Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε::dizzy:

Βγήκε και ποσοστό συνυπαιτιοτητας κιόλας.
Αθάνατα φόρουμ . :dizzy:

Κανενα ποσοστο δεν εβγαλα. Απλα ειπα οτι ο μηχανοβιος θα μπορουσε να εχει διαφορετικη μοιρα αν δεν ετρεχε :rtfm:

g8777 έγραψε:@ ηφ

Είναι αυτό που λέμε τόσα χρόνια για τα δίκυκλα, το δίκιο δεν σε σώζει σε παρόμοιες περιπτώσεις , ούτε αν έτρεχε με 20 χλμ λιγότερα.

Σοφη η μ@λακια σου. Το ιδιο ειναι να πηγαινεις με 20, με το να πηγαινεις με 120 :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By g8777
George_Prix έγραψε:μεγαλυτερο ποσοστο ευθυνης το εχει η μηχανη. Φυσικα οχι με βαση το νομο (εκει προφανως ευθυνεται το ΙΧ), αλλα με βαση την κοινη λογικη.

George_Prix έγραψε:Αυτες οι χοντραδες γινονται απο ανοησια/απροσεξια/αφηρημαδα της στιγμης

George_Prix έγραψε:Οσο τραγικη καταληξη και να ειχε, μιλαμε για ανθρωπινο λαθος που μπορει να συμβει σε ολους μας.

Ενω να πηγαινει η μηχανη με 120 εκει που θα επρεπε να πηγαινει με 50... Να καβαλαει καποιος τη μηχανη χωρις κρανος... Δεν αποτελουν στιγμιαια απροσεξια. Αυτα ειναι εγκληματα

George_Prix έγραψε:Απλα μην περιμενεις να σε λυπηθει κανενας εκτος απο τους αγαπημενους σου, σε παρει παραμαζωμα κανενα ΖΩΟ

George_Prix έγραψε:Οποτε εκτος απο το "ΤΙ ΜAΛΑΚΑΣ" που μου βγαινει αρχικα για τον οδηγο του αυτοκινητου, καταληγω στο σκληρο "ας προσεχε" για τον οδηγο της μηχανης.

............
Άβαταρ μέλους
By 224v
#857372 Έτσι ακριβώς, ειδικά στην Ελλαδα το πράσινο φανάρι για μένα σημαίνει περνάω με το πόδι στο φρένο μπας και κάποιος μα...ας δεν βλέπει το δικό του κόκκινο. Στο Κατάρ, όποιος διασχίζει διασταύρωση πρέπει να το κάνει με 80χλμ. Είναι πολύ λογικό Για να μην .πλέκεις σε μπελάδες. Άλλωστε το ραμμένο φανάρι είναι σε 2-3 χλμ και έτσι. Μπορεις να γκαζοσεις και να πιάσεις οσ θέλεις.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
George_Prix έγραψε:[
Ενω ο οδηγος του αυτοκινητου παρανομησε ασυνειδητα (ανθρωπινο λαθος)

Εγώ πάλι λέω πως μια χαρά συνειδητά πέρασε όπως τόσοι άλλοι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
224v έγραψε:Έτσι ακριβώς, ειδικά στην Ελλαδα το πράσινο φανάρι για μένα σημαίνει περνάω με το πόδι στο φρένο μπας και κάποιος μα...ας δεν βλέπει το δικό του κόκκινο. Στο Κατάρ, όποιος διασχίζει διασταύρωση πρέπει να το κάνει με 80χλμ. Είναι πολύ λογικό Για να μην .πλέκεις σε μπελάδες. Άλλωστε το ραμμένο φανάρι είναι σε 2-3 χλμ και έτσι. Μπορεις να γκαζοσεις και να πιάσεις οσ θέλεις.

