RB και Alpine.
O Magnussen πρέπει να έχει κάνει παγκόσμιο ρεκόρ ποινών σε ένα αγωνιστικό ΣΚ. Είναι σαν να πέταξες σε ένα μπολ νεαρό Hamilton, προ πρωταθληματικό Max, 2-3 κιλά Μασσακια, ένα μαλντονάτο και μπόλικο ενισχυτικό γεύσης για το τέλειο αποτέλεσμα.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#863984 Ripper.

Οι γύροι των πιτ στοπς από μεσαία σε σκληρή.

Λεκλέρκ: 19
Μαξ: 23
Πιάστρι - Σάινθ: 27
Νόρρις: 29

Οπότε ο Μαξ είχε 6 γύρους πιο μπαγιάτικα ελαστικά ενώ ο Λεκλέρκ 10 !!!

Σαφώς και ο Νόρρις κράτησε φρέσκια τη μεσαία για πολύ μεγάλο διάστημα, σαφώς και έκανε εξαιρετικό στιντ με τη σκληρή.

Απλά και οι Πιάστρι - Σάινθ που το τράβηξαν αρκετά με τη μεσαία, δεν είχαν κακό ρυθμό. Κοντινό με του Νόρρις, αλλά λίγο πιο κάτω.

Το Λεκλέρκ τον έβαλαν μέσα ενώ ήταν ακόμα στο DRS του Πιάστρι, την ώρα που ο Σάινθ είχε χάσει το DRS από το Λεκλέρκ μένοντας περίπου 2" πίσω.
Είχαν ζωή και τα λάστιχα του Λεκλέρκ, απλά η Φοράδα σπλίταρε τις στρατηγικές, με την ελπίδα ότι τα φρέσκα σκληρά θα έχουν μεγαλύτερη επίδραση στο undercut κάτι που δεν ίσχυσε σε κανέναν.

ΥΓ: Πολύ ακραίο που ο Σάινθ πήρε ποινή. Βούτηξε ναι, αλλά ελεγχόμενα, άφησε χώρο, η επαφή ήταν οριακή.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#863987 Εν τω μεταξύ παίχτηκε μεγάλη πατατιά με το SC, δεν το πήρα χαμπάρι με την πρώτη και τώρα ξαναβλέπω την επανάληψη

Ο Λάντο ήταν «άτυχος» με το timing, είχε μόλις περάσει τα πιτς και έπρεπε να κάνει άλλο ένα γύρο. Η διαφορά του με τον Μαξ εκείνη τη στιγμή ~11.5δ και ρυθμός ελαφρώς πιο γρήγορος παρά τα πιο φρέσκα ελαστικά του Μαξ. Το SC όμως δεν τον έπιασε(δεν είχε προλάβει να βγει), αλλά έπιασε τον Μαξ. Στο radio κανείς δεν του είπε αμέσως ότι μπορεί να προσπεράσει, καθότι 2ος εκείνη τη στιγμή. Τους πήρε ένα ολόκληρο γύρο μέχρι να του δώσουν το οκ να προσπεράσει. Από το radio δεν μπορώ να καταλάβω αν και οι ίδιοι είχαν συνειδητοποιήσει τι γίνεται, δεν ακούγονται διαμαρτυρίες

Εάν είχε πιάσει το SC τον Λάντο, δεν ξέρω εάν τα 11.5δ (τα οποία ήταν αρκετά για να παραμείνει μπροστά από τον Μαξ σε καθεστώς VSC) θα παρέμεναν μέχρι να ολοκληρώσει τον γύρο. Αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το SC, απλά τους έδωσε ένα στοπ χωρίς άγχος
Άβαταρ μέλους
By ripper
#863988 Α ναι σωστός, 2 είχε από τον Sainz, 6 από τον Max.
Η φθορά πάντως ήταν μικρή όπως είπες, ήταν πιο σωστή η στρατηγική του Norris.

