* Καλή ηθοποιία (καλώς το πήρε το όσκαρ), καλή σκηνοθεσία, κρατάει το ενδιαφέρον παρόλο που **
** Τι γκραν πατάτα είναι αυτό, στο όνομα της κουλτούρας ξοδεύουμε λεφτά να κυκλοφορήσουμε μ@λ@κίες. Τι αναγκάζεται να κάνει ένας ηθοποιός για να πάρει όσκαρ... Καρα-σάικο έργο, γενικά η όλη υπόθεση για πειραγμένους με υπαρξιακές-κοινωνικο-σεξιστικές αναζητήσεις. Όχι για μένα. Θέλω απλά πράματα, περιπέτεια, μυστήριο, ήρωα ή αντιήρωα, κορύφωση με κατατρόπωση του κακού, καλό τέλος και οι κακοί στο χώμα.
sknipper έγραψε:Poor things.Το είδα. Καλό, ναι*, μου άρεσε, όχι**.![]()
* Καλή ηθοποιία (καλώς το πήρε το όσκαρ), καλή σκηνοθεσία, κρατάει το ενδιαφέρον παρόλο που **
** Τι γκραν πατάτα είναι αυτό, στο όνομα της κουλτούρας ξοδεύουμε λεφτά να κυκλοφορήσουμε μ@λ@κίες. Τι αναγκάζεται να κάνει ένας ηθοποιός για να πάρει όσκαρ... Καρα-σάικο έργο, γενικά η όλη υπόθεση για πειραγμένους με υπαρξιακές-κοινωνικο-σεξιστικές αναζητήσεις. Όχι για μένα. Θέλω απλά πράματα, περιπέτεια, μυστήριο, ήρωα ή αντιήρωα, κορύφωση με κατατρόπωση του κακού, καλό τέλος και οι κακοί στο χώμα.
Να σε φιλησω σκνιπερ .Επιτελους και ενας που ειπε Ο Βασιλιας ειναι γυμνος .
Ειδα με τα παιδια το M*A*S*H , Ειχα δει την σειρα την εδειχνε και η tv πολυ παλια.
Τον οπενχαιμερ τον αφησαμε στη μεση .
https://www.imdb.com/title/tt20561198/
Και για να καταλάβουμε και την παράνοια της εποχής, η ταινία διαδραματίζεται στην Δανία στα μέσα του 18ου αιώνα. Παρόλο που πρωταγωνιστεί ένα ρομάνι κοριτσάκι και εμφανίζονται ακόμη κάποιοι της φυλής, η ταινία δεν μπορεί να διαγωνιστεί στα Όσκαρ λόγω έλλειψης diversity. Σύμφωνα με την Ακαδημία λοιπόν, στην Δανία του 1750 έπρεπε να βάλουμε μαύρους, κίτρινους, κόκκινους, πράσινους, LGBT+ και δεν ξέρω και τι άλλο.
https://www.thewrap.com/mads-mikkelsen-racial-diversity-the-promised-land-bastarden-the-bastard/
pro έγραψε:<...>η ταινία δεν μπορεί να διαγωνιστεί στα Όσκαρ λόγω έλλειψης diversity.<...>Θρησκείες και παραλογισμός...
Είναι τόσο θλιβερό που καταντάει γελοίο...
Γλυτώσαμε από τη σκύλλα και πέσαμε στη χάρυβδη...
There is no cure for human nature...
[reminder]
Κοίτα, δεν είναι όλα για όλους. Εσύ ανοικτά επιλέγεις τι θες να παρακολουθήσεις και το λες. Ο κινηματογράφος είναι τέχνη. Όπως και οι υπόλοιπες κάνουν έργα που εμπνέουν κατ'αρχάς τους δημιουργούς. Σίγουρα έχεις δει πίνακα που να αναρωτιέσαι "τιν τούτο τώρα?¨"
Έτσι κι εδώ, όπως έβαλαν την υπογραφή τους σκηνοθέτες με πιο δυσνόητα μηνύματα όπως ο Μπεργκαν, Φελίνι, Γκοντάρ, Ταρκοσφκι κλπ, ο Λάθημος το προχωράει σε ένα πιο σύγχρονο και ακαταλαβίστικο για πολλούς σινεμά, που όμως είναι τέχνη.
