Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

3
43%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
2
29%
0
N/A
1
14%
0
N/A
1
14%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
pik. έγραψε:...από τη στιγμή όπου αυτοί που φτιάχνουν τους κανονισμούς τους φτιάχνουν και ουσιαστικά δίνουν αποκλειστικά και μόνο στον αεροδυναμικό τομέα τα πρωταθλήματα τότε έχουν επιλέξει να το πάρει RedBull...

Μιλαμε οτι εισαι ο ανθρωπος μου τελικα. Αστειρευτη πηγη γνωσης :inlove:

Μολις μαθαμε οτι εκτος απο μονοθεσια στα μετρα συγκεκριμενου οδηγου, επισης ραβονται κατα το δοκουν οι κανονισμοι στα μετρα συγκεκριμενης ομαδας :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By pik.
REALZEUS έγραψε:
Φίλτατε Δημήτρη, δυστυχώς είναι όπως τα λες. Κατά γενική συναίνεση, η Ferrari έχει το δυνατότερο μοτέρ από το 2017 κι ένθεν. Πέρσι το παραδέχτηκε μέχρι και ο Marko. Αλλά τα τελευταία χρόνια μετράει κατά κύριο λόγο η αεροδυναμική και το γαμ@#%$$#^$#%$^%^ downforce/drag ratio, οπότε ---> Newey. :s_mad
οταν μια μεγαλη ομαδα ή μεγαλες ομαδες που εχουν εργοστασιακο υποβαθρο ,πχ Ferrari Mercedes ,εχουν βρει λυσεις,τι συμβαινει;

τα τελευταια 15χρονια αλλαζουν κατι στους κανονισμους και τα πρωταθληματα πηγαινουν στους χυμους και στα αναψυκτικα. :yahoo:

και ,εντελως περιεργο,παντα μιλαμε για αεροδυναμικη και εναν ανθρωπο. Τον Νιουη.
καποτε θα αποσυρθει και αυτος,δεν πειραζει.Ευτυχως απο το 26 και μετα δεν θα ασχοληθουμε άλλο με αυτη την οπερετα F1 που δεν ξερει να φτιαχνει κινητηρες. Φροντιζουν ηδη ο Jos και ο Horny μια χαρα.

δεν ειναι τυχαιο που ακομα και το συστημα Φερσταππεν μετακομιζει στη Μερκ ,σου λεει δεν θα ξαναδουμε μονοθεσιο της προκοπης ουτε στα ονειρα μας. :lol:
τελικα γιατι δεν βγαινει ο Μαξ στο τηλεφωνο να υποστηριξει τον Χορνερ; :s_cool :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By uncle_nontas
#858487 Βέβαια τα χρόνια της κυριαρχίας της μερκ, οι κανονισμοί έμεναν παγωμένοι μαζί με τοκεν για να μην τολμήσει κ την αμφισβητήσει κανένας. Μέχρι που έφτασε στο απροχώρητο. Που έγινε και η Μερκ "μεγάλη ομάδα" στην Φ1. Όχι ότι αυτό αθωώνει το τωρινό χάλι και την αηδία που γενικά προκαλεί η RBR απ' το 2011 και δώθε.

< >
Άβαταρ μέλους
By pik.
#858578 To 17 και το 18 o Vettel/Ferrari ηταν κοντα μεχρι το Σεπτεμβριο,μεχρι τα συμβαντα στη Σιγκαπουρη στη Γερμανια κλπ.
Ειχαν δε καλυτερο κινητηρα,απλα η Μερκ ειχε ανωτερη διαχειρηση ελαστικων και καλυτερο οδηγο.Πιο σταθερο.
Επισης το 16 μεσα σε μια ομαδα υπηρχε απιστευτος ανταγωνισμος.Και πηρε πρωταθλημα.

αρα οχι,δεν εχουμε την ιδια αντιμετωπιση. Και δεν υπαρχει συγκριση.
Οταν κανεις φωτογραφικη επιλογη κανονισμων, τοτε εχεις επιλεξει.

Ευτυχως παμε παλι σε κινητηρες άρα οι ανυπαρκτες ομαδες αναψυκτικων θα εξαυλωθουν,δεν ειναι τυχαιο που ο Μαξ παει Μερκ...σου λεει θα με περναει και ο Σερτζαντ αν μεινω σε αυτους. Εχει δικιο.

Προφανως εκφερει ο καθενας την αποψη του,σεβαστο αυτο που λες απλα δεν συμφωνω. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By uncle_nontas
#858745 Καλά, δεν έχω σε καμία υπόληψη τον οργανισμό RBR, δε διαφωνούμε σε αυτό. Κ εγώ θέλω να παίζει μεγαλύτερο ρόλο το μοτέρ απ' το aero. Έλεος πια.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
uncle_nontas έγραψε:... Κ εγώ θέλω να παίζει μεγαλύτερο ρόλο το μοτέρ απ' το aero. Έλεος πια.
Αυτό πολλοί θα το ήθελαν, πιο πολλά άλογα πιο γρήγορος. Και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από τεχνικής πλευράς. Όμως τα αυτοκίνητα θα γινόντουσαν πολύ πιο αργά. Οπότε θα έπρεπε να το κάνεις και στις πιο κάτω κατηγορίες για να μην είναι πιο γρήγορες από την F1. Χωρίς αεροδυναμικά βοηθήματα ο κάθε πύρκαυλος με πειραγμένο ημι-υπεραυτοκίνητο θα ήταν πιο γρηγορος... Και η αεροδυναμική συμμετέχει και στην οικονομία κάτι που μεταβιβάζεται στα καθημερινά μας αυτοκίνητα.
Δεν ξέρω πόσο είναι το ποσοστό σε οικονομία ή σε επιδόσεις που προκύπτει από την αεροδυναμική αλλά είναι πολύ μεγάλο.
Αντίστοιχα και στην ποδηλασία όπου πλέον η αεροδυναμική αποτελεί το υπέρτατο αγαθό και χαίρει τεράστιας έρευνας και εξέλιξης (λογικό αφού οι αεροδυναμικές αντιστάσεις τείνουν στο 80-90+% των συνολικών αντιστάσεων στις ταχύτητες που κινούνται). Αυτές τις μέρες γίνεται χαμούλης με το καινούργιο κράνος (θυμίζει κεφάλι alien) που φορέσαν μερικοί και κατά πόσο είναι νόμιμο ή πως θα γίνει να βγει παράνομο.