Τώρα το Κατάρ να το χρησιμοποιούμε σαν παράδειγμα, είναι λίγο κάπως. Οδηγούν σαφώς χειρότερα από εμάς.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
NickTG έγραψε:
George_Prix έγραψε:[Ενω ο οδηγος του αυτοκινητου παρανομησε ασυνειδητα (ανθρωπινο λαθος)

Εγώ πάλι λέω πως μια χαρά συνειδητά πέρασε όπως τόσοι άλλοι.

Δεν ξερω ρε φιλε, αλλα δε μπορω να πιστεψω οτι καποιος κανει τετοια αισχη σκεπτομενος "δε γαμεις, αισθανομαι τυχερος σημερα"... Δε θελω να πιστεψω οτι υπαρχουν τοσο καφροι αναμεσα μας :s_dunno

Μια φορα εσφαξα κοκκινο (σε αγνωστο δρομο ενω ημουν αφηρημενος) και δε θα ξεχασω το κενο που ενοιωσα στο στομαχι μεχρι να περασω στην απεναντι μερια του δρομου. Ημουν τυχερος που δεν ερχοταν καποιος να με παρει παραμαζωμα :s_yes
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#857388 Ακριβώς το ίδιο έπαθε φίλος μου στον Βαρδάρη στην Θεσσαλονίκη. Άναψε πράσινο για αυτούς που πήγαιναν ευθεία, μπερδεύτηκε και έστριψε αριστερά με κόκκινο. Ήταν "τυχερός" γιατί από απέναντι ερχόταν αυτοκίνητο με λογική ταχύτητα και όχι μηχανή, οπότε είχαν μόνο υλικές ζημιές. Όπως είπε και ο George, πέρασε το κόκκινο λόγο αφηρημάδας / λάθους και όχι ηθελημένα.

Είτε είμαστε με αυτοκίνητο, είτε πολύ περισσότερο με μηχανή σε διασταυρώσεις και φανάρια θέλει να κόβουμε γιατί γίνονται και λάθη (πέρα από τους καμμένους που το κάνουν επίτηδες)! Το βασικό είναι να την γλιτώσουμε, όχι να λέμε μετά ποιος είχε δίκιο!

Το γεγονός ότι πέρασε με 120Kmh από το σημείο, δείχνει μάλλον την απειρία του οδηγού. Όσο μεγαλώνεις και με αυτά που βλέπεις, μαθαίνεις εκ των πραγμάτων να προσέχεις περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
axel12p έγραψε:Ακριβώς το ίδιο έπαθε φίλος μου στον Βαρδάρη στην Θεσσαλονίκη. Άναψε πράσινο για αυτούς που πήγαιναν ευθεία, μπερδεύτηκε και έστριψε αριστερά με κόκκινο. Ήταν "τυχερός" γιατί από απέναντι ερχόταν αυτοκίνητο με λογική ταχύτητα και όχι μηχανή, οπότε είχαν μόνο υλικές ζημιές. Όπως είπε και ο George, πέρασε το κόκκινο λόγο αφηρημάδας / λάθους και όχι ηθελημένα.

Είτε είμαστε με αυτοκίνητο, είτε πολύ περισσότερο με μηχανή σε διασταυρώσεις και φανάρια θέλει να κόβουμε γιατί γίνονται και λάθη (πέρα από τους καμμένους που το κάνουν επίτηδες)! Το βασικό είναι να την γλιτώσουμε, όχι να λέμε μετά ποιος είχε δίκιο!

Το γεγονός ότι πέρασε με 120Kmh από το σημείο, δείχνει μάλλον την απειρία του οδηγού. Όσο μεγαλώνεις και με αυτά που βλέπεις, μαθαίνεις εκ των πραγμάτων να προσέχεις περισσότερο.
+1
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#857428 Για εμένα αυτό το "στιγμιαίο λάθος" να παραβιάζεις κόκκινο φανάρι είναι ασυγχώρητο.
Τί θα πει αφαιρέθηκε;

Πριν χρόνια σκοτώθηκε γνωστός με μηχανή επειδή αφηρημένος οδηγός ιχ έπιασε το κινητό, το αμάξι άλλαξε λωρίδα και για να τον αποφύγει το έκοψε δεξιά, έπεσε σε παρκαρισμένο και έσπασε τον αυχένα του.
Δεν τράκαραν ποτέ αυτοί οι δύο. Το ειπε και σαν δικαιολογία ο τύπος.