Κι επειδή αναφέρεις τα Οσκαρ, ναι δεν είναι για αυτή την εμπορική βιομηχανία η ταινία, γι αυτό και δεν δίνω και μεγάλη σημασία σε σχέση με τα φεστιβάλ του Βερολίνου, της Βενετίας, των Καννών, το Sundance κλπ
Αν το δουν 100 άνθρωποι μπορούν να έχουν 100 απόψεις. Αυτή είναι η μαγεία της σκηνοθεσίας και του κινηματογράφου. Να κάνεις εικόνα τις σκέψεις σου και όποιος θέλει ας πάρει από 0-100% από το μυαλό του του σκηνοθέτη.
Είναι Τέχνη να μπορείς να συνοψίσεις εκατομμύρια λέξεις σε μερικά μόνο πλάνα.
Αν θες τη δική μου αναλυση από τις 100 για την ταινία, να τη γράψω...
cmarin έγραψε:sknipper έγραψε:Poor things.Το είδα. Καλό, ναι*, μου άρεσε, όχι**.![]()
Κοίτα, δεν είναι όλα για όλους. Εσύ ανοικτά επιλέγεις τι θες να παρακολουθήσεις και το λες. Ο κινηματογράφος είναι τέχνη. Όπως και οι υπόλοιπες κάνουν έργα που εμπνέουν κατ'αρχάς τους δημιουργούς. Σίγουρα έχεις δει πίνακα που να αναρωτιέσαι "τιν τούτο τώρα?¨"
Έτσι κι εδώ, όπως έβαλαν την υπογραφή τους σκηνοθέτες με πιο δυσνόητα μηνύματα όπως ο Μπεργκαν, Φελίνι, Γκοντάρ, Ταρκοσφκι κλπ, ο Λάθημος το προχωράει σε ένα πιο σύγχρονο και ακαταλαβίστικο για πολλούς σινεμά, που όμως είναι τέχνη.
Κι επειδή αναφέρεις τα Οσκαρ, ναι δεν είναι για αυτή την εμπορική βιομηχανία η ταινία, γι αυτό και δεν δίνω και μεγάλη σημασία σε σχέση με τα φεστιβάλ του Βερολίνου, της Βενετίας, των Καννών, το Sundance κλπ
Αν το δουν 100 άνθρωποι μπορούν να έχουν 100 απόψεις. Αυτή είναι η μαγεία της σκηνοθεσίας και του κινηματογράφου. Να κάνεις εικόνα τις σκέψεις σου και όποιος θέλει ας πάρει από 0-100% από το μυαλό του του σκηνοθέτη.
Είναι Τέχνη να μπορείς να συνοψίσεις εκατομμύρια λέξεις σε μερικά μόνο πλάνα.
Αν θες τη δική μου αναλυση από τις 100 για την ταινία, να τη γράψω...
