Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#852187 Φιλος που εχει ιναλαν στη νεα Ιωνια χρονια, μου λεει η συνδεση μπετον.....
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:Η Cosmote πάντως που ήρθε σε μας, ήταν μια χαρά. Εννοείται η δουλειά γίνεται από εξωτερικούς εργολάβους, και μάλιστα κάμποσους:
-Άλλος σκάβει στο δρόμο για να φτάσει η ίνα εμπρός στο κτήριο
-Άλλος ήρθε για την δομημένη καλωδίωση μέσα στο κτήριο
-Άλλος ήρθε να συνδέσει τον σωλήνα από τον δρόμο στο κουτί διακλάδωσης που μπήκε στο κτήριο (και έσκαψε στο πεζοδρόμιο)
-Άλλος ήρθε και πέρασε την ίνα από το κουτί διακλάδωσης μέχρι το πίνακα (ΚΑΦΑΟ)
-Τέλος, άλλος ήρθε να κολλήσει τις ίνες στο ΚΑΦΑΟ και στο κτήριο, ν'αλλάξει το μόντεμ και να κάνει και τις δοκιμές.

5 (πέντε) διαφορετικά συνεργεία, και 5 διαφορετικές επισκέψεις! :ninja:

Αντιλαμβάνεστε επίσης και για τι κόστος μιλάμε, ευτυχώς που τα πληρώνουν άλλοι! :s_dance

Πω ρε μλκ μηχανικη διαστροφη εχεις. Ειδες συναδελφους εκει γυρω κι επαιρνες μπανιστηρι ολη μερα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#852194 Έτσι είναι, τις εργασίες τις κάνουν εξωτερικοί εργολάβοι/μηχανικοί και δεν έχουν ιδέα από τα σχέδια και τις υπάρχουσες οδεύσεις. Θα έπρεπε να υπάρχει και επιβλέπων εκπρόσωπος της εταιρείας με τα σχέδια ανά χείρας αλλά αυτό είναι δύσκολο γιατί δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό

Οπότε όταν όλοι πάνε με το μάτι, κάποια στιγμή θα τύχει η στραβή.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852196 Κανείς δεν έχει σχέδια και τα σχέδια πλέον γίνονται από όλους πάνω σε GIS ή συνήθως στο Google Earth Pro με shape files. Κανείς δεν έχει σχέδια με τρελή λεπτομέρεια και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να κοπεί η ίνα.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#852390 Τελικα σωθηκα με τη νοβα ...ειμαι πολυ μακρια απο καφαο και με την ποτε επιανα 5mb .Εβαλα νοβα και αφου ειχε θεμα το ρουτερ και μου το αλλαξαν ειμαι μονιμα κλειδωμενος στα 25 και με την απωλεια του wifi πιανω 22-23 σταθερα.
Και 21 ευρω το προγραμμα και οχι 27 που πληρωνα στην ποτε
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#855173 Για πείτε μια γνώμη ρε παιδιά..

Με το WiFi του ρούτερ.

Εικόνα
Με το WiFi του mesh της tp-link.
Εικόνα
Υποτίθεται ότι είναι για μέχρι 1.200 Mbps.
Υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω;
.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#855174 Σε τι συχνότητα είναι το ένα τεστ, σε τι το άλλο; (2.4GHz ή 5GHz)

Το mesh της TP-Link είναι για range extender? Που είναι κουμπωμένο;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
BARHonda έγραψε:Σε τι συχνότητα είναι το ένα τεστ, σε τι το άλλο; (2.4GHz ή 5GHz)

Το mesh της TP-Link είναι για range extender? Που είναι κουμπωμένο;

Για το ρούτερ δεν ξέρω το Tp-link τις έχει και τις δύο ανοιχτές

Ναι είναι για range extender και είναι κουμπωμενο στην LAN του ρούτερ. Μοιράζει ασύρματα στο δεύτερο που είναι στο υπνοδωμάτιο.

.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#855176 Χαζή ερώτηση, η ethernet του (αλλά και του ρούτερ) είναι 100αρα ή γιγάμπιτη;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
BARHonda έγραψε:Χαζή ερώτηση, η ethernet του (αλλά και του ρούτερ) είναι 100αρα ή γιγάμπιτη;
Δεν ξέρω αν είναι χαζή αλλά δεν ξέρω και πως τις ξεχωρίζω.

.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#855178 Ψάξε specs του TP link

Για την θύρα του router, εάν υπάρχει κάποιο λάπτοπ διαθέσιμο σπίτι (και η LAN θύρα του είναι gigabit - specs και εκεί - ) κούμπωσε το και κάνε ένα τεστ

Θα μου έκανε εντύπωση οι LAN θύρες του ρούτερ να είναι 100ρες όταν πλέον οι WAN ταχύτητες τα ξεπερνάνε τα 100
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#855179 Αυτά είναι τα specs του Tp-link.

WiFi SpeedsAC1200
5 GHz: 867 Mbps (802.11ac)
2.4 GHz: 300 Mbps (802.11n)

Αυτό με το λάπτοπ θα το κάνω αύριο, τώρα ήρθε κόσμος.

Ευχαριστώ πολύ

.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#855182 Ξεκίνα από το πιο απλό. Κλείσε την 2,4 στο tplink Και δοκίμασε με την 5 μόνο.

Και πες μας μοντέλο router και tplink να δουμε τα specs τους.
Τελευταία επεξεργασία από Bayern7 και 04 Φεβ 2024, 22:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#855185 Νομιζω ειναι φυσιολογικο. (Ειναι?)
Μετρηση με το κινητο πανω απο το ρουτερ Fritz 5530 πριν 2 μερες
Εικόνα

Μετρηση τωρα σε ενα repeater AX1200 FRITZ
Εικόνα