Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
EDDIE_147 έγραψε:
axel12p έγραψε:Βρες μου ποια είναι η διαφορά αν το άχρηστο πτυχίο είναι από την Βουλγαρία ή από την Ελλάδα! Η μόνη που βρίσκω είναι ότι στην δεύτερη περίπτωση τα λεφτά μένουν στην Ελλάδα και πως απασχολούνται Έλληνες σε αυτό το "πανεπιστήμιο".
Θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοια πτυχία; Προφανώς και όχι. Είναι όμως μια πραγματικότητα, στην οποία δεν έχει αντιδράσει κανείς τόσα χρόνια. Και αυτό δείχνει ότι αυτοί που αντιδρούν έχουν κυρίως πρόβλημα ιδεολογικό (ιδιωτικό = κακό) και όχι επί της ουσίας. Αν τους ενδιέφερε η ποιότητα των παρεχόμενων πτυχίων θα είχαν βγει στους δρόμους χρόνια τώρα!

Το πρόβλημα με το ελληνικό ιδιωτικό πανεπιστήμιο είναι πως θα χρησιμοποιηθεί σαν όχημα να μειωθούν οι σχολές και η χρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων. Ήδη έχει αρχίσει αυτό με κλείσιμο πολλών σχολών, και η ΕΒΕ είναι ακριβώς γι'αυτό το λόγο.

Όπως και με το ΕΣΥ, η μπουρδελοποίησή του έκανε τα ιδιωτικά περίπου απαραίτητα, έτσι και με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το βουλγάρικο πανεπιστήμιο δεν ενοχλεί γιατί δεν μπορεί κανείς υπουργός να σου πει να πας να σπουδάσεις εκεί για παράδειγμα. Αλλά αν οι εισακτέοι στα δημόσια μειωθούν κάνα 30% ακόμη, τότε πάρα πολύς κόσμος θα αναγκαστεί να σκεφτεί να πληρώσει για τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ξαναλέω, προσωπικά αν κάποιος εξασφάλιζε την απαιτούμενη χρηματοδότηση στα δημόσια πανεπιστήμια, δεν θα είχα κανένα θέμα ν'ανοίξουν 10άδες ιδιωτικά, γιατί θα ήταν μόνον για τους στούρνους, δεν θ'άλλαζε τίποτε επί της ουσίας. Αλλά είναι αποδεδειγμένο πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει μειώσει τις θέσεις των εισακτέων στα πανεπιστήμια με διάφορα κόλπα, στέλνοντας τους στα ΙΕΚ και στα κολέγια, και τώρα θα έχει μια ακόμη δικαιολογία να το συνεχίσει.

Αυτό είναι η φάκα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#855889 Εντωμεταξύ μ' αρέσει πολύ που ένα βασικό επιχείρημα για τα ιδιωτικά ΑΕΙ είναι το ότι υπάρχουν μπουρδελο-πτυχία απ' έξω και το πλεονέκτημα είναι ότι θα τα φέρουμε εδώ (κάποια). :metalo: :metalo:

Αντί δηλαδή να λύσουμε το πρόβλημα των μπουρδελο-πτυχίων προτείνεται να δημιουργήσουμε κι άλλα! :metalo: :metalo:

Εικόνα

Βέβαια, αυτή ήταν η λύση που εφάρμοσε η κυβέρνηση και με τη μαύρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, κτλ... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#855898 Από την στιγμή που κάποιος μπορεί να πάρει ούτως ή άλλως πτυχίο από γειτονική χώρα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος γιατί να μην μπορεί να το κάνει από την Ελλάδα και να γλιτώσει και τα έξοδα μετανάστευσης.
Δεν πάμε να δημιουργήσουμε περισσότερα πτυχία. Απλά θα μειώσουμε σημαντικά -ίσως και δραματικά- τον αριθμό όσων αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να πάρουν το πτυχίο τους και να αρχίσουν την σταδιοδρομία τους. Αυτά είναι χρήματα που μας λείπουν και που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την Ελληνική οικονομία αντί να τα κάνουμε δώρο στις άλλες χώρες.

Το να προεξοφλούμε ότι αυτά τα πτυχία ΘΑ αντιπροσωπεύουν σπουδές χαμηλού επιπέδου χωρίς να έχουμε το παραμικρό δείγμα γραφής είναι προφανώς λάθος. Το να προεξοφλούμε ότι αυτά τα πτυχία ΘΑ αντιπροσωπεύουν σπουδές ακόμα χειρότερου επιπέδου από αυτές που παρέχονται σε χώρες της Βαλκανικής, για το εκπαιδευτικό σύστημα των οποίων δεν έχουμε απολύτως κανένα έλεγχο, είναι τουλάχιστον αστείο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#855903 Όταν πρωτοδείτε Cougias Law College , παράρτημα Κολωνακίου ( με έδρα βαλεαρίδες νήσους) ανατρέξτε σε αυτά τα διασκεδαστικά ποστάκια ,είμαι σίγουρος ότι τα έχετε κάνει ήδη μπουκμαρκ. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν πάμε να δημιουργήσουμε περισσότερα πτυχία..

Όχι λες ε;

Χρήστος Λάππας έγραψε:Απλά θα μειώσουμε σημαντικά -ίσως και δραματικά- τον αριθμό όσων αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να πάρουν το πτυχίο τους και να αρχίσουν την σταδιοδρομία τους. Αυτά είναι χρήματα που μας λείπουν και που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την Ελληνική οικονομία αντί να τα κάνουμε δώρο στις άλλες χώρες.

Μισό λεπτάκι γιατί κάπου θα τρελαθούμε.
Από τη μία η κυβέρνηση της ΝΔ και οι ψηφοφόροι της δε θέλουν να μπαίνουν με χαμηλό βαθμό οι φοιτητές στις σχολές, με αποτέλεσμα να μένουν χιλιάδες έξω από τα ιδρύματα.(Ξεκίνησε με το παραμύθι του βαθμού 10 αλλά εν τέλει καταλήγει πολύ πάνω από αυτό)
Από την άλλη οι ίδιοι:
α. είναι υπέρ να μπαίνουν σε πανεπιστήμια μαθητές χωρίς εξετάσεις (!)
β. στεναχωριούνται που χάνονται χρήματα οπότε αντί να πηγαίνουν έξω να τους τα παίρνουν οι άλλοι, θέλουν να ανοίξουν (οι άλλοι) παραρτήματα εδώ για τους τα παίρνουν εντός Ελλάδας(!)
Κάπου η λογική έχει κάνει περίπατο.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Το να προεξοφλούμε ότι αυτά τα πτυχία ΘΑ αντιπροσωπεύουν σπουδές χαμηλού επιπέδου χωρίς να έχουμε το παραμικρό δείγμα γραφής είναι προφανώς λάθος. Το να προεξοφλούμε ότι αυτά τα πτυχία ΘΑ αντιπροσωπεύουν σπουδές ακόμα χειρότερου επιπέδου από αυτές που παρέχονται σε χώρες της Βαλκανικής, για το εκπαιδευτικό σύστημα των οποίων δεν έχουμε απολύτως κανένα έλεγχο, είναι τουλάχιστον αστείο.

Καλά δεν είναι εκεί το διακύβευμα, αλλά αν κάποιος έχει καταλάβει που ζει, εύκολα το μυρίζεται τι θα γίνει.
Απλά να σημειώσω ότι οι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι μιλούσαν αρχικά για Κολούμπια και τώρα μας λένε ότι θα έρθει η Σορβόννη.
Το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα – Θα ιδρύσει σχολές θετικών & τεχνολογικών επιστημών
Αστεία, αν όχι γελοία πράγματα για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι η Παιδεία.
Είναι δε απίστευτο το τι μάρκα σανό έχει ταίσει και συνεχίζει να ταίζει η ΝΔ. Πραγματικά μπράβο.

Πάντως δεν χρειάζεται να έρθει κι άλλη σαβούρα έχουμε ήδη αρκετή

@Anonymous Founder
Προσυπογράφω μέχρι τελείας.
Απλά ο Υπουργός δε θα πει τίποτα σε κανέναν. Ο κάθε ένας θα κοιτάξει την ατομική λύση του
όπως κάνει με την υγεία, με αποτέλεσμα να μην ακούγεται κιχ για το χάλι και την υποβάθμιση.

Δεν ξέρω αν το ανέφερε κανένας αλλά νομίζω παραβλέπουμε ότι οι πολιτικές που οδηγούν στην υποβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου, υποσκάπτουν μια μορφή κοινωνικής κινητικότητας που προσέφερε η ελληνική κοινωνία στις κατώτερες οικονομικά τάξεις.
Κάτι κλάσσεις πιο σημαντικό στην κουβέντα από απλοϊκές -αν μου επιτρέπεται- οικονομικές αναλύσεις του στυλ έχουμε καπιταλισμό άρα πρέπει να αγοράζουμε τα πτυχία μας ή γιατί το παιδί μου που έγραψε 13 να μην γίνει γιατρός αφού το θέλει.
Μια κινητικότητα που ψυχρά πολιτικοοικονομικά να το δει κανείς, συνεισφέρει θετικά στην συνοχή της καπιταλιστικής κοινωνίας δίνοντας μια κάποια ελπίδα στο πόπολο ότι αν παλέψει θα ανέλθει και μοιράζει λίγο την πίτα να φάει και κανένας άλλος. Αλλά κλασσικά οι μικρομεσαίοι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού πυροβολούν τα πόδια τους για άλλη μια φορά.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#855916 Μια χαρά δουλεύει το σύστημα κρατικών και μη κρατικών σε όλη την Δύση. Αλλά σε εμάς δεν θα δουλέψει λέμε γιατί... είπαμε... "Βαλκάνια".

Εν τω μεταξύ ΚΑΙ στα υπόλοιπα Βαλκάνια το σύστημα της υπόλοιπης Δύσης χρησιμοποιούν (ακόμα και στην Κομουνιστική Κίνα καθώς και στο Κομουνιστικό Βιετνάμ), αλλά είπαμε εμείς στην Ελλάδα πρέπει να αποδείξουμε ότι το σύστημα που αποδεδειγμένα λειτουργεί παντού αλλού για κάποιο λόγο δεν θα μπορεί να δουλέψει στην Ελλάδα, θα κόψει την κοινωνική κινητικότητα και θα πυροβολήσει τον νεοφιλελευθερισμό στα πόδια.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#855917 Είναι πλέον και πρόσφατα αποδεδειγμένο ότι εάν κάτι δουλεύει (ή καλύτερα δε δουλεύει αφού το δημόσιο Πανεπιστήμιο παραμένει πολύ καλύτερο από τα ιδιωτικά στην Ευρώπη) ότι δεν θα ισχύει απαραίτητα και στην Ελλάδα.
Παραδείγματα μπόλικα από τις τηλεπικοινωνίες ώς και το πρόσφατο παράδειγμα της ενέργειας(χρηματιστήριο).
Το ίδιο σύστημα καρμπόν με τους έξω με το χειρότερο και το πιο αργό ίντερνετ, και με τη χειρότερη αγορά και την πιο ακριβή ενέργεια σε όλη την ΕΕ.

Απορώ με το επιχείρημα, σαν να μην ξέρετε που ζείτε ή τι θα συμβεί στην δημόσια ανώτατη εκπαίδευση μετά από όλα αυτά.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#855919 Εγώ νομίζω ότι το σύστημα στην Δύση δουλεύει μια χαρά. Δεν είναι ανάγκη τα μη κρατικά ΑΕΙ να είναι καλύτερα από τα κρατικά. Αρκεί να έχουν ένα κατώφλι (το οποίο το καθορίζει η κάθε χώρα). Και με αυτό το σκεπτικό πορεύονται όλες οι χώρες χωρίς να φοβούνται ότι πυροβολούν το καπιταλιστικό τους σύστημα στο πόδι, ότι υποσκάπτουν την κοινωνική κινητικότητα κλπ.
Εγώ μάλιστα θα έλεγα ότι αν μη τι άλλο ΒΟΗΘΟΥΝ την κοινωνική τους κινητικότητα γιατί αντί να χρειάζεται άνθρωποι μέσων ή μικρότερων εισοδημάτων να πληρώσουν τα έξοδα φοίτησης ΚΑΙ μετανάστευσης, οι φοιτητές σε αυτές τις χώρες έχουν μόνο το πρώτο έξοδο, οπότε το όνειρο του πτυχίου γίνεται αυτομάτως πιο προσιτό σε πολύ περισσότερους.

Μια και το ανέφερες συγκεκριμένα, εγώ πραγματικά απορώ με αυτούς που πραγματικά πιστεύουν ότι θα είχαν καλύτερες τηλεπικοινωνίες με κρατικό μονοπώλιο. Πιθανόν να μην πρόλαβαν τις χρυσές εποχές του ΟΤΕ που περίμενες χρόνια (δεν υπερβάλλω, ΧΡΟΝΙΑ) για να σου συνδέσουν το τηλέφωνο.

Αναρωτιέμαι, αν ήταν στο χέρι σου, θα έκλεινες τις ιδιωτικές κλινικές ώστε να αναγκάσεις το κράτος να διοχετεύσει περισσότερους πόρους στα κρατικά νοσοκομεία;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#855923 ΧΛ, μην μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις. Συγκρίνεις εποχές αναλογικών τηλεφωνικών κέντρων, με εποχές Internet και VoIP. Σήμερα μετά από τόσα χρόνια ιδιωτικής πρωτοβουλίας στις τηλεπικοινωνίες, γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο; Γιατί επίσης οι νέες οπτικές ίνες γίνονται με κρατικά ή ευρωπαϊκά λεφτά;
Την ταχύτητα στην παροχή νέων συνδέσεων την έφερε η τεχνολογία και όχι η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Για πες μας λίγο για το ρεύμα και πόσο καλύτερα είμαστε τώρα χωρίς την κρατική ΔΕΗ και τον ανταγωνισμό...

Αναπαράγεις μύθους, όχι από κακία ή κάτι άλλο, αφού τους πιστεύεις κιόλας, αλλά δεν παύει να είναι μύθοι.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Red Garland έγραψε:.

Δεν ξέρω αν το ανέφερε κανένας αλλά νομίζω παραβλέπουμε ότι οι πολιτικές που οδηγούν στην υποβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου, υποσκάπτουν μια μορφή κοινωνικής κινητικότητας που προσέφερε η ελληνική κοινωνία στις κατώτερες οικονομικά τάξεις.
Κάτι κλάσσεις πιο σημαντικό στην κουβέντα από απλοϊκές -αν μου επιτρέπεται- οικονομικές αναλύσεις του στυλ έχουμε καπιταλισμό άρα πρέπει να αγοράζουμε τα πτυχία μας ή γιατί το παιδί μου που έγραψε 13 να μην γίνει γιατρός αφού το θέλει.
Μια κινητικότητα που ψυχρά πολιτικοοικονομικά να το δει κανείς, συνεισφέρει θετικά στην συνοχή της καπιταλιστικής κοινωνίας δίνοντας μια κάποια ελπίδα στο πόπολο ότι αν παλέψει θα ανέλθει και μοιράζει λίγο την πίτα να φάει και κανένας άλλος. Αλλά κλασσικά οι μικρομεσαίοι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού πυροβολούν τα πόδια τους για άλλη μια φορά.

Αυτό ακριβώς είναι το ζουμί :s_howdy

( Enter σπουδαστικό δάνειο ).
Άβαταρ μέλους
By nass
Anonymous Founder έγραψε:Το πρόβλημα με το ελληνικό ιδιωτικό πανεπιστήμιο είναι πως θα χρησιμοποιηθεί σαν όχημα να μειωθούν οι σχολές και η χρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων.

Υπόθεση (pure speculation που λεν στου χουργιό μ που δεν έχω) χωρίς λογική συσχέτιση του αιτίου με το αιτιατό άρα άκυρη. Αν μη τι άλλο βέβαια είναι προσπάθεια απάντησης της μοναδικής ουσιαστικής ερώτησης, "γιατί να ΜΗΝ υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, τη στιγμή που υπάρχουν σε όλο το δυτικό κόσμο".

Anonymous Founder έγραψε: Ήδη έχει αρχίσει αυτό με κλείσιμο πολλών σχολών, και η ΕΒΕ είναι ακριβώς γι'αυτό το λόγο.

Αν είναι να κλείσουν δημόσιες σχολές, που ο μοναδικός λόγος ύπαρξής τους είναι να παράγουν πτυχιούχους barista (sic, το "καφετζής" είναι πασέ :lol: ) και σερβιτόρους, να βρίσκουν θέση ΔΕΠ άχρηστοι γόνοι με μιλημένα PhD και να ταϊζουν τις τοπικές οικονομίες, να κλείσουν χτες. Ας μεταφερθούν τα σχετικά κονδύλια (μια και τα λεφτόδενδρα τελείωσαν) τα μισά στα σωστά (<--- αξιολόγηση κανείς ? :whistlink: ) Πανεπιστήμια (και κυρίως τα περιφερειακά) και τα άλλα μισά κάπου αλλού πχ. στο ΕΣΥ.
Αγια ΕΒΕ :rtfm:

Red Garland έγραψε:Δεν ξέρω αν το ανέφερε κανένας αλλά νομίζω παραβλέπουμε ότι οι πολιτικές που οδηγούν στην υποβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου, υποσκάπτουν μια μορφή κοινωνικής κινητικότητας που προσέφερε η ελληνική κοινωνία στις κατώτερες οικονομικά τάξεις.

Εχει αναφερθεί πολλάκις. Το επιχείρημα θεωρητικά ισχύει αλλά στην πραγματικότητα είναι μια κοινοτυπία.
Διότι κοινωνική κινητικότητα προσφέρουν τα Πανεπιστήμια αν παράγουν πτυχία, που τα ζητάει η αγορά και τα πληρώνει καλά. Να γίνει το παιδί φτωχής οικογένειας ας πούμε γιατρός, μηχανικός, νομικός. Αυτό καθόλου δεν το υποσκάπτουν τα ιδιωτικά ΑΕΙ, οι σοβαρές τέτοιες δημόσιες σχολές είναι μια χαρά γνωστές και δεν ανησυχούμε μήπως κλείσουν από τον ανταγωνισμό με τα College :s_biggrin
Από την άλλη καμία κοινωνική κινητικότητα δεν προσφέρουν Πανεπιστήμια που παράγουν άνεργους πτυχιούχους σερβιτόρους (που θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς να πληρώσουν και να χάσουν 4 χρόνια στο ΑΤΕΙ Κωλοπετινίτσας) ή στην καλύτερη περίπτωση υποψήφιους για διορισμό στο δημόσιο (πχ. δασκαλοκαθηγητές, αφού βέβαια κάνουν το "αγροτικό" τους σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία)

Red Garland έγραψε:Είναι πλέον και πρόσφατα αποδεδειγμένο ότι εάν κάτι δουλεύει (ή καλύτερα δε δουλεύει αφού το δημόσιο Πανεπιστήμιο παραμένει πολύ καλύτερο από τα ιδιωτικά στην Ευρώπη) ότι δεν θα ισχύει απαραίτητα και στην Ελλάδα.

Σωστά, η Ελλάδα είναι η χώρα sui generis, όπου καμία βέλτιστη πρακτική από άλλες χώρες δεν ισχύει και τα κάνουμε όλα με το δικό μας (πετυχημένο, όπως έδειξε η πρόσφατη εμπειρία μετά το 2005 :yahoo: ) τρόπο.

Αν κάτι πρέπει να γίνει με τα ιδιωτικά είναι αξιολόγηση και ρύθμιση της αγοράς διά των σοβαρών κρατικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας εξάσκησης επαγγέλματος σε κρίσιμες ειδικότητες πχ. γιατροί, μηχανικοί (εξετάσεις ΤΕΕ κανείς ? :svivhaha: ), να μην είναι αυτόματα ο απόφοιτος ιατρικής Κωλοπετινίτσας ή Treha Gireve College ή Κατοβίτσε ικανός για την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος στην Ελλάδα (δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι EU-approved, θα το ψάξω). Και από εκεί και πέρα, ας κρίνει καθένας ποιόν θα προσλάβει ως πχ. λογιστή ή δικηγόρο τον απόφοιτο της κάθε σχολής, όπως άλλωστε κάνουμε και τώρα στον ιδιωτικό τομέα (και στο δημόσιο σε κάποιο βαθμό μέσω ΑΣΕΠ). Στις ΗΠΑ έχουν για το σκοπό αυτό bar exams και αντίστοιχα, εμείς είπαμε είμαστε sui generis.

Anonymous Founder έγραψε:Για πες μας λίγο για το ρεύμα και πόσο καλύτερα είμαστε τώρα χωρίς την κρατική ΔΕΗ και τον ανταγωνισμό...

Και το επί δεκαετίες κρατικά επιδοτούμενο ρεύμα μέσω του δωρεάν καυσίμου με CO2 tax :offtopic:
Άβαταρ μέλους
By bebes
Red Garland έγραψε:[
Το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα – Θα ιδρύσει σχολές θετικών & τεχνολογικών επιστημών

απο το συγκεκριμένο διάβασα κατι "ενδιαφέρον"
οι ιδιοκτήτες των κολεγίων, ...
με την κριτική τους να εστιάζεται σε δύο σημεία: στον τρόπο εισαγωγής και στην πιστοποίηση των προγραμμάτων. Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Μακρυπλίδης, μέλος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κολεγίων, ανέφερε χθες στην «Κ» ότι «δεν είναι λογικό όσοι θέλουν να εισαχθούν σε ιδιωτικό ΑΕΙ να πρέπει να περάσουν από Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τις οικογένειές τους να πληρώνουν φροντιστήρια, και κατόπιν να πρέπει να έχουν ξεπεράσει την ΕΒΕ που απαιτείται για τα δημόσια ΑΕΙ.
Από την άλλη, γιατί πρέπει να εφαρμόζουμε κατά γράμμα το πρόγραμμα σπουδών που υλοποιείται στο μητρικό ΑΕΙ και να μην μπορούμε να έχουμε προγράμματα διαμορφωμένα με βάση τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, τα οποία θα έχουν πιστοποιηθεί από το μητρικό ΑΕΙ;».

Δεν θέλουν ουτε το ελάχιστο...

Τωρα μένει να δούμε το διδακτικό προσωπικό που θα εχουν τα νεα πανεπιστήμια.

Ενα παραδειγμα που κι αυτό δείχνει το "μέλλον".
Τοπικο κολλέγιο με ονομα και σφραγίδα απο το εξωτερικό (που μάλλον θα αναβαθμιστεί σε ΙΑΕΙ) προσέφερε σύμβαση διδακτικου εργου σε γνωστό μου.
Καλό παιδί (το καλύτερο), αλλά οι "περγαμηνές του δεν ειναι όπως αυτες που διαφημίζουν.
Πηρε πτυχιο μεγαλος σε ηλικια απο το ανοικτο πανεπιστήμιο, νομίζω και μεταπτυχιακό (εξ αποστάσεως), στο διδακτορικό που ξεκίνησε κόπηκε. Δίδαξε δυο χρόνια κάποιο μαθημα στα πρωην ΤΕΙ και προσεχώς στα ΙΑΕΙ.
Θα τον ρωτησω απο περιεργεια τι πληρώνουν σε σχεση με το δημόσιο.
Υπόψη οτι η κύρια εργασία του είναι άλλη, καμια σχεση με το γνωστικο αντικείμενο και τα πτυχία του
Άβαταρ μέλους
By diplomat
nass έγραψε:Αν κάτι πρέπει να γίνει με τα ιδιωτικά είναι αξιολόγηση και ρύθμιση της αγοράς διά των σοβαρών κρατικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας εξάσκησης επαγγέλματος σε κρίσιμες ειδικότητες

Ενδιαφέρουσα νύξη για μία κρίσιμη πτυχή της όλης διαδικασίας που ξεδιπλώνεται, αν και ενδεχομένως θα ήταν υπεραισιόδοξο να θεωρήσουμε την πτυχή αυτή βασικό στόχο στο προκείμενο νσχέδιο, καθώς τα σημεία γραφής δε χρήζουν επέκτασης. Λέω ενδιαφέρουσα γιατί κι εγώ έκανα αντίστοιχες σκέψεις τύπου bar, ως μέθοδο διάταξης των αποφοίτων κάθε ιδρύματος με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, κατά τα κριτήρια του εκάστοτε επιμελητηρίου (ή όποιου ισοδυνάμου), αναφορικά με τη στοιχειώδη επάρκειά τους. Πιο απλά, κάθε χαρτί να πρέπει να αποδείξει ασχέτως προέλευσης (τουλάχιστον τα καινούρια, εκτός κι αν προκύπτει κώλυμα ισάξιας μεταχείρισης) ότι διαθέτει τα εφόδια να αναλάβει την τάδε προφέσιοναλ τζερμπ. Επιπροσθέτως, εάν ενταχθεί η άνω λογική σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο από την αρχή της εκπαίδευσης, μέχρι την αγορά εργασίας (ΕΒΕ -> πτυχίο -> επάρκεια), αυξάνονται, ίσως και θεαματικά, οι πιθανότητες να βελτιωθεί η τριτοβάθμια και οι προφέσιοναλς.

Εδιτ, συντακτικό
Τελευταία επεξεργασία από diplomat και 10 Φεβ 2024, 11:14, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#855936 Το να συγκρίνεις το εξωτερικο με την Ελλάδα και να το γραφεις ως επιχείρημα ειλικρινα δε μπορω να το καταλάβω.Δηλαδή ειλικρινα πιστευτετε επειδη τα ιδιωτικά δουλευουν σωστα στην Αυστρία ξερω γω ,αν υπάρχουν γιατι εγω δε ξέρω ΚΑΜΙΑ ιδιωτική ιατρική σχολή στην Ευρώπη πχ θα γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα? :lol:
Όπως επίσης δε μπορω να καταλάβω αυτους που είναι /ήταν ικανοποιημενοι με τη λειτουργία του Δημοσίου στην Ελλάδα.
Δηλαδή εσεις τη λειτουργία των δημοσίων πανεπιστημίων τα τελευταια 30 χρόνια ας πούμε τη βλέπετε φυσιολογική? :lol: