Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g8777 έγραψε:Και άσε αστειότητες στυλ Weber για αυτούς που πραγματικά τους ταιριάζει (έχει χάρη που σέβομαι τα χρόνια του νίκου παππά και δεν του απαντώ ότι έχει καταντήσει all time great χαπατο).

Αν ειχες παρακολουθησει το τοπικο, ο Γιωργης γουσταρει ψησιματα εξω κλπ. Δεν αγοραζε γιατι το μπατζετ δεν το μαζευε - πηγαινε αλλου.

Τωρα βρηκε "παπα να θαψει 5-6" και περασε απο το οικογ. συμβουλιο η αγορα για λογους υγειας, και καλα.

Ειναι χαζο να θεωρεις οτι ο μοναδικος τροπος να τρως υγιεινα ειναι να βγαινεις στο μπαλκονι και να ψηνεις πανσετες :lol: :lol:

Σε αυτο απαντησα..

Κατα τα αλλα , μαζι σου ειμαι... και πιο φτηνα και πιο υγιεινα και με την παρεα στην κουζινα να κανει χαβαλε αν και οποτε
Άβαταρ μέλους
By g8777
#858980 O Γιωργης ουτε τον χωρο εχει, ουτε το μπατζετ, ουτε τον χρονο ουτε την καψα, ουτε τους γειτονες για να αξιοποιησει πληρως μια τοστιερα των 1000 ευρω.

Μαθαμε τωρα , θελει καποιος να ψησει μια μπριτσολα και του την πεφτουν οι ματσακοι στα σοκακια το βραδυ για τα σμοκερ και οι Διακοι για τα medium raw. :s_sarcastic

Αλλα για αυτο ειμαι εδω. Για να τους παρω παραμαζωμα. :shifty:

Γιωργη με υπακουσες ή σε επιασε κοροιδο ο Νικοπαππας;
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#858987 Γιώργε ξέρω ότι είσαι καβάλα στο άλογο και οι νουθεσίες φεύγουν απ' την άλλη σαν μπίλια στο arkanoid αλλά αν πείστηκες να σπάσεις χρήμα κράτα χαμηλά την μπάλα. Μια χαρά θα ψήσεις ό,τι θες και με τσι φτηνές (σκέψου έχω μια με μισό 500άρικο και μια χαρά ψήνω με κατάλληλο χειρισμό) κι ας μην πιάνουν τις θερμοκρασίες ή την κατανομή των βεμπερικών. Αν είσαι σε μπαλκόνι το πλαϊνό μάτι είναι μπελαλίδικο με τα λάδια.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#858989 Έχω αναφέρει ότι έχω μια 35 ετών με μπρικετες λάβας. Και πλαϊνό μάτι για τηγάνισμα όλα αυτά σε βεράντα 3 μέτρα πλάτους. Μια ψήνει τα πάντα που θέλω, ψάρια, κρεατικο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:O Γιωργης ουτε τον χωρο εχει...

Απιστευτο το ποσο μαλακας ειμαι. Μολις συνειδητοποιησα οτι εχεις δικιο. Ουτε στο μπαλκονι δε χωραει η ψησταρια :lipsealed:

Θα πρεπει να πεταξω 1 απο τις 3 πλαστικες ντουλαπιτσες για να την ταιριαξω :shifty:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#858992 Σε κεινο το μπαλκονακι που πεταγες τα λουκανικακια στην <ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥΥΥΥΥ>? :shifty: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimik έγραψε:https://www.skroutz.gr/s/33684902/Napoleon-Freestyle-425-SB-Graphite-PSistaria-Ygraeriou-Mantemenias-Scharas-60x45ek-me-4-Esties-16-6kW-kai-Plaino-Mati-F425SBPGT-GR.html

Αυτή που έχει το καλύτερο VFM αυτή την στιγμή

Αλλιώς οπιαδήποτε Napoleon, Broil King, Weber ταιριάζει στο budget και στον χώρο σου.

Τουμπανο δειχνει αυτη! Αλλα να σου πω την αληθεια δεν ψηνομαι πολυ για πλαινο ματι. Αυτα τα τηγανισματα (πατατες, κολοκυθακια κτλ) σε δυνατη ενταση με αεριο που ονειρευομουν τοσα χρονια, ειναι αυτα που πρεπει να αποφυγω γιατι ειναι τα πιο βλαβερα.

Απο την αλλη μερια αυτη η πατεντα που βλεπω με ματι υπερυθρων στο πλαι μου φαινεται γαματη. Μπριζολες θα ψησω σιγουρα και αυτη η ΠΟΛΥ υψηλη θερμοκρασια που υποσχεται το συγκεκριμενο ματι, ειναι ιδανικη για τη σωστη θωρακιση του κρεατος :eat:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#858995 Δεν αξίζει να δώσεις τα έξτρα χρήματα για το μάτι υπερύθρων για εμένα, μια χαρά κάνεις και στην σχάρα τις μπριζόλες.

Το αντίστοιχο μοντέλο χωρίς μάτι έχει κανα 100ρι λιγότερο νομίζω
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimik έγραψε:Δεν αξίζει να δώσεις τα έξτρα χρήματα για το μάτι υπερύθρων για εμένα, μια χαρά κάνεις και στην σχάρα τις μπριζόλες.

