Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#852441 Το προσπάθησα και εγώ το κόλπο με τις επαναφορτιζόμενες κάποια στιγμή και υπάρχουν δυο προβλήματα που το ακυρωσαν.

Πρεπει να έχεις κάβα μια ποσότητα για όσο φορτίζουν. Τα περισσότερα παιχνίδια είναι στο προσκήνιο για λιγο καιρό όποτε η μόδα τους τελικά περναει πιο γρήγορα απ όσο θέλει η μπαταρία να τελειωσει. Επομένως υπάρχουν κάποια παιχνίδια που έχουν θαφτεί με τις μπαταρίες τους μαζί.

< >
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Anonymous Founder έγραψε:Η καλύτερη φάση νομίζω είναι επαναφορτιζόμενες λιθίου από Aliexpress, που φορτίζουν με USB-C.

θα ψωνίσω από Ελλάδα.
το αρχικό σκρουτζάρισμα δείχνει μερικές επιλογές από κατασκευαστές μπαταριών και αρκετές από μία με το ονοματάκι XTAR..

bibendum, με κάποια έγνοια-κοσκίνισμα παιχνιδιών εκεί στην αλλαγή σκυτάλης υποθέτω μπορείς να κρατήσεις έναν ρυθμό στις επαναφορτιζόμενες.
όχι όλα, κάποια βασικά ενεργοβόρα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852611 Ελλάδα δεν νομίζω αξίζει να ψάξεις κάτι τέτοιο, πάρε απλές επαναφορτιζόμενες απο Lidl και ένα φορτιστή.
Οι μιας χρήσης είναι πολύ πιο βολικές πάντως, επαναφορτιζόμενες εγώ χρησιμοποιώ τελικά αρκετά σπάνια και σε πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές. Γιατί σκέψου πως ακόμη και να τις φορτίσεις, μετά από κάποιο καιρό αδειάζουν λίγο, η φόρτιση δςν κρατάει για πάντα, κάτι που οι αλκαλικές δεν το έχουν.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
egobrain έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Η καλύτερη φάση νομίζω είναι επαναφορτιζόμενες λιθίου από Aliexpress, που φορτίζουν με USB-C.

θα ψωνίσω από Ελλάδα.
το αρχικό σκρουτζάρισμα δείχνει μερικές επιλογές από κατασκευαστές μπαταριών και αρκετές από μία με το ονοματάκι XTAR..

bibendum, με κάποια έγνοια-κοσκίνισμα παιχνιδιών εκεί στην αλλαγή σκυτάλης υποθέτω μπορείς να κρατήσεις έναν ρυθμό στις επαναφορτιζόμενες.
όχι όλα, κάποια βασικά ενεργοβόρα

XTAR ηταν ο φορτιστης για τις 11850 του ηλεκτρονικου τσιγαρου, απλος χωρις οθονη, δυο θεσεων. Δουλευει μια χαρα για την :inlove: τωρα.

Μια χαρα ηταν αλλα για τις επαναφορτιζομενες ΑΑ του ΧΒΟΧ οι δυο θεσεις ηταν λιγες, οποτε αγορασα εναν 4 θεσεων Varta μαζι με μπαταριες στα 18€ αν θυμαμαι καλα ( στα 20€ τον βλεπω σημερα ), πηρα και 4 eneloop και λυθηκε το προβλημα.

Παντως στα μικρα ηλεκτρικα πλαστικα παιχνιδια του μικρου ειτε οι φθηνοτερες σε συσκευασιες των πολλων τεμαχιων απο σουπερμαρκετ/ αλυσιδες, ή απο το ΙΚΕΑ. Τις περισσοτερες φορες οταν το παιχνιδι αχρηστευοταν -παροπλιζοταν ειχε μπαταριες που δουλευαν και πηγαιναν για ανακυκλωση.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#859501 έχουμε καμία diy λύση για να μην ανάβει τον ηλ. φούρνο το μωρό?
αν αποκλείσω τον έναν διακόπτη αρκεί.
εντάξει θα μάθει είναι μοιραίο αλλά να μην βιάζεται!
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#859504 όλοι αυτό μου πρότειναν αλλά κοιτάω να δω τι μπορεί να γίνει πάνω στη συσκευή για αρχή
Άβαταρ μέλους
By bill33
saxon_747 έγραψε:Κατεβάζεις την ασφάλεια.

+ δεν αφήνεις κανένα σκεύος στα μάτια ουτε και κάτι να κρεμιέται απο το χερούλι του φούρνου,πχ πετσέτα ή γάντια.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
egobrain έγραψε:όλοι αυτό μου πρότειναν αλλά κοιτάω να δω τι μπορεί να γίνει πάνω στη συσκευή για αρχή
Ε ναι ρε μλκ τι θες να σου πουν! :)

Υπάρχουν μοντέλα που κλειδώνουν με συνδιασμό πληκτρων αλλά λογικά αυτό θα το ήξερες αν είχες τέτοιο φούρνο.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
bill33 έγραψε:

+ δεν αφήνεις κανένα σκεύος στα μάτια ουτε και κάτι να κρεμιέται απο το χερούλι του φούρνου,πχ πετσέτα ή γάντια.
Απομακρύνεις / κρύβεις επίσης:

+ μαχαίρια
+ Απορρυπαντικά, εύφλεκτα κτλ
+ Σχοινακια σιδηροδρόμου κουρτίνας
+ Ελαιόλαδο απο το κάτω ντουλάπι
+ Αντικείμενα που μπορεί να σκαρφαλώσει
+ Εύθραυστα, γυάλινα κτλ
+ Κλειδιά από πόρτες

Ελπίζω να σε αγχωσα περισσότερο!
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#859516 έχω αποκλείσει σχεδόν τα πάντα στην κουζίνα και τα περισσότερα με πρόχειρα υλικά (λάστιχα, καλάμι στα συρτάρια, καμουφλαζ με τσαντίλα ), γι'αυτό και γυρεύω πρακτική ιδέα.
πήγα τώρα να σφηνώσω τον χάρτινο κύλινδρο του κωλόχαρτου στον διακόπτη του φούρνου αλλά με πρόδωσε..
αύριο πάλι
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P

Μπορεί να πάρει καρέκλα και να ανεβαίνει στον πίνακα και να τη σηκώνει. Χαλαρά
Άβαταρ μέλους
By otso
Dimitris_P έγραψε:

Μπορεί να πάρει καρέκλα και να ανεβαίνει στον πίνακα και να τη σηκώνει. Χαλαρά

Το ξεκινας με μικρα ηλεκτροσοκ μεχρι να συνηθισει τα μεγαλυτερα .