Πολύ σωστά, αλλά με μια παρατήρηση, δεν είναι μόνο θέμα τι θέλω να δω αλλά και τι μπορώ να δω, τι καταλαβαίνω. Όπως πολύ σωστά είπες όταν κάποιος δει για πρώτη φορά ένα Ρόθκο ή ένα Πόλοκ δεν καταλαβαίνει τίποτα νομίζει ότι κάποιος πιτσιλαει στον καμβά. Δεν είναι η πρόσληψη της τέχνης σούπερ μάρκετ να επιλέξει κάποιος τι θα αγοράσει και τι όχι, αν δεν δουλέψεις το μυαλό και τις αισθήσεις σου τότε απλά χαζεύεις. Η αμφίδρομη σχέση με το έργο τέχνης χρειάζεται κόπο αλλά πάνω από όλα χρειάζεται εξοικείωση. Όσο πιο πολύ εκθέτεις εαυτόν τόσο πιο πολύ η συνήθεια μετατρέπεται σε οικειότητα και σε ένα δεύτερο επίπεδο σε κατανόηση. Μπορεί να ακούγεται ελιτίστικη άποψη ( που δεν ειναι, είναι το αντίθετο) αλλά απλά έτσι λειτουργεί το σύμπαν τι να κάνουμε. Η οικειότητα επίσης έχει να κάνει όχι μόνο με το υποκείμενο αλλά με το σύνολο, αν δλδ είσαι Ιταλος στην Αναγέννηση η ερμηνεία της τέχνης είναι muscle memory, δεν χρειάζεται να προσπαθήσει καν γιατί η καθημερινή του ζωή είναι γεμάτη από αυτη, όταν περνάει από την πιάτσα να πουλήσει ραπανάκια έχει γύρω του αγάλματα του Ντονατέλο, όταν πηγαίνει έξω από μια εκκλησία του μπρουνελεσκι και όταν προσεύχεται μέσα σ' αυτή κάτω από το θόλο που έχει ζωγραφίσει ο Τζιότο δεν είναι τουρίστας να τα δει μια δυο φορές και τέλος θα τα δει-αγγιξει-μυρισει 10.000 φορές μέχρι να πεθάνει. Είναι εντυπωσιακό πως η απλή συνύπαρξη με τη τέχνη και η καθημερινή έκθεση σε αυτή μπορεί να βελτιώσει εντυπωσιακά την κατανόηση ακόμα κι αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο Gombrich.
Δεν χρειάζεται καν τα χαπατα να φτάσουν το 8.77% γιατι g ο Διαφωτισμός είναι προτσές και ακόμα κι αν τσαλαπατησουμε τα λουλούδια τα σπόρια κάποτε θα ανθίσουν* . Όταν η Μίκα Λέβι έβγαζε μουσική από τα σωθικά της για το under the skin ο g έτρωγε λαγάνες. Τώρα θέλει και ζώνη ενδιαφέροντος... Τσοπάνη
cmarin έγραψε:Ακριβώς αυτό, δεν είναι είδος ταινίας που θα έβλεπα. Για μένα ο κινηματογράφος είναι ψυχαγωγία και όχι τέχνη. Απλά επειδή παίζει αυτή που εκτιμώ και μου αρέσει και επειδή πήρε το Όσκαρ και επειδή το είδα φάτσα κάρτα μπροστά μου λέω ας το δω. Και αναγνωρίζω ότι είναι καλό, το είπα, πολύ καλό και εκεί είναι και η ικανότητα του σκηνοθέτη και του ηθοποιού να με κάνει να δω 2 ώρες έργο που δεν θα έβλεπα χωρίς να το παρατήσω.sknipper έγραψε:Poor things.Το είδα. Καλό, ναι*, μου άρεσε, όχι**.Κοίτα, δεν είναι όλα για όλους....![]()
* Καλή ηθοποιία (καλώς το πήρε το όσκαρ), καλή σκηνοθεσία, κρατάει το ενδιαφέρον παρόλο που **...
Έτσι είναι τα υψηλά γκεσταλ Έντυ. Δεν κλανουνε,βγαζουνε μουσική από το σώμα τους.
Ανώνυμο Φουτερ συγχώρεσε μας.
Καλό Χοντοροφσκι 3μπουρδελα
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... y7rI2wzPi3
g8777 έγραψε:Η Ζώνη Ενδιαφέροντος
Είναι απολύτως σοκαριστικός ο τρόπος με τον οποίο μια ταινία που δεν περνά ( ούτε στιγμή ) τον φράχτη του Άουσβιτς καταφέρνει να σου μεταφέρει την φρίκη του.
Πάρα πολύ μεγάλη ταινία.
ΥΓ . Δεν θέλω να κάνω spoiler αλλά δεν κατάλαβα τον λόγο της μεταφοράς που γίνεται στο τελευταίο 2λεπτο.
https://www.last.fm/user/Devote
Αν και λάτρης του Λάνθιμου , η ταινία μου φάνηκε λιγότερο "Λανθιμική" από όσο περίμενα.
... και βέβαια , την έκοψε και την έραψε για το Εμμάκι.
https://www.last.fm/user/Devote