Συμφωνώ και για την ποινή. Αυστηρή.
Παίζει μεγάλο ρόλο το αποτέλεσμα σε αυτές τις φάσεις. Καταστράφηκε ο αγώνας του Piastri οπότε δίνουν ποινή. Αν δεν είχε σπάσει η αεροτομή δεν θα το εξεταζαν καν, ένα γλυστρημα ήταν.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Corto Maltese έγραψε:Καταντήσαμε να χαιρόμαστε με νίκη του προαιώνιου εχθρού.

ripper έγραψε:Η απόλυτη παντοκρατορια δεν αντέχεται.
Και εγώ χάρηκα με την νίκη του Sainz νωρίτερα, καλύτερα ο εχθρός πάρα ο ίδιος και ο ίδιος 100 φορές.

Μόνο εγώ δεν χάρηκα;
Είμαι τιφλόζι όνομα και πράγμα. :lol:
Αν είναι να μην νικάει το διαστημόπλοιο, θέλω να νικάω εγώ.
Μια στο τόσο βρίσκεις μπόσικη τη σιχαμένη τη RB και να μου πέρνει άλλος τη νίκη. Χειρότερο είναι.
Καλύτερα να το παιρνε πάλι ο Μαξ, να είχαμε μια από τα ίδια. Τι είχαμε τι χάσαμε.

Κοιτάχτε μη φάμε καμία κατραπακιά και γίνει συνήθειο να είμαστε κάτω και από την Μακλάρεν...... :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#863992 Εντωμεταξύ μας ζάλισε ο φελλός ο Σάινθ, "δώστε τους ποίνη", "πείτε στην Μακλάρεν ότι ο Σάινθ λέει να του ξαναδώσετε την θέση πίσω" :lol: , "κάντε το γρήγορα και όλα καλα, θα το θεωρήσω λήξαν" :lol: και έφαγε ο ίδιος τελικά την ποινή. :slap:
Εγώ θα του έριχνα και άλλα 5 secs δώρο γιατί μας τα έκανε τσουρέκια.
Άσε που στην αρχή, όταν είχαν κολλήσει και οι 2 πίσω από τον Πιαστρί, μας ζάλισε ότι έχει ταχύτητα και ήθελε να του δώσουν την θέση του Λεκλέρ.
Κάτσε καλά Σάινθ. Ηδη είσαι ξένο σώμα στην ομάδα, μην το τραβάς. Κωλόπαιδο Ισπανέ.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Bayern7 έγραψε:Μόνο εγώ δεν χάρηκα;
Είμαι τιφλόζι όνομα και πράγμα. :lol:
Αν είναι να μην νικάει το διαστημόπλοιο, θέλω να νικάω εγώ.
Μια στο τόσο βρίσκεις μπόσικη τη σιχαμένη τη RB και να μου πέρνει άλλος τη νίκη. Χειρότερο είναι.
Καλύτερα να το παιρνε πάλι ο Μαξ, να είχαμε μια από τα ίδια. Τι είχαμε τι χάσαμε.

Κοιτάχτε μη φάμε καμία κατραπακιά και γίνει συνήθειο να είμαστε κάτω και από την Μακλάρεν...... :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed:

Αν στα μάτια μου είμαι η Άρσεναλ, η ΜακΛάρεν είναι η Λίβερπουλ, ο παραδοσιακός αντίπαλος, αλλά το αναψυκτικό είναι η Σίτι. Ο αχώνευτος λεφτάς. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι cheat. O κορυφαίος οδηγός, ο κορυφαίος σχεδιαστής, κινητήρας που κλέψανε με το πάγωμα ξεπάγωμα και υπέρβαση μπάτζετ με ποινή χάδι. Αυτό πρέπει να σπάσει. Αν σπάσει μετά θα έχει νόημα να μιλάμε για ΜακΛάρεν. Μέχρι τότε άστο