Η οδήγηση δεν είναι απλό πράγμα. Θέλει συγκέντρωση, προσοχή.

Τι αφηρημαδες και παπαριές λέτε ρε σεις, λες και έβαζε τυρί στα μακαρόνια και έριξε λίγο στο τραπεζομάντηλο;

.
Άβαταρ μέλους
By 224v
Anonymous Founder έγραψε:
224v έγραψε:Έτσι ακριβώς, ειδικά στην Ελλαδα το πράσινο φανάρι για μένα σημαίνει περνάω με το πόδι στο φρένο μπας και κάποιος μα...ας δεν βλέπει το δικό του κόκκινο. Στο Κατάρ, όποιος διασχίζει διασταύρωση πρέπει να το κάνει με 80χλμ. Είναι πολύ λογικό Για να μην .πλέκεις σε μπελάδες. Άλλωστε το ραμμένο φανάρι είναι σε 2-3 χλμ και έτσι. Μπορεις να γκαζοσεις και να πιάσεις οσ θέλεις.

Τώρα το Κατάρ να το χρησιμοποιούμε σαν παράδειγμα, είναι λίγο κάπως. Οδηγούν σαφώς χειρότερα από εμάς.

Το κόκκινο δεν το σφαζουν τις μεγάλες διασταυρωσεις περνάνε με 80 γιατί αλλιώς έρχεται sms με το πρόστιμο σε χρόνο dt, με την φωτογραφία του αυτοκινήτου και τις γεωγραφ.συντετσγμενες.
Ημουνα 5 χρόνια και δεν είχα ατύχημα ούτε φίλημα. Φυσικά προσεχα τους γύρο μου.εκανα 130 χλμ τη μέρα μέσα στη Ντοχα.
Χειρότεροι οδηγοί στη Σαουδική Αραβία, αφού οι περισσότεροι μαθαίνουν εκεί την οδήγηση
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#857438 Ο συγκεκριμένος έκανε κάτι πολύ χοντρό.
Ακόμα και αν μπερδεύτηκε με το πράσινο που είχαν όσοι πήγαιναν ευθεία, το επίπεδο του λάθους είναι τεράστιο.

Όμως Νίκο, εσύ δεν έχεις κάνει ποτέ κανένα λάθος και είσαι τόσο απόλυτος;
Ακόμα και αν πεις, ναι δεν το έχω κάνει ποτέ.
Είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις κάνει εν άγνοια σου και απλά δεν το έμαθες ποτέ γιατί από τύχη δεν καρφώθηκε κανένας πάνω σου;

Παράδειγμα εγώ.
Πηγαίνοντας παλιά στην Υμηττού με κατεύθυνση προς Ηλία Ηλιού στο ύψος των δύο καθέτων εκατέρωθεν του Προφήτη Ηλία.
Στην πρώτη κάθετο, σε πλατύ δρόμο, είχε φανάρια μόνο δεξιά και αριστερά, στις άκρες του δρόμου χαμηλά.
Στην αμέσως επόμενη, πολύ κοντινή κάθετο, είχε και κεντρικό φανάρι ψηλά.
Έπεσε το μάτι μου σε αυτό, το κεντρικό - ψηλά, που ήταν πράσινο και δεν είδα ότι στην πιο κοντινή μου διασταύρωση τα δύο στις άκρες χαμηλά κοκκίνισαν.

Ευτυχώς πήγαινα πολύ σιγά και πρόλαβα να σταματήσω όταν είδα τον άλλο να έρχεται.

