Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#858337 Οι δραστηριότητες βέβαια είναι το υποκατάστατο όλων αυτών που απολαμβάνουν
Δωρεάν

Στην εξώπορτα τους

τα παιδιά του χωριού.

Αλλά να μην χαλάσουμε τώρα το αφήγημα, είναι όντως προτιμότερο το παιδί να ξεκινάει με Python αντί για μακριά γαιδουρα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#858343 Άννα Μισελ δεν τη βλέπω καλά.

Στην αρχή είπε ψέμματα ότι μάζεψε τα mail μονη της (αλλά οι πιο πολλοί δεν της τα έδωσαν ποτε)
Και μετά ψέμματα ότι τα πήρε από τους εκλογικούς καταλόγους (που όμως δεν τα περιλαμβάνουν)

Το επόμενο είναι να το φορτώσουν σε μικρομεσαίο στέλεχος του ΥΠΕΣ (παλι ομως θα λογοδοτήσει γιατί τα χρησιμοποίησε)

Υποτίθεται ότι η τυπισσα μεταξύ έχει μεταξύ αλλων πτυχίο Νομικής (!) του Cornell

ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:
Αλλά να μην χαλάσουμε τώρα το αφήγημα, είναι όντως προτιμότερο το παιδί να ξεκινάει με cyberpank literature αντί για μακριά γαιδουρα.

FIFY

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Οι δραστηριότητες βέβαια είναι το υποκατάστατο όλων αυτών που απολαμβάνουν
Δωρεάν

Στην εξώπορτα τους

τα παιδιά του χωριού.

Αλλά να μην χαλάσουμε τώρα το αφήγημα, είναι όντως προτιμότερο το παιδί να ξεκινάει με Python αντί για μακριά γαιδουρα.

Δυστυχώς γι αυτά, στην εξώπορτά τους, τα παιδιά του χωριού δεν θα βρουν τίποτε χρήσιμο, εκτός αν σκοπεύουν να μείνουν κι αυτά στο χωριό.
Απλώς όταν θα το καταλάβουν θα είναι πολύ αργά και δεν θα μπορούν να επιλέξουν και κάτι άλλο, μιας και τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γονείς τους.

Η Python είναι μια πολύ καλή γλώσσα προγραμματισμού, που μπορεί ένας μαθητής του δημοτικού ακόμη να καταλάβει και με λίγη βοήθεια να γίνει δημιουργικός.
Θα πρότεινα και τα παιδιά του χωριού να την μάθουν με λίγη βοήθεια από το Internet, που ευτυχώς σήμερα έχουν κι αυτά, ας είναι καλά και η Starlink, στα χρόνια μου δεν υπήρχαν τέτοια και έπρεπε να τα μάθεις όλα μόνος σου.
Πάντως στο εν λόγω χωριό, δεν την πληρώνουν μόνον τα παιδιά, αλλά και οι γυναίκες, που είναι αναγκασμένες να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά και να μην δουλεύουν οι περισσότερες , λες και είμαστε 100 χρόνια πίσω.
:omg:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#858391 Πολύ γλαφυρό. Μόνος σου τα σκέφτηκες όλα αυτά ή σε βοήθησε ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος; :lol:

(Χρησιμοτητα= εκμάθηση Python :lol: )

Τα έχουμε ξαναγράψει. Αυτά είναι για διαλέξεις σε καφενεία της επαρχίας, να χω από δίπλα οτσο και Ντίμη. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#858395 Εγω ξέρω πως τα παιδιά του ο otso τα έστειλε στο πανεπιστήμιο, αν αρκούσαν οι δραστηριότητες του χωριού, θα κάθονταν εκεί που ήταν.
Μάλλον αδικείς και τους δύο, εγώ που ξέρω και από άρμεγμα και από Python, στα παιδιά μου θα μάθαινα μόνον την δεύτερη.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#858397 Εγώ από την άλλη βλέπω ότι ο (εντέλει) αταβιστικος τρόμος σου μπροστά στην έννοια "επαρχία" σε οδηγεί σε λογικές ακροβασιες ( χωριό=οτιδήποτε εκτός 3Β :adminpower: ), διαστρέβλωση του (μεγαλο)αστικού χωροχρόνου ( έχει ησυχία η πολυκατοικία μιας βρίσκεται με πλάτη σε κεντρική λεωφόρο,hall of fame) που θα άφηναν τον Τιτάνα Μπαστερ Κητον άφωνο.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#858409 "Για να ανταπεξέλθουν, ο ίδιος κάνει δύο δουλειές - ασχολείται με την ξυλεία και την κτηνοτροφία- και η σύζυγος του εργάζεται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες σε ένα εστιατόριο εκτός Χρυσομηλιάς."

