red_monster έγραψε:Πήραμε και επίσημα τα matrix led.
Πρώτες εντυπώσεις θετικότατες σε σημείο που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως γίνεται να μην μπορούν να κάνουν τους υαλοκαθαριστήρες να δουλέψουν σωστά
Dimsabas έγραψε:Δεν είπες και τίποτα για το αυτοκίνητο.
Αφου λοιπον το επεστρεψα πριν λιγο θα παραθεσω και το πρωτο review που γινεται απο ανθρωπο που δεν εχει φορτιστη στο σπιτι.
Η αρχη εγινε την Πεμπτη το μεσημερι οπου μου το παραδωσανε με 62% μπαταρια. Η εικόνα πολυ γνωριμη απο το Model Y που ειχα οδηγησει πριν 3 μηνες. Η πρωτη μεγαλη βολτα περιλαμβανε τη διαδρομη Παζοροπουλος Πετρου Ραλλη- Αγιος Στεφανος- Ανοιξη- Κηφισια -Πευκη- μποτιλιαρισμενο Κηφισο- Κορυδαλλο και επιστροφη στο Αιγαλεω. Οταν εφτασα ειχα περιπου 38% μπαταρια. Η μιξη ενθουσιασμου με το αγχος της αυτονομιας με εκανε να ψαχνω να βρω στα Δυτικα προαστια φορτιστη. Οπως προειπα, σκεφτηκα να πεταξω μπαλαντεζα απο το δευτερο οροφο που μενω αλλα δεν με βοηθησε καθολου το γεγονος οτι δεν βρηκα θεση κατω απο το μπαλκονι. Τελικα στο ισογειο της πολυκατοικιας που μενω ειχε μια πριζα σουκο και το συνεδεσα εκει για να δω ποση ωρα θα παρει μεχρι να φτασει μεχρι το 90%. Μολις 11 ωρες και 51 λεπτα εγραψε.
Λεω "δεν θα γινει δουλιτσα ετσι. Δεν θα χρεωσω τους υπολοιπους ενοικους επειδη σταθηκα τυχερος."
Το βραδυ εκανα μια ακομα μεγαλη βολτα στο κεντρο και στο Περιστερι και μετα το πηρα αποφαση πρεπει να βρω φορτιστη.
Μπαινω στο plugshare και βλεπω οτι εχω κοντα στο σπιτι μου φορτιστες στον ΑΒ του River West. Το αφησα εκει για καμια ωρα και μετα πηγα με το πατινι και το μαζεψα. Ειχε τσιμπησει ενα τιμιο 30% με 0,45€/kwh.

Παρασκευη λεω "δεν μπορω να ζησω με το αγχος αυτο, πρεπει να φορτισει 100%". Για ακομα καλυτερη μου τυχη βλεπω οτι σε αποσταση 5 λεπτων περπατηματος ειναι η αντιπροσωπεια της Audi του Φιλιππαιου στην Ιερα Οδο.
Το αφησα εκει για 2μιση ωρες και γεμισε μεχρι το 100%.
Το Σαββατο το πηγα στον Φιλιππαιο να φορτισει γιατι θα ερχοταν και η
και ηθελα να μην εχουμε επιπλεον αγχη. Αλλο ενα δυομισαωρο φορτισης. Εδω φορτισε με 0,40€/ kwh γιατι εκανα εγγραφη στο ΔΕΗ blue.

Αυτη θα ηταν και η τελευταια φορτιση γιατι μετα το συνηθισα και λεω "οκ δεν θα εχω καποιο προβλημα αυτονομιας".
Κυριακη πηγαμε Χαλκιδα και Βουλιαγμενη και μετα πισω στο Αιγαλεω και σημερα στον Παζαροπουλο οπου το αφησα με 196 χλμ. αυτονομια ακομα.
Στο ταξιδι συμπεριφερομουν οπως θα εκανα και στο Fiesta. Δηλαδη μια ταχυτητα μεταξυ 120-130 χλμ. Η αυτονομια προφανως επεφτε γρηγορα αλλα οκ μαθαινεις να ζεις με αυτο.
Μου αρεσε παρα πολυ και σιγουρα για τα γουστα μου, μου ταιριαζει περισσοτερο απ το Model Y. Ηταν περισσοτερο ησυχο στα ταξιδια, ηταν λιιιιιιγο πιο ευελικτο στην πολη και αυτη η αισθηση απογειωσης ειναι μοναδικη. Δεν το εχω ξαναζησει, να χεις τοση δυναμη αμεσα διαθεσιμη.
