Περιγράφει ουσιαστικά και τον αγώνα στην Σουζούκα.
Περί του αγώνα, για να μην αρχίσω τα καντήλια, θέλει κανείς να σχολιάσει την στρατηγική της McLaren αν την πρόσεξε. Και κυρίως του Norris.

Αν και ο ίδιος και η ομάδα δήλωσαν ότι σε κάθε περίπτωση δεν είχαν τις Φερράρι, διαφωνώ.
Με το Σάινθ θα ήταν μάχη, έχω πολύ πιθανά ο Λεκλέρκ είχε ταβάνι την 5η θέση αν δεν τρόμπαραν στη Μακλάρεν.
Ο Νόρρις και στο 1ο στιντ έμεινε χωρίς δράματα μπροστά από το Σάινθ, τον οποίο είχε εκτός DRS και στο 2ο στιντ ήταν πάλι σχετικά άνετα μπροστά έχοντας τον εκτός DRS.
Μέχρι να μπει αγχωμένα στα πιτ μπας και προλάβει, είτε να κάνει undercut στον Λεκλέρκ που ήταν μπροστά του έχοντας τραβήξει απίστευτα το 1ο στιντ του και πήγαινε για ένα στοπ, είτε να τον περάσει μέσα στο πιτ λέιν, εφόσον τελικά μπήκαν μαζί.
Αν συνέχιζε κανονικά και δεν πηδούσαν-έκοβαν το 2ο στιντ του λόγω φόβου Λεκλέρκ, συνολικά θα είχε καλύτερο χρόνο στον αγώνα για αρκετά δευτερόλεπτα και θα περνούσε το Λεκλέρκ με τόσο πιο φρέσκια γόμα.
Ίσως στο 3ο στιντ που ο Σάινθ πραγματικά πήγε πολύ καλά με τα σκληρά να έφτανε στο DRS του Νόρρις και να περνούσε, αλλά τουλάχιστον θα ήταν μετά από μάχη με ίδιας ηλικίας λάστιχα.
Από 2" που ήταν μπροστά από το Σάινθ, όσο είχαν κοινή στρατηγική, τερμάτισε σχεδόν 9" πίσω του. Όσο και καλό στιντ να ήταν το 3ο στιντ του Σάινθ με τα σκληρά, ε δεν θα έχανε 11", όταν με τα μεσαία τον είχε επί μισό αγώνα εκτός DRS.
Πάρα πολύ πιθανό να ήταν μπροστά από το Λεκλέρκ και 4ος.
Ο Λεκλέρκ με χαροποίησε, γιατί κράτησε ζωντανά τα μεσαία με αξιοπρεπέστατο ρυθμό, χωρίς να χάνει υπερβολικά.
Ειδικά τις Μερσέντες που είχαν σκληρά, τις οποίες είχε κοντά πίσω του μέχρι να μπει ο Πιάστρι και να του αδειάσει το δρόμο, τις άφησε πολύ πίσω.
Όταν έβαλε τα σκληρά είχε επίσης αρκετά καλό ρυθμό αλλά σίγουρα δεν μπορούσε να ανοίξει αποχυμωτή γιατί έπρεπε να τα κρατήσει ζωντανά για μισό αγώνα σε μια πίστα με πολύ υψηλό ντεγκ.
Ας την πω την λαλακία μου.
Όταν ο Σάινθ μπήκε για το 1ο του στοπ ο Λεκλέρκ ήταν 7.8" πίσω του, κολλημένος γαρ.
Στο τέλος του αγώνα ήταν 5.7" πίσω από το Σάινθ και θεωρώ πως συνολικά η στρατηγική του Λεκλέρκ ήταν πιο αργή. Απλά ήταν ο μόνος συμβιβασμός που μπορούσε να τον φέρει με ασφάλεια μπροστά από Πιάστρι και Αλόνσο, τελικά έφαγε και το Νόρρις όπως αναφέρθηκε.
Ο Ισπανός στο τέλος του αγώνα είπε ότι έβγαλε κάποια στιγμή σύννεφα και ίσως το ένα στοπ να ήταν η ταχύτερη επιλογή κτλ.
Άσε ρε πονηρέ...
Δεν το επέλεξε κάνεις από τους μεγάλους, η γάτα εκεί στο γουόλ της Ρεντ Μπουλ, που έχουν και εξαιρετική διαχείριση ελαστικών, τους έβαλε για δύο στοπ και εσύ μας λες ότι μάλλον το ένα ήταν η ταχύτερη στρατηγική, επειδή την έκανε ο Μονεγάσκος και πήγε αέρα...
Πείτε και εσείς όμως.
Μη γ@μιέστε, έγραψα τόσα.
