Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
#86148 Σκάλα στριφογυριστή (εσωτερική στυλ μεζονέτας) μπορεί να αφαιρεθεί και να χτιστεί "κανονικη";
Ρωτάω αρχικά απο άποψη νομιμότητας, και στην συνέχεια από εφικτότητας (λογικά η κανονική απαιτεί τριπλάσια τμ. τουλάχιστον σε χώρο όπως το σκέφτομαι, κόψιμο του απο πάνω ορόφου περισσότερο, και δεν ξέρω εαν είναι σοφό να επιβαρύνεις με μπετον την κατασκεύή (εφόσον απο κάτω έχει και άλλο όροφο).
Έχει κανεις άποψη
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#86182 Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι απο μπετον η σκαλα. Μπορεις να φτιαξεις μια ελαφρια μεταλλικη κατασκευη και να βαλεις κανονικα απο πανω πλακακι και το υπολοιπο μερος να το κλεισεις με γυψοσανιδα.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#86269 Θεωτητικα θα θελεις αλλα ποιος θα καταλαβει τι κανεις εσυ μεσα στο σπιτι σου;

Παντως με μεταλλικη κατασκευη αν πεσεις σε καποιον που εχει εμπνευση, μπορεις να κανεις πολυ ωραια πραγματα εξοικονομωντας χωρο, χρημα και ταλαιπωρια.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
skous έγραψε:Σκάλα στριφογυριστή (εσωτερική στυλ μεζονέτας) μπορεί να αφαιρεθεί και να χτιστεί "κανονικη";
Ρωτάω αρχικά απο άποψη νομιμότητας, και στην συνέχεια από εφικτότητας (λογικά η κανονική απαιτεί τριπλάσια τμ. τουλάχιστον σε χώρο όπως το σκέφτομαι, κόψιμο του απο πάνω ορόφου περισσότερο, και δεν ξέρω εαν είναι σοφό να επιβαρύνεις με μπετον την κατασκεύή (εφόσον απο κάτω έχει και άλλο όροφο).
Έχει κανεις άποψη

Έκανε κάτι αντίστοιχο -στην πραγματικότητα πολύ σοβαρότερο- ο κουμπάρος μου στο δικό του, αγόρασε το από κάτω διαμέρισμα, έκανε τρύπα στη πλάκα και έκανε κανονικότατη σκάλα με υγρή κατασκευή για να συνδέσει τα δύο διαμερίσματα. Αν είσαι και κοντά σε δοκάρι μπορείς να είσαι λίγο πιο large, καλό θα ήταν πάντως να μην ξεφύγεις πάρα πολύ από τις μόνιμες φορτίσεις που έχει προβλέψει ο μηχανικός στη μελέτη. Και προφανώς πάντα υπάρχει η λύση που προαναφέρθηκε, μεταλλική κατασκευή που θα τη ντύσεις με ότι θες.
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
skous έγραψε:Σκάλα στριφογυριστή (εσωτερική στυλ μεζονέτας) μπορεί να αφαιρεθεί και να χτιστεί "κανονικη";
Έχει κανεις άποψη

Τσιμεντοσανίδα με πατητή τσιμεντικονία ίσως;
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#86796 Επανέρχομαι για να ρωτήσω τί γίνεται με τους ημιυπαίθριους.
Όσα διαμερίσματα είδα στον Άλιμο και μερικά στο Ελληνικό τα 10-15 από τα 90τ.μ. πάνω-κάτω ήταν τακτοποιημένος ημιυπαίθριος.Για 2 μάλιστα απογοητεύτικα γιατί έμοιαζαν καλές περιπτώσεις αλλά μέχρι να προχωρήσει η συζήτηση δε μου το ανέφεραν :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By xenos
Cosmonaut21 έγραψε:Επανέρχομαι για να ρωτήσω τί γίνεται με τους ημιυπαίθριους.
Όσα διαμερίσματα είδα στον Άλιμο και μερικά στο Ελληνικό τα 10-15 από τα 90τ.μ. πάνω-κάτω ήταν τακτοποιημένος ημιυπαίθριος.Για 2 μάλιστα απογοητεύτικα γιατί έμοιαζαν καλές περιπτώσεις αλλά μέχρι να προχωρήσει η συζήτηση δε μου το ανέφεραν :dizzy:

Από τη στιγμή που είναι "τακτοποιημένα" (δηλωμένα κανονικά), τι σε πειράζει; Μόνη βλακεία ότι δεν έχουν μπαλκόνι και συνήθως είναι αρκετά μικρά σαν δωμάτια.