Αυτη τη φορα δοκιμασα Autopilot, autosteer κλπ. Δεν του αρεσει το Ελληνικο περιβαλλον οδηγησης γιατι ανα πασα στιγμη εβλεπε διαφορα πραγματα και εκοβε αποτομα με αποτελεσμα να γινεσαι κινδυνος για τους υπολοιπους. Συνεπως μεχρι να μαθουμε να οδηγουμε, το Autosteer θελει λελογισμενη χρηση και ειναι προτιμητεο το Adaptive Cruise Control.
Προφανως επειδη το αυτοκινητο δεν ηταν δικο μου και επειδη θα εμενε παρκαρισμενο εξω, ειχα ενεργοποιησει το Sentry το οποιο συγκρατησε βιντεακια απειρου καλλους καθ ο,τι ενεργοποιουνταν συχνα. Κορυφαιο ολων χθες το πρωι εγραψε εναν πεζο που καθοταν και το επεξεργαζοταν. Επισης το Sentry καταναλωνει ενεργεια με αποτελεσμα να πεφτει και η αυτονομια.
Κατα τα αλλα η ποιοτητα στα γνωστα μετρια επιπεδα. Ωστοσο να πω οτι μετα απο 20.000 χλμ. leasαδικης χρησης τιποτα δεν ετριζε.
Οι χωροι και η τεχνολογια αρεσαν σε ολους. Κανεις ταξιδαρα.
Εντυπωση μου προξενησε οτι πολυς κοσμος ακομα γυρναει και το κοιταζει, λες και δεν κυκλοφορει 3μιση χρονια στην Ελληνικη αγορα. Ισως να φταιει και οτι περασα απο μερη που συχναζε νεολαια. Αν θες να σαι το επικεντρο του ενδιαφεροντος, εγκρινεται.
Συνολικα οι φορτισεις μου κοστισαν 25 € και το 5θημερο που το ειχα στα χερια μου εκανα 500 χλμ.
Εν ολιγοις σταθηκα τυχερος που ειχα φορτιστες σε αποσταση αναπνοης απ το σπιτι μου. Ψιλοσυμφερει αν δεν εχεις θεση σταθμευσης. Περισσοτερο βεβαια θα συνεφερε να εχεις πριζα σε θεση σταθμευσης αλλα σορρυ ειμαι φτωχος.
Θα ημουν χαζος αν ελεγα οτι δεν μου αρεσε και οτι δεν το σκεφτομαι για μελλοντικα. Το αγχος της φορτισης ηταν ιδιαιτερα αποτρεπτικο γιατι εχουμε ηδη λιγη ζωη στο αγχος μας και δεν χρειαζομαστε παραπανω. Παρ' ολα αυτα θα μου λειψει.
Μια τελευταια αναμνηστικη φωτο με το δεινοσαυρο παρεα.
Chris έγραψε:Βλεπω πως με τα ηλεκτρικα το "με παει το αμαξι" (στη δουλεια, για ψωνια, εκδρομη) αλλαζει σε "παω το αμαξι" (στον φιλιππαιο, στο river west, αργοτερα μπορουμε να τα πηγαινουμε στις κουνιες, στα αγγλικα, κλπ). Σε καθε περιπτωση, ενα ηλεκτρικο πατινι στο πορτ-παγκαζ, ή, ακομα καλυτερα, στο frunk, ειναι πολυ χρησιμο, αν θελουμε οντως να φτασουμε καπου
Ωραια ως εμπειριες αυτα αλλα θα ειχαν αποφευχθει αν εμενα σε σπιτι με θεση σταθμευσης και με παροχη ρευματος.
Καποια στιγμη......
Dimsabas έγραψε:Ωραίο review, συμφωνώ σχεδόν σε όλα με εξαίρεση το σχόλιο για την ποιότητα, μερσί που το μοιράστηκες μαζί μας.
Μιλαμε τωρα για σημεια στα οποια διυλιζεις τον κωνωπα. Πχ. ποιοτητα της ξυλινης επενδυσης και κλεισιμο πορτας. Δεν ειναι στα επιπεδα που εχουμε συνηθισει.
Ειδαμε βεβαια και αλλα αυτοκινητα οπως το QQ που μετα απο 11 χρονια χρησης απο τον φαδερ, τα υφασματα αρχισαν να σκιζονται, η οθονη του ραδιοφωνου να μη λειτουργει κλπ κλπ.
Ή στο Fiesta που μετα απο 14 χρονια ακουγονται τριγμοι απο παντου.
Στην Tesla αγοραζεις τεχνολογια. Και τη μαγκια μιας εταιρειας να βαζει κατι βλακειες του στυλ πορδες στις θεσεις, arcade παιχνιδια και να σε κανει να γελας εστω και λιγο.
Χορτασαμε με σοβαροτητα και σοβαροφανεια. Ας το διασκεδασουμε και λιγο
.
Επισης δε κατάλαβα όλοι αυτοι οι φορτιστές που πήγες γιατί δε το φορτισαν στο 100%?Εκεί ας πούμε που το άφησες 2,5h?
DC φορτιστές πια βρίσκεις και σε σούπερ μάρκετ.
Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι αν υποθέτοντας πως είχε δική του θέση στάθμευσης με πρίζα (δεν λέω φορτιστή, έστω απλή πρίζα), αν θα σκεφτόταν κάποιο θερμικό ή θα πήγαινε στο Tesla.
Δίπλα στο γραφείο έχει 300αριδες ΔΕΗ blue
Τσάμπα τον βάλαμε τον οικιακό φορτιστή

kostis20 έγραψε:Καλά για 500χλμ σε 5 μέρες πόσες φορές το φορτισές?
Επισης δε κατάλαβα όλοι αυτοι οι φορτιστές που πήγες γιατί δε το φορτισαν στο 100%?Εκεί ας πούμε που το άφησες 2,5h?
Μια φορα την Πεμπτη τη νυχτα στα River West που τσιμπησε ενα 30%. (1μιση ωρα)
Μια φορα την Παρασκευη το απογευμα στον Φιλιππαιο που εφτασε το 100% (2μιση ωρες)
Μια φορα το Σαββατο που εφτασε ξανα στο 100%. (2μιση ωρες)
Μεταξυ Παρασκευης και Σαββατου ειχε μεσολαβησει μια βολτα 70 χλμ. που ειχε ριξει τη μπαταρα στο 65%.
Συνολικα τρεις φορες λοιπον. Εμπειρικα κρινοντας ΔΕΝ χρειαζοταν η πρωτη φορτιση στο River West. Κυριως επειδη αγχωνομουν το εκανα.
Anonymous Founder έγραψε:Οι φορτιστές ήταν AC ή DC; Κρίνοντας από την εικόνα και το χρόνο φόρτισης, μάλλον AC, εκτός αν ήταν άδειο.
DC φορτιστές πια βρίσκεις και σε σούπερ μάρκετ.
Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι αν υποθέτοντας πως είχε δική του θέση στάθμευσης με πρίζα (δεν λέω φορτιστή, έστω απλή πρίζα), αν θα σκεφτόταν κάποιο θερμικό ή θα πήγαινε στο Tesla.
Οι φορτιστες ηταν AC. DC ειχε στον Σκλαβενιτη στη λεωφορο Αθηνων κοντα στο χρηματιστηριο αλλα δεν με εβγαζε ο δρομος προς τα εκει.
Οσον αφορα την ερωτηση του εκατομμυριου, γενικα το σκεφτομαι.
Το Fiesta δειχνει τα χρονια του εδω και αρκετο καιρο (14 χρονια και 220.000 χλμ. ).
Εχω φαει ενα κολλημα και θελω να οδηγησω το Cupra Formentor το οποιο το εχω σκεφτει ακομα και υβριδικο.
Ωστοσο στα χρηματα του υβριδικου ερχεται πιο φθηνο το MY 3 Long Range με την επιδοτηση και την πωληση του Ford.
Οταν μαζευτει το κεφαλαιο θα το δω πιο ζεστα. Εν ολιγοις, ναι ισως το αγοραζα.
Ολα αυτα τα συζηταμε τωρα που το €/kwh συμφερει. Ποιος μου λεει εμενα οτι εν μια νυκτι η τιμη δε θα παει στο 1€/kwh?
Focusman91 έγραψε: Για ακομα καλυτερη μου τυχη βλεπω οτι σε αποσταση 5 λεπτων περπατηματος ειναι η αντιπροσωπεια της Audi του Φιλιππαιου στην Ιερα Οδο.
Το αφησα εκει για 2μιση ωρες και γεμισε μεχρι το 100%.
Το λες και τρολάρισμα!
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Scotch έγραψε:Για τους φορτιστές στο Νιάρχος έχω διαβάσει πως συχνά συναντάς εικόνες ασύμβατες με ίδρυμα πολιτισμού. Ισχύει;
Τι να πω, έχω φορτίσει 2-3 φορές και δεν έχω αντιληφθεί κάτι μεμπτό, τουναντίον