Το αντίστοιχο μοντέλο χωρίς μάτι έχει κανα 100ρι λιγότερο νομίζω

Ειμαι σιγουρος οτι μια καλη ψησταρια ειναι ικανη να ψησει μια χαρα τις μπριζολες... Αλλα ειμαι επισης σιγουρος οτι αυτο το εξειδικευμενο μαραφετι με τις υπερυθρες κανει ακομα καλυτερη δουλιτσα!

Παντως μεχρι τωρα εδω εχω καταληξει αλλα το ψαξιμο συνεχιζεται:

https://www.skroutz.gr/s/40046682/Napol ... -GR-A.html

Αυτη εχει ολα τα τικ. Ματι με υπερυθρες που απο οτι λεει στην πρωτη του σκαλα κανει και για τηγανισματα, οπισθιο καυστηρα με υπερυθρες, σουβλα, τα παντα ολα :s_yes
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#859123 Δε θέλω να ταρακουνήσω το θέμα αλλά ειδικά επειδή αναφέρθηκε η ψησταριά σαν βοήθημα σε θέμα υγείας μην ξεχνάμε ότι όλα τα καρβουνιασμένα πράματα, η τσίκνα κλπ είναι καρκινογόνα....
Και μια χαρά ψητά λαχανικά ή ψαράκια κάνεις στην κουζίνα σου. Δε λέω για κρεατάρες γιατί έχουν χοληστερίνη. :lol:

EDIT: Σχετικά με τα κρέατα, μπορεί να έχουν χοληστερίνη αλλά έχουν γλυκαιμικό δείκτη 0 (μηδέν)! :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#859131 Κοίτα αν έχεις plancha πετάς πάνω 5-6 στήθη/σουβλάκια μαριναρισμενο κοτοπουλο και έχεις έτοιμο νόστιμο μη νοσοκομειακο και υγιεινό φαγητό για όλη την εβδομάδα.

Βολεύει για bulk cooking ή αλλιως meal prep για τους γυμναστηριακους.

Μπορείς ταυτόχρονα να βάλεις και μερικές πατατες και κάνα μποστάνι μπρόκολα να ψήνονται και είσαι παραπάνω από καλά.

Θέλω να πω ότι η κατοχή ψησταριάς σημαίνει απαραίτητα ανθυγιεινο φαγητό.

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#859800 Αρχικα με πηρατε απο τα μουτρα οτι θα πεθανω μια ωρα αρχιτερα με την ψησταρια... Μετα μου εξηγησατε οτι δε χωραει στο μπαλκονι μου (κατι που μου ειχε διαφυγει)... Μου βαλατε και μονο 3 πανακριβες μαρκες στις πιθανες επιλογες... Μου κοψατε τη φορα :s_sad

Παρολα αυτα δεν καταφερατε να ξεκολλησετε το μυαλο μου απο το στοχο του κι ακομα ψαχνομαι :shifty:

Βλεπω μια ψησταρια στο Σκρουτζ με γαματη τιμη/κριτικες και ματι υπερυθρων (που ειναι το μονο που με νοιαζει να εχει):

https://www.skroutz.gr/s/34124804/James ... thron.html

Επειδη δεν εχω τους Ελληνες και για πολυ ψαγμενους ψηστες, λεω κατσε να συνεχισω το γκουγκλαρισμα λιγακι να βρω κανενα ακομα ριβιου. Και πεφτω στο Αμαζον που την εχουν θαψει σχετικα την ψησταρια. Ο αλλος λεει οτι με ολους τους καυστηρες στο φουλ δεν ανεβαζε πανω απο 200 βαθμους Κελσιου και τις εκανε τις μπριζολες σαν σολες:

https://www.amazon.de/-/en/Jamestown-4- ... B08NTKW7N5

Μπαιδεγουει αυτη την ψησταρια την εχει μονο στο Πρακτικερ. Απο οτι βλεπω κανονικα την εχουν 600€ και τωρα την εχουν προσφορα στα 450€ που την κανει ακομα πιο ενδιαφερουσα περιπτωση.

Φοβαμαι μη φαω καμια φολα αν αγορασω αυτην απο το κατω ραφι. Καμια ιδεα? :help:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimik έγραψε:Ναι ρε μην το σκέφτεσαι, μαλ@κες είναι οι καναδοαμερικανοι που τα σκάνε για Weber-Napoleon-Broil King.

Γενικα φιλε ειμαι υπερ του "οτι πληρωσεις παιρνεις". Δεν εχω την απαιτηση κατι που κανει 500€ να ειναι εξισου καλο με κατι που κανει 1500€...

Αλλα στην προκειμενη φαση που ειμαι στενεμενος, σκεφτηκα μπας και εκανα δουλιτσα με κατι φθηνοτερο, το οποιο αν και χειροτερο, δειχνει να εχει ΠΟΛΥ καλυτερο VFM. Με τις κριτικες στο Σκρουτζ ετοιμος ημουνα να πατησω το κλικ. Ο αλλος ο Γερμανος στο Αμαζον με το αρνητικο σχολιο μου χαλασε το παρτυ :s_mad