Και εμείς τριγύρω κοιτάζουμε. Έχεις πάει σε μεσίτη; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By criuser
#86994 Οι τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων , θα πάρουν οριστική εξαίρεση και όχι μόνο γιά 30-40 χρόνια .
Αυτά βέβαια με τους ισχύοντες σήμερα νόμους .
Άβαταρ μέλους
By gianik
Cosmonaut21 έγραψε:Επανέρχομαι για να ρωτήσω τί γίνεται με τους ημιυπαίθριους.

Αντε με το καλο , ελατε να ειμαστε γειτονοι!! :)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#87500 Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα, εννοώ πως γίνεται επίσημη η συμφωνία. Με ενδιαφέρει κυρίως η προστασία του ιδιοκτήτη, της περιουσίας του και του εισοδήματός του. Άκουσα ότι υπάρχουν έτοιμα μισθωτήρια που απλά τα συμπληρώνουν και οι δύο και τα οποία στηρίζουν τον ιδιοκτήτη.
Αυτό μετά δηλώνεις στην εφορία; Ή χρειάζονται και δικηγόροι κλπ;
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#87503 Μέσω του taxis net από ότι ξέρω.
Για το τωρινό μου φοιτητόσπιτο έγινε το συμβόλαιο απο τον ιδιοκτήτη στο taxis και ο φάδερ μου έκανε αποδοχή απο το δικό του taxis.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#87518 Δεν χρειαζεται δικηγορος. Τα συμβολαια ειναι πανω κατω φιξ (οπως το εντυπο της υπευθυνης δηλωσης ενα πραγμα, τα βρισκεις ετοιμα σε περιπτερο) και απλα στο τελος βαζεις/βγαζεις ορους για να το φερεις στα μετρα σου/του συγκεκριμενου ακινητου. Φροντιζεις ο ανθρωπος στον οποιο θα παραδωσεις τα κλειδια να ειναι αυτος που υπογραφει το συμβολαιο, με τα αληθινα του στοιχεια (ταυτοτητα), παιρνεις 1 ή 2 νοικια εγγυηση και ο θεος βοηθος. Αν μπορεις να κανεις και καποιο τσεκαρισμα για το τι εστι αυτος, ακομα καλυτερα.

Στη συνεχεια το συμβολαιο επικυρωνεται απο την εφορια (το εντυπο) ή στελνεται ηλεκτρονικα σε αυτη μεσω taxis, πραγμα απαραιτητο ωστε να παει να παρει τη ΔΕΗ στο ονομα του. Το να παρει τη ΔΕΗ στο ονομα του ειναι Α-ΠΑ-ΡΑΙ-ΤΗ-ΤΟ, μη φας κανα φεσι στο λογαριασμο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
kacey έγραψε:Στη συνεχεια το συμβολαιο επικυρωνεται απο την εφορια (το εντυπο) ή στελνεται ηλεκτρονικα σε αυτη μεσω taxis, πραγμα απαραιτητο ωστε να παει να παρει τη ΔΕΗ στο ονομα του. Το να παρει τη ΔΕΗ στο ονομα του ειναι Α-ΠΑ-ΡΑΙ-ΤΗ-ΤΟ, μη φας κανα φεσι στο λογαριασμο.
Πως τον αναγκάζεις να πάρει τη ΔΕΗ στο όνομά του;
Από αυτά που είπε πιο πριν και ο JasonLouk μοιάζει ότι πρέπει και αυτός να κάνει κάτι στο Taxis;