Μηχανικός δεν είμαι προφανώς και μπορεί να έλεγαν βλακείες. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι ζητάει η Ford για την αλλαγή του;
red_monster έγραψε:150 k km ή 10 έτη μου φαίνονται μεγάλο διάστημα για την αλλαγή ιμάντα σε οποιοδήποτε οχημα/μηχανημα.
Τα χιλιομετρα πραγματι ειναι αρκετα,τα 10 ετη,αν δεν εχεις πολλα χιλιομετρα στο κοντερ η το αμαξι δεν ειναι ταλαιπωρημενο,ειναι οκ νομιζω,για τις βαλβολινες στο κιβωτιο γνωριζουμε αν υπαρχει κατι επισημο η ανεπισημο,στα ποσα χρονια προτεινεται η αλλαγη τους?
Απο την αλλη,οταν σου λενε 30.000 χιλ η στα 2 χρονια service,οτι ερθει απο τα δυο πρωτο,καταλαβαινεις οτι και ο καθενας επιλεγει και απο μονος του αν θα παρει ενα τετοιο ρισκο στην συντηρηση η θα εμπιστευτει τις τυπικες οδηγιες του κατασκευαστη.
Anonymous Founder έγραψε:Ομολογώ πως δεν είχα πάρει χαμπάρι πως υπάρχει τρελή γκρίνια για αναξιοπιστία του Ford Ecoboost 1.0. Διαβάζω για πρόβλημα στον ιμάντα (wet belt) που έχει ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο. Κανείς γνωρίζει περισσότερα ή είναι υπερβολές;
https://www.facebook.com/groups/FordEcoboostNightmare/
![]()
To χειρότερο είναι πως όταν οδήγησα ένα Fiesta με αυτό το μοτέρ, το είχα λατρέψει!
Θα προσθεσω και το παρακατω βιντεο που αναφερει για αστοχιες και προβληματα στον κινητηρα,το οποιο εχει ποσαριστει και σε αρκετα ford forum,αλλα αφορα την αμερικανικη αγορα κυριως.
https://www.youtube.com/watch?v=lbr3mjnnm8g
https://www.fordownersclub.com/forums/t ... nt=1025890
Με την εξης διαφορα.
Only for US Focus and Ecosport
Ford has issued a recall that applies to nearly 140,000 units of the Focus and the EcoSport built between the 2016 and 2022 model years. The vehicles included in the campaign were built with an engine oil pump drive belt tensioner arm that can break and damage the engine.
Assigned recall number 23V-905 by the National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), the recall includes the following cars:
26,041 units of the Focus built between March 24, 2015, and May 4, 2018.
113,689 units of the EcoSport built between April 3, 2017, and October 12, 2021.
That's a total of 139,730 vehicles on the American market. Ford notes that they're all powered by the turbocharged, 1.0-liter three-cylinder EcoBoost engine and equipped with a six-speed automatic transmission. It adds that the defect is found in 100% of the recalled cars.
Ο συγκεκριμένος ιμάντας πάντως, στο συγκεκριμένο μοτέρ, δεν ευαγγελιζόταν η ίδια η Ford για lifetime κιέτς;
Zorz έγραψε:red_monster έγραψε:Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο κοσμάκης μπαίνει στον κόπο να γράψει όταν πρόκειται για προβλήματα και όχι όταν όλα πάνε καλά. Ας μην φέρνουμε την καταστροφή.
+1. Δεν μπορείς να βασιστείς αποκλειστικά στο τι γράφεται στα φλόρουμς λόγω του self-selection bias. Ο οδηγός Haynes πάντως συστήνει αλλαγή ιμάντα στον Ecoboost στα 8 χρόνια (αντί για τα 10 που έγραφε το ETIS).
Αυτό το χαρακτηριστικό ήταν ένας από τους λόγους που απέριψα το Fiesta, έστω κι αν είναι καλύτερο οδηγικά από το Mazda μου.
Η Ford άλλαξε την πρόβλεψη από τα 10 στα 8 χρόνια και μάλλον η Haynes αναφέρει τη νέα πρόβλεψη. Πάντως σαν καινούριοι βγαίνουν και στα 10, οπότε δεν θα ανησυχούσα.
Anonymous Founder έγραψε:Νομίζω πως η αλλαγή του συγκεκριμένου ιμάντα είναι πιο μπελαλίδικη από τους κλασικούς, αν κατάλαβα καλά από ένα βίντεο που είδα.
Γενικά οι ιμάντες στα Ford είναι μπελαλίδικοι. Γνωστός μου, μηχανικός εξειδικευμένος σε BMW που πήγαινα την 330, μου είπε ότι δεν πιάνει το Focus μου για ιμάντα. Μόνο για λάδια-φίλτρα...
Sijune21 έγραψε:ια τις βαλβολινες στο κιβωτιο γνωριζουμε αν υπαρχει κατι επισημο η ανεπισημο,στα ποσα χρονια προτεινεται η αλλαγη τους?
Life long λέει η Ford.
224v έγραψε:Αυτό με τους ιμάντες, μου δημιουργησε μια απορία, έχουν οι ιμαντες καλη και κακη ποιότητα??
Στα πάντα υπάρχει αυτό!
edmond έγραψε:Δεν υπάρχει μάνιουαλ για τις βαλβολίνες και οτιδήποτε; Νομίζω πάντως πως ένας μπούσουλας για τα "κοινά" αμάξια είναι τα 60.000 χλμ άντε βαριά 90.000.
Αν δεν κάνω λάθος, οι κατασκευαστές των λιπαντικών δίνουν 2-3 έτη shelf life. Οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων που μπαίνουν οι βαλβολίνες λένε εφ' όρου ζωής.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Στο μεγκαν πχ έλεγε κάθε 60κ και στο γιάρις κάθε 90κ.
Θα δεχόμουν ίσως ότι έχει γίνει κάποια εξέλιξη και έχουν τεντώσει τα διαστήματα σε σημείο που αντί να σου πουν 120κ+ ξέρωγω, σου λένε φορ έβερ και ότι καταλαβαίνει ο καθένας.
dimviii έγραψε:Στα κλιο με το 6αρι δεν δίνει αλλαγη
το ίδιο και στο άστρα
Στα 6.5 έτη και 100 κ χλμ ήταν καινούριος,όπως και η τρόμπα νερού και ο τεντωτηρας.
REALZEUS έγραψε:Από τα διάφορα αυτοκίνητα που πέρασαν από τα χέρια μου, δεν θυμάμαι κανένα χειροκίνητο να ζητάει αλλαγή βαλβολίνων. Το Discovery ίσως, αλλά σήμερα πάλι το πήγα στον μηχανικό, οπότε δεν μετράει αυτό. Το αφήνω και κάνει ό,τι θέλει ο μάστορας.
Ε, καλά το Discovery μέχρι να περάσουν 2-3 χρόνια και να έρθει η ώρα για αλλαγή στις βαλβολίνες, θα έχει χαλάσει το κιβώτιο. Το καινούριο έρχεται με τις δικές του, οπότε γιατί ν' αλλάξεις;
Εγώ δεν θα είχα καν τάπα για αλλαγή, welded shut!
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>