Τα τελευταία χρόνια έβαλαν και στην πρώτη κάθετο, κεντρικό φανάρι ψηλά.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#857440 Το γεγονός ότι μοιραζόμαστε το δρόμο με τον Γκριχελάντερ, ο οποίος μπορεί να σε στείλει στον άλλο κόσμο για πλάκα (δεν συζητάμε να προκαλείς και εσύ την τύχη σου όπως τα παιδιά με τη μηχανή), είναι από μόνο του αρκετό για να μην ανέβουμε σε μηχανή ούτε για βόλτα στο τετράγωνο.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Yugo_para_siempre έγραψε:Ο συγκεκριμένος έκανε κάτι πολύ χοντρό.
Ακόμα και αν μπερδεύτηκε με το πράσινο που είχαν όσοι πήγαιναν ευθεία, το επίπεδο του λάθους είναι τεράστιο.

Είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις κάνει εν άγνοια σου και απλά δεν το έμαθες ποτέ γιατί από τύχη δεν καρφώθηκε κανένας πάνω σου;

Παράδειγμα εγώ.
Πηγαίνοντας παλιά στην Υμηττού με κατεύθυνση προς Ηλία Ηλιού στο ύψος των δύο καθέτων εκατέρωθεν του Προφήτη Ηλία.
Στην πρώτη κάθετο, σε πλατύ δρόμο, είχε φανάρια μόνο δεξιά και αριστερά, στις άκρες του δρόμου χαμηλά.
Έπεσε το μάτι μου σε αυτό, το κεντρικό - ψηλά, που ήταν πράσινο και δεν είδα ότι στην πιο κοντινή μου διασταύρωση τα δύο στις άκρες χαμηλά κοκκίνισαν.

Ευτυχώς πήγαινα πολύ σιγά και πρόλαβα να σταματήσω όταν είδα τον άλλο να έρχεται.

Έχω κάνει λάθη και έχω επιβιώσει από λάθη άλλων.
Για 32 χρόνια καβαλουσα μηχανή με όλους τους καιρούς. Για 38 χρόνια οδηγώ αυτοκίνητο.
Αλίμονο αν δεν έχω κάνει λάθη.
Ποτέ όμως δεν παραβίασα σηματοδότη

Αλλά ποτέ δεν προσπάθησα να αμβλυνω το λάθος μου επειδή ο άλλος έτρεχε, δεν φορούσε κράνος, δεν είχε δυνατά φώτα.

.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PaNick67 έγραψε:
Yugo_para_siempre έγραψε:Ο συγκεκριμένος έκανε κάτι πολύ χοντρό.

Παράδειγμα εγώ.

Έχω κάνει λάθη και έχω επιβιώσει από λάθη άλλων.
Για 32 χρόνια καβαλουσα μηχανή με όλους τους καιρούς. Για 38 χρόνια οδηγώ αυτοκίνητο.
Αλίμονο αν δεν έχω κάνει λάθη.
Ποτέ όμως δεν παραβίασα σηματοδότη

Αλλά ποτέ δεν προσπάθησα να αμβλυνω το λάθος μου επειδή ο άλλος έτρεχε, δεν φορούσε κράνος, δεν είχε δυνατά φώτα.

Νικολαε μην εισαι τοσο καθετος. Ανθρωποι ειμαστε, λαθη κανουμε :s_dunno

Μπορει εσυ να μην ετυχε να κανεις το συγκεκριμενο λαθος (να περασεις κοκκινο) ακομα, αλλα να ερθει η κακια η ωρα και να το κανεις αυριο κιολας αυτο το λαθος :lipsealed:

Και δεν κανουμε εδω κανενα δικαστηριο ωστε να προσπαθουμε με επιχειρηματα να αμβλυνουμε το λαθος του πελατη μας και να τον βγαλουμε λαδι. Λεμε απλα πως μπορουμε να ειμαστε ολοι ασφαλεστεροι στους δρομους :s_smile