Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
#858270 Ξεχνας ενα βασικο… το θεμα ΑΣΑΝΣΕΡ το οποιο το θεωρω πολυ σημαντικο σε μονοκατοικια με επιπεδα…
Δεν ξερω αν στο διαμερισμα εχεις (εικαζω ναι οπως τα γραφεις για θυρωρο κλπ) αλλα δεν παλευεται μετα απο καποια χρονια μονοκατοικια με επιπεδα και χωρις ασανσερ.

Απο εμενα ειναι ενα μεγαλο ΟΧΙ, καθως δεν θα το χαρεις εφοσον δεν βολευουν οι διαδρομες.
Εαν αλλαξει η εργασιακη κατασταση και ειστε κοντα, τοτε ναι.

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#858274 Χαχα εδώ στο Λονδίνο τα περισσότερα πολυόροφα
Κτήρια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ασανσέρ του λες για ασανσέρ σε σπίτι λες και είναι στην Ελλάδα που χτίζεις ότι θέλεις και όσο μεγάλο θέλεις;

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#858281 Θα μου άρεσε να μένω σε μια ανάλογη περιοχή του βίντεο στο 4:47 , μακριά από πολυκατοικίες και κοντά σε πράσινο , με κήπο, better.

Άβαταρ μέλους
By skous
GTS έγραψε:Χαχα εδώ στο Λονδίνο τα περισσότερα πολυόροφα
Κτήρια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ασανσέρ του λες για ασανσέρ σε σπίτι λες και είναι στην Ελλάδα που χτίζεις ότι θέλεις και όσο μεγάλο θέλεις;

< >
Ε ναι ρε, αλλα επειδη λεει για θυρωρους κλπ υπεθεσα ειναι σε μεγαλο κτηριο με ασανσερ :)

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#858293 Αν δεν κάνω λάθος, ο sknipper έχει μια κόρη σε ηλικία που σε λίγα χρόνια θα φύγει για σπουδές ή κάνω λάθος;
Η μετακίνηση όπως το βλέπω, δεν βολεύει κανέναν, και επίσης πρέπει να σκεφτείτε αν θα μείνετε όλη την ζωή σας στο ΗΒ ή θα πάτε αλλού.
Στην δεύτερη περίπτωση ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο πουλιέται πολύ πιο εύκολα και σίγουρα με μεγαλύτερη αξία από οποιαδήποτε μονοκατοικία.
Άβαταρ μέλους
By otso
#858294 Aπο μενα ξεκαθαρα οχι .
Στην ηλικια σου πολυ δυσκολα να αποκτησεις φιλιες και κοινωνικες επαφες σε ενα νεο μερος .
Επισης η τετραγωνη λογικη των βορειοευρωπαιων λεει οτι οταν φευγουν τα παιδια και μεγαλωνεις , δυσκολα μετακινησαι
δυσκολα να συνεχισεις να εχεις τις επαφες , ακομα και το σουπερ μαρκετ το να διασχισεις αποστασεις αρχιναει και γινεται ολο και πιο δυσκολο , και για το ενα καρο λογους που εγραψες , απ οτι ξερω πουλανε και αγοραζουν μικροτερα στο κεντρο .
Αν θελουν συζυγος και κορη να πιασουν χωμα υπαρχουν και οι ελιες στο χωριο σου , κανονιστε να πατε για μαζεμα , εκτος της χαρας του καματου θα βγαλετε και λεφτα εκει που εχει παει το λαδι .
Η προταση μου , μενετε εκει που ειστε και αγορασε η νοικιασε ενα οικοπεδακι μικρο εξω , και αντι να μετακομισετε να πηγαινετε οποτε θελετε να κανετε την πλακα σας .
Βεβαια δεν ξερω την οικονομικη σου κατασταση , επειδη ομως μου φαινεσαι οτι το φυσας το παραδακι , θα μπορουσες να αγορασης και μικρο αγροκτημα με οικημα μεσα σαν εξοχικο να βγαζει και τα λεφτα του .
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#858303 Κι από εμένα είναι όχι.
Εφόσον προτιμάς να τρέχεις στο διαμορφωμένο αστικό πάρκο από το ορίτζιναλ δασάκι, είσαι παιδί της πόλης και όχι της φύσης.

Καθώς σε διάβαζα πίστευα ότι το σπίτι στην εξοχή θα κόστιζε τελικά παραπάνω χρήματα.
Αφού θα είναι μία η άλλη με την πόλη για εμένα θα ήταν no brainer.
Ότι δεν είναι και για εσένα δείχνει ότι δεν σου κάνει.

.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#858311 Για να μη σε πιάσουν κοτσο,
άκου τι σου λέει ο otso.
Άβαταρ μέλους
By glf
#858413 Μιας και έχω πρόσφατη διαμονή στο Λονδίνο, σε φιλικά σπίτια τόσο σε διαμέρισμα στο κέντρο (Brixton) αλλά και σε.. terraced μονοκατοικία σε προάστιο (Woolwich) καταλαβαίνω τι λες.
Φυσικά και ζεις μια χαρά στο κέντρο χωρίς αυτοκίνητο και ούτε που θα χρειαστεί. Οκ και γω έμπαινα σε μεγάλες διαδρομές λεοφωρείο και πάντα είχα την.. νέα εργατική τάξη (ΤΜ) να το γεμίζει, και βραδυνά δρομολόγια πήρα. Αλλά οκ καταλαβαίνω πως το λες.
Κοίτα να δεις που τα παιδιά στο προάστιο αποφάσισαν να αγοράσουν σπίτι στην ίδια γειτονιά επειδή τους έκαναν νέα αυξηση στο ενοίκιο. Οπότε θα κάτσουν να σουλουπώσουν και να μείνουν στο δικό τους και να πληρώνουν το δάνειο με μια δόση σαν του ενοικίου σχεδόν.

Στο άμεσο μέλλον που θα μπουν και τα πρώτα συνεργεία θα έχω ζωντανό ενδιαφέρον να μαθαίνω λεπτομέρειες. (Κοίτα μην πάρω αεροπλάνο να πάω κάνα 10ήμερο πάλι να καθαρίσω με DIY lol)
Άβαταρ μέλους
By 224v
#858422 Και εγώ το ίδιο πιστεύω όταν μάλιστα μου εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας των ενοικιων και τον ρόλο των μεσιτων εκεί οι φίλοι μου έφυγαν από την χώρα εκεί, εμεναν στο Noting hill και υο αυτοκίνητο ήταν τελείως άχρηστο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#858519 Απανντήσεις και σχόλια σχετικά με τις τελευταίες δημοσιεύσεις σας.
- NiTse Όχι δεν θέλω να μου βρείτε σπίτι, βασικά μοιράζομαι τον καημό μου, πείτε το και ομαδική ψυχοθεραπεία.
- skous/GTS Μείνω σε μεγάλη πολυκατοικία 74 διαμερισμάτων, 9-όροφη του 1937, φυσικά και έχει ασανσέρ. Αλλά ναι, συνηθίζεται, πολλά κτίρια (δεν είναι ακριβώς πολυκατοικίες, παλιά σπίτια με 3-5 ορόφους κομμένα σε διαμερίσματα) να μην έχουν ασανσέρ. Κάτι βασικό για μένα είναι να μην έχει σκαλιά για να μπεις και να έχεις μπανάκι στο ισόγειο, αν σπάσεις κανένα πόδι να μην έχεις ανέβα κατέβα. Βέβαια υπάρχει και το stairlift που σε κάποιες περιπτώσεις στο βάζει δωρεάν το κράτος αν δεν μπορείς. Και επίσης θεωρώ επιπλέον χώρους πάνω από ισόγειο και πρώτο άνευ σημασίας (πολλοί εκεί, μέσα στη σκεπή βάζουν χλιδάτη κρεβατοκάμαρα με τουαλέτα αλλά ξέρω καλά ότι δεν έχω όρεξη το ανέβα κατέβα, η κόρη όμως δηλώνει αυτό θα είναι το δωμάτιό μου). Υπάρχουν και τα λεγόμενα μπανγκαλόου που εννοούν ότι είναι σε ένα επίπεδο αλλά τα περισσότερα μοιάζουν σαν κακοφτιαγμένα και ρημαγμένα λυόμενα δεύτερης διαλογής.
- mousatos Αυτό που βλέπεις στο βίντεο είναι το τυπικό προάστιο όπου μένουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Σπιτάκια κολλημένα, συχνά ίδια με κήπο από πίσω. Ναι μεν είναι μονοκατοικίες αλλά δεν είναι πολύ ακριβά, τη διαφορά την κάνει η περιοχή. Στην πόλη σε διαμερίσματα μένουν πολλοί ξένοι, φοιτητές, εργένηδες και γέροι. Στην πόλη σε σπίτια δικά τους μένουν οι πολύ πλούσιοι.
- Ο μέσος εγγλέζος όταν φύγει από το πανεπιστήμιο δεν νοικιάζει, αγοράζει (αν μπορεί, κι εκεί είναι ένα θέμα με τις τιμές να έχουν ξεφύγει) και αγοράζει σπίτι. Αγοράζει ανάλογα με τις ανάγκες του και αναβαθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες και δυνατότητές του. Διαμέρισμα αγοράζει για επένδυση, να νοικιάζει σε φοιτητές.
- Και είναι πολύ συνηθισμένο για τον μέσο εγγλέζο να μένει σε σπιτάκι και να κάνει σημαντικό commuting κάθε μέρα. Το 1 ώρα ανά φορά είναι σύνηθες και αποδεκτό. Και η αλήθεια είναι ότι κάποτε το έκανα κι εγώ στην Αθήνα στο αυτοκίνητο μου. Αλλά το έχω ξεπεράσει και δεν το θέλω.
- PaNick67 Τα σπίτια στην εξοχή είναι αστεία φτηνότερα από του Λονδίνου. Αλλά τα σπίτια στην εξοχή του Λονδίνου (προάστια) είναι μεν φτηνότερα αλλά όχι τόσο. Μερικοί τα ζυγίζουν και ειδικά κατά και μετά το COVID που η εργασία από το σπίτι φοριέται προτιμάνε να μένουν σε άλλη πόλη σε σπιτάρα που θα πάρουν φτηνά. Αλλά με λίγη προσοχή και τύχη μπορεί να πηγαίνουν δουλειά πιο γρήγορα από άλλους που μένουν κοντά στην πόλη. Πχ Reading-Λονδίνο 25 λεπτά με το τραίνο για απόσταση περί τα 70χλμ (πως λέμε Χαλκίδα, Θήβα αν είχαν καλό τραίνο). Αν μένεις κοντά στο σταθμό και εργάζεσαι κοντά στον άλλο σταθμό είσαι μια χαρά.
- otso Δεν το φυσάω. Ελιές δεν έχω, πήρα το σπίτι το οποίο θα αποτελέσει και το μεγάλο σχέδιο επισκευής/εκμετάλλευσης. Δεν μπορώ ούτε θέλω να αγοράσω κάτι άλλο επιπλέον. Όσα έχεις θέλουν ενασχόληση, συντήρηση, αναγκαστικές επισκέψεις κλπ. Προσπαθώ να απολοποιήσω τη ζωή μου.
- Anonymous Founder Τα έχω σκεφτεί αυτά για το παιδί που ίσως φύγει και τι θα κάνουμε μοναχοί μας στη σπιτάρα κλπ. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο, δεν υπάρχει πρόβλημα, αν είναι καλό και σε καλό σημείο πουλιέται όσο εύκολα και καλά και το διαμέρισμα στο κέντρο, ζήτηση υπάρχει και οι τιμές ανεβαίνουν και στα δύο, η φούσκα είναι τεράστια δεν αφορά μόνο στο κεντρικό Λονδίνο.
- Θα βόλευε αν μπορούσαμε να πάμε να νοικιάσουμε για 6 μήνες σπίτι να νιώσουν πως είναι αλλά ξεπερνώντας το έξοδο είναι μεγάλη ταλαιπωρία οι 2 μετακομίσεις (εκτός αν το νοικιάσουμε επιπλωμένο).
- PaNick67 Αν και εκτιμώ τις εκδρομές σε εξοχές, θάλασσες και βουνά σαφώς και είμαι παιδί της πόλης. Αλλά υπάρχει πόλη και πόλη. Άλλο πχ Κολωνός ή Brixton και άλλο πχ Μαρούσι/St John’s Wood, δεν θα ήθελα να μείνω όπου να είναι για να είμαι σε πόλη.
- Το θέμα είναι ότι το υπάρχον διαμέρισμα έχει χίλια καλά και πολύ λίγα κακά (βασικά τις σπατάλες). Που θα ξεπεραστούν αν πεθάνει το αυθάδες υπερήλικο καθίκι-bully που είναι αρχηγός διαχείρισης και όπως έχει δηλώσει, πόσα χρόνια μου μένουν, θέλω να περνάω καλά και να μην περισσέψει δεκάρα. Δεν με νοιάζει πόσα είναι τα κοινόχρηστα αρκεί να μην τα σκέφτομαι, τα δώσαμε όλα στην εταιρεία για να κάνει τη δουλειά για μας (η οποία μας καταχρεώνει για τα πάντα και δεν ακούει κανέναν) και αν οι συνταξιούχοι κλπ πληβείοι/κοινοί θνητοί δεν τα βγάζουν πέρα με τα κοινόχρηστα, να φύγουν και να πάνε αλλού. Και κανένας δεν του πάει κόντρα (έχει και λέγειν ήταν δικηγόρος-barrister) κι αν του πάει δεν έχει υποστήριξη από άλλους οπότε πάπαλα.
- glf από περιέργεια μάθε και πόσο χρεώνουν τα μαστόρια για τη δουλειά που κάνουν. Μάθε την προέλευση τους (σημαντικό αν θέλεις να αποφύγεις τον ΦΠΑ) και πήγαινε να τους δεις να δουλεύουν. Κράτα και μια σακούλα, ένα καλάθι, έναν κουβά ή κάτι καλού κακού ώστε όταν θα τραβάς τα μαλλιά σου να έχεις κάπου να τα βάζεις να μη λερώσεις…. Μας έχει περάσει από το μυαλό να φέρουμε τον δοκιμασμένο μάστορά μας από την Ελλάδα να μας κάνει δουλειές.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#858904 @sknipper
H αλήθεια είναι οτι το να ζεις σε προάστιο σε οργανωμένες πόλεις και κοινωνιες (οχι Ελλάδα δηλαδη), σου δινει κάποια πλεονεκτήματα ως προς τις μεταφορες.
Η απόσταση ομως είναι πάντα απόσταση. Απο τη στιγμη που εξυπηρετείστε εκεί που μενετε τωρα με τις εργασίες-δραστηριότητες σας μην το κουνήσετε ρούπι.
Η ζωη σε μονοκατοικία έχει πολλά καλα (να εχεις κηπο να "αράζεις", ησυχια κλπ), αλλά έχει πολύ περισσότερη δουλεια γιατι για όλα εισαι υπεύθυνος εσυ.
Αν η σύζυγος δεν εχει ζησει σε μονοκατοικία και απλά "βλέπει" και της αρέσει, μην πατε καν. Οπως ειπε και ο Οτσο, αν βρειτε καποιο αγροκτημα πιο μακρυα με ενα σπιτακι, καντε το σαν εξοχικο να πηγαίνετε ΣΚ να χαλαρώνετε (δουλεύοντας :innocent: ).
Οπως είπες κι εσυ, οι σκάλες ειναι μεγαλη κούραση σε ενα σπίτι. Η μεζονετα ειναι ωραια να την βλέπεις, αλλά κουραστική για καθημερινά.

Αν παρόλα αυτα το αποφασίσεις και χρειαστεις μαστορα, ο αδερφός του κουμπαρου (και φιλου) μου κανει στο Λονδίνο αυτη τη δουλειά.
Αρχικα ο μεγαλος του γιος πηγε για σπουδες (μηχανικός) στο Λονδινο, ακολουθησε ο μικρός με τον πατερα (μηχανικός ΤΕΙ-εργολάβος στην Ελλάδα που μειωθηκαν πολυ οι δουλειες με την κρίση) και μετα πηγε ολη η οικογένεια (συζυγος και η κόρη).
Στην Αγγλία ξερω οτι ασχολείται με ανακαινίσεις κτηρίων, αν σε ενδιαφερει θα σου στείλω στοιχεία επικοινωνίας.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#858907 Αν δεν μπορείς να αποφύγεις την κουβέντα και αν γίνεται, νοίκιασε αυτό που μένετε, νοίκιασε κάποιο σαν αυτό που ψάχνετε και δοκιμάστε να μείνετε για μία περίοδο 2 έως 3 ετών...

Αυτό που δεν θα αποφύγετε είναι οι δύο μετακομίσεις, αλλά, ο σκύλος, η πίτα και η όρεξή του...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#858920 Εγώ πάλι Sknipper, μετά από 10 χρόνια στο ενοίκιο (δουλεύοντας, και μερικά ακόμα ως φοιτητής) σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου πήρα την απόφαση και βγήκαμε εκτός M25 σε terraced και δεν κοίταξα πίσω. Βασικό κριτήριο ήταν το rating στους παιδικούς, σχολεία και η απόσταση από σταθμό για εύκολη πρόσβαση εις τα Λόνδρα.

Flat αν με leasehold απόφυγέ το όπως ο Corsair τις συσκευές Apple.