Ο Norris είχε πολύ καλό ρυθμό όπως έγραψες αλλά στους γύρους πριν το δεύτερο pit stop είχε μια μεγάλη πτώση (έντονη φάση graining λογικά) οι οποία μόλις διορθώθηκε τον έβαλαν για αυτό το πιτ! Λόγω αυτής της πτώσης δεν νομίζω να είχε τον Sainz τελικά αλλά φυσικά έπρεπε να προσπαθήσει να πάρει τον Leclerc στο τέλος με πιο καινούργια λάστιχα. Και στην ουσία το παρατάνε για να βγουν 5οι που έτσι κι αλλιώς ήταν το minimum.
Γενικά αν παρατηρήσεις, όταν είναι λίγο πιο αργοί έχουν μια απίστευτη ηττοπάθεια και ανάλογη κουκουρουκου στρατηγική.
Εδώ μπήκαν σωστά νωρίς για το δυνατό undercut αλλά το πέταξαν στα σκουπίδια με αυτό το αδιανόητο box call.
O Leclerc έκανε φανταστικό πρώτο στιντ και γενικά πολύ καλό αγώνα, μου φάνηκε πιο γρήγορος από τον Sainz ο οποίος όμως δεν χρειαζόταν να πιέσει από το στοπ του Norris και μετά.

ripper έγραψε:Δηλαδή αυτοί πληρώνονται για να κάνουν την στρατηγική;
Πληρώνονται απ'αλλού όπως ο Πέρεζ πέρσι. Πάμε στοίχημα ;

Για το σήριαλ Leclerc-Sainz, να υπενθυμίσω ότι ο Μονεγάσκος ξεκινούσε 8ος με ένα μονοθέσιο καλύτερο από αυτήν την θέση. Εννοείται είχε μόνο μπροστά να πάει από εκεί. Πρέπει να λύσει άμεσα τα όποια θέματα έχει. Δε λέω άλλα γιατί θα με περιλάβει ο Corto
Το μονο κριτηριο ειναι το ελαχιστα καλυτερο μονοθεσιο, οποτε απο 8ος αναμενομενα θα εβγαινε ετσι και αλλιως 4ος;
Αυτες οι "ανετες" διαπιστωσεις ειναι λιγο...
Ξαναλεω, αν στη Μακλαρεν δεν τον επαιζαν και δεν σκοτωναν το 2ο στιντ του Νορρις.
Ο Σαινθ το πολυ θα ειχε φτασει πισω του στο τελος του 2ου στιντ και με φρεσκια σκληρη και οι δυο θα ειχαν μαχη στο 3ο στιντ.
Ισως ο Σαινθ περνουσε στην πιστα αλλα μιλαμε για μαχη.
Στο 1ο στιντ, με μεσαια και οι δυο, ο Σαινθ δεν πηρε ποτε DRS.
Ο Νορρις μπηκε 4 γυρους νωριτερα, κερδισε χρονο, και οταν ο Σαινθ βγηκε απο το δικο του πρωτο στοπ ηταν περιπου 8" πισω απο το Νορρις.
Στο 2ο στιντ, ο Σαινθ μειωνε τη διαφορα λογω 4 γυρων πιο φρεσκων ελαστικων, ομως με το Νορρις να ξεπερνα το graining η μειωση ανα γυρο εγινε μικρη. Οταν ο Νορρις βρηκε το Λεκλερκ μπροστα του (που τον φρεναρε) ηταν περιπου στα 2.8" απο το Σαινθ.
Οποτε η Μακλαρεν, που ξεχναμε οτι ειχε δυο μονοθεσια της μπροστα απο εστω μια Φερραρι στις δοκιμες, δεν ηταν ουτε παλτο, ουτε κακο μονοθεσιο, ασχετα αν ο Πιαστρι δεν μπορει να ειναι σταθερα στο επιπεδο του Νορρις.
Η διαφορα Φερραρι με Μακλαρεν ηταν ελαχιστη και σε καμια περιπτωση δεν ηταν αναμενομενο ο Λεκλερκ να βρεθει μπροστα απο τις δυο Μακλαρεν για να το λες τοσο "ανετα".
Η αδυναμια του Μονεγασκου ηταν στις δοκιμες που εμεινε 8ος.
Δεν το ειχε, αλλα ηταν 1 δεκατο (ουτε καν 1.1) πισω απο τον 4ο, δεν εφαγε 4 δεκατα στο κεφαλι.
sparticle έγραψε:Και μένα μου φάνηκε ότι η McLaren έκανε λίγο... Ferrari στρατηγική σε αυτόν τον αγώνα.
Για το σήριαλ Leclerc-Sainz, να υπενθυμίσω ότι ο Μονεγάσκος ξεκινούσε 8ος με ένα μονοθέσιο καλύτερο από αυτήν την θέση. Εννοείται είχε μόνο μπροστά να πάει από εκεί. Πρέπει να λύσει άμεσα τα όποια θέματα έχει. Δε λέω άλλα γιατί θα με περιλάβει ο Corto
Δεν έχω να περιλάβω κανέναν. Μέχρι στιγμής υποαποδίδει και έχω αρχίσει να έχω μία υποψία. Ότι τα high deg μονοθέσια που βγάζουν φοβερό ένα γύρο είναι αυτά που βολεύουν τον Λεκλέρκ για τα Σάββατα και τώρα που λύνονται τα θέματα αυτά στη Φερράρι έγινε ξανά γήινος στις δοκιμές. Παρόλα αυτά η όλη διαχείρηση του αγώνα της Κυριακής ήταν υποδειγματική. Το πρόβλημα είναι ότι ο Σάινθ είναι χρυσή μετριότητα άρα αν θες να περνιέσαι για το πάνω ράφι πρέπει να τον κερδίζεις παντού και πάντα. Ή έστω σχεδόν παντού και σχεδόν πάντα
Μου φαινεται δυνατος, ωριμος, καλο χερι.
Ορισμενες φορες εχει νικησει ή ζορισει το Νορρις.
Αλλα υπαρχουν και αρκετοι αγωνες που τερματιζει στο ευρος 10"-20" πισω του.
Απο εδω και περα θα ηθελα να τον βλεπω πιο συχνα να ειναι κοντα του στις δοκιμες και στους αγωνες μεχρι 5" πισω του.
Νομιζω εχει κανει αρκετους αγωνες για να εχω αυτες τις απαιτησεις, τις οποιες θεωρω λογικες, δε λεω να ειναι σταθερα μπροστα απο το Νορρις.
Corto Maltese έγραψε:Μέχρι στιγμής υποαποδίδει και έχω αρχίσει να έχω μία υποψία. Ότι τα high deg μονοθέσια που βγάζουν φοβερό ένα γύρο είναι αυτά που βολεύουν τον Λεκλέρκ για τα Σάββατα και τώρα που λύνονται τα θέματα αυτά στη Φερράρι έγινε ξανά γήινος στις δοκιμές.
Ναι αλλα πολυ δυνατος στις δοκιμες ηταν και στο διαστημα 2019-2021 με την προηγουμενη γενια μονοθεσιων.
Ηταν και αυτα high deg;
Ειναι αυτο και μονο ή πιο συνθετο το θεμα;
Corto Maltese έγραψε:Το πρόβλημα είναι ότι ο Σάινθ είναι χρυσή μετριότητα άρα αν θες να περνιέσαι για το πάνω ράφι πρέπει να τον κερδίζεις παντού και πάντα. Ή έστω σχεδόν παντού και σχεδόν πάνταΑυτό ακριβώς ήθελα να γράψω κι εγώ αλλά εδώ μέσα πρέπει να προσέχεις και τι γράφεις για να μην πυροδοτήσεις αλυσιδωτή αντίδραση... αποκαθήλωσης Leclerc (όπως του Vettelάκου και του Lewis
).Ενδιαφέρουσα η παρατήρηση για το τι τον βολεύει, αν και, γνώμη μου, έπειτα από τέσσερις αγώνες + δοκιμές, θα έπρεπε να έχει προσαρμοστεί καλύτερα.
@Yugo
Προφανώς ο αγώνας του Leclerc ήταν καλός και δεν διαφωνώ γενικά με αυτά που γράφεις. Όμως όταν η δυναμική του μονοθεσίου, όπως λες, είναι λίγο πάνω από McLaren, θα έλεγα ότι το τέλειο τριήμερο για τον Leclerc θα ήταν να έβγαινε 3ος το Σάββατο (ή και 2ος, όπως άλλες φορές αν ο Perez δεν ήταν στο ρυθμό του Max) και να έκανε έναν μοναχικό αγώνα για την 3η θέση best of the rest την Κυριακή.
Το "πάνω ράφι" που λέει ο Corto σημαίνει κυρίως αυτό. Δευτερευόντως, συμφωνώ ότι σημαίνει να μπορείς να επανορθώνεις την Κυριακή για ένα κακό Σάββατο. Για να είμαστε όμως δίκαιοι και με όλους αλλά και μεταξύ μας, μήπως να βάλουμε και ένα όριο/αριθμό για το πόσες μέτριες επιδόσεις μπορούμε να παραβλέψουμε σε κάποιον οδηγό για τον οποίο ξέρουμε ότι έχει την ταχύτητα;
Συμφωνώ επίσης απόλυτα με τον Yugo για τον Piastri. Καλός, χρυσός, έχει πολλά θετικά, αλλά σιγά σιγά πρέπει να είναι πιο κοντά στον Norris κυρίως στους αγώνες.
Ο Sainz επαναλαμβάνω ότι από τους Ferrarικους είναι υποτιμημένος. Και για να το συνδέσω με τα προηγούμενα στην θέση του Norris μετά το box για να καλύψεις τον Russell, θα τους έλεγε δεν μπαίνω και βγάλτε τις τσιμπλες από τα μάτια (σε ελεύθερη μετάφραση).

https://www.facebook.com/share/v/edMqQkWxiHPR7z9N/