"Σε μια ώρα ανάγκης δεν έχουμε γιατρό."

Μιλάμε για ειδυλλιακά σκηνικά τα οποία είναι πολύ ρομαντικό να τα μνημονεύουν όσοι δεν έχουν βιοποριστεί με χειρωνακτική εργασία ή όσοι δεν αναγκάζονται να δουλεύουν μέσα στη βροχή και το κύμα.
:inlove:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#858412 Ποιός αρνήθηκε την πραγματικότητα της επαρχίας;

Α, κανείς.
Άβαταρ μέλους
By dimik
red_monster έγραψε:"Για να ανταπεξέλθουν, ο ίδιος κάνει δύο δουλειές - ασχολείται με την ξυλεία και την κτηνοτροφία- και η σύζυγος του εργάζεται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες σε ένα εστιατόριο εκτός Χρυσομηλιάς."

"Σε μια ώρα ανάγκης δεν έχουμε γιατρό."

Μιλάμε για ειδυλλιακά σκηνικά τα οποία είναι πολύ ρομαντικό να τα μνημονεύουν όσοι δεν έχουν βιοποριστεί με χειρωνακτική εργασία ή όσοι δεν αναγκάζονται να δουλεύουν μέσα στη βροχή και το κύμα.
:inlove:

Mια χαρά κάνουν και στις πόλεις και 2 και 3 δουλειές για να ανταπεξέλθουν και δεν είναι όλες white collar.
To θέμα είναι κατα πόσο αξίζει να κάνεις 2 δουλειές στην πόλη για να βλέπεις το μπαλκόνι του γείτονα όταν δεν τρέχεις τα φυλακισμένα σε κλουβιά αγρίμ...εεε παιδιά σου σε δραστηριότητες.

Σινεμάδες, θέατρα, συναυλίες, λυρικές σκηνές κλπ έτσι κι αλλιώς δεν βγαίνουν λόγω budget για αυτές τις οικογένειες, οπότε το τι ακριβώς κερδίζουν από την πόλη πέρα από την εργασία είναι αμφιλεγόμενο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#858418 Κερδιζουν οτι υπαρχει εργασια, εκτος αν πιστευει κανεις οτι αν αυριο πανε 100 οικογενειες στην Χρυσομηλια πχ θα βρουν δουλεια 200 ατομα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#858420 Αυτός ο απόλυτος τρόπος που κάποιοι προβάλλουν τις δικές τους απόψεις - πιστεύω ως την απόλυτη και μοναδική αλήθεια, είναι λίγο ενοχλητικό. Ναι, ΟΚ, η επαρχία έχει συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά εν τέλει δεν χρειαζόμαστε αγρότες; Δεν χρειαζόμαστε μελισσοκόμους; Τα νοσοκομεία που είναι 1 ώρα μακρυά, πόσο πιο κοντά είναι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη; Γιατί αν από Καλαμαριά που έμενα χρειαζόμουν νοσοκομείο και εφημερεύει το Παπαγεωργίου, με το fly-over θέλεις άνω της μίας ώρας. Αν μένω στον Μικρόκαμπο Δράμας, το νοσοκομείο της Καβάλας είναι στα 30 λεπτά ΚΑΘΕ ΩΡΑ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, γιατί δεν έχει κίνηση.

Ναι, δεν αρέσει σε πολλούς η επαρχία, έχει συγκεκριμένα μειονεκτήματα, αλλά έχει και συγκεκριμένα πλεονεκτήματα. Και δεν θέλουν όλοι να γίνουν developers ή μηχανολόγοι... Ούτε ενδιαφέρονται όλοι να πάνε στην τελευταία θεατρική παράσταση ή να φάνε στο Ταϊλανδέζικο εστιατόριο.

Επίσης, δεν έχει μόνο η Αθήνα βιομηχανία, υπάρχουν πολλές βιομηχανίες και εκτός Αττικής και Βοιωτίας! Σαφώς λιγότερες βέβαια.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι πήγαν και μένουν στις πόλεις είναι η δουλειά. Πολλοί (πόσοι; δεν ξέρω) αν είχαν δουλειά θα έμεναν είτε σε κάποιο χωριό, είτε σε μία μικρή επαρχιακή πόλη. Άρα είναι πολλοί αυτοί που, πέραν της επιβίωσης, δεν βλέπουν κάποιο πλεονέκτημα στη ζωή στην μεγάλη πόλη (ξανά πόσοι αγνοώ), ένας εκ των οποίων είμαι κι εγώ.