Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:Σκνιππερ με ποιο χερι τον παιζεις? Με το συμπαθειο κιολας, να βοηθησω προσπαθω :shifty:
Χμμμ, δεν είναι καθόλου κακό το σκεπτικό σου, όταν ξεκινήσω να κάνω snowboard με τα χέρια στη σανίδα τότε σίγουρα θα ληφθεί υπόψην.:s_rofl
Εκτός αν πρέπει να δοκιμάσω το άλλο, δεν ξέρω πως το κάνεις εσύ αλλά να την παίξω με το πόδι, είτε δεξί είτε αριστερό, δεν το έχω καταφέρει ακόμα. :s_rofl
otso που σου αρέσει να με φαντάζεσαι προσπάθησε να κάνεις unsee το παρακάτω: αυτό που έλεγες για μένα με τις θωρακίσεις να προσπαθεί να αυτοϊκανοποιηθεί με το πόδι (με ή χωρίς μπότες snowboard το αφήνω σε σένα).:s_rofl
Άβαταρ μέλους
By skous
#855099 Στο σπρωξιμο (και γενικότερα νομίζω), το κυριαρχο είναι αυτο που κινείται/βαζεις δυναμη.

Αρα τα γραφεις ανάποδα. Μάλλον goofy φαίνεται οτι είσαι.

Αλλα και αυτό δεν λέει κάτι αν δεν ανέβεις σε σανιδα και δεν βρεις πιο σου αρέσει/βολεύει.

Οπότε είτε βρες ενα skateboard και δες τι σε βολεύει, είτε νοικιασε μια σανιδα και στην μέση της ημέρας γυρνα την πίσω και νοικιασε μια απο την άλλη μεριά

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
skous έγραψε:Στο σπρωξιμο (και γενικότερα νομίζω), το κυριαρχο είναι αυτο που κινείται/βαζεις δυναμη.
Αρα τα γραφεις ανάποδα. Μάλλον goofy φαίνεται οτι είσαι.
Αλλα και αυτό δεν λέει κάτι αν δεν ανέβεις σε σανιδα και δεν βρεις πιο σου αρέσει/βολεύει.
Οπότε είτε βρες ενα skateboard και δες τι σε βολεύει, είτε νοικιασε μια σανιδα και στην μέση της ημέρας γυρνα την πίσω και νοικιασε μια απο την άλλη μεριά
Έτσι νόμιζα κι εγώ αλλά φαίνεται ότι το κυρίαρχο είναι το σταθερό που χρησιμοποιείς σαν σημείο στήριξης για να κουνήσεις το άλλο. Και θα είναι αυτό που θα έχεις εμπρός που θα φορτίζεται περισσότερο και σε ποσότητα και σε διάρκεια.
Σαφώς και όπως φαίνεται για την περίπτωσή μου μόνο όταν ανέβω στη σανίδα και αφού παίξω λίγο ίσως καταλάβω ποιο πόδι να είναι το σωστό για εμπρός. Αν δεν βρεθεί άκρη και είμαι αμφιπόδαρος υποθέτω θα διαλέξω το regular αν προσφέρει ευκολία (πχ για να νοικιάσεις ή για να καταλάβεις τι λένε στα βίντεο) αλλά αργότερα ίσως το παίξω goofy για το αντισυμβατικό του πράματος.
Σαν αρχάριος η σανίδα θα είναι twin (δηλαδή ίδιο εμπρός πίσω, συμμετρικό) όπως θα είναι και η στάση, περιμένω τις δέστρες σε κάτι 12°-12° ή 15°-15°οπότε δεν τίθεται θέμα δοκιμής με άλλη σανίδα.

Εν τω μεταξύ κάτι μου λένε για Αλκυονίδες μέρες στην Ελλάδα και μπορεί να έχει λιώσει όλο το χιόνι όταν κατέβω! :( :lipsealed:

Ενδιαφέρον βίντεο (ολόκληρη ταινία 1μιση ώρα) για την ιστορία της χιονοσανίδας.
https://www.youtube.com/watch?v=o0nMxxRU6Js
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#855118 Μια τυπική βδομάδα σκι στο εξωτερικό με την παρέα
Το πιο σπουδαίο είναι η καλή παρέα
Συνήθως Άλπεις φέτος για αλλαγή δολομίτες
Είμαι ευγνώμων που από το 2009 ανελιπως κάνουμε κάθε χρόνο μια βδομάδα σκι στο εξωτερικό (εκτός από τον 1 χειμώνα της κορονας )

https://youtu.be/pKJWtsjA-hE?si=A7bcJPur7xKy3mNe

< >
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#855128 Φέτος έχουμε ένα εντυπωσιακά κακό συνδυασμό έλλειψης χιονιού και έλλειψης αναβατήρων που καθιστούν το σκι στην Ελλάδα μεγάλη ταλαιπωρία.

Και αν δεν ξέρεις τι παίζει, τα Καλάβρυτα, τα οποία μάλιστα φέτος έβαλαν καινούργια καμπίνα, δεν έχουν χιόνι να λειτουργήσουν.

Το δε ΧΚ Παρνασσού έχασε -λόγω παλαιότητας και πλημμελούς συντήρησης- έναν από τους πιο νευραλγικούς αναβατήρες του, τον Ηρακλή.

ΜΕ αυτό το σχετικά γρήγορο τετραπλό αποσυμπλεκόμενο και με τους υπόλοιπους αναβατήρες σε λειτουργία, οι χειρότερες ουρές στο ΧΚΠ ήταν συνήθως στο 8λεπτο. Αν έλειπαν κάποια από τα άλλα λίφτ, μπορούσες να περιμένεις ακόμα και 10 λεπτο. Το οποίο και πάλι είναι πολύ για κάθε run αν υπολογίσεις ότι οι πίστες στην Ελλάδα είναι τόσο μικρές που τις έχεις κατέβει σε λιγότερο από 2 λεπτά.

ΧΩΡΙΣ τον Ηρακλή και χωρίς Σαχάρα, 6, Οδυσσέα και ΔΙΑ λόγω έλλειψης χιονιού, χτες ο Παρνασσός είχε αναμονές γύρω στην μια ώρα. :dizzy:

Μια ώρα αναμονή στην ουρά για να κάνεις μια κατάβαση του 1,5 λεπτού.

Εντάξει, αυτό δεν είναι σκι, αλλά φυματίωση.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Χρήστος Λάππας έγραψε:Φέτος έχουμε ένα εντυπωσιακά κακό συνδυασμό έλλειψης χιονιού και έλλειψης αναβατήρων που καθιστούν το σκι στην Ελλάδα μεγάλη ταλαιπωρία.

Και αν δεν ξέρεις τι παίζει, τα Καλάβρυτα, τα οποία μάλιστα φέτος έβαλαν καινούργια καμπίνα, δεν έχουν χιόνι να λειτουργήσουν.

Το δε ΧΚ Παρνασσού έχασε -λόγω παλαιότητας και πλημμελούς συντήρησης- έναν από τους πιο νευραλγικούς αναβατήρες του, τον Ηρακλή.

ΜΕ αυτό το σχετικά γρήγορο τετραπλό αποσυμπλεκόμενο και με τους υπόλοιπους αναβατήρες σε λειτουργία, οι χειρότερες ουρές στο ΧΚΠ ήταν συνήθως στο 8λεπτο. Αν έλειπαν κάποια από τα άλλα λίφτ, μπορούσες να περιμένεις ακόμα και 10 λεπτο. Το οποίο και πάλι είναι πολύ για κάθε run αν υπολογίσεις ότι οι πίστες στην Ελλάδα είναι τόσο μικρές που τις έχεις κατέβει σε λιγότερο από 2 λεπτά.

ΧΩΡΙΣ τον Ηρακλή και χωρίς Σαχάρα, 6, Οδυσσέα και ΔΙΑ λόγω έλλειψης χιονιού, χτες ο Παρνασσός είχε αναμονές γύρω στην μια ώρα. :dizzy:

Μια ώρα αναμονή στην ουρά για να κάνεις μια κατάβαση του 1,5 λεπτού.

Εντάξει, αυτό δεν είναι σκι, αλλά φυματίωση.
Τα είπαμε και στο τηλ και στις Άλπεις και δολομίτες από καιρό μαύρα χάλια
Απλά εκεί τους έσωσε ότι έριξε καλά το Δεκέμβρη και με συνδιασμό με το τεχνικό το σωνουνε κάπως ... Δεν έχω ξαναζήσει 3η βδομαδα του Γενάρη στα 2600 μ να έχει συν 6 με συν 10

< >
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#855133 Ναι μεν, αλλά εκεί έχεις τεχνητό, πολλά λίφτ και συγκλονιστικά μεγαλύτερες πίστες. Κάνεις σκι, τσουλάς έστω και σε πάγο. Και στο Gstaad περιμέναμε σε κάτι αρχαιολογίες που είχαν οι Ελβετοί, αλλά η κατάβαση ήταν σχεδόν δεκάλεπτο. Εδώ τρως την μέρα σου περιμένοντας στις ουρές για να κατέβεις... τι;

Λυπάμαι που το λέω, αλλά πραγματικά φέτος αν δεν αλλάξει κάτι, στην νότια χώρα τουλάχιστον για την οποία έχω εικόνα δεν αξίζει την ταλαιπωρία του να ανέβεις.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#855136 Δεν βλέπω να συζητατε καθόλου τη Σερβία που έχει τεράστιο αριθμό λιφτ πχ στο Kapaonik. 900 χλμ που θέλουν 12 ώρες αλλά για μια εβδομάδα αξίζει αν ταξιδέψεις βράδυ. Το έκανε η κορη μου πριν 3 χρονια και θα ξαναπάνε φέτος πέρνωντας και το μωρό μαζί τους.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#855137 Από Αθήνα τουλάχιστον είναι πάρα πολύ μακριά και τεράστια ταλαιπωρία να οδηγήσεις τόσα πολλά χιλιόμετρα. Δεν είμαι σίγουρος επίσης ότι θα τους βγει τόσο φτηνότερο από τις Άλπεις.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#855377 Γνωρίζουμε αν αυτό το ΣΚ θα λειτουργήσει κανονικά το χιονοδρομικό στα Καλάβρυτα; Έχουμε κάποια έγκυρη πηγή online ενημέρωσης;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Scotch έγραψε:Γνωρίζουμε αν αυτό το ΣΚ θα λειτουργήσει κανονικά το χιονοδρομικό στα Καλάβρυτα; Έχουμε κάποια έγκυρη πηγή online ενημέρωσης;
Εδω
https://kalavritaski.gr/lift-status/

.. και σε σελιδες που ασχολουνται με την χιονορομια

Μια ματια την Παρασκευη ή το πρωι του Σαββατου θα στο σιγουρεψει

ΕΔΙΤ..
https://kalavritaski.gr/live-cameras/

Εικόνα

Η εικονα ομως δεν ειναι καλη σημερα Τριτη
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#855381 Και δεν τη βλέπω να βελτιώνεται μέχρι και το ΣΚ :(
Ευχαριστώ Νίκο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#855430 Κανονίστε να χιονίσει το ΣΚ μπας και καταφέρω να κάνω το βάπτισμα χιονιού με snowboard την ερχόμενη εβδομάδα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#855433 Αμα πας θελω φωτο με λυκρα στολη :inlove: :s_roses :s_airkiss