- 26 Φεβ 2024, 18:34
Aλεξανδρε , εχω μια φοβερα ρομαντικη εικονα , αναμνησεις απο Θεσσαλονικη . Ασ αφησουμε στην ακρη τα ερωτικη πολη και αλλες μαλακιες πλουσιων αθηναιων που ερχοντουσαν σαν φοιτητες .
Εγω ειχα ταξικη εικονα . Εχοντας ζησει Αθηνα στον Κολωνο και ερχομενος απο χωριο , υπηρχε απιστευτη ταξικη προκαταληψη , η λεξη βλαχος , χωριατης ηταν σε ημερησια διαταξη απο αλλες περιοχες , εξ αλλου εχει αποθανατιστει απο τον Ψαθα η βρωμο μπιθουλας για τον Κολωνο . Μην σου πω πως μας κοιταζαν απο την Λεοντιο οταν παιζαμε ενδοσχολικο βολει . Τωρα θα μου πεις σιγα ρε μεγαλε και που καταλαβειναν οι κηφισιωτες οτι εισασταν παρακατιανοι; Μα τα ρουχα , τα παλια χρονια ηταν αδυνατο να αγορασουν οικογενειες του μεροκαματου ρουχα φιρμες με τα γνωστα σηματακια , ασε που πολλα τα εφερναν απο το εξωτερικο καθως δεν υπηρχαν ελλαδα . Ολοι λοιπον οι φιλοι αναγκαστηκα ηταν απο Κολωνο Αιγαλεο Περιστερι .
Στην Θεσσαλονικη ποτε δεν ενοιωσα τιποτα , ολοι καναμε παρεα με ολους , ποτε δεν ειχα νοιωσει προσπαθεια υποτιμησης λογω τοπου καταγωγης επαγγελματος χρηματων κτλ ποτε δεν ενοιωθες ξενος ξενο σωμα . Στο σπιτι του Στεργιου στην καλαμαρια (μαλλον καλη περιοχη φανταζομαι ) σε μονοκατοικια με ενα στρεμμα κηπο γκαραζ και τα παιδια με δικα τους αυτοκινητα , επειδη ειχε το πιο ακριβο νακαμιτσι που ειχε φερει απ εξω ημαστε ολοι καλοδεχουμενοι , εκει πηγαιναμε να ακουσουμε καθε νεο δισκο , ασε που διναμε παραγγελιες και μας τους εφερνε ο πατερας του απ εξω , ασε το ρετιρε της λενας κατω προς παραλια με το τεραστιο μπαλκονι και την θεα που γινοντουσαν ολα τα παρτι . Ειναι η μονη πολη του κοσμου που εχω νοιωσει οικεια και ανετα .Ανετο παραδειγμα εισαι και εσυ , προερχομενος απο οικογενεια με ιστορια καταδεχεσαι και κανεις παρεα με τον Βασιλη τον Μανωλη και αλλους που δεν εχουν πετιγκρι μην πω για εναν πλεμπαιο Γιαννη. Τωρα βεβαια δεν ξερω πως εχετε αλλαξει και κει πανω γιατι και εσυ θεωρησαι παλιος .Παντως το ποστ που απαντησες ηταν για να σας ανακατεψω λιγο αλλα δεν τσιμπισατε.
Α και οι ιστοριες του παππου μου που θεωρουσε οτι ηταν ο πρωτος που ειχε μπει στην πολη πριν την παραδοση , λογω ιππικου την κοπαναγε και εμπαινε στην πολη να τα κοπανησει , λατρευε το κρασι ο παππους μου.Τιμησα και εγω την παραδοση αραζοντας και πινοντας γκλεντφιντισ μεχρι το πρωι στην παραλια , απο κει ειδα και το ωραιοτερα πυροτεχνημα της ζωης μου οταν ανατιναχτηκαν τα δυιληστηρια , εσυ θασουν